Sportberichten


Plaatsing  
 
19-04-2019  

Heracles Almelo verslaat Sc Heerenveen

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft tegen Sc Heerenveen goede zaken gedaan in het bereiken van de Play offs voor Europees voetbal.  Kuwas vanaf de stip en Dalmau scoorden voor de thuisploeg terwijl Lammers eveneens vanaf de stip tekende voor het enige doelpunt van de Friezen.

De wedstrijd begon matig omdat beide teams niet tot aan het gaatje gingen ondanks dat Peterson al in de derde minuut al een schot geblokt zag. Doelman Blaswich hield de Friezen twee keer op rij van scoren af bij doelpogingen van Schmidt en Lammers.
Toch leek Heerenveen onder toezicht van oud- voorzitter Riemer van de Velde en de nieuwe preses Cees Roozemond het eerst op voorsprong te komen maar scheidsrechter Hooij keurde de treffer van Van Amersfoort af omdat deze vooraf een overtreding beging tegen rechterverdediger Breukers.
Even later zag Hooij aan de andere kant van het veld een overtreding van Kobayashi tegen Kuwas niet over het hoofd en wees gedecideerd naar de stip. Kuwas zelf verzilverde het buitenkansje (1-0). Dalmau kreeg daarop de kans om de voorsprong uit te breiden teoen heerenveen in het middenveld in de fout ging. Doelman Hahn kraaide echter victorie en pareerde het schot van Dalmau. Kooij bleef alert en zag ook een overtreding tegen de binnen de zestien neergelegd Van Bergen. Lammers bracht de Friezen weer langszij (1-1). Oud- Heraclied Rienstra had de bezoekers nog op slag van rust op voorsprong kunnen zetten maar ook Blaswich behoede zijn team.

Na rust gooide Heracles het tempo omhoog waarbij de Friezen het eerste leken te profiteren van de ruimte die ontstond. Lammers mikte nipt over en Schmidt zag voor de tweede keer in de wedstrijd een inzet van hem onschedelijk gemaakt door Blaswich. Ook Rienstra merkte vlak daarop dat Blaswich later door de  oudgedienden van Heracles tot ‘man off the match’ werd gekozen en terecht.
Heracles kreeg echter meer grip op de wedstrijd en zette de Friezen onder druk. Pierie schoot daarbij haast de bal achter zijn eigen deolman Hahn maar de daarop volgende corner van Osman werd wel de scherprechter. Dalmau schoot Osman’s hoekschop onberispelijk binnen (2-1) en zorgde ‘en passant’ tevens voor zijn doelpuntentotaal in de jacht op clubtopscorer allertijden. Heracles bleef het overwicht houden en de mee opgestoomde Van den Buijs zag zijn kopbal op de lat boven Hahn uiteenspatten.  Waarna een hectische slotfase aanbrak  in een wedstrijd die qua niveau matig genoemd kon worden. Invaller Thorsby fungeerde als Friese stormram maar Blaswich kiepte in het Almelose doel onberispelijk bij zeker twee goede kansen van de Deen. Van de Water moest op zijn beurt erkennen dat ook doelman Hahn zijn schot pareerde waardoor het bij 2-1 voor de Almeloërs bleef.

Heracles Almelo – sc Heerenveen 2-1
(1-1)
Brandley Kuwas 1-0 (28), Lammers 1-1 (41), Dalmau 2-1 (73)

Scheidsrechter: Kooij

geel:

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Alexander Merkel, Mohammed Osman, Dabney Dos Santos (88.Mats Knoester), Brandley Kuwas (75.Sylvester van der Water), Adrian Dalmau (80.Joey Konings) en Kristoffer Peterson.
Sc Heerenveen: Warner Hahn, Doke Schmidt, Daniel Høegh, Kik Pierie, Lucas Woudenberg (81.Dennis Johnsen), Ben Rienstra, Yuki Kobayashi (88.Jizz Hornkamp), Michel Vlap (81.Morten Thorsby), Mitchell van Bergen, Sam Lammers en Pelle van Amersfoort.

Fotoreportage Harry Broeze
- klik hier

Archief
Terug naar vorige pagina