Sportberichten


Plaatsing  
 
13-04-2019  

Feyenoord vanaf de stip voorbij Heracles

 

ROTTERDAM – De wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo in de Rotterdamse Kuip was er een van een bedenkelijk niveau waarbij Berghuis het tiental Feyenoorders vanaf de stip in de slotfase alsnog de winst bezorgde (2-1).

De eerste helft was nauwelijks het aankijken waard met een kopkansje voor de voor Dalmau in de basis opgestelde Drost en Heraclesdoelman Blaswich de eveneens matige Rotterdammers van scoren afhield tot Berghuis na een half uurtje dan toch de ruststand inschoot (1-0).

Na rust kwam het spel wel direct tot leven vooral ook omdat Drost nu wel van dichtbij de gelijkmaker inschoot (1-1). Aan de andere kant voorkwam Blaswich opnieuw een voorsprong van de Rotterdammers bij een doelpoging van Larsson.  Verdedigend stond het goed bij Heracles. Dat bleek vooral toen Jørgensen een natrappende beweging maakte tegen Breukers. Voor de Feyenoordspits gold de gang naar de catacomben van de Kuip en voor Heracles leek zelfs even meer in het vat te zitten. Het spel veranderde met een meer aandringend Heracles dat Dalmau zag stuiten op doelman Vermeer. Aan de andere kant verzuimden Berghuis en Botteghin de Almelose doelman het nakijken te geven. Kortom de wedstrijd leek af te koersen op een gelijkspel tot het VAR-moment waarbij bleek dat Rossmann lichtjes het shirt van de mee opgestoomde Botteghin vastpakte. Niet dat Botteghin kans had om te scoren, maar toch reden voor scheidsrechter Kamphuis om de bal op de stip te leggen. Berghuis deed wat van hem wat verwacht werd (2-1). Even leek gelijk na de hervatting de gelijkmaker er aan te komen, maar spits Dalmau kreeg de bal verkeerd op zijn kruin.
Voor Heracles restte derhalve geen punt in de strijd voor de Play Off om Europees voetbal. Met nog enkele zware wedstrijden voor de boeg is dus aanstaande vrijdagavond om 20.00 uur winst in eigen huis tegen Sc Heerenveen bittere noodzaak!

Feyenoord - Heracles Almelo 2-1
(1-0)
1-0 Berghuis (33), 1-1 Drost (47), 2-1 Berghuis (82/strafschop)

Scheidsrechter: Kamphuis

geel: Breukers, Dalmau, Malacia
rood: Jørgensen (65)

OPSTELLINGEN
Feyenoord: Vermeer; Martina (Nieuwkoop/57), Botteghin, Van Beek, Malacia; Clasie (Van Persie/76), Toornstra, Vilhena; Berghuis, Jørgensen, Larsson.
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann (Konings/90), Van Hintum, Czyborra; Osman, Drost, Merkel; Kuwas (Van der Water/76), Dos Santos, Peterson (Dalmau/58).


Fotoreportage Harry Broeze
(volgt)

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina