Sportberichten


Plaatsing  
 
06-04-2019  

Heracles pas in slotfase voorbij NAC

 

ALMELO – Wie zaterdagavond naar het Polmanstadion toog, zal zich vooral in de eerste helft ongetwijfeld hebben afgevraagd of ‘hekkensluiter’ NAC vanuit Breda was afgereisd voor een oefenpotje tegen Heracles. Onder leiding van de nieuwe trainer Brood wilde het ogenschijnlijk in ieder geval niet verliezen in plaats van de volle winst mee te willen nemen in de degradatiestrijd waarin de geel-zwarten zijn beland als rode lantaarndrager.

Heracles toonde als enige ambities om de winst te willen pakken maar verzande in de aanvalsdrift door enerzijds slordige passes en een compact verdedigend NAC, waardoor de eerste helft nauwelijks het aanzien waard was. Peterson kreeg kort voor rust de kans om de strijd open te breken, maar Van Leer hield de bezoekers in de wedstrijd en Duarte schoot van afstand maar zag Van leer opnieuw attent op zijn plek staan. Daarmee zijn de wapenfeiten van de eerste helft ook wel vermeld.

In de tweede helft een wat meer aandringend Heracles dat via een tempoverhoging de druk op het Brabantse doel wel vergrootte, paar ook opnieuw slordig was in de passing en niet scherp bij scoten van Duarte, Peterson en Dalmau. Het leek een bloedeloze wedstrijd te worden omdat ook NAC geen enkele winstdrift vertoonde. Het was Kuwas die de saaiheid doorbrak met een goede actie gevolgd door een pass op maat naar de vrijstaande Peterson die ongehinderd kon inkoppen (1-0). Zelfs in de resterende 10 minuten gooide NAC niet alles in de strijd om dat ene puntje waarvoor het kennelijk gekomen was, alsnog binnen te slepen. ‘Water en Brood’ werd het voor de toekomstige degradant. Voor heracles dan toch de belangrijke punten waardoor het Vitesse weer op de ranglijst passeerde in de strijd voor mogelijk Europees voetbal.

Heracles Almelo - NAC Breda 1-0 (0-0)
1-0 Peterson (81)
Scheidsrechter: Martens
geel: Kastaneer, Kali, Van Hintum, Duarte (geschorst tegen Feyenoord)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann (Van Hintum/46), Van den Buijs, Czyborra; Osman (Konings/69), Duarte, Merkel; Kuwas, Dalmau (Drost/86), Peterson.
NAC Breda: Van Leer; Karami, Koch, Lundqvist (Ilic/78), Leigh; Palmer-Brown, Kali, El Allouchi; Kastaneer (Kaikai/67), Te Vrede, Korte (Rosheuvel/56).

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Archief
Terug naar vorige pagina