Sportberichten


Plaatsing  
 
18-04-2019  

Vrij baan voor Ajax met uitstel competitieronde

 

ZEIST – De KNVB gaat de voorlaatste competitiedag van de Eredivisie 14 dagen opschuiven (programma 28 april naar 14 mei) waarmee het de laatste competitiedag wordt. Dit alles om Ajax ruim baan te geven in haar voorbereiding op de halve finale in de Champions Leaque tegen Tottenham Hotspurs.
KNVB-directeur Eric Gudde noemt de verplaatsing van het voorlaatste speelschema noodzakelijk omdat Ajax anders geen twee volle dagen rust heeft voor de wedstrijd tegen de Engelse opponent. Gudde beseft dat de KNVB met het besluit niet elke club blij maakt maar gaf tevens te kennen dat het ook geen optie was om UEFA te bewegen het duel tussen  de Spurs en Ajax een dag op te schuiven vanwege contractuele verplichtingen zoals TV-rechten en degelijke. Ook voorziet Gudde geen problemen vanuit gemeenten omdat  14 mei toch al als eerste speeldag voor de Play Offs om Europees voetbal geagendeerd stond. 
Voor zowel de geplaatste clubs voor de Play Offs als de clubs in de nacompetitie promotie/degradatie betekent het dat de spelers later met vakantie kunnen.
Indien op de voorlaatste competitiedag nog geen beslissing valt aangaande het kampioenschap, doet zich het feit voor dat Ajax de competitie me het beslissende duel afsluit in Doetinchem tegen de Graafschap. De kampioendoder uit 2016. Voor Heracles Almelo kan dan de verplaatste uitwedstrijd tegen PSV nog van belang zijn voor plaatsing in de Play Offs en voor PSV mogelijk nog het kampioenschap.

Archief
Terug naar vorige pagina