Sportberichten


Plaatsing  
 
01-04-2014  

Feijenoord wacht warm onthaal in Almelo


Blijdschap in beeld na de winst in Nijmegen.
Foto: Harry Broeze
 

ALMELO – Na de zege in Nijmegen op NEC, is het team van coach Jan de Jonge bevrijd van degradatiezorgen en kan het Feijenoord woensdagavond fris tegemoet treden. De meest recente competitiewedstrijd in De Kuip werd een verrassende 1-2 overwinning voor de Heraclieden. Winst is dus niet onmogelijk hoewel de langere historie toch in het voordeel van Feijenoord uitvalt.
Dat Heracles in één competitie beide wedstrijden won dateert van het seizoen 1926-1027. Lang geleden dus maar niet onmogelijk. In het seizoen 1963-1964 won Heracles met 3-0 en dat hebben sommigen onder de huidige supportersschare nog meegemaakt. In 2011 en 2010 werd er in het Polman Stadion gelijk gespeeld, beide wedstrijden 1-1 en ook de recente bekerwedstrijd december jl. thuis eindigde in de reguliere speeltijd gelijk met 1-1. Kortom niets is onmogelijk nu de ‘hoofden’ vrij zijn. Het wordt een volle bak woensdag a.s. om 18.45 uur!
 

 
02-04-2014  

Feijenoord pakt de punten tegen beter Heracles

 

ALMELO – Twee ‘knullige’ doelpunten bezorgden het team van Ronald Koeman de zege tegen een beter voetballend Heracles dat daar slechts één doelpunt tegenover stelde.
Al in de tweede minuut kopte Mark Uth rakelings naast het doel van Feijenoord-doelman Mulder tot opluchting van de toekijkende Terence Kongolo en Stefan de Vrij. Het toonde de inspiratie aan Almelose zijde waarin Heracles fris van de lever combineerde en Feijenoord flink onder druk zette. Het was Iliass Bel Hassani, aangespeeld door Davidson, die na een kwartiertje Heracles de verdiende voorsprong bezorgde door zijn directe tegenstander uit te spelen en een harde schuiver los te laten op het doel van de Rotterdammers die doelman Mulder niet onder controle kon krijgen. (1-0)
Heracles legde de mooiste combinaties op de mat maar verzuimde de voorsprong te vergroten terwijl Mulder in vorm bleek en attent keepte. Langs de lijn toonde trainer Koeman zijn onvrede en zweepte zijn mannen op tot meer inzet. Na een half uurtje kwam dan ook de gelijkmaker uit een corner toen Mitchell te Vrede ongehinderd kon inkoppen (1-1). Vlak daarvoor had doelman Pasveer een sublieme redding in huis door een van richting veranderd schot van Jean-Paul Boëtius nog met de voet te keren. Even later had het al 1-2 kunnen zijn maar opnieuw Te Vrede kopte deze keer tegen de paal. Kort voor rust dan toch de Rotterdamse voorsprong toen de vrij inkomende Tonny Vilhena met een geplaatst schot doelman Pasveer kansloos liet.

Na rust liet trainer Jan de Jonge Matthew Amoah opdraven voor Mark Uth en bracht later ook nog Simon Csiommer in voor Thomas Bruns.In de rommelige beginfase liet Te Vrede een grote kans liggen om Feijenoord in veilige haven te brengen en mikte Iliass Bel Hassani van dichtbij rakelings naast na op maat te zijn bediend door Mikhail Rosheuvel. Heracles was een paar keer dichtbij de gelijkmaker maar doelman Mulder bracht enkele keren redding en wist ook nog een bal van de schoen van Rosheuvel te plukken. Hij redde voor Feijenoord de punten terwijl in de slotfase Csiommer de kleedkamer kon opzoeken door zijn tweede gele kaart en de aspiraties van Heracles op een beter resultaat vervormden tot lange ballen naar voren via doelman Pasveer.

Na de winst in De Kuip eerder dit seizoen had er voor de Heraclieden op deze midweekse voetbal-dag meer ingezeten besefte na afloop ook trainer Koeman; “Wij begonnen slap aan de wedstrijd en gaven Heracles Almelo de gelegenheid om tussen de linies door te spelen. Na de rust hebben wij twintig minuten goed gespeeld waarbij wij het duel hadden kunnen beslissen. Het slot van de wedstrijd past wel bij ons. Wij bewaarden de rust niet en mogen uiteindelijk onze handen dichtknijpen met het resultaat.”
Trainer Jan de Jonge noemde de gelijkmaker uit een spelhervatting (corner) een domper. Hij complimenteerde zijn mannen voor het getoonde spel in de beginfase van de wedstrijd en was van mening dat ook in de tweede helft bij vlagen goed werd gespeeld.

Heracles Almelo – Feyenoord 1-2
(1-2)
14.Iliass Bel Hassani 1-0, 30.Mitchell te Vrede 1-1, 41.Tonny Vilhena 1-2

Fotoreportage: Nick Zweers


Scheidsrechter: Makkelie
Rode kaart: Simon Cziommer (2x geel)
Gele kaart: Matthew Amoah, Wesley Verhoek

Opstellingen:

Heracles Almelo: Remko Pasveer, Milano Koenders, Bart Schenkeveld, Jeroen Veldmate, Jason Davidson, Thomas Bruns (62.Simon Cziommer), Ben Rienstra, Iliass Bel Hassani, Oussama Tannane (25.Mikhail Rosheuvel), Mark Uth (46.Matthew Amoah) en Bryan Linssen.

Feyenoord: Erwin Mulder, Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi (90.Sven van Beek), Terence Kongolo, Jordy Clasie, Lex Immers, Tonny Vilhena (77.Ruud Vormer), Ruben Schaken, Mitchell te Vrede en Jean-Paul Boëtius (57.Wesley Verhoek).

Fotoreportage (27 foto's)...

 
02-04-2014  

Brian van Loo wordt keeperstrainer Heracles (upd)

 

ALMELO – Volgens berichten wordt oud- keeper Brian van Loo (Heracles Almelo en Fc Groningen) in het nieuwe seizoen de nieuwe ‘fulltime’ keeperstrainer van Heracles Almelo. Van loo beëindigde het afgelopen seizoen zijn voetbalcarriëre als reservekeeper in Almelo.
Daarmee lijkt een eind te komen aan de verbintenis met Eddie Pasveer die jarenlang 20 uur per week als keeperstrainer in dienst was bij de Heraclieden. Of het voorgenomen aanstaande vertrek van zijn zoon Remko Pasveer als huidige keeper mede debet is aan dit besluit, vertelt de tipgever niet.

Update: 8-4-2014
Heracles Almelo heeft vandaag het vertrek van Eddie Pasveeer als keeperstrainer bevestigd. Met de aanstelling als fulltime keeperstrainer van Brian van Loo (39) wil de club verder professionaliseren. Heracles gaat er verder vanuit dat de transfervrije Remko Pasveer als doelman vertrekt en kondigde Dennis Telkenkamp aan als eerste keeper.
In Eindhovense kringen gaat het verhaal dat Remko Pasveer (30) in onderhandeling is met manager Marcel Brands van PSV. De Eindhovenaren laten doelman Przemyslaw Tyton vertrekken. Tyton verloor de strijd om de eerste positie van Jeroen Zoet.

 
05-04-2014  

Go Ahead Eagles troeft Heracles Almelo af

 

ALMELO – Met Deniz Türüç en Jarchino Antonia in de hoofdrol voor Go Ahead Eagles werd het zich veilig wanende Heracles Almelo zaterdagavond in het Polman Stadion volledig afgetroefd. De Heraclieden ontbeerden samenhang en speelden als pupillen waarbij de nodige passes ook nog in de voeten van een tegenstander werden gespeeld en de snelle Antonia geen strobreed in de weg werd gelegd. In het kort de reden waarom Heracles werd afgetroefd en de achtste thuisnederlaag van dit seizoen leed. Met nog drie wedstrijden tegen Ajax, Fc Utrecht en Fc Groningen voor de boeg wordt het dus nog een heel karwei om minimaal twee punten binnen te halen om absoluut vrij te zijn van degradatiezorgen terwijl bij winst tegen de Deventenaren nog Europees voetbal in het verschiet lag.

In de eerste helft kwamen de zwak spelende Heraclieden nog wel op voorsprong doordat Bryan Linssen goed doorjoeg op doelman Andersen die gehaast uit schoot en de bal bij Bruns deponeerde. Via Bel Hassani werd de veroverde bal bij de inkomende Rosheuvel gedeponeerd. Deze joeg de bal snoeihard achter de kansloze Deventer doelman Andersen. Tot de rust wist Heracles de voorsprong te behouden mede ook omdat de op maat bediende doorgebroken Antonia buiten bereik van doelman Pasveer tegen de paal schoot. Eerder al ontsnapte Heracles aan een achterstand doordat een schot van Falkenburg werd geblokt en Antonia in vrije positie hoog over schoot.

Ook na rust kwam Heracles niet goed uit de verf. Aanvallend speelde het weinig klaar en vooral Deniz Türüç leidde de Deventer aanvallen in. Het kostte Quansah uiteindelijk een gele kaart na drie keer te zijn ‘gepiepeld’ door Türüç. De Deventernaar maakte zelf de gelijkmaker door op maat te zijn bediend door spits Kolder. Met wat meer geluk hadden de Heraclieden nog eens op voorsprong kunnen komen toen Bel Hassani zijn geplaatste schot zag gekeerd door doelman Andersen en de paal.
Het was ook de laatste opleving, want Türüç kreeg het op de heupen en bediende de vliegensvlugge Antonia op maat en deze stelde de meegekomen Falkenburg in staat om de bal in het lege doel te deponeren (1-2).
Voor trainer Jan de Jonge een teleurstellend resultaat getuige zijn opmerking achteraf: “Al met al was het de slechtste wedstrijd van het seizoen.” Collega Foeke Booy daarentegen was opgetogen en gaf zijn team een groot compliment.

Heracles Almelo - Go Ahead Eagles 1-2 (1-0)
1-0 Rosheuvel (36), 1-1 Türüç (68), 1-2 Falkenburg (74)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren:
Jan de Jonge: ‘Hele zware domper
Foeke Booy: ‘We hebben ons veilig gespeeld
Falkenburg: ‘Het kan bijna niet meer stuk

Scheidsrecjter: Higler
Geel: Quansah, Koenders, Kangaskolkka (Heracles Almelo), Amevor (Go Ahead Eagles)
Rood: Antonia (Go Ahead Eagles/88)

Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld (Kangaskolkka/82), Veldmate, Koenders, Bruns (Quansah/44), Rienstra, Bel Hassani, Rosheuvel, Amoah (Uth/72), Linssen.
Go Ahead Eagles: Andersen, Amevor, Vriends, Van der Linden, Schenk (Haps/46), Falkenburg, Overgoor, Türüç, Antonia, Kolder, Houtkoop (Godee/72).

 

 
06-04-2014  

Zilver en brons voor TKD Oude Luttikhuis in België


Joyce van Baaren (brons) en Sven Reefman (zilver) tijdens Belgium Open 2014 Taekwondo.
 

LOMMEL (B) /ALMELO - Voor TKD Oude Luttikhuis was de oogst tijdens de Belgium Open Taekwondo in Lommel een zilveren medaille voor Sven Reefman en brons voor Joyce van Baaren.
Reefman bereikte de finale in de cadettenklasse -53 kg na winst in de kwartfinale op de Duitser Jannik Arping (11-7) en 4-3 winst in de halve finale op Gasim Aslanov uit Azerbaijan. In de finale bleek de Kroaat Rino Markovic nipt een maatje te groot met 8-7. Wederom dus een goed resultaat voor Sven Reefman na eerder behaald goud in Zweden.
Bij de dames senioren verloor Joyce van Baaren in de halve finale van de sterke Nives Ambrus uit Kroatië. E een oude bekende van Joyce waar het altijd spannend tegen is. Deze keer ging Ambrus er met de winst vandoor door de te winnen met 3-2. Brons dus voor Joyce van Baaren.
TKD Oude Luttikhuis reisde met 9 deelnemers af naar Lommel. Marjolein Abbink (senioren – 67 kg) was dicht bij brons maar verloor in de kwartfinale van de sterke Jelena Jureta uit Kroatië. De kwartfinale werd ook bereikt door Luuk Klein Nagelvoort bij de cadetten heren -41kg. Hij verloor uiteindelijk van de Duitser Spyros Kostaras.
TKD Oude Luttikhuis reist volgende week af naar het German Open in Hamburg met 3 deelnemers. Joyce van Baaren, Reshmie Oogink en Patrick Jonker zullen dan de eer hoog moeten houden.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
11-04-2014  

CH Albergen wijkt uit naar ‘Mensman’ Geesteren

 

ALBERGEN – Het jaarlijkse hippische evenement van paardensportvereniging Het Twentse Ros wijkt noodgedwongen uit naar de terreinen van ‘Erve Mensman’ in Geesteren. Aanleiding is dat het terrein Kemna bij Albergen niet langer meer beschikbaar is door het verbouwen van maïs. In het verleden week het evenement wegens hevige regenval ook al eens uit naar het Twents Hippisch Centrum in Almelo. Beide accommodaties beschikken over een Allweather zandbodem. In Almelo maar liefst 2 ha. In Geesteren is de sportbodem wat kleiner waardoor het programma van het CH Albergen met enkele dagen wordt uitgebreid en wordt gehouden van 15 t/m 21 april.

Voor de deelname heeft de verhuizing geen gevolgen omdat ruiters en amazones steeds meer de voorkeur geven aan een zandbodem. Ook in de editie van 2014 staan (inter)nationale toppers uit de regio op de startlijst zoals Tom Brinkman, Gert-Jan Bruggink, Michael Greeve, Willem Greve, Anne-Liza Makkinga, de gebroeders Ben, Gerco en Wim Schröder, Chantal Regter en Hendrik Jan Schuttert en maakt bijvoorbeeld ook Albert Zoer zijn opwachting.
De grote finale bij het springen wordt deze keer een nationale rubriek 1.40 meter. Daarmee neemt de organisatie afscheid van een grote prijs in combinatie voor alle klassen en komt nu ongetwijfeld een grote naam in aanmerking voor de Grote Prijs van Albergen die als enige rubriek met een barrage wordt verreden. Alle andere springrubrieken gaan direct op tijd vanwege het aantal deelnemers.
Ook op het programma staan de nationale voorronden bij de jeugd zoals de KNHS Hartog Lucerne Trophy voor pony’s en de KNHS-Roelofsen Jeugd Competitie voor junioren en young riders bij de paarden.

In het randprogramma een heuse kinderbioscoop, clown Henkie en kan er eieren worden geschilderd, ponyrijden of worden geschminkt. Ook is er een show van The Blue Brothers, een circusact op trampoline. Traditioneel is de entree gratis en kosten de consumptie en snacks 1 euro.

Meer info: www.twentserosalbergen.nl

Fotoreportage (1 foto's)...

 
13-04-2014  

Heracles laat zich aftroeven in Utrecht

 

UTRECHT – Een slap spelend Heracles Almelo heeft zich zondagmiddag in en tegen Utrecht laten aftroeven en verloor met 2-1. De Utrechtse doelpunten kwamen uit spelhervattingen tot teleurstelling van trainer Jan de Jonge getuige zijn commentaar achteraf; “FC Utrecht speelde met meer gif dan ons en had de intentie om te winnen. Met name in het tweede deel van de eerste helft hebben wij niet gevochten. Daarover ben ik in de rust zeer kwaad geworden. In de tweede helft heb ik meer strijd gezien. Uiteindelijk hebben wij door slecht verdedigen bij twee spelhervattingen verloren.” Zijn collega Jan Wouters gaf aan dat zijn team als collectief de winst behaalde: “Wel zetten wij te weinig druk en was Heracles Almelo voetballend beter. Na de 2-1 durfden wij wel druk te zetten. Al met al is de opluchting erg groot.”
Heracles moet nu in de resterende wedstrijden tegen kampioenskandidaat Ajax en Fc Groningen minimaal één punt behalen om zich op eigen kracht vrij te stellen van de nacompetitie.

In de eerste fase van de wedstrijd had Heracles het beste van het spel zonder echte kansen te creeeren. Het was Utrecht dat na een kleine 20 minuten de score opende uit een vrije trap van Toornstra die werd ingekopt en door Pasveer werd gekeerd maar in de rebound door Mulenga met een buitenspelluchtje kon worden ingeschoten. Nog voor de rust kwam daar een kopgoal bij door invaller Agudelo die wederom een vrije trap van Toornstra inkopte achter de kansloze Pasveer.
Na rust en een donderpreek van trainer De Jonge kwam Heracles feller uit de kleedkamer en wist het na een fraaie aanval over links, waar Bruns met een subtiele voetbeweging Davidson op pad stuurde voor een voorzet op maat richting de tweede paal, waar Mikhail Rosheuvel koppend kon afronden.
Heracles probeerde nog wel de gelijkmaker te forceren maar toen Schenkeveld na twee keer geel richting kleedkamer kon, was de strijd gestreden en Fc Utrecht veilig.

Fc Utrecht - Heracles Almelo 2-1
(2-0)
1-0 Mulenga (19), 2-0 Agudelo (40), 2-1 Rosheuvel (63)

Fotoreportage: Harry Broeze ( klik hier)

Commentaren:
Jan de Jonge: ‘beslist op details
Jan Wouters: ‘vooral opgelucht

Scheidsrechter: Van Sichem
Geel: Ruiter, Diemers (FC Utrecht),
Linssen, Bruns (Heracles Almelo)
Rood: Schenkeveld (Heracles Almelo/84)
(Alle drie niet inzetbaar tegen Ajax)

Opstellingen:
FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Delpierre, Heerings, Bulthuis, Sarota (Diemers/46), Martensson (Van Velzen/50), Toornstra, Oar, Van der Gun (Agudelo/36), Mulenga.
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld, Streutker, Davidson, Cziommer (Belterman/82), Rienstra, Bel Hassani (Bruns/55), Rosheuvel, Uth (Amoah/46), Linssen.

 

 
13-04-2014  

Almelo´s schaakteam nationaal kampioen!

 

ALMELO – De schakers van de Schaakvereniging Almelo maken momenteel een ware revival door want afgelopen zaterdag zijn de schakers uit Almelo kampioen geworden door de thuiswedstrijd tegen Caissa Amsterdam te winnen met 5,5 tegen 2,5.
‘Na jaren van vechten tegen degradatie valt nu het dubbeltje de goede kant op’ aldus teamcaptain Bennie Steffens (foto linksboven). ‘Het Almelose team wist vaak met miniem verschil te winnen, niet sjiek maar winst is winst’. Met nog één wedstrijd te gaan staat Almelo 3 punten los van de achtervolgers Groningen en Almere en zijn daarom niet meer in te halen. Almelo promoveert hiermee naar de 2e klasse landelijk. 

 
14-04-2014  

Zilver voor Reshmie Oogink op TKD German Open

 

HAMBURG – Taekwondo Oude Luttikhuis uit Almelo nam met 3 spelers deel aan het German Open in Hamburg ter voorbereiding op het EK Taekwondo dat van 8 t/m 11 mei plaatsvind in Kharkiv, Oekraïne.
Reshmie Oogink (-73 kg), won haar eerste partij tegen de Duitse Akca Meldan met 11-3. Haar tweede partij tegen de Spaanse Elena Gomez Martinez die in het begin van de wedstrijd al een onterecht punt kreeg toegekend door de jury. Toch liet oogink zich niet van de wijs brengen en trok de partij met 7-4 naar zich toe. In de finale moest ze tegen de Amerikaanse Jacqueline Callaway, een tegenstandster waarvan ze tijdens de Dutch Open nog won. In deze partij liet ze zich verrassen en nam de Amerikaanse direct een voorsprong en dat bleek in de verdere partij moeilijk in te lopen omdat ook de Amerikaanse wist te scoren met rake treffers. Oogink verloor uiteindelijk met 8-6 en dat was goed genoeg voor zilver.

De tweede troef van Taewondo Oude Luttikhuis was Joyce van Baaren (-62 kg). Zij lootte de eerste partij vrij, waarna ze het op moest nemen tegen de Russische Amina Nimatuleava. In de eerste ronde ging de strijd nog gelijk op maar daarna was Van Baaren ongenaakbaar en sloot af met een 14-5 winst. In de kwartfinale ontmoette Van Baaren vervolgens de Spaanse Diana Vasquez Valles. Hier ging de strijd gelijk op tot 5-5 waarna de Spaanse telkens een puntje voor bleef en Van Baaren naast in ieder geval een bronzen medaille greep.

Voor Patrick Jonker was het German Open vooral een ervaring hoe het niet moet. In zijn eerste partij tegen een Kazakstaan ging het niet zoals gepland en kreeg Jonker diverse strafpunten waardoor uiteindelijk diskwalificatie volgde.
 

 
17-04-2014  

Stoeten en Posthuma langer bij Eurosped TVT

 

ALMELO – Met het verlengen van de overeenkomsten met passer/loper Antoinette Posthuma en midden-aanvalster Jeanine Stoeten heeft de Almelose eredivisionist Eurosped TVT kenbaar gemaakt volgend seizoen een stap voorwaarts te willen maken in de hoogste klasse van het vaderlandse volleybal door de ervaren basis overeind te houden. Stoeten en Posthuma worden in deze ook gezien als de krachten die de jonge talenten van Eurosped TVT beter kunnen maken zowel in de wedstrijd als in de voorbereidingen en training.

Vorige maand liet de club ook al weten dat het de 20-jarige diagonaal speelster Lea van Rooijen van volleybalvereniging Taurus heeft aangetrokken. De talentvolle jeugdinternational moet met haar lengte van 1.86 m. voor meer aanvals- en blokkeerkracht zorgen. Trainer-coach en erkend opleider Jan Berendsen, die zijn contract ook verlengde, ziet zo langzamerhand de contouren voor de nieuwe competitie ontstaan om zijn aspiraties waar te kunnen maken. Eurosped TVT eindigde in de play-offs dit jaar als vijfde terwijl Vv Alterno uit Apeldoorn verrassend nationaal kampioen werd door in de finale favoriet Sliedrecht sport af te troeven.

<< Jeugdinternational Lea van Rooijen wil volgend seizoen in de Almelose topsporthal IISPA hoge ogen gooien
(foto: Eurosped TVT)

 
19-04-2014  

DRC wint, Bruchterveld stoomt naar de titel

 

In Marle pakte Sv DRC weer eens een overwinning dankzij doelpunten van Pascal van Berkum en Matthijs Hondebrink die in de tweede helft een terechte penalty verzilverde. De Almeloërs hebben na de uitwedstrijd tegen SVVN nog niet één keer in de sterkste opstelling kunnen voetballen door schorsingen en blessures. De matige pot voetbal tegen MVV ’69 bleef aan de goede kant van de streep omdat de Marlenaren maar een keer het Almelose net wisten te vinden.

ASV ’57 verloor enkele weken geleden de aspiratie om te promoveren in de  verloren derby tegen DRC en kwam nu tegen het bezoekende Sportclub Rijssen niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

De 4 klasse D van het zaterdagvoetbal kent overigens een verrassende slotfase. SVVN leek de gedoodverfde favoriet maar na de onverwachte nederlaag tegen hekkensluiter MVV ’69 zijn de Nijverdallers geheel van slag. Onderwijl liet concurrent Bruchterveld geen steken vallen en kroop dichterbij. Tegen Daarlerveen leek SVVN weer op koers, maar vandaag tegen het bezoekende DKB gingen de Nijverdallers weer onderuit, terwijl Bruchterveld tegen Avereest de volle winst pakte en nu een puntje voorsprong heeft met nog één wedstrijd te gaan. In Marle, bij MVV ’69 – Sv DRC  werd dit nieuws met groot gejuich ontvangen want SVVN heeft weinig ‘vrienden’ in de 4e klasse D, ook niet in Marle. In de slotwedstrijd uit tegen Sv DRC mag het geen punten laten vallen en alleen maar hopen dat Bruchterveld dat wel doet tegen Sportclub Daarle.

Stand 4e klasse D met nog één wedstrijd te gaan:
 

    G W G V P V T M
1 Bruchterveld  21 15 6 0 51 65 21 0
2 SVVN  21 16 2 3 50 63 30 0
3 DKB  21 13 3 5 42 64 32 0
4 Lemele  21 9 7 5 34 50 39 0
5 Rijssen SC  21 7 8 6 29 45 41 0
6 DRC '12  21 9 5 7 27 51 48 -5
7 Avereest 21 8 2 11 26 39 41 0
8 ASV '57
21 8 2 11 26 50 61 0
9 Rijssen Vooruit  21 6 3 12 21 55 76 0
10 Daarlerveen  21 5 6 10 21 41 61 0
11 Daarle SP  21 4 3 14 15 34 58 0
12 MVV '69  21 2 1 18 7 35 74 0

Voor Oranje Nassau gaat het seizoen in de 3e klasse D als een nachtkaars uit. Vorige week speelde men 0-0 gelijk tegen RKSV en vandaag had DZC '68 thuis tegen ON aan 2-2 genoeg voor het kampioenschap.

 

 
20-04-2014  

Bongaerts en Lohuis naar Eurosped TVT


Britt Bongaerts en Juliet Lohuis, ook naar Eurosped TVT en topsporthal IISPA
 

ALMELO – Met het contracteren van jeugdinternationals Britt Bongaerts en Juliet Lohuis heeft het Almelose Eurosped TVT de selectie rond voor de nieuwe competitie in de eredivisie. Eerder al verzekerde zich de club van de komst van jeugdinternational Lea van Rooijen en werden de contracten met de Amerikaanse speelsters Katie Post en Kate Morrell verlengd net zoals de overeenkomsten met de routeniers Antoinette Posthuma en Jeanine Stoeten en in een eerder stadium de talenten Daniëlle Nouwen, Jiska Kamphuis en Lieke Streutker.
Volgens de technische staf is de selectie met de komst van Bongaerts en Lohuis, die overkomen van het Talentteam Papendal-Arnhem, de club en de supporters verzekerd van een team dat in staat is attractief en kwalitatief volleybal te spelen in de Almelose topsporthal IISPA.
Trainer Jan Berendsen: “Beide speelsters stonden in de belangstelling van diverse eredivisie-teams. We zijn dan ook zeer verheugd dat deze talenten hebben gekozen voor Eurosped-TVT. Met de komst van Britt en Juliet hebben we de mogelijkheid om veel variatie in ons spel te leggen en indien noodzakelijk van strategie veranderen zonder aan kwaliteit in te boeten.”
De Roermondse spelverdeelster Britt Bongaerts en aanvoerder van Jong Oranje is blij met de overgang. “Ik wilde sowieso weg bij het Talententeam in Papendal en had de keuze uit diverse teams. Eurosped-TVT was de eerste club die mij benaderde en het gevoel was eigenlijk meteen al positief. Bij Eurosped-TVT ga ik samenspelen met een aantal speelsters die ik al langer ken, en krijg ik te maken met een trainer die in staat is om mij nog beter te maken. Daarnaast is het voor mij als spelverdeelster een fijne gedachte dat Diane Rademaker bij de club betrokken is. Zij kan mij met al haar ervaring helpen mijn kwaliteiten verder te ontwikkelen” aldus Britt Bongaerts.
Voor Juliët Lohuis is de overgang naar Eurosped-TVT een soort van thuiskomen. Haar carrière begon bij Pollux en na gespeeld te hebben bij Set up en het Talentteam Papendal, wordt ze nu hoofdblokkeerder bij Eurosped-TVT. Juliët: “Ik ben in het verleden al eens benaderd door Eurosped-TVT, maar nu was het het juiste moment om ‘Ja’ te zeggen. De organisatie van Eurosped-TVT is goed en er staat een team met een hoog niveau waarin ik mezelf verder kan ontwikkelen. Ook kijk ik uit naar de samenwerking met Jan Berendsen die ik nog ken uit het verleden. Ik zal hard moeten werken om een basisplek te veroveren maar ik heb er zin in!”
 

 
21-04-2014  

Nieuwe jeugdleden AKC door school-clinic’s

 

ALMELO – November vorig jaar startte de Almelose Korfbal Club (AKC) met clinic’s op basisscholen waarbij de kids gebruik konden maken van een strippenkaart om drie keer gratis mee te trainen bij de club. Niet geheel zonder succes, want de eerste leden hebben zich aangemeld, laat de club trots weten.
 

 
21-04-2014  

Ajax laat 400 supporters thuis tegen Heracles


Inzet van politiehonden getraind op vuurwerk, extra camera's, fouilleren van iedere stadionbezoeker en 40 Ajax-suppoosten om notoire Amsterdamse raddraaiers er uit te kunnen pikken. dat zijn de extra maatregelen die burgemeester Hermans dinsdagmiddag verkondigde voor de wedstrijd van Heracles tegen Ajax zondagmiddag a.s.
Ajax heeft van 115 personen de reeds gekochte kaart geblokkeerd.
 

ALMELO/AMSTERDAM – Op last van de gemeente Amsterdam mogen 400 supporters van Ajax niet meer a.s. zondag naar de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Die maatregel is genomen nadat de burgemeester van Almelo op extra veiligheidsmaatregelen aandrong bij de KNVB en Ajax naar aanleiding van het vuurwerkincident in de Rotterdamse Kuip tijdens de bekerfinale tegen PEC Zwolle. Daarmee wordt het vak ‘supporters’ van waaruit het vuurwerk werd gegooid, collectief ‘gestraft’.
Burgemeester Hermans van de gemeente Almelo laat verder de social media goed volgen om te kunnen anticiperen op oproepen van vermeende Ajax-supporters die anders van zin zijn. Met de maatregelen heeft de fractie LAS tevens antwoord op de gestelde vragen hoe de burgemeester denkt ongeregeldheden te kunnen voorkomen tijdens de wedstrijd waarin Ajax kampioen kan worden en Heracles Almelo nog één puntje nodig heeft om nacompetitie te ontlopen.
Heracles Almelo voorzitter Jan Smit acht extra veiligheidsmaatregelen niet nodig. Hij denkt dat de ‘ongeregeldheden’ in de Kuip juist een averechtse werking hebben op het Ajax-legioen om te laten zien dat het ook anders en beter kan. Wel maakte Smit wereldkundig dat ‘supporters met een bivakmuts of masker’ subiet het stadion uit worden geknikkerd.

Lees ook:
Handel in jaarkaarten Heracles door komst Ajax

 
21-04-2014  

Almeloërs naar EK Taekwondo in Azerbeidzjan


v.l.n.r.: Coach Thijs Oude Luttikhuis, Reshmie Oogink -73kg, Patrick Jonker + 87kg en Joyce van Baaren -62kg
 

ALMELO – Drie Almeloërs maken deel uit van een team van zes dat namens de Nederlandse Taekwondo Bond op maandag 28 april afreist naar Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan voor het Europees Kampioenschap Taekwondo.
Samen met trainer Thijs Oude Luttikhuis gaan Patrick Jonker, Joyce van Baaren en Reshmie Oogink een gooi doen naar deze prestigieuze titel.

Voor Reshmie is dit tegelijkertijd een kans om meer punten te verzamelen voor rechtstreekse kwalificatie voor de Olympische Spelen in 2016 in Rio. Reshmie is bezig aan een succesvol seizoen en staat momenteel op nummer 8 van de olympische ranglijst. Na het veroveren van de Nederlandse titel in januari, schreef ze ook diverse internationale toernooien op haar naam waaronder de Trelleborg Open, Fujairah Open en Dutch Open.

Patrick Jonker schreef na een afwezigheid van 5 jaar in de sport in januari de Nederlandse titel op zijn naam in de finale tegen Jeroen Wanrooij uit Deventer. Daarnaast behaalde hij ook een zilveren medaille in Oostenrijk. Deze prestaties en deelname aan diverse internationale toernooien leidden ertoe dat hij geselecteerd is voor deelname.

Joyce van Baaren is bijna heel 2013 geplaagd door een vervelende blessure en heeft diverse operaties achter de rug. In januari, tijdens het NK is de weg omhoog weer begonnen. Ook zij pakte de Nederlandse titel en wist tijdens het Belgisch Open een bronzen plak te veroveren. Tijdens de vorige EK werd nog een bronzen medaille behaald en ook ditmaal zal ze een gooi doen naar de prijzen.

Goede resultaten dus voor de spelers van TKD Oude Luttikhuis met nu als beloning uitzending naar het EK.

De afgelopen weken is hard getraind om lichamelijk en mentaal topfit aan de start te verschijnen.
Thijs Oude Luttikhuis ziet kansen voor zijn pupillen. Diverse tegenstanders op het EK waren ook deelnemer aan Internationale toernooien en vaak ging het gelijk op of wisten we te winnen. Een goed resultaat op het EK in Baku is een mooie impuls voor het topsport klimaat in Almelo en goed voorbeeld voor de talentvolle, jongere pupillen van de taekwondoschool.

Het EK in Baku, Azerbeidzjan, wordt gehouden van 1 tot 5 mei a.s.
 

 
24-04-2014  

Grand Prix dressuur op THC Almelo

 

ALMELO – Op zondag 27 april wordt op het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand in Almelo de eerste kwalificatiewedstrijd om het Nederlands kampioenschap dressuur verreden. Het gaat om wedstrijden in de categorieën ZZ-Zwaar en Lichte Tour, er zullen ruim 240 deelnemers uit heel Nederland op zondag aan de start verschijnen. De Finale van het KNHS kampioenschap zal later dit jaar worden verreden. Een topdag voor de liefhebber van dressuur die ’s morgens begint om 09.00 uur tot in de late namiddag om 19.00 uur. De toegang is gratis.
De lijst met nationale ruiters die zullen deelnemen is groot, in de Prix St. George; Marlies van Baalen met Zinidi en de regionale amazones Marcelle Hesselink met Handsome, Emmelie Scholtens met President Zaragozza, Sabine Vosmer met Casino Royale en Suzan Preuter met Versailles.
In de groep ZZ Zwaar zijn van de partij; Florentine Rootveld met Winea, Mariska Meenhuis met Sandro Star, Gerdien Hilgenberg en de altijd goed rijdende Zwolse Femke Beljon.
Voor de Grand Prix starten Diederik van Silfhout, Annemieke Vincourt, Noortje Zuidgeest maar ook Annemiek Harmsen die zelfs met 2 paarden staat ingeschreven. In totaal hebben zich 31 combinaties voor het hoogste niveau gemeld. Deze wedstrijd is erg belangrijk voor de deelnemers die graag in het nationale Kader willen worden opgenomen. Bondscoach Wim Ernes zal vanaf 13.30 uur de verrichtingen volgen.
Iedereen is welkom op het Twents Hippisch Centrum Almelo en de toegang is gratis. Volg het laatste nieuws en tussenstanden op twitter.com/ruiterdagen
 

 
27-04-2014  

Evenwicht Heracles-Ajax goed voor dubbelfeestje

 

ALMELO – Het zal trainer Jan de Jonge wel enige hoofdbrekens hebben gekost, hoe de schorsingen van Heracles-topscorer Brian Linssen, Ben Rienstra, Bart Schenkeveld en Thomas Bruns op te vangen. Het werd uiteindelijk Dragan Paljic die voor het eerst een basisplaats kreeg op de plek van Linssen en met beide routiniers Kwame Quansah en Simon Csiommer op het midden en de van een schorsing terug gekeerde ex- Ajaxied Milano Koenders in het hart van de defensie stond er in ieder geval een gedisciplineerde basis-elf met maar één taak, één punt pakken om het 10e seizoen op rij in de eredivisie in te kunnen.

Met een beetje mazzel waren de Heraclieden nog binnen de minuut na het startsignaal van scheidsrechter Vink op voorsprong gekomen indien Bell Hassani wel zijn hoofd goed tegen de bal had kunnen zetten die Rosheuvel op maat voor gaf. Het mocht niet zo zijn. Heracles speelde de gehele wedstrijd gedisciplineerd en liet het initiatief over aan de Amsterdammers die qua kansen nauwelijks een potje konden breken waardoor doelman Pasveer feitelijk een rustige middag had.
Het eerste doelpunt viel als vaker uit een dood spelmoment toen een lichte overtreding werd bestraft met een vrije trap en Lasse Schöne vanaf zo’n 30 meter snoeihard langs de op het verkeerde been staande Pasveer via de lat binnenschoot (0-1).
Heracles besefte dat het voorwaarts moest om de gelijkmaker te kunnen maken. Het was het meest interessante deel van het duel met Mark Uth die rakelings naast schoot en een Amsterdamse overtreding om een aanval af te breken. Met de toegekende vrije trap vanaf een meter of 20 kon ook Csiommer laten zien dat dit een van zijn specialiteiten is en de bal een mooie vallende curve meegaf zodat ook doelman Cillessen de gang naar het net kon maken (1-1).
Even later had Mark Uth de 2-1 op zijn schoen maar Cillessen liet zien niet voor niets in de Oranje-selectie te zijn opgenomen. Ajax werd nog twee keer voor de thee gevaarlijk maar een voorzet werd door alles en iedereen gemist en Sigthorsson kopte voorlangs.

Direct na rust was Heracles dichtbij toen Davidson en Bell Hassani op avontuur gingen om Rosheuvel op maat te bedienen. Zijn schot werd echter gepareerd door Cillessen. Even later kreeg Pasveer het moeilijk om een schot van Schöne te pareren maar slaagde daar in tweede instantie in voordat Sigthorsson gevaarlijk kon worden.
Rosheuvel schoot daarna nog een keer rakelings over en Uth zag een schot gepakt terwijl invaller Bojan Krkic aan Amsterdamse zijde zijn schot in het zijnet zag belanden. Het waren de laatste speldenprikken want Daley Blind ging in de laatste linie spelen om de bal in de Amsterdamse defensie te laten rouleren, een voorbeeld dat aan Almelose zijde werd gevolgd terwijl bij elke rond-pass het stadion kolkte met Olé, Olé, Olé. Scheidsrechter Pieter Vink vond het allemaal best en floot na precies 90 minuten af, zodat de 33e huldiging van Ajax als kampioen kon beginnen. Kwame Quansah ging op de schouders van zijn ploeggenoten voor een individuele hulde voor 10 jaar Heracles. Voor de vertrekkende Ghanees wordt nog een benefiet georganiseerd voor zijn scholingsproject in zijn thuisland.

Heracles Almelo – Ajax Amsterdam 1-1
(1-1)
Schöne: 1-0, Csiommer: 1-1

Fotoreportage: Nick Zweers

Commentaren:
Jan de Jonge: ‘Mooie dag voor Almelo
Frank de Boer: ‘We zijn gewoon de beste
Edwin van der Sar: ‘Deze filosofie vasthouden
Davy Klaassen: ‘Het duurde mij te lang
Daley Blind: ‘Ik ben supertrots
Jasper Cillessen: ‘Ik drink niet maar ga wel feesten
Siem de Jong: ‘Eindelijk feestvieren

Scheidsrechter: Pieter Vink

Opstellingen:

Heracles: Pasveer, Te Wierik, Koenders, Streutker, Davidson, Cziommer, Quansah, Bel Hassani, Rosheuvel, Uth, Paljic.
Ajax: Cillessen, Van Rhijn, Denswill (66. Poulsen), Veltman, Boilesen, Serero, Blind, Klaassen, De Sa (66. Krkic), Sightorsson (85. Duarte), Schone.

Fotoreportage (57 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina