Sportberichten


Plaatsing  
 
21-04-2014  

Ajax laat 400 supporters thuis tegen Heracles


Inzet van politiehonden getraind op vuurwerk, extra camera's, fouilleren van iedere stadionbezoeker en 40 Ajax-suppoosten om notoire Amsterdamse raddraaiers er uit te kunnen pikken. dat zijn de extra maatregelen die burgemeester Hermans dinsdagmiddag verkondigde voor de wedstrijd van Heracles tegen Ajax zondagmiddag a.s.
Ajax heeft van 115 personen de reeds gekochte kaart geblokkeerd.
 

ALMELO/AMSTERDAM – Op last van de gemeente Amsterdam mogen 400 supporters van Ajax niet meer a.s. zondag naar de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Die maatregel is genomen nadat de burgemeester van Almelo op extra veiligheidsmaatregelen aandrong bij de KNVB en Ajax naar aanleiding van het vuurwerkincident in de Rotterdamse Kuip tijdens de bekerfinale tegen PEC Zwolle. Daarmee wordt het vak ‘supporters’ van waaruit het vuurwerk werd gegooid, collectief ‘gestraft’.
Burgemeester Hermans van de gemeente Almelo laat verder de social media goed volgen om te kunnen anticiperen op oproepen van vermeende Ajax-supporters die anders van zin zijn. Met de maatregelen heeft de fractie LAS tevens antwoord op de gestelde vragen hoe de burgemeester denkt ongeregeldheden te kunnen voorkomen tijdens de wedstrijd waarin Ajax kampioen kan worden en Heracles Almelo nog één puntje nodig heeft om nacompetitie te ontlopen.
Heracles Almelo voorzitter Jan Smit acht extra veiligheidsmaatregelen niet nodig. Hij denkt dat de ‘ongeregeldheden’ in de Kuip juist een averechtse werking hebben op het Ajax-legioen om te laten zien dat het ook anders en beter kan. Wel maakte Smit wereldkundig dat ‘supporters met een bivakmuts of masker’ subiet het stadion uit worden geknikkerd.

Lees ook:
Handel in jaarkaarten Heracles door komst Ajax

Archief
Terug naar vorige pagina