Sportberichten


Plaatsing  
 
27-04-2014  

Evenwicht Heracles-Ajax goed voor dubbelfeestje

 

ALMELO – Het zal trainer Jan de Jonge wel enige hoofdbrekens hebben gekost, hoe de schorsingen van Heracles-topscorer Brian Linssen, Ben Rienstra, Bart Schenkeveld en Thomas Bruns op te vangen. Het werd uiteindelijk Dragan Paljic die voor het eerst een basisplaats kreeg op de plek van Linssen en met beide routiniers Kwame Quansah en Simon Csiommer op het midden en de van een schorsing terug gekeerde ex- Ajaxied Milano Koenders in het hart van de defensie stond er in ieder geval een gedisciplineerde basis-elf met maar één taak, één punt pakken om het 10e seizoen op rij in de eredivisie in te kunnen.

Met een beetje mazzel waren de Heraclieden nog binnen de minuut na het startsignaal van scheidsrechter Vink op voorsprong gekomen indien Bell Hassani wel zijn hoofd goed tegen de bal had kunnen zetten die Rosheuvel op maat voor gaf. Het mocht niet zo zijn. Heracles speelde de gehele wedstrijd gedisciplineerd en liet het initiatief over aan de Amsterdammers die qua kansen nauwelijks een potje konden breken waardoor doelman Pasveer feitelijk een rustige middag had.
Het eerste doelpunt viel als vaker uit een dood spelmoment toen een lichte overtreding werd bestraft met een vrije trap en Lasse Schöne vanaf zo’n 30 meter snoeihard langs de op het verkeerde been staande Pasveer via de lat binnenschoot (0-1).
Heracles besefte dat het voorwaarts moest om de gelijkmaker te kunnen maken. Het was het meest interessante deel van het duel met Mark Uth die rakelings naast schoot en een Amsterdamse overtreding om een aanval af te breken. Met de toegekende vrije trap vanaf een meter of 20 kon ook Csiommer laten zien dat dit een van zijn specialiteiten is en de bal een mooie vallende curve meegaf zodat ook doelman Cillessen de gang naar het net kon maken (1-1).
Even later had Mark Uth de 2-1 op zijn schoen maar Cillessen liet zien niet voor niets in de Oranje-selectie te zijn opgenomen. Ajax werd nog twee keer voor de thee gevaarlijk maar een voorzet werd door alles en iedereen gemist en Sigthorsson kopte voorlangs.

Direct na rust was Heracles dichtbij toen Davidson en Bell Hassani op avontuur gingen om Rosheuvel op maat te bedienen. Zijn schot werd echter gepareerd door Cillessen. Even later kreeg Pasveer het moeilijk om een schot van Schöne te pareren maar slaagde daar in tweede instantie in voordat Sigthorsson gevaarlijk kon worden.
Rosheuvel schoot daarna nog een keer rakelings over en Uth zag een schot gepakt terwijl invaller Bojan Krkic aan Amsterdamse zijde zijn schot in het zijnet zag belanden. Het waren de laatste speldenprikken want Daley Blind ging in de laatste linie spelen om de bal in de Amsterdamse defensie te laten rouleren, een voorbeeld dat aan Almelose zijde werd gevolgd terwijl bij elke rond-pass het stadion kolkte met Olé, Olé, Olé. Scheidsrechter Pieter Vink vond het allemaal best en floot na precies 90 minuten af, zodat de 33e huldiging van Ajax als kampioen kon beginnen. Kwame Quansah ging op de schouders van zijn ploeggenoten voor een individuele hulde voor 10 jaar Heracles. Voor de vertrekkende Ghanees wordt nog een benefiet georganiseerd voor zijn scholingsproject in zijn thuisland.

Heracles Almelo – Ajax Amsterdam 1-1
(1-1)
Schöne: 1-0, Csiommer: 1-1

Fotoreportage: Nick Zweers

Commentaren:
Jan de Jonge: ‘Mooie dag voor Almelo
Frank de Boer: ‘We zijn gewoon de beste
Edwin van der Sar: ‘Deze filosofie vasthouden
Davy Klaassen: ‘Het duurde mij te lang
Daley Blind: ‘Ik ben supertrots
Jasper Cillessen: ‘Ik drink niet maar ga wel feesten
Siem de Jong: ‘Eindelijk feestvieren

Scheidsrechter: Pieter Vink

Opstellingen:

Heracles: Pasveer, Te Wierik, Koenders, Streutker, Davidson, Cziommer, Quansah, Bel Hassani, Rosheuvel, Uth, Paljic.
Ajax: Cillessen, Van Rhijn, Denswill (66. Poulsen), Veltman, Boilesen, Serero, Blind, Klaassen, De Sa (66. Krkic), Sightorsson (85. Duarte), Schone.

Fotoreportage (57 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina