05-04-2014

Go Ahead Eagles troeft Heracles Almelo af

ALMELO – Met Deniz Türüç en Jarchino Antonia in de hoofdrol voor Go Ahead Eagles werd het zich veilig wanende Heracles Almelo zaterdagavond in het Polman Stadion volledig afgetroefd. De Heraclieden ontbeerden samenhang en speelden als pupillen waarbij de nodige passes ook nog in de voeten van een tegenstander werden gespeeld en de snelle Antonia geen strobreed in de weg werd gelegd. In het kort de reden waarom Heracles werd afgetroefd en de achtste thuisnederlaag van dit seizoen leed. Met nog drie wedstrijden tegen Ajax, Fc Utrecht en Fc Groningen voor de boeg wordt het dus nog een heel karwei om minimaal twee punten binnen te halen om absoluut vrij te zijn van degradatiezorgen terwijl bij winst tegen de Deventenaren nog Europees voetbal in het verschiet lag.

In de eerste helft kwamen de zwak spelende Heraclieden nog wel op voorsprong doordat Bryan Linssen goed doorjoeg op doelman Andersen die gehaast uit schoot en de bal bij Bruns deponeerde. Via Bel Hassani werd de veroverde bal bij de inkomende Rosheuvel gedeponeerd. Deze joeg de bal snoeihard achter de kansloze Deventer doelman Andersen. Tot de rust wist Heracles de voorsprong te behouden mede ook omdat de op maat bediende doorgebroken Antonia buiten bereik van doelman Pasveer tegen de paal schoot. Eerder al ontsnapte Heracles aan een achterstand doordat een schot van Falkenburg werd geblokt en Antonia in vrije positie hoog over schoot.

Ook na rust kwam Heracles niet goed uit de verf. Aanvallend speelde het weinig klaar en vooral Deniz Türüç leidde de Deventer aanvallen in. Het kostte Quansah uiteindelijk een gele kaart na drie keer te zijn ‘gepiepeld’ door Türüç. De Deventernaar maakte zelf de gelijkmaker door op maat te zijn bediend door spits Kolder. Met wat meer geluk hadden de Heraclieden nog eens op voorsprong kunnen komen toen Bel Hassani zijn geplaatste schot zag gekeerd door doelman Andersen en de paal.
Het was ook de laatste opleving, want Türüç kreeg het op de heupen en bediende de vliegensvlugge Antonia op maat en deze stelde de meegekomen Falkenburg in staat om de bal in het lege doel te deponeren (1-2).
Voor trainer Jan de Jonge een teleurstellend resultaat getuige zijn opmerking achteraf: “Al met al was het de slechtste wedstrijd van het seizoen.” Collega Foeke Booy daarentegen was opgetogen en gaf zijn team een groot compliment.

Heracles Almelo - Go Ahead Eagles 1-2 (1-0)
1-0 Rosheuvel (36), 1-1 Türüç (68), 1-2 Falkenburg (74)

Fotoreportage: Harry Broeze