Sportberichten


Plaatsing  
 
20-04-2014  

Bongaerts en Lohuis naar Eurosped TVT


Britt Bongaerts en Juliet Lohuis, ook naar Eurosped TVT en topsporthal IISPA
 

ALMELO – Met het contracteren van jeugdinternationals Britt Bongaerts en Juliet Lohuis heeft het Almelose Eurosped TVT de selectie rond voor de nieuwe competitie in de eredivisie. Eerder al verzekerde zich de club van de komst van jeugdinternational Lea van Rooijen en werden de contracten met de Amerikaanse speelsters Katie Post en Kate Morrell verlengd net zoals de overeenkomsten met de routeniers Antoinette Posthuma en Jeanine Stoeten en in een eerder stadium de talenten Daniëlle Nouwen, Jiska Kamphuis en Lieke Streutker.
Volgens de technische staf is de selectie met de komst van Bongaerts en Lohuis, die overkomen van het Talentteam Papendal-Arnhem, de club en de supporters verzekerd van een team dat in staat is attractief en kwalitatief volleybal te spelen in de Almelose topsporthal IISPA.
Trainer Jan Berendsen: “Beide speelsters stonden in de belangstelling van diverse eredivisie-teams. We zijn dan ook zeer verheugd dat deze talenten hebben gekozen voor Eurosped-TVT. Met de komst van Britt en Juliet hebben we de mogelijkheid om veel variatie in ons spel te leggen en indien noodzakelijk van strategie veranderen zonder aan kwaliteit in te boeten.”
De Roermondse spelverdeelster Britt Bongaerts en aanvoerder van Jong Oranje is blij met de overgang. “Ik wilde sowieso weg bij het Talententeam in Papendal en had de keuze uit diverse teams. Eurosped-TVT was de eerste club die mij benaderde en het gevoel was eigenlijk meteen al positief. Bij Eurosped-TVT ga ik samenspelen met een aantal speelsters die ik al langer ken, en krijg ik te maken met een trainer die in staat is om mij nog beter te maken. Daarnaast is het voor mij als spelverdeelster een fijne gedachte dat Diane Rademaker bij de club betrokken is. Zij kan mij met al haar ervaring helpen mijn kwaliteiten verder te ontwikkelen” aldus Britt Bongaerts.
Voor Juliët Lohuis is de overgang naar Eurosped-TVT een soort van thuiskomen. Haar carrière begon bij Pollux en na gespeeld te hebben bij Set up en het Talentteam Papendal, wordt ze nu hoofdblokkeerder bij Eurosped-TVT. Juliët: “Ik ben in het verleden al eens benaderd door Eurosped-TVT, maar nu was het het juiste moment om ‘Ja’ te zeggen. De organisatie van Eurosped-TVT is goed en er staat een team met een hoog niveau waarin ik mezelf verder kan ontwikkelen. Ook kijk ik uit naar de samenwerking met Jan Berendsen die ik nog ken uit het verleden. Ik zal hard moeten werken om een basisplek te veroveren maar ik heb er zin in!”
 

Archief
Terug naar vorige pagina