02-04-2014

Feijenoord pakt de punten tegen beter Heracles

ALMELO – Twee ‘knullige’ doelpunten bezorgden het team van Ronald Koeman de zege tegen een beter voetballend Heracles dat daar slechts één doelpunt tegenover stelde.
Al in de tweede minuut kopte Mark Uth rakelings naast het doel van Feijenoord-doelman Mulder tot opluchting van de toekijkende Terence Kongolo en Stefan de Vrij. Het toonde de inspiratie aan Almelose zijde waarin Heracles fris van de lever combineerde en Feijenoord flink onder druk zette. Het was Iliass Bel Hassani, aangespeeld door Davidson, die na een kwartiertje Heracles de verdiende voorsprong bezorgde door zijn directe tegenstander uit te spelen en een harde schuiver los te laten op het doel van de Rotterdammers die doelman Mulder niet onder controle kon krijgen. (1-0)
Heracles legde de mooiste combinaties op de mat maar verzuimde de voorsprong te vergroten terwijl Mulder in vorm bleek en attent keepte. Langs de lijn toonde trainer Koeman zijn onvrede en zweepte zijn mannen op tot meer inzet. Na een half uurtje kwam dan ook de gelijkmaker uit een corner toen Mitchell te Vrede ongehinderd kon inkoppen (1-1). Vlak daarvoor had doelman Pasveer een sublieme redding in huis door een van richting veranderd schot van Jean-Paul Boëtius nog met de voet te keren. Even later had het al 1-2 kunnen zijn maar opnieuw Te Vrede kopte deze keer tegen de paal. Kort voor rust dan toch de Rotterdamse voorsprong toen de vrij inkomende Tonny Vilhena met een geplaatst schot doelman Pasveer kansloos liet.

Na rust liet trainer Jan de Jonge Matthew Amoah opdraven voor Mark Uth en bracht later ook nog Simon Csiommer in voor Thomas Bruns.In de rommelige beginfase liet Te Vrede een grote kans liggen om Feijenoord in veilige haven te brengen en mikte Iliass Bel Hassani van dichtbij rakelings naast na op maat te zijn bediend door Mikhail Rosheuvel. Heracles was een paar keer dichtbij de gelijkmaker maar doelman Mulder bracht enkele keren redding en wist ook nog een bal van de schoen van Rosheuvel te plukken. Hij redde voor Feijenoord de punten terwijl in de slotfase Csiommer de kleedkamer kon opzoeken door zijn tweede gele kaart en de aspiraties van Heracles op een beter resultaat vervormden tot lange ballen naar voren via doelman Pasveer.

Na de winst in De Kuip eerder dit seizoen had er voor de Heraclieden op deze midweekse voetbal-dag meer ingezeten besefte na afloop ook trainer Koeman; “Wij begonnen slap aan de wedstrijd en gaven Heracles Almelo de gelegenheid om tussen de linies door te spelen. Na de rust hebben wij twintig minuten goed gespeeld waarbij wij het duel hadden kunnen beslissen. Het slot van de wedstrijd past wel bij ons. Wij bewaarden de rust niet en mogen uiteindelijk onze handen dichtknijpen met het resultaat.”
Trainer Jan de Jonge noemde de gelijkmaker uit een spelhervatting (corner) een domper. Hij complimenteerde zijn mannen voor het getoonde spel in de beginfase van de wedstrijd en was van mening dat ook in de tweede helft bij vlagen goed werd gespeeld.

Heracles Almelo – Feyenoord 1-2