Sportberichten


Plaatsing  
 
02-03-2018  

Heracles pakt in Kerkrade eerste uitwinst

 

KERKRADE – Heracles Almelo heeft eindelijk zijn eerste uitoverwinning in deze competitie te pakken. In Kerkrade werd met 0-3 gewonnen van Roda JC door doelpunten van Kuwas en Peterson in de eerste helft en van Van Ooijen in de slotminuten.

Het was de steeds beter in vorm komende Kuwas die de Heraclieden na  12 minuten speeltijd op het juiste spoor zette door een vrije trap vanaf 25 meter doeltreffend in het net van de Limburgers te laten eindigen.
Roda kreeg daarop kansen voor de gelijkmaker, maar vergat te scoren. Het was Petersen die vervolgens nog voor rust El Makrini en de oud- Heraclied Rosheuvel aftroefde om de bal in de verre hoek te schuiven achter doelman Jurjes.

Na rust was het eerste kwartier voor de Almeloërs. Pas daarna zette Roda meer druk op het doel van Castro maar de aansluitingstreffer bleef uit tijdens een scrimmage met meerdere kansen met een redding op de doellijn door Baas en door een prachtige safe van Castro.
Heracles werd via een uitval gevaarlijk maar Kuwas zag zijn inzet van de lijn gehaald door Banggaard. Het had de wedstrijd op slot kunnen gooien net zoals de kans van invaller Gladon die wel doel trof maar werd afgekeurd vanwege voorafgaand hands van hem zelf. Het was Van Ooijen die in speelminuut 90 wel de ijdele hoop van Roda torpedeerde door het derde Heracles-doelpunt op naam te zetten.

Met de overwinning stegen de Almeloërs vier plaatsen op de ranglijst naar een negende plek. Een plek die dit weekend met een beetje mazzel van andere uitslagen misschien ook nog wel vastgehouden kan worden.
Voor ‘buur’ Fc Twente is de winst van de Heraclieden een meevaller in de degradatiestrijd. Maar dan moet in Enschede zondag wel gewonnen worden van het bezoekende Fc Groningen.

Roda JC – Heracles Almelo 0-3 (0-2)
Kuwas (13), Peterson (39), van Ooijen (90)

Scheidsrechter: Kamphuis

geel: Gladon, Vansteenkiste 

OPSTELLINGEN
Roda JC: Jurjus, Dijkhuizen, Banggaard, Auassar, Vansteenkiste (v. Velzen/58), Rosheuvel, El Makrini  (Gnjatic/72), Gustafson, Milts (Ngombo/58), Schahin, Vancamp  
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Droste, Pröpper, Baas, Jakubiak, Monteiro, van Ooijen, Kuwas, Vermeij (Gladon/63), Peterson (Navrátil/77) 


Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (26 foto's)...

 
02-03-2018  

Kirsten Wild pakt tweede WK Goud

 

APELDOORN – Kirsten Wild (34) heeft in Apeldoorn tijdens het WK Baanwielrennen haar tweede wereldtitel gepakt. De oud- Almelose pakte woensdag al de titel op het reguliere onderdeel scratch en was vrijdag de beste in de vierkamp Omnium.  Ook in de vierkamp zette Wild de scratch op haar naam, werd vierde in de temporace, won de afvalkoers en bewaakte in de puntenkoers succesvol haar voorsprong in het algemene klassement.
Daarmee is het WK voor Wild nog niet gedaan. Zaterdag strijdt ze met teamgenote Amy Pieters nog in de koppelkoers en zondag staat de reguliere puntenkoers nog op haar programma.

Nijverdaller Jeffrey Hoogland behaalde woensdag al teamgoud in de sprint. Met Nils van Hoenderdaal en Harrie Lavreysen als teamgenoten werd favoriet Groot Brittannië verslagen. Derde werd Frankrijk dat Rusland versloeg.

Bekijk hier alle resultaten

< Kirsten Wild na haar zege op het Omnium (Instagram Kirsten Wild)

 
04-03-2018  

Kirsten Wild koningin van WK Baanwielrennen

 

APELDOORN – Na de wereldtitels in de scratch en het omnium en het zilver met Amy Pieters in de koppelkoers, pakte Kirsten Wild (35) op de slotdag van het WK Baanwielrennen in Apeldoorn nog eens flink uit door ook de puntenkoers op haar naam te schrijven.
De oud- Almelose is daarmee het goudhaantje van de Nederlandse equipe. Al voor de finish in de puntenkoers stelde Wild de wereldtitel veilig met een puntentotaal van 49. De Amerikaanse Jennifer Valente behaalde het zilver met 43 punten voor de Canadese Jasmin Duehring die met 30 punten genoegen moest nemen met brons.

Nijverdaller Jeffrey Hoogland verzekerde zich op de slotdag van een tweede gouden medaille. Op de kilometer tijdrit zette Hoogland een voor de concurrentie onbereikbare tijd neer van 59.459 seconden. Eerder won Hoogland al teamgoud op de sprint met met Niels van het Hoenderdaal en Harrie Lavreysen. De ‘Come Back Kid’ Theo Bos bleef in de finale van de individuele sprint ook nipt binnen een minuut (59.955) en pakte daarmee het brons achter de Australiër Matthew Glaetzer die eindigde in 59.745 seconden en dus goed voor zilver.

Alle uitslagen

 
04-03-2018  

Almelose broers gaan voetballen bij PSV

 

ALMELO – Ze voetbalden bij La Première waar Tc Twente de Almelose broers Robin (11) en Jason (12) van Duiven scoutte. Na dit seizoen lonkt er voor beide Almelose talenten na Fc Twente een nieuw avontuur in Eindhoven waar Robin en Jason gaan voetballen voor PSV.

‘De kids hebben een beslissing genomen, ze zullen volgend seizoen spelen voor PSV’, meldt vader Rocky van Duiven vol trots op facebook.

 
09-03-2018  

Twentse derby in uitverkocht huis

KNVB-voorman Jan Smit zet de zaak op scherp
 

ALMELO – In een volle bak speelt Heracles Almelo vanavond de derby tegen Fc Twente dat Oussama Assaidi moet missen wegens een slepende blessure aan zijn knie. Ook Haris Vuckic staat buitenspel vanwege een schorsing. Toch doet men er bij Twente alles aan om zo sterk mogelijk aan te kunnen treden in deze voor Fc Twente o zo belangrijke degradatiestrijd. Met Almelose fysio-hulp werd o.a. Spits Tom Boere wedstrijdfit gemaakt evenals Adane Tigahdouini. Mocht Tc Twente winnen dan in ieder geval met Almelose hulp.
Die hulp hoeft wat betreft ex- Heracles voorzitter Jan Smit niet. De huidige voorzitter van de Raad van Commissarissen van de KNVB gooide vanmorgen in De Telegraaf nog wat olie op het vuur; ,,Een jaartje zonder derby kan best. Ik ben te veel Almeloër om een traan te laten bij degradatie van FC Twente. Ik moet boven de partijen staan, maar er zijn sentimenten. Mensen in Almelo voelen zich achtergesteld bij Enschede. Vanuit het Twente-vak klinken altijd spreekkoren als ’Calimero Almelo’. ''
Smit liet in feite zijn hart spreken ondanks zijn huidige functie waarin hij alle clubs bestuurlijk een warm hart moet toedragen. Maar Smit is Smit. In het verleden haalde hij ook vaak uit naar clubs die financieel ‘sjoemelden’ en dat laatste is feitelijk de oorzaak waarom de Enschedese club zo in de problemen zit. Toch zal Smit de laatste zijn om zijn vriend GertJan Verbeek geen hand te geven mochten de rood-witten vanavond de zwart-witten onverhoopt verslaan.

 
09-03-2018  

Heracles vergroot degradatiezorg Fc Twente


Trainer Stegeman kon het niet laten zijn crew even te fotograferen (midden).
Brandley Kuwas was door het dolle. De shirts van deze wedstrijd, met logo Kans voor een Kind, worden geveild voor het vervullen van kinderwensen voor zieke kinderen. Kijk op de website van Heracles Almelo.
 

ALMELO – In een bomvol ‘kolkend’ Polman Stadion heeft Fc Twente met 2-1 het onderspit gedolven in de Twentse derby tegen Heracles Almelo. De spanning zat er vooraf goed op met de uitspraak van KNVB-boss Jan Smit dat hij geen traan zou laten indien Fc Twente zou degraderen.  Ook het verdrietige bericht dat de 8-jarige dochter van oud- Heracles voetballer Anthoine van der Linden kort voor de wedstrijd, die in het teken stond van de stichting Kans voor een Kind, was overleden aan bloedkanker hakte er in bij de spelers en begeleiding van de Almelose eredivisionist.
De motivatie was dus messscherp en Heracles zette de Enschedeërs vanaf het beginsignaal flink onder druk. Al in de eerste minuut kreeg Maher dan ook al geel toen hij werd overlopen door ‘man off the match’ Heraclied Monteiro. De vrije trap van Kuwas leek meteen al doel te treffen maar met een uiterste krachtsinspanning kon doelman Trommel dat Enschedese onheil nog voorkomen door de bal nipt naast te tikken.
Fc Twente kwam er in de eerste helft niet aan te pas door veelvuldig balverlies, terwijl de Heraclieden verzuimden door te drukken. Peterson leek in het begin solistisch op weg naar een doelpunt maar een overtreding binnen de zestien werd weggewuifd door arbiter Blom. Kuwas zag een corner eindigen op de vuisten van Drommel, Vermeij kopte over, Maher zag een pegel van afstand beroerd door de vingertop van Castro en Boere tikte te subtiel de bal over. Daarmee zijn de hoogtepunten uit de eerste helft wel genoemd. Zij het dat Cuevas zijn negende gele kaart van dit seizoen kreeg ton hij Monteiro op Zuid-Amerikaanse wijze afstopte.

In de tweede helft stuurde Fc Twente trainer GertJan Verbeek aanvallender het veld in. De wedstrijd kreeg er een ‘boost’ door als kijkspel. Een snelle uitbraak van de gasten via Holla betekende zelfs een voorsprong omdat Tighadouini koel bleef en beheerst de bal achter doelman Castro schoof (0-1).
Heracles raakte niet van slag en kwam al snel weer langszij doordat Kuwas de oprukkende Baas bereikte die vanaf de achterlijn Peterson bediende die de bal binnentikte langs de vergeefs graaiende Drommel (1-1). Het stadion ‘ontplofte’ en rook bloed net zoals de Heraclieden op het veld. Wederom was het een corner van Kuwas die de 2-1 inluidde. De mee opgekomen Pröpper stond frank en vrij ver achter de tweede paal en kopte diagonaal binnen bij de eerste paal waar de op de doellijn postende Maher nog wel de bal met het hoofd toucheerde maar deze via de lat achter de lijn zag ploffen. Het vervolg van de wedstrijd golfde op en neer waarbij Monteiro in de handen van Drommel schoot, Jensen zijn schot in de handen van Castro zag belanden en en El Hamdaoui over het Almelose doel mikte.
Met de verdiende winst houdt Heracles nog zicht op de eerste acht voor Europees voetbal en zag Tc Twente zich zakken op de ranglijst naar de voorlaatste plaats.

‘Wij waren in het begin veel te voorzichtig’, begon Gertjan Verbeek zijn commentaar. Toch was hij van mening dat Fc Twente weinig had weggegeven. In de rust had hij derhalve de opdracht gegeven meer voorwaartse druk te zetten. ‘We maakten drie snelle aanvallen waarbij we de voorsprong namen. De gelijkmaker kwam te snel via een prima aanval van Heracles. Dat Pröpper die bal binnenkopt, mag hij nog eens tien keer proberen maar dan gaat ie er niet in’, was het berustende commentaar. ‘Mijn jongens hebben hard gewerkt en we moeten het vizier nu richten op de volgende wedstrijd’, aldus Verbeek.
Trainer John Stegeman memoreerde dat het overlijdensbericht van het dochtertje van Anthoine van der Linden er flink inhakte. ‘Dan moet je nog spelen. We hadden in de eerste helft wel het overwicht maar speelden niet goed genoeg. Toen we in de tweede helft achter kwamen te staan, zag je dat mijn spelers alles wilden geven om te winnen’, aldus Stegeman. Overigens meldde Stegeman ook dat hij er van overtuigd is dat Fc Twente zich veilig kan spelen met deze selectie.

Heracles Almelo - FC Twente 2-1
(0-0)
0-1 Tighadouini (50), 1-1 Peterson (57), 2-1 Pröpper (63)
Scheidsrechter: Blom
geel: Maher, Van Ooijen, Cuevas, Monteiro, Van der Lely, Wuytens
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers (Van de Berg/89), Droste (Wuytens/64), Pröpper, Baas; Jakubiak, Monteiro, Van Ooijen; Kuwas, Vermeij (Gladon/80), Peterson.
FC Twente: Drommel; Van der Lely, Bijen, Lam, Cuevas; Maher, F. Jensen, Holla; Maria, Boere (Hooiveld/81), Tighadouini (El Hamdaoui/72).

Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

Zie ook: Veiling wedstrijdshirts Kans voor een Kind

 

Fotoreportage (31 foto's)...

 
11-03-2018  

Bornse Joy Beune wint WK Schaatsen junioren

Compleet Nederlands Allround podium
 

SALT LAKE CITY (USA) – Op de eerste dag van het WK Schaatsen voor junioren in het Amerikaanse Salt Lake City reed de Bornse Joy Beune het sinds 2008 bestaande wereldrecord junioren op de 1500 meter van Marit Leenstra uit de boeken met de nieuwe recordtijd van 1.54.21. Jutta Leerdam (1.54,32) en Elisa Dul (1.56,83) completeerden. het Nederlandse podium.
Op de 500 meter reed Beune weliswaar een persoonlijk record van 38,69 seconden, een verbetering met bijna 0,8 seconden, maar dat bracht haar niet verder den de vijfde plek. Over beide afstanden stond ze na de eerste dag tweede in het klassement achter landgenote Leerdam.
Dag twee was voor Beune wederom goed voor wereldrecords door de Bornse junior. Als eerste ging het wereldrecord op de 1.000 meter aan diggelen met een tijd van 1.14.21 en ook de tijd van 3.59,47  op de 3.000 meter werd de winnende recordtijd. Leerdam (4.05,19) en de Japanse Lemi Williamson (4.05,96.) volgden op afstand.
Jutta Leerdam (1.14,38) en Elisa Dul (1.15,31) volgden Beune op de schaatsmijl. Gedrieën vormden zij het WK-podium in dezelfde volgorde.

 
15-03-2018  

DFB-opleidingschef Wormuth naar Heracles


Wormuth is tot en met 19 maart hoofd van de trainersopleiding in Duitsland en was tot 2016 coach van Duitsland onder 20. Daarvoor werkte hij als trainer op lagere niveaus bij VfR Aalen, Union Berlin, SSV Reutlingen en SC Pullendorf en als assistent van Joachim Löw bij het Turkse Fenerbahçe. Als speler kwam de verdediger uit voor Offenburger FV, SC Freiburg, Hertha BSC en Freiburger FC.

De technische staf van Heracles Almelo blijft, op het naderende vertrek van John Stegeman na, intact. Zij het dat Robby Alflen een aflopend contract heeft. Vorig jaar zou hij de overstap maken naar NEC maar dat ging ter elfder ure niet door.
Heracles is nog in overleg met Alflen of hij mogelijk vertrekt of toch bij Heracles blijft.
 

ALMELO – Het gonsde al weken, Keizer wordt de nieuwe trainer, Van der Gaag, Langeler en ook de huidige assistent Rob Alflen werden genoemd in het geruchtencircuit, maar Heracles Almelo heeft de opvolger van de vertrekkende Stegeman verrassend uit Duitsland gehaald.
Frank Wormuth is de naam. De geboortige 'Berliner' Wormuth staat sinds 2008 aan het hoofd van de trainersopleiding van de Duitse voetbalbond (DFB). Daarnaast was hij sinds 2010 trainer van het Duitse nationale elftal onder twintig jaar. “Ik kijk er weer naar uit om iedere dag op het veld te staan. Ik voelde dat er nog altijd een trainer in mij zit. In de gesprekken met Heracles Almelo werd dat bevestigd. De kennis die ik in de laatste tien jaar in de aansturing van de opleiding heb opgedaan, wil ik graag in de praktijk tot uiting brengen. Heracles Almelo is een club die goed bij mij past”, zei Wormuth die vandaag voor 2 jaar tekende (met optie 1 jaar verlengen) bij de Almelose eredivisionist.

De benoeming lijkt de laatste hand van de naar de KNVB vertrokken algemeen directeur Nico-Jan Hoogma te zijn. Hoogma toonde eerder kritiek op de opleidingen van spelers in ons land en vond dat het allemaal wel wat zwaarder mag qua trainingsaanpak en wees daarbij naar o.a. Duitsland. Saillant, Hoogma is sinds kort de hoogste chef van het topsportbeleid bij de KNVB.

In ieder geval is men bij Heracles verheugd met de komst van Wormuth. . “Frank heeft enorm veel ervaring in de voetbalwereld. Behalve met zijn voetbalvisie, past hij ook als opleider goed bij Heracles Almelo. Hij is het brein achter de vernieuwing van het Duitse voetbal en met zijn kennis kan hij onze club verder ontwikkelen. Samen met Frank gaan we voor attractief voetbal. Hij zal zich de Nederlandse taal (Ich bin ein Almeloër) eigen maken. Tot het nieuwe seizoen werkt hij op de achtergrond toe naar onze samenwerking. ( Op 19 maart wordt door de DFB de laatste trainersopleiding onder verantwoordelijkheid van Wormuth afgerond - red.) Voor nu ligt de focus het verdere seizoen op het doorzetten van de goede lijn van de laatste wedstrijden. Te beginnen met Vitesse-uit komende zaterdag”, aldus technisch manager Mark-Jan Fledderus van de Almelose club.
Bij de DFB wordt het vertrek van Frank Wormuth betreurt. "Wir bedauern, dass Frank den DFB verlässt", zegt Oliver Bierhoff - directeur nationale DFB-teams - op de site van de Duitse voetbalbond.

 
17-03-2018  

Vitesse en Heracles gelijk op in Arnhem

 

ARNHEM – In het Gelredoom waren Vitesse en Heracles vooral vriendelijk tegen elkaar. Scheidsrechter Lindhout had een makkelijke avond en kon zijn kaarten op zak houden. Na de derbywinst op Fc Twente zag trainer Stegeman geen reden om zijn elftal te wijzigen. Vitesse trad aan zonder Bruns maar wel met Linssen die beiden een Heracles-verleden hebben. Dat geldt ook doelman Pasveer die na wat mindere optredens op de bank belandde.

In de eerste helft hadden de Arnhemmers het betere van het spel maar speelde doelman Castro weer de betrouwbare sluitpost van de Heracles-defensie. Mount, Karavaev em Matavz van afstand probeerden het maar Castro was evenzoveel keer op zijn post. Van Ooijen probeerde het namens Heracles maar Pasveer’s vervanger Houwen was nog net op tijd.

Na de rust een gelijk beeld. Vitesse combineerde beter maar zag ook Pröpper een bal voor de lijn stoppen op een inzet van Foor. Geen enkel moment vloog de vlam in de pan terwijl de beste kansen voor Vitesse waren. Mount zag een inzet in het zijnet belanden en Castro plukte een schot van Beerens uit de hoek en pakte ook een afstandsschot van invaller Van Bergen. Hetzelfde deed doelman Houwen op een afstandsschot van Heraclied Monteiro. Zodat begin en eindstand gelijk bleef.
Met het puntje heeft Heracles nog zicht op de achtste plek. Op 1 april komt Heerenveen naar Almelo.   

Vitesse - Heracles Almelo 0-0


Scheidsrechter: Lindhout

geel: geen

OPSTELLINGEN
Vitesse: Houwen; Kara, Kashia, Miazga, Faye; Serero, Mount, Foor; Beerens (Bruns/85), Matavz, Linssen.
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Wuytens, Pröpper, Baas; Van Ooijen, Monteiro, Jakubiak (Niemeijer/46); Kuwas, Vermeij (Gladon/76), Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
28-03-2018  

Bram Castro vertrekt bij Heracles Almelo


Bram Castro vertrekt na vier jaar transfervrij bij Heracles Almelo.
Foto: Harry Broeze
 

ALMELO – Vorige zomer zou doelman Bram Castro (35) al bij Heracles Almelo vertrekken terug naar zijn thuisland België.  Tussen Heracles Almelo en AA Gent was de zaak al rond. Castro leek daarmee zijn wens om meer bij zijn gezin te zijn, te kunnen waarmaken. Interne strubbelingen bij AA Gent brachten Castro alsnog tot het inzicht om niet over te stappen naar AA Gent.  Bij Heracles Almelo gingen toen alle poorten open om Castro weer in de gelederen te sluiten, maar de wens bleef knagen bij de Belg.
Na dit seizoen mag Castro derhalve vrij vertrekken bij de Almelose club. Men gunt hem na vier jaren van trouwe dienst een vrije uitgang om een overstap naar een andere club dichter bij huis te maken. Alleen het bereiken van de nacompetitie door Heracles zou nog kunnen betekenen dat Castro nog een paar wedstrijden  meer uit komt voor de Heraclieden, maar anders is de laatste wedstrijd uit tegen Sparta zijn laatste wedstrijd voor de Almelose club. Castro, naast de Belgische ook de Spaanse nationaliteit, speelde als prof voor KRC Genk, St. Truiden, Roda JC, PSV, MVV en Heracles maar daar kan nog een club bijkomen omdat Castro nog niet denkt aan stoppen.

Naast Castro vertrekt ook college-doelman Renze Fij (25) bij Heracles Almelo. Een verhuur als duo-doelman bij FC Dordtrecht werd geen onverdeeld succes waardoor Fij in de winterstop weer terugkeerde om zijn contract tot einde van dit seizoen uit te dienen. Fij begon zijn carrière bij de jeugd van Fc Twente om via Go Ahead Eagles bij de jeugd van Fc Groningen uit te komen waar Heracles Almelo hem weghaalde in de zomer van 2013.
Heracles Almelo heeft wel de intentie om door te gaan met doelman Michael Brouwer die in 2013 werd gehaald bij AGOVV. Met Brouwer zijn gesprekken gaande.
Heracles Almelo heeft ook de intentie om Peter van Ooijen langer aan de club te binden. De middenvelder heeft dit seizoen zijn draai gevonden en dat wekt vertrouwen om met hem het gesprek aan te gaan voor verlenging van zijn aflopende contract. Van Oijen werd in de zomer van 2015 gehaald bij Go Ahead Eagles. Ook Niels Leemhuis kan volgend jaar blijven. Zijn contract-optie is gelicht.

Het lot van een opleidingsclub als Heracles is tevens dat elke zomer afscheid wordt genomen van een rits aan spelers. Zo werd het aflopende contract van Tim van den Berg formeel opgezegd en valt ook het doek voor Gor Agbaljan, Kai Huisman, Daryl van Mieghem (verhuurd aan De Graafschap) en Jaroslav Navratil.
Verrassend is dat de optie in het contract van Roland Baas niet is gelicht. Hij speelde zich de laatste tijd als linksback in het eerste team.
Voor Zeki Erkilinc (FC Twente) en Paul Gladon (Wolverhampton Wanderers FC) eindigt aan het einde van het lopende seizoen de huurperiode.
“We zijn deze spelers dankbaar voor hun inzet voor onze club. We wensen hen veel succes in hun verdere carrière”, zegt technisch manager Mark-Jan Fledderus in het persbericht van de Almelose eredivisionist.

Archief
Terug naar vorige pagina