Sportberichten


Plaatsing  
 
28-03-2018  

Bram Castro vertrekt bij Heracles Almelo


Bram Castro vertrekt na vier jaar transfervrij bij Heracles Almelo.
Foto: Harry Broeze
 

ALMELO – Vorige zomer zou doelman Bram Castro (35) al bij Heracles Almelo vertrekken terug naar zijn thuisland België.  Tussen Heracles Almelo en AA Gent was de zaak al rond. Castro leek daarmee zijn wens om meer bij zijn gezin te zijn, te kunnen waarmaken. Interne strubbelingen bij AA Gent brachten Castro alsnog tot het inzicht om niet over te stappen naar AA Gent.  Bij Heracles Almelo gingen toen alle poorten open om Castro weer in de gelederen te sluiten, maar de wens bleef knagen bij de Belg.
Na dit seizoen mag Castro derhalve vrij vertrekken bij de Almelose club. Men gunt hem na vier jaren van trouwe dienst een vrije uitgang om een overstap naar een andere club dichter bij huis te maken. Alleen het bereiken van de nacompetitie door Heracles zou nog kunnen betekenen dat Castro nog een paar wedstrijden  meer uit komt voor de Heraclieden, maar anders is de laatste wedstrijd uit tegen Sparta zijn laatste wedstrijd voor de Almelose club. Castro, naast de Belgische ook de Spaanse nationaliteit, speelde als prof voor KRC Genk, St. Truiden, Roda JC, PSV, MVV en Heracles maar daar kan nog een club bijkomen omdat Castro nog niet denkt aan stoppen.

Naast Castro vertrekt ook college-doelman Renze Fij (25) bij Heracles Almelo. Een verhuur als duo-doelman bij FC Dordtrecht werd geen onverdeeld succes waardoor Fij in de winterstop weer terugkeerde om zijn contract tot einde van dit seizoen uit te dienen. Fij begon zijn carrière bij de jeugd van Fc Twente om via Go Ahead Eagles bij de jeugd van Fc Groningen uit te komen waar Heracles Almelo hem weghaalde in de zomer van 2013.
Heracles Almelo heeft wel de intentie om door te gaan met doelman Michael Brouwer die in 2013 werd gehaald bij AGOVV. Met Brouwer zijn gesprekken gaande.
Heracles Almelo heeft ook de intentie om Peter van Ooijen langer aan de club te binden. De middenvelder heeft dit seizoen zijn draai gevonden en dat wekt vertrouwen om met hem het gesprek aan te gaan voor verlenging van zijn aflopende contract. Van Oijen werd in de zomer van 2015 gehaald bij Go Ahead Eagles. Ook Niels Leemhuis kan volgend jaar blijven. Zijn contract-optie is gelicht.

Het lot van een opleidingsclub als Heracles is tevens dat elke zomer afscheid wordt genomen van een rits aan spelers. Zo werd het aflopende contract van Tim van den Berg formeel opgezegd en valt ook het doek voor Gor Agbaljan, Kai Huisman, Daryl van Mieghem (verhuurd aan De Graafschap) en Jaroslav Navratil.
Verrassend is dat de optie in het contract van Roland Baas niet is gelicht. Hij speelde zich de laatste tijd als linksback in het eerste team.
Voor Zeki Erkilinc (FC Twente) en Paul Gladon (Wolverhampton Wanderers FC) eindigt aan het einde van het lopende seizoen de huurperiode.
“We zijn deze spelers dankbaar voor hun inzet voor onze club. We wensen hen veel succes in hun verdere carrière”, zegt technisch manager Mark-Jan Fledderus in het persbericht van de Almelose eredivisionist.

Archief
Terug naar vorige pagina