Sportberichten


Plaatsing  
 
15-03-2018  

DFB-opleidingschef Wormuth naar Heracles


Wormuth is tot en met 19 maart hoofd van de trainersopleiding in Duitsland en was tot 2016 coach van Duitsland onder 20. Daarvoor werkte hij als trainer op lagere niveaus bij VfR Aalen, Union Berlin, SSV Reutlingen en SC Pullendorf en als assistent van Joachim Löw bij het Turkse Fenerbahçe. Als speler kwam de verdediger uit voor Offenburger FV, SC Freiburg, Hertha BSC en Freiburger FC.

De technische staf van Heracles Almelo blijft, op het naderende vertrek van John Stegeman na, intact. Zij het dat Robby Alflen een aflopend contract heeft. Vorig jaar zou hij de overstap maken naar NEC maar dat ging ter elfder ure niet door.
Heracles is nog in overleg met Alflen of hij mogelijk vertrekt of toch bij Heracles blijft.
 

ALMELO – Het gonsde al weken, Keizer wordt de nieuwe trainer, Van der Gaag, Langeler en ook de huidige assistent Rob Alflen werden genoemd in het geruchtencircuit, maar Heracles Almelo heeft de opvolger van de vertrekkende Stegeman verrassend uit Duitsland gehaald.
Frank Wormuth is de naam. De geboortige 'Berliner' Wormuth staat sinds 2008 aan het hoofd van de trainersopleiding van de Duitse voetbalbond (DFB). Daarnaast was hij sinds 2010 trainer van het Duitse nationale elftal onder twintig jaar. “Ik kijk er weer naar uit om iedere dag op het veld te staan. Ik voelde dat er nog altijd een trainer in mij zit. In de gesprekken met Heracles Almelo werd dat bevestigd. De kennis die ik in de laatste tien jaar in de aansturing van de opleiding heb opgedaan, wil ik graag in de praktijk tot uiting brengen. Heracles Almelo is een club die goed bij mij past”, zei Wormuth die vandaag voor 2 jaar tekende (met optie 1 jaar verlengen) bij de Almelose eredivisionist.

De benoeming lijkt de laatste hand van de naar de KNVB vertrokken algemeen directeur Nico-Jan Hoogma te zijn. Hoogma toonde eerder kritiek op de opleidingen van spelers in ons land en vond dat het allemaal wel wat zwaarder mag qua trainingsaanpak en wees daarbij naar o.a. Duitsland. Saillant, Hoogma is sinds kort de hoogste chef van het topsportbeleid bij de KNVB.

In ieder geval is men bij Heracles verheugd met de komst van Wormuth. . “Frank heeft enorm veel ervaring in de voetbalwereld. Behalve met zijn voetbalvisie, past hij ook als opleider goed bij Heracles Almelo. Hij is het brein achter de vernieuwing van het Duitse voetbal en met zijn kennis kan hij onze club verder ontwikkelen. Samen met Frank gaan we voor attractief voetbal. Hij zal zich de Nederlandse taal (Ich bin ein Almeloër) eigen maken. Tot het nieuwe seizoen werkt hij op de achtergrond toe naar onze samenwerking. ( Op 19 maart wordt door de DFB de laatste trainersopleiding onder verantwoordelijkheid van Wormuth afgerond - red.) Voor nu ligt de focus het verdere seizoen op het doorzetten van de goede lijn van de laatste wedstrijden. Te beginnen met Vitesse-uit komende zaterdag”, aldus technisch manager Mark-Jan Fledderus van de Almelose club.
Bij de DFB wordt het vertrek van Frank Wormuth betreurt. "Wir bedauern, dass Frank den DFB verlässt", zegt Oliver Bierhoff - directeur nationale DFB-teams - op de site van de Duitse voetbalbond.

Archief
Terug naar vorige pagina