Sportberichten


Plaatsing  
 
04-03-2018  

Kirsten Wild koningin van WK Baanwielrennen

 

APELDOORN – Na de wereldtitels in de scratch en het omnium en het zilver met Amy Pieters in de koppelkoers, pakte Kirsten Wild (35) op de slotdag van het WK Baanwielrennen in Apeldoorn nog eens flink uit door ook de puntenkoers op haar naam te schrijven.
De oud- Almelose is daarmee het goudhaantje van de Nederlandse equipe. Al voor de finish in de puntenkoers stelde Wild de wereldtitel veilig met een puntentotaal van 49. De Amerikaanse Jennifer Valente behaalde het zilver met 43 punten voor de Canadese Jasmin Duehring die met 30 punten genoegen moest nemen met brons.

Nijverdaller Jeffrey Hoogland verzekerde zich op de slotdag van een tweede gouden medaille. Op de kilometer tijdrit zette Hoogland een voor de concurrentie onbereikbare tijd neer van 59.459 seconden. Eerder won Hoogland al teamgoud op de sprint met met Niels van het Hoenderdaal en Harrie Lavreysen. De ‘Come Back Kid’ Theo Bos bleef in de finale van de individuele sprint ook nipt binnen een minuut (59.955) en pakte daarmee het brons achter de Australiër Matthew Glaetzer die eindigde in 59.745 seconden en dus goed voor zilver.

Alle uitslagen

Archief
Terug naar vorige pagina