02-03-2018

Heracles pakt in Kerkrade eerste uitwinst

KERKRADE – Heracles Almelo heeft eindelijk zijn eerste uitoverwinning in deze competitie te pakken. In Kerkrade werd met 0-3 gewonnen van Roda JC door doelpunten van Kuwas en Peterson in de eerste helft en van Van Ooijen in de slotminuten.

Het was de steeds beter in vorm komende Kuwas die de Heraclieden na  12 minuten speeltijd op het juiste spoor zette door een vrije trap vanaf 25 meter doeltreffend in het net van de Limburgers te laten eindigen.
Roda kreeg daarop kansen voor de gelijkmaker, maar vergat te scoren. Het was Petersen die vervolgens nog voor rust El Makrini en de oud- Heraclied Rosheuvel aftroefde om de bal in de verre hoek te schuiven achter doelman Jurjes.

Na rust was het eerste kwartier voor de Almeloërs. Pas daarna zette Roda meer druk op het doel van Castro maar de aansluitingstreffer bleef uit tijdens een scrimmage met meerdere kansen met een redding op de doellijn door Baas en door een prachtige safe van Castro.
Heracles werd via een uitval gevaarlijk maar Kuwas zag zijn inzet van de lijn gehaald door Banggaard. Het had de wedstrijd op slot kunnen gooien net zoals de kans van invaller Gladon die wel doel trof maar werd afgekeurd vanwege voorafgaand hands van hem zelf. Het was Van Ooijen die in speelminuut 90 wel de ijdele hoop van Roda torpedeerde door het derde Heracles-doelpunt op naam te zetten.

Met de overwinning stegen de Almeloërs vier plaatsen op de ranglijst naar een negende plek. Een plek die dit weekend met een beetje mazzel van andere uitslagen misschien ook nog wel vastgehouden kan worden.
Voor ‘buur’ Fc Twente is de winst van de Heraclieden een meevaller in de degradatiestrijd. Maar dan moet in Enschede zondag wel gewonnen worden van het bezoekende Fc Groningen.

Roda JC – Heracles Almelo 0-3 (0-2)
Kuwas (13), Peterson (39), van Ooijen (90)

Scheidsrechter: Kamphuis

geel: Gladon, Vansteenkiste

OPSTELLINGEN
Roda JC: Jurjus, Dijkhuizen, Banggaard, Auassar, Vansteenkiste (v. Velzen/58), Rosheuvel, El Makrini  (Gnjatic/72), Gustafson, Milts (Ngombo/58), Schahin, Vancamp
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Droste, Pröpper, Baas, Jakubiak, Monteiro, van Ooijen, Kuwas, Vermeij (Gladon/63), Peterson (Navrátil/77)

Fotoreportage: Harry Broeze