Sportberichten


Plaatsing  
 
09-03-2018  

Twentse derby in uitverkocht huis

KNVB-voorman Jan Smit zet de zaak op scherp
 

ALMELO – In een volle bak speelt Heracles Almelo vanavond de derby tegen Fc Twente dat Oussama Assaidi moet missen wegens een slepende blessure aan zijn knie. Ook Haris Vuckic staat buitenspel vanwege een schorsing. Toch doet men er bij Twente alles aan om zo sterk mogelijk aan te kunnen treden in deze voor Fc Twente o zo belangrijke degradatiestrijd. Met Almelose fysio-hulp werd o.a. Spits Tom Boere wedstrijdfit gemaakt evenals Adane Tigahdouini. Mocht Tc Twente winnen dan in ieder geval met Almelose hulp.
Die hulp hoeft wat betreft ex- Heracles voorzitter Jan Smit niet. De huidige voorzitter van de Raad van Commissarissen van de KNVB gooide vanmorgen in De Telegraaf nog wat olie op het vuur; ,,Een jaartje zonder derby kan best. Ik ben te veel Almeloër om een traan te laten bij degradatie van FC Twente. Ik moet boven de partijen staan, maar er zijn sentimenten. Mensen in Almelo voelen zich achtergesteld bij Enschede. Vanuit het Twente-vak klinken altijd spreekkoren als ’Calimero Almelo’. ''
Smit liet in feite zijn hart spreken ondanks zijn huidige functie waarin hij alle clubs bestuurlijk een warm hart moet toedragen. Maar Smit is Smit. In het verleden haalde hij ook vaak uit naar clubs die financieel ‘sjoemelden’ en dat laatste is feitelijk de oorzaak waarom de Enschedese club zo in de problemen zit. Toch zal Smit de laatste zijn om zijn vriend GertJan Verbeek geen hand te geven mochten de rood-witten vanavond de zwart-witten onverhoopt verslaan.

Archief
Terug naar vorige pagina