Sportberichten


Plaatsing  
 
01-02-2019  

Almeloër en voetbalmens Albert Kamp overleden

 

ALMELO – De Almeloër en voetbalmens Albert Kamp is overleden, zo maakte Heracles Almelo vrijdag bekend. Kamp doorliep bij de Heraclieden zijn gehele jeugdopleiding maar kon het laatste stapje tot vaste keuze in het eerste team net niet maken. Wat volgde was een overstap naar het toenmalige sv Rietvogels destijds de hoogst spelende Almelose amateurclub waar hij naast een vaste waarde ook zeer actief werd in het organisatorische. Zo werd hij een van de kartrekkers in de bouw van een nieuwe tribune op sportcomplex De Riet. Later speelde Albert Kamp nog voor Oranje Nassau (ON) voordat hij trainer werd bij o.a. Achilles ’12 (Hengelo) en ON. Zijn organisatorische kant bleek ook bij ON als animator van het voor vele clubs van naam aantrekkelijke Jaarsmatoernooi.   Toch bleef zijn hart ook zwart-wit, de club waar hij opgroeide. Hij werd er de ‘grote regelaar’ voor de opeenvolgende spelers van Oud Heracles die hun vriendschappelijke wedstrijden speelden tegen de oude ‘cracks’ van clubs als Ajax, PSV, Sparta, FC Twente enzovoort. Een activiteit die hij tot voor kort, nog volledig uitvoerde bij de club waar hij ijn eerste stappen op het veld zette en waar hij de thuiswedstrijden tot onlangs nog bijwoonde ondanks zijn ziekte.

Door al zijn contacten in de voetbalwereld was Albert Kamp ook de inspirator van talrijke voetbalreizen binnen Europa en waar Twentse ondernemers en voetbalsponsoren gretig gebruik van maakten. In zijn werkzame leven was Kamp leidinggevende binnen de regionale sociale werkvoorziening Soweco waar hij het ‘schopte’ tot directeur. Albert Kamp is 72 jaar geworden.

 
03-02-2019  

ADO verslaat 'angstgegner' Heracles Almelo

 

DEN HAAG – ADO Den Haag kan na de 2-0 winst op het bezoekende Heracles Almelo definitief het bordje ’agnstgegner’ van de kleedkamermuur halen. Sinds februari 2014 wonnen de bezoekende Heraclieden drie keer en speelden ook nog eens twee keer gelijk.
In de wedstrijd van vandaag leek het wederom lang op een gelijkspel uit te draaien, maar ADO pakte in het slotkwartier toch nog de volle winst door twee doelpunten van de Russische invaller Tomas Necid.
Al in de eerste minuut leek ADO op koers toen Falkenburg een vrije trap binnenkopte maar hij deed dat wel vanuit buitenspelpositie waardoor scheidsrechter Mulder de treffer annuleerde. Beide teams speelden voor de overwinning maar dat leidde niet tot hoogstaand spel en veel kansen. Kuwas had de bezoekers op voorsprong kunnen zetten maar zijn schot werd vakkundig door doelman Zwinkels onschadelijk gemaakt. Het leidde tot een licht overwicht voor de Hagenezen die de Duitse doelman Blaswich schoten van Becker, El Khayati en Beugelsdijk onschadelijk zag maken en dus de pauze begon met de beginstand.

Na rust waren de eerste kansen voor Heracles. Kuwas schoot echter tegen een tegenstander en Zwinkels pareerde een inzet van Konings.  El Khayati zette daar een doel-missende vrije trap tegenover en zo leek een gelijkspel in de maak.
De wissel Necid voor Falkenburg bleek echter in de slotfase een gouden greep. Met nog tien minuten op de klok speelde Necid zich met een kapbeweging vrij en gaf vervolgens Blaswich het nakijken in het Almelose doel. De ban was daarmee gebroken, want Necid kopte vlak voor tijd ook nog eens de tweede treffer voor ADO binnen.
Voor de Almeloërs opnieuw een slecht resultaat in een wel erg lange slechte periode. De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag a.s. om 18.30 uur thuis in het Polmanstadion tegen Ajax, de club waar het met 1-1 zo goed begon bij de seizoenstart.

ADO Den Haag – Heracles Almelo 2-0 (0-0)
79.Thomas Necid 1-0, 89.Thomas Necid 2-0

Scheidsrechter: Mulder

geel: Van Hintum, Droste, Hooi, Beugelsdijk, Necid

OPSTELLINGEN
ADO Den Haag: Zwinkels, Troupee, Beugelsdijk, Kanon, Meijers, Immers, El Khayati (90. Malone), Bakker, Becker, Falkenburg (69. Necid) en Lorentzen (46. Hooi).
Heracles Almelo: Blaswich, Droste (90. van de Berg), Rossmann, Van Hintum, Czyborra, Drost, Osman, Van Nieff, Kuwas, Dalmau en Konings (86. Peterson).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
08-02-2019  

Wierden organiseert ambtelijke NK Veldloop 2020

 

WIERDEN – Wie ambtenaren eens hard wil zien lopen, moet het voorjaar van 2020 naar Het Lageveld in Wierden. De gemeente organiseert dan het NK Veldloop 2020 voor ambtenaren. De inleidende zin is natuurlijk niet al te serieus te nemen, want onder ambtenaren van gemeenten, provincies, het Rijk, politie, justitie en brandweer zitten heel wat cracks die op de atletiekbaan ook hun ‘mannetje’ staan.

Met de organisatie van het NK Veldloop wil de gemeente Wierden zich onderscheiden als gastvrije gemeente maar ook als gemeente die bij wil dragen aan een vitale samenleving.  “We zijn trots dat we in het voorjaar van 2020 dit mooie evenement in onze gemeente mogen organiseren”, laat wethouder en oud- topscheidsrechter Eric Braamhaar dan ook weten.
Braamhaar verwacht dat er zo’n 3 à 4000 ambtenaren aan het NK zullen deelnemen over 3 afstanden, te weten 6, 9 en 12 kilometer. Bij de organisatie zijn naast de gemeente Wierden SAWE, Regio Twente en Atletiekvereniging Twenterand betrokken. De atletiekvereniging organiseert al jarenlang de Lageveldlopen op het recreatieterrein het Lageveld.
 

 
09-02-2019  

Heracles troeft Ajax af op alle fronten

 

ALMELO – Het was de verrassende opening van dit seizoen, het gelijk spel van Heracles in de Johan Cruyff Arena en Heracles flikte het weer bij de return in Almelo door nu met verrassend aanvallend voetbal alle punten af te snoepen via een doelpunt van Mo Osman.
Al weken in de min met toenemende zorgen had de Heraclessupporter niet al te veel vertrouwen op een goede afloop en gaven de ‘kenners’ vooraf geen ‘dubbeltje’ voor de kansen van de Heraclieden, maar vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Higler werden de Amsterdammers de eerste twintig minuten met de rug tegen de muur gezet. Verdedigend was Ajax helemaal de weg kwijt en kwam het zelfs geheel niet aan de opbouw van achteruit toe.
Kuwas dolde met Tagliafico, Blind was de weg kwijt en Onana wist niet hoe hij het had. Verdedigend zwalkte Ajax dat kennelijk al was vergeten dat het een jaar eerder in Almelo ook misging. Heracles toog ten aanval en hoe. In de eerste twee minuten had al een doelpunt kunnen vallen en reeg Heracles de corners aaneen. Het was Blind die gelegenheidsspits Konings alleen nog kon afstoppen door hem letterlijk de voet dwars te zetten. Kuwas mocht vervolgens aanleggen vanaf de penaltystip maar schoot tot opluchting van Onana op de rechterpaal. Het bleek uitstel van executie. Heracles bleef domineren door voluit vooruit te voetballen. Onana kreeg heel wat terugspeelballen omdat de laatste linie van Ajax de weg naar oren niet kon vinden en dat werd de Ajaxieden na dik een kwartier fataal toen Onana trappend moest wegwerken en Osman de bal in de voeten schoof. De Syrische international bedacht zich geen moment en schoot vervolgens binnen (1-0).

Na dik twintig minuten kreeg Ajax wat meer lucht tegen het agressief spelende Heracles. De Jong verprutste een kans en kreeg met mazzel een tweede maar Heraclesdoelman Blaswich had een prima save in huis.
Huntelaar gooide er de beuk in op jacht naar zijn 100e treffer voor de Ajaxieden. Het werd geel n een beuk tegen het hoofd van Breukers. Terwijl net daarvoor Onana nog met veel moeite een tweede treffer voor de Heraclieden voorkwam door de bal nipt over de lat te tikken. Zo naderde de rust met nog de fraaiste actie van de wedstrijd toen Kuwas liefst drie Ajaxieden te kijk zette en diens voorzet uiteindelijk niets opleverde.

Na rust dan toch een meer strijdend Ajax, ongetwijfeld door een ‘donderspeech’ van trainer Ten Hag. Bij een corner van Ajax tikte Blaswich een doelpoging over en ook de volgende corner leverde de Amstedammers niets op. Ook niet het afstandsschot van De Ligt want opnieuw stond Blaswich op z’n plek.  Zyech schoot vervolgens over en zo bleef Ajax op achterstand erwijl het verdedigend ook alle zeilen moest bij blijven zetten. Konings had een fraai hakje in huis waarna via Kuwas Drost mocht aanleggen maar voorlangs het doel van Onana schoot.

Na een uur voetbal greepTen Hag in met een dubbele wissel. Schöne en Van Beek maakten plaats voor Mazraoui en Labyad. Even later mocht ook De Jong de zijkant opzoeken en werd de niet geheel fitte Dolberg naast Huntelaar gezet die het regelmatig aan de stok had met Rossmann.
Ajax haalde alles uit de kast, maar verdedigend bleef Heracles overeind met Blaswich als sluitpost. Bijna werd het nog gelijk door een opruimactie van Csyborra die maar net langs de goede kant van de paal scheerde. Trainer  Wormuth creerde in blessuretijd nog een moment van rust door ‘winteraankoop’ Knoester te laten debuteren. De zege was binnen!

Uiteraard was Wormuth in zijn nopjes met de zege, maar vooral ook met het spel ‘von seine jungs’. Gedurfd, voorwaarts, strijdend tot het eind maar de echte winst is pas volgende week te behalen tegen het bezoekende  Fortuna Sittard, eerst dan wordt wat meer afstand genomen op de achtervolgers.
Bij Ten Hag bleef het gezicht op onweer. Hij vond Heracles verrassend voorwaarts spelen met veel pressie. ‘Wij waren niet goed voorbereid op het agressieve spel van Heracles.  We hadden meer via de grond moeten spelen. Nu waren we slecht in de opbouw en lieten ons aftroeven. Je weet dat Heracles niets te verliezen heeft. Dat zeggen we wel, maar dat is door mijn team niet goed opgepakt. Ook onze spelhervattingen waren ondermaats terwijl we weten dat Heracles daar moeite mee heeft’, aldus Ten Hag.

Heracles Almelo - Ajax 1-0 (1-0)
17.Mohammed Osman 1-0

Scheidsrechter: Higler

geel: Huntelaar, Rossmann (geschorst tegen Fortuna Sittard)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra (90+2.Mats Knoester), Jesper Drost (72.Yoëll van Nieff), Mohammed Osman, Alexander Merkel, Brandley Kuwas, Joey Konings (60.Adrian Dalmau) en Kristoffer Peterson.
Ajax: Andre Onana, Rasmus Kristensen, Matthijs de Ligt, Daley Blind, Nicolas Tagliafico, Lasse Schöne (63.Noussair Mazraoui), Donny van de Beek (63.Zakaria Labyad), Frenkie de Jong (79.Kasper Dolberg), Hakim Ziyech, Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadic. 

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (33 foto's)...

 
11-02-2019  

Buscombi verplicht voor Heracles 2 - FC Twente 2

 

REGIO – Geloof het of niet, de wedstrijd van de reserves tussen Heracles 2 en Fc Twente 2 is door de autoriteiten tot risicowedstrijd verklaard. Normaal zou de wedstrijd op dinsdag 19 februari om 18.30 uur gespeeld worden en gratis toegankelijk zijn, maar van overheidswege is de aanvang verlegd naar dinsdagmiddag 14.00 uur en is de wedstrijd alleen toegankelijk op basis van de seizoenkaart van Heracles (gratis). Voor Fc Twentefans is dat niet van toepassing. Zij zijn welkom in Almelo, maar alleen via de aanschaf van een buscombi zodat ‘gcontroleerd’ naar Almelo kan worden gereden. Een kaartje voor het uitvak kost 10 euro. In september vorig jaar werd de onderlinge wedstijd achter gesloten deuren afgewerkt en mocht men geen fans toelaten.

 
11-02-2019  

Special Olympics Team NL klaar voor Abu Dhabi


De Nederlandse delegatie naar de Special Olympics 2019 in Abu Dhabi. Onder hen Wessel Everloo van Z&PV De Veene uit Almelo.
Foto: Bart Weerdenburg
  UTRECHT/ALMELO - Afgelopen zaterdag heeft Wessel Everloo van Z&PV De Veene uit Almelo, samen met de rest van Special Olympics Team NL, zich officieel gepresenteerd aan het publiek. Zij zijn klaar om te strijden voor de ereplaatsen tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. Everlo kan tot de favorieten gerekend worden inhet open water. In Los Angeles won hij goud (1500 m.), zilver en brons. Op donderdag 7 maart vertrekt deze bijzondere TeamNL-formatie naar de World Games.
Na maandenlange voorbereidingen en trainingen zijn de 65 sporters met een verstandelijke beperking klaar voor de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi, ?€?s werelds grootste sportevenement in 2019. De laatste puntjes werden zaterdag op de i gezet. Het Sport College van ROC Midden Nederland in stadion Galgenwaard bood hiervoor haar locatie als podium aan. Wessel kreeg bijvoorbeeld een mediatraining van niemand minder dan voormalig wereldkampioene Nelli Cooman en sportcommentator Henk-Jan Kerkhoff. Carmen Bloem van Z&PV de Veene kreeg als hoofdcoach van team open water zwemmen nog de laatste informatie over de World Games. De ouders en familieleden kregen tips van National Messenger Lize en haar moeder Maria over hoe je je kinderen en sporters kunt ondersteunen om op eigen benen te staan.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
11-02-2019  

Heracles op 13 bij support van Vriendenloterij


Oud- 'judokatopper' Dennis van der Geest (links) overhandigt de Heracles-cheque voor de jeugdopleiding van de club.
 

AMSTERDAM - De VriendenLoterij steunt goede doelen, clubs en verenigingen die zich richten op gezondheid en welzijn van mensen. De VriendenLoterij is op initiatief van Humanitas in 1989 opgericht en is tegenwoordig onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V. te Amsterdam. Met uw deelname via uw mobiele nummer als vaste lotnummer, ondersteunt u die doelen zoals bijvoorbeeld uw eigen sportvereniging.

Vandaag werd bekend gemaakt hoe de winstverdeling van die loterij over het afgelopen jaar is uitgedeeld over de diverse clubs in Nederland. Met kop en schouders profiteerde de betaald voetbal organisatie (bvo) Ajax het meest met ruim 1,5 miljoen euro. Heracles Almelo, eergisteren nog winnaar  in het onderlinge sportieve duel in het toekomstige 'Asito Van Riemsdijk Stadion', eindigde nationaal als dertiende met een opbrengst van nipt 49.000 euro. Het meeste geld komt dus bij de bvo’s terecht en voor de amateursportverenigingen rest een heel wat bescheidener bijdrage, want wie geen keuze maakt, steunt automatisch de 43 reguliere goede doelen (onder meer Diabetes Fonds, Longfonds, Aids Fonds, Nederlandse Hartstichting, Nierstichting, Oogfonds) van de VriendenLoterij op het gebied van sport, gezondheid en welzijn.

De toppers uit het betaald voetbal ontvingen:
1. AFC Ajax - € 1.513.553
2. Feyenoord - € 1.429.427
3. PSV - € 470.509
4. FC Utrecht - € 172.827
5. AZ - € 158.996
6. ADO Den Haag - € 158.963
7. Sc Heerenveen - € 151.565
8. Vitesse - € 135.594
9. FC Groningen - € 132.030
10. NAC - € 92.819
13. Heracles Almelo - € 49.073

 
16-02-2019  

Heracles davert over Fortuna heen met 6-0

Spanjaard Dalmau op drift met 4 treffers en een assist

Que viva España!
 

ALMELO – In het nu nog hetende Polman Stadion, waar de naamborden aan de tribunes al zijn verwijderd, trapte Fortuna weliswaar af, maar binnen 52 seconden keek het wel tegen een achterstand aan toen Dalmau de rebound van get schot van Osman binnen tikte, een snelheidsrecord tot nu in deze competitie.
Heracles had dan ook wat goed te maken, want in Sittard verloor Heracles nog met 3-0 van de verrassend goed presterende debutant in de eredivisie. Heracles had na de 1-0 winst tegen Ajax nog de smaak te pakken en zette de Limburgers voortdurend onder druk. De mee opgestoomde Czyborra had al snel voor de tweede treffer kunnen tekenen maar zijn kopbal werd door de Sittardse doelman Kosolev onschadelijk gemaakt.
Pas in minuut twaalf wist Fortuna een eerste dreigende weg voorwaarts te vinden waarbij Lamprou van afstand doelman Blaswich testte. Het schot werd echter keurig uit de kruising getikt. In het andere doel had Kosolev meer werk met pogingen van Kuwas en Osman. Na dik twintig minuten werd wellicht de beste kans op 2-0 verspeelt omdat de hard werkende Drost alleen voor Kosolev opdook maar zijn schot voorlangs het Limburgse doel zag gaan. Drost kreeg nog voor rust opnieuw een kans maar toen liet Kosolev opnieuw zien uit het goede hout gesneden te zijn.
Heracles drukte en viel aan maar gaandeweg kreeg ook Fortuna wat ruimte voor schoten via Hutten en invaller Semedo. Ondanks het overwicht en de kansen slaagde Heracles er dus niet in voor rust al afstand te nemen en dat zinde de overwinnaars van Ajax helemaal niet.

Een ‘peptalk’ in de rust was niet nodig. Meteen nadat scheidsrechter Manschot het startsein gaf, gingen de Heraclieden voluit vooruit. Breukers schoot van afstand naast maar Kuwas gaf maatwerk op de goed bij zijn bewaker weggelopen spits Dalmau die de op de doellijn staande Kosolev in de vrije hoek met een kopbal kansloos passeerde (2-0).  Kuwas zorgde met zijn acties opnieuw voor druk tegen het teruglopende Fortuna, zag Dalmau die met de bal goed doorging naar de achterlijn en vervolgens de bal op het hoofd van de inkomende Drost deponeerde. Opnieuw was Kosolev kansloos (3-0).
Amper een uur spelend geraakte Dalmau op eigen helft op drift door tussen twee tegenstanders de bal mee te pikken, hen het nakijken gevend en met een lobje de uitgelopen doelman Kosolev ook kansloos te laten. Het was treffer drie van de vroegere jeugdspeler van Real Madrid (4-0). De ‘speaker’ kondigde het aan als een ‘hattrick’ maar dan moeten het drie opeenvolgende doelpunten zijn in dezelfde helft. Het tekende wel het enthousiasme in het Almelose kamp waar de trommelaar van Fortuna er uiteindelijk ook de brui aan gaf. Dat deed niet El Messaoudi die op weg leek naar de eretreffer. Zijn inzet van dichtbij werd echter door de goed acterende centrale middenvelder Van Hintum nog net voor de doellijn weggehaald. ‘Vrouwe Fortuna’ bleek dus ook nog eens aan Almelose zijde te staan.

Heracles was nog niet tevreden met de ruime voorsprong, want in deze competitie staat alles dicht bijeen en telt de doelverhouding ongetwijfeld ook nog een rol in de eindfase. Dalmau bleef het gas er op houden en joeg heel wat af, Merkel ging op het middenveld als een ‘stofzuiger’tussen aanval en verdediging te keer en Kuwas zette zijn dreigende aanvallende acties voort. Een voorzet bereikte de vrij inkomende Peterson die nipt voor de uitlopende Kosolev bij de bal was en zo zijn ‘droge’ periode beëindigde met de elfde seizoentreffer (5-0). Peterson mocht vervolgens rusten om Dos Santos speeltijd te gunnen.  Kuwas poogde van afstand een zesde treffer maar richtte nipt te hoog. Dalmau bleef loeren, werd in de diepte aangespeeld en merkte dat vandaag alls lukte door zijn vierde treffer te laten aantekenen en Heracles daarmee op een ruime 6-0. Het werd tevens het sein voor een publiekswissel. Voor invallers Van der Water en Duarte was de speeltijd tekort om nog van zich te laten spreken. Dat deed nog wel Kuwas die een vrije trap van grote afstand nog buiten bereik van Kosalev over de deklat zag scheren.

De Limburgse trainer René Eijer trok na afloop het boetekleed aan; ‘We hebben telkens 4-4-2 gespeeld en deze week geoefend op 4-3-3 om de opkomende backs van Heracles te kunnen opvangen en om zelf wat meer stootkracht voorin over rechts te hebben. Nu kan ikzeggen dat dit niet is gelukt. Ze bleven maar komen’
Heracles-Trainer Wormuth gaf alle credits aan de spelers; ‘Na de eerste helft gaven de spelers aan dat er meer te halen was. Bij de2-0 ging het echt lopen. Meine complimente an der Manschaft’.

De eerstvolgende wedstrijd uit in Venlo tegen VVV kan wel eens cruciaal zijn of Heracles zich vaster kan nestelen in de top 8. De Venloërs staan drie punten achter Heracles en kunnen dus langszij komen.
Op zaterdag 2 maart (18.30 uur)komt Fc Utrecht naar Almelo dat nu nog  met de wedstrijd tegen de Graafschap voor de boeg op 29 punten staat en morgen langszij kan komen.


Heracles Almelo – Fortuna Sittard 6-0 (1-0)
1. Dalmau 1-0, 51. Dalmau 2-0, 56. Drost 3-0, 61. Dalmau 4-0. 70. Peterson 5-0, 78. Dalmau 6-0

Scheidsrechter: Manschot

geel: Dalmau, Breukers, Van den Buijs (allen Heracles)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Van Hintum, Van den Buijs, Cyborra, Drost (85. Duarte), Osman, Merkel, Kuwas, Dalmau (81. Van der Water) en Peterson (71. Dos Santos).
Fortuna Sittard: Koselev, Ciranni, Ramirez, El Messaoudi, Pinto, Smeets (77. Essers), Diemers, Balic, Hutten (39. Semedo), Novakovich, Lamprou.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
19-02-2019  

300 Herakids strijden 4 tegen 4 om de cup

 

ALMELO – Het kunstgras in het stadion van Heracles Almelo is woensdagmiddag het domein waar 300 ‘kids’ tussen 5 en 12 jaar oud een voetbaltoernooi 4 tegen 4 afwerken. Fun en prestatie ineen want vaak kun je al op jeugdige leeftijd zien wie talent heeft voor de bal en/of tactisch inzicht van nature. Langs de kant natuurlijk spelers van Heracles Almelo voor het scoren van een handtekening en fotoshoot of misschien wel net zo leuk mascotte ‘Buldje’ tegen het lijf lopen.
Voor opa, oma, ouders en/of de gewoontegetrouwe ‘oude knakkers’ op de tribune dus ook een leuke middagbesteding. Wie winnen de cup en in wie ziet men talent voor de toekomst. Kijken dus!
 

 
19-02-2019  

Risicoderby beloften Heracles en Twente gelijkop

 

ALMELO – Een risicowedstrijd tussen beloften-teams, Heracles Almelo en Fc Twente hadden de primeur. Niet in de avonduren, maar gewoon op dinsdagmiddag tijdens werkuren. Ondanks de verplichte bus-combi kwam er toch een volle bus uit Enschede voorrijden bij het stadion aan de Weezebeeksingel waar ook Heraclesfans gratis toegang hadden met hun seizoenkaart. Enkele honderden toeschouwers zorgden dus voor wat ambiance bij deze strijd der beloften.
In de eerste helft golfde het spel tussen beide doelen heen en weer maar dat leverde ondanks een paar kansen geen doelpunt op.
Na de thee was het Van der Water die de Heraclieden al snel op voorsprong zette (1-0). De ‘jungs oet Ensche’ gooiden daarna wat meer elan in de strijd met een rode kaart voor Ramoeratoe tot gevolg. Letterlijk werd daarna er nog een schepje bovenop gedaan en dat resulteerde in de 1-1 gelijkmaker in de slotminuut door Van de Schepop vanaf de 'stip', dat wel.

Heracles 2 - FC Twente 2  1-1
(0-0)
Score: 48. Van der Water 1-0, 90. Van de Schepop (pen). 1-1
Scheidsrechter: Jensch
geel:
Van der Water en Van Nieff (Heracles Almelo) en Felix, Everink, Browning en Lagerfeldt (FC Twente)
OPSTELLINGEN
Heracles 2: Brouwer, Van Benthem, Sama, Knoester, Hardeveld, Van Nieff, Duarte, Leemhuis, Van der Water, Dos Santos, Erkilinc. (laatste kwartier: 3 spelers uit de gezamenlijke opleidingsacademie van Heracles en Twente)
Fc Twente 2: De Lange, Everink, Felix, Browning, Taha, Roemeratoe, Wieffer, Zerrouki, Van De Schepop, Bapoh (46.Friman), Trotman.

 
22-02-2019  

Heracles pakt ook de volle winst in Venlo

 

VENLO – Na een goede competitiestart en een slechte winterperiode is Heracles Almelo na 3 overwinningen op rij helemaal op koers voor hogere doelen. Na winst op Ajax en Fortuna werd op sportpark ‘De Koel’ in Venlo nu ook concurrent VVV verslagen door een doelpunt vanaf de stip door Osman(0-1).
Voor VVV was de nederlaag extra bitter omdat verdediger Promes (36) al in de vijfde minuut een dermate zware knieblessure opliep dat de wedstrijd tijdelijk werd stil gelegd om ambulancepersoneel haar werk te kunnen laten doen.

Dat de wedstrijd tegen concurrent VVV Venlo op voorhand geen ‘makkie’ zou worden was goed doorgedrongen bij de ‘Manschaft’ van trainer Wormuth. VVV is volgens Wormuth een fysiek sterke maar ook slimme ploeg met ook nog eens in topvorm verkerende Unnerstall in het doel.
De eerste helft was mede door de ‘stop’ van 25 minuten qua voetbal weinig verheffend zij het dat de langzaam weer in vorm komende Peterson tot twee keer toe toekomstig PSV-doelman Unnerstall dwong tot fraaie safes om zijn doel schoon te houden. Vlak voor rust werd moest Konings het veld verlaten wegens een rugblessure. De spits had al geel op zak wegens de actie waarbij Promes zich ongelukkig verstapte zonder dat Konings fysiek contact maakte. 

Na rust leek ook VVV weer bij de les. Hard werkend legde het de nodige druk op het voetballend sterkere Heracles dat wederom kon leunen op een in vorm verkerende doelman Blaswich en Van den Buijs die met een heerlijke sliding de diep gestuurde makkelijk scorende spits Mlapa de bal afhandig maakte voordat hij vrij op doelman Blaswich kon afstevenen.
Blaswich liet even later zelf ook zien in vorm te zijn door in de baan van een Venlose doelpoging te staan en daarmee de doelpoging van Post verijdelde. Ook Susic moest van dichtbij zijn meerdere erkennen in Blaswich terwijl oud- Heraclied Van Ooijen eveneens van dichtbij het doel te hoog zocht en even later zijn meerdere moest erkennen in Blaswich.
 Heracles van haar kant hield de defensie van VVV wel attent maar kwam niet tot echte kansen.  In de slotfase kwam dan toch het winnende doelpunt. De voor Drost ingevallen Duarte werd op de achterlijn in de rug geduwd waarna scheidsrechter Blank niet anders meer kon dan de bal op de stip te leggen. Osman nam daarbij de klus op zich en gaf Unnerstall vanaf de elf meter geen kans (0-1).
In de slotminuten probeerde VVV van alles en werd het voor het Almelose doel nog even penibel na drie corners maar de Heraclieden hielden het hoofd koel en hielden voor de derde keer op rij de nul vast.  

"Wat zijn ze in die VAR-caravan aan het doen?"
VVV-trainer Steijn was enigszins bitter na de nederlaag. Ten eerste de zware blessure van Promes maar ook de 'onthouden' penalty bij het vasthouden van aanvaller Kum binnen het strafschopgebied. 'Wat is die Van de Graaf dan aan het doen in die caravan', vroeg hij zich hardop af over het VAR-toezicht. Kum werd wel gehinderd door Czyborra maar had niet echt een grote kans, zo moet het niet ingrijpen van via de VAR wellicht beoordeeld zijn. Steijn erkende wel dat de penalty die Duarte kreeg teoegewezen een terechte was. VVV-aanvoerder Post dacht daar anders over; 'Ik vind dat het allemaal duikers zijn, de scheids gaat er lekker in mee. Als ze iets voelen, gaan ze lekker duiken. Dat doet hij slim hoor, hij krijgt een penalty, dus ik kan er niets anders van zeggen. De trainer geeft ons ook altijd mee: ga maar liggen in de zestien. Hij duikt goed, hij lokt het goed uit. Ik vond het over de hele wedstrijd wel een aardige duiker', aldus de cynische middenvelder tegen VI. 'Dit soort geniepige zeges zijn vaak het lekkerst', reageerde Heracles-aanvoerder Tim Breukers.
 
Voor doelman Blaswich na afloop reden om op te merken dat Heracles met 35 punten op zak nu ook naar boven moest kijken om wellicht Europees voetbal binnen te slepen. Op 2 maart kan het daar iets aan doen als Dick Advocaat met zijn Fc Utrecht naar Almelo komt. Osman is dan niet inzetbaar vanwege zijn vijfde gele kaart maar de man van vier doelpunten en een assist tegen Fortuna, spits Dalmau, wel.


VVV-Venlo - Heracles Almelo 0-1 (0-0)
0-1 Osman (82/pen)

Scheidsrechter: Blank

geel: Rutten (VVV), Konings, Osman, Peterson en Van den Buijs

OPSTELLINGEN
VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Röseler, Promes (Van Bruggen/11), Kum; Seuntjens, Post, Susic (Opoku/83); Van Ooijen (Grot/88), Mlapa, Joosten.
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Osman, Drost (Duarte/78), Merkel; Kuwas, Konings (Dos Santos/45+5), Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (8 foto's)...

 
25-02-2019  

Fledderus zoekt het hogerop via Groningen

Tim Gillissen opvolger bij Heracles Almelo?

In het seizoen 2004-2005 werd Tim Gillissen met Heracles Almelo kampioen van de Eerste Divisie. Daarna volgde nog een voetbalcarrière bij Go Ahead Eagles en NAC. In 2014 werd Gillissen aangetrokken door de KNVB gerelateerde stichting 'Meer dan Voetbal' om vervolgens hoofd jeugdopleiding bij NAC te worden.
Nu keert de geboortige Enschedeër terug naar 'Oale Groond' om directeur technische zaken bij Heracles Almelo te worden. Eenzelfde functieaanbod bij NAC wees hij af !
 

ALMELO – Mark-Jan Fledderus (36), amper een jaartje technisch-directeur bij Heracles Almelo, zoekt zijn carrièreperspectief in het hoge Noorden bij Fc Groningen waar hij Ron Jans als manager technische zaken opvolgt.
De in Coevorden geboren Fledderus was als speler ook actief bij Fc Groningen maar had bij Heracles wel zijn meest succesvolle spelersperiode tot een afgescheurde kruisband daar een einde aan maakte.
Na het vertrek van Nico-Jan Hoogma werd Fledderus een nieuwe carrièrekans geboden, maar al na een jaar laat hij de Almelose club achter zich, want er gaat kennelijk ‘niets boven Groningen’. ‘Kwartiermakers’ voor Fledderus in het Groningse de oud- ploeggenoten en ex- Heraclieden Mike te Wierik, Thomas Bruns, Paul Gladon en Iliass Bel Hassani. 

In het persbericht van Heracles Almelo nette woorden van algemeen-directeur Rob Toussaint: "Wij vinden het jammer dat Mark-Jan vertrekt, maar wensen hem succes met zijn nieuwe uitdaging bij FC Groningen.” Fledderus is officieel tot 1 april in dienst van Heracles Almelo. Komende maand zal in het teken staan van overdracht. Toussaint: “Achter de schermen zijn wij druk bezig om invulling te geven aan de positie die vrijkomt.”

Inmiddels meldt Tubantia dat Heracles Almelo al een opvolger heeft gevonden in de persoon van   Tim Gillissen (36) die bij NAC verantwoordelijk was voor de jeugdopleiding. Op Breda Vandaag wordt het vertrek maar Almelo als zijnde zeker aangekondigd. De geboortige Enschedeër speelde bij Heracles Almelo van 2002 tot 2005.
Vanmiddag om 16.00 uur wordt Flederus bij Fc Groningen gepresenteerd. daarna mogelijk weer een bericht uit Almelo met Gillissen als benoemde opvolger bij Heracles.
(En ja hoooor!)

Archief
Terug naar vorige pagina