Sportberichten


Plaatsing  
 
11-02-2019  

Special Olympics Team NL klaar voor Abu Dhabi


De Nederlandse delegatie naar de Special Olympics 2019 in Abu Dhabi. Onder hen Wessel Everloo van Z&PV De Veene uit Almelo.
Foto: Bart Weerdenburg
 

De middag werd spectaculair afgesloten met een modeshow. Op de voor deze gelegenheid speciaal aangelegde catwalk presenteerde Team NL zich in de kleding van Craft waarin zij topprestaties zullen gaan leveren tijdens Special Olympics World Games over minder dan vijf weken.

Team NL turn-generale in de IISPA
De turners van Special Olympics Team NL hadden afgelopen weekend een dubbele agenda. Op zaterdag de presentatie van Team NL in de Galgenwaard en zondag een training in de Almelose topsporthal IISPA. Normaliter trainend in gymzalen, werd in de IISPA kennis gemaakt met topsportfaciliteiten voor de turnsport. Bondscoach Evaline Heuvelmans van de G-sporters, trainde er haar team met assistentie van de coaches en ‘turntoppers’ van Klaverblad TON. De afvaardiging van Team NL Turnen naar de Special Olympics bestaat uit vijf sporters van Novitas (Apeldoorn) en Agios (Vaassen) - Arjan van Rijssen, Anne van den Berg, Anna Israëls, Erik van Loenen en Jelle van Vriesland maakten in de IISPA voor het eerst kennis met topsportvoorzieningen, een ervaring die haar team alleen maar kan helpen goed te presteren in Abu Dhabi volgens de bondscoach.

Special Olympics World Games 2019

Team NL stapt op 7 maart op het Etihad Airways vliegtuig naar Abu Dhabi, waarna vele levens zullen veranderen en de sporters boven zichzelf uit zullen stijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.
Van 14 t/m 21 maart strijden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. De 65 sporters en 23 coaches van Team NL zullen in Abu Dhabi actief zijn in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen, zwemmen en open water zwemmen.
Deelname aan de World Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie ooit. Door middel van de World Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Special Olympics

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium dat hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.
Dit gaat niet zonder de hulp van onze partner Rabobank Foundation, maatschappelijk partners Fonds Gehandicaptensport & VriendenLoterij en Eventpartners Coca Cola Nederland, Stamhuis & Kerry Group.

Volg Special Olympics Team NL via:

www.facebook.com/specialolympicsnl
www.twitter.com/SO_NL
www.instagram.com/specialolympicsnl
#SOTeamNL2019
#AbuDhabi2019
#WorldGamesAD

 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina