Sportberichten


Plaatsing  
 
08-02-2019  

Wierden organiseert ambtelijke NK Veldloop 2020

 

WIERDEN – Wie ambtenaren eens hard wil zien lopen, moet het voorjaar van 2020 naar Het Lageveld in Wierden. De gemeente organiseert dan het NK Veldloop 2020 voor ambtenaren. De inleidende zin is natuurlijk niet al te serieus te nemen, want onder ambtenaren van gemeenten, provincies, het Rijk, politie, justitie en brandweer zitten heel wat cracks die op de atletiekbaan ook hun ‘mannetje’ staan.

Met de organisatie van het NK Veldloop wil de gemeente Wierden zich onderscheiden als gastvrije gemeente maar ook als gemeente die bij wil dragen aan een vitale samenleving.  “We zijn trots dat we in het voorjaar van 2020 dit mooie evenement in onze gemeente mogen organiseren”, laat wethouder en oud- topscheidsrechter Eric Braamhaar dan ook weten.
Braamhaar verwacht dat er zo’n 3 à 4000 ambtenaren aan het NK zullen deelnemen over 3 afstanden, te weten 6, 9 en 12 kilometer. Bij de organisatie zijn naast de gemeente Wierden SAWE, Regio Twente en Atletiekvereniging Twenterand betrokken. De atletiekvereniging organiseert al jarenlang de Lageveldlopen op het recreatieterrein het Lageveld.
 

Archief
Terug naar vorige pagina