Sportberichten


Plaatsing  
 
01-02-2018  

Oud-trainer Hennie Hollink (86) overleden

 

ALMELO – Oud- profvoetballer en trainer Hennie Hollink is in zijn woonplaats Almelo op 86-jarige leeftijd overleden. Geboren in Glanerbrug, waar hij zijn voetbalcarrière bij Avanti Wilskracht begon, doorliep hij de regionale jeugdselecties en werd hij opgeroepen voor de Nationale jeugdselectie. Als profvoetballer speelde hij o.a. voor Helmondia ’55, Rapid JC en DFC vanwege zijn scorend vermogen.
Als trainer begon Hollink zijn carrière bij de amateurs van Bekkerveld in het Limburgse Heerlen waarna het pad achtereenvolgens leidde langs Fc Eindhoven, HVC, Roda JC (promotie), Racing Straatsburg (F), Heracles Almelo, Fc Twente (Europees voetbal), FC Tours (F) en RBC voordat hij bij Heracles terugkeerde als technisch manager. Als trainer bij Heracles werkte hij o.a. met spelers als Bert Prijs, Marc de Clerck, Kalle Oranen, Ruud Geestman, Jo Lempers, Guus Hoevenberg, Sunday Manara, Ton van Duiven, Hans Bekkenutte, Rob Poell en Warry Grobben.
Fysiek ongemak leidde er echter toe dat Hollink het voetbalvak vaarwel zei. Wel bleef Hollink in Almelo woonachtig en werd hij actief kaarter bij de lokale bridgeclub samen met zijn vriend en vroegere voorzitter van Heracles Almelo Bertus ter Beek die hem af en toe ook nog eens meenam naar thuiswedstrijden van Heracles Almelo.

Minuut stilte ter herdenking
Zaterdagavond vooraf aan de wedstrijd Heracles Almelo – ADO Den Haag wordt wegens het overlijden van Hennie Hollink één minuut stilte betracht ter nagedachtenis.

 
03-02-2018  

Heracles en ADO in alles gelijkwaardig

 

ALMELO – In de lange reeks van onderlinge wedstrijden tussen Heracles en ADO kwam het maar zelden voor dat er niet werd gescoord (4x). Op voorhand verwacht je dan strijd maar dat viel vooral in de eerste helft wat tegen. Al in de tweede minuut verzuimde Lex Immers de Heraclieden op achterstand te zetten toen hij uit een corner buiten bereik van doelman Castro tegen de paal schoot. Heracles raakte er door van slag, liet een gat vallen op het middenveld waardoor ADO de bovenliggende partij was zonder groots te voetballen. Pas na 20 minuten kwam uit het niets de bal voor de voeten van de vrijstaande lange Haagse spits Björn Johnson die verwoestend uithaalde en Bram Castro kansloos liet. ADO verprutste een paar kansen om verder afstand te nemen en Heracles zag Brandley Kuwas langszij het doel van Robert Zwinkels schieten. Daarmee is de eerste helft qua kijkspel wel verteld.

Na rust bracht ‘offerde’ trainer John Stegeman Dries Wuytens om met Dario van der Buys meer rust in het hart van de defensie te bewerkstelligen. Heracles ging daarop beter voetballen en zocht meer en meer de aanval. Het was spits Vincent Vermeij die na een kleine tien minuten de inkomende Reuven Niemeijer op maat bediende. De Oldenzaler liet met een droge knal de gelijkmaker en zijn achtste treffer van het seizoen aantekenen en Zwinkels de gang naar het net maken. Heracles drong meer aan, maar zag stopper Tom Beugelsdijk wel de bal in de handen van doelman Castro koppen. Het bleek niet de aanzet tot een Haags kwartiertje. Het was Heracles dat de kansen afdwong. Zwinkels hield de Hagenezen in de race op een prachtig schot van Jamiro Monteiro door met een fraaie zweef de bal met de vuist over het doel te stompen. Spits Vermeij zag in de slotfase tot zijn teleurstelling nog drie gerichte kopballen net langs de verkeerde kant van de paal gaan, tot opluchting van al wat Haags was.

Trainer Fons Groenendijk gaf als commentaar dat wedstrijden tegen Heracles altijd moeilijk zijn. (In de uitwedstrijd was Heracles driekwart van het spel de betere, maar liet alsnog het in de slotfase met 4-1 negatief uit de hand lopen) Groenendijk vond dat zijn team in de eerste helft verzuimd had het af te maken. ‘Maar als ik morgenvroeg wakker wordt, dan denk ik wel dat ik blij zal zijn met dit puntje’, relativeerde Groenendijk, waarop college John Stegeman dit eveneens beaamde. Stegeman vond dat op basis van de tweede helft Heracles misschien wel ietsje meer had verdiend. Toch was ook hij er zich van bewust dat hij nog niet die stabileit ziet waarnaar hij al het hele seizoen met zijn team naar op zoek is.
Rest Heracles, gelet op de competitiestand, komend weekend thuis wel de volle winst te pakken tegen het bezoekende Willem II.

Heracles Almelo - ADO Den Haag 1-1
(1-0)
0-1 Johnsen (21), 1-1 Niemeijer (54)

Scheidsrechter: Lindhout

geel: Niemeijer, Immers, B. Kuipers

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Pröpper, Wuytens (v.d.Buijs/46), Hardeveld; Niemeijer, Jakubiak, Monteiro; Kuwas, Vermeij en Peterson (Navrátil/78).
ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Beugelsdijk, Pinas (N.Kuipers/87), B.Kuipers; Bakker, El Khayati (Gorter/ 78), Immers; Becker, Johnsen en Hooi (Falkenburg/58).


Historie
Heracles (1903) en ADO (1905) vochten in hun bestaan in totaal 98 duels uit. Historisch gezien was 1941 daarvan het belangrijkste jaar toen de districtskampioenen ADO, Be Quick Groningen, PSV en VSV (nu Telstar) streden om de nationale titel. ADO was op doelgemiddelde toen de mindere tegen Heracles. De Almeloërs behaalden uiteindelijk, na eerder in 1927, haar tweede nationale kampioenschap door zes van de acht wedstrijden te winnen waaronder twee tegen PSV met liefst 5-1 en 6-1.
In 1954 werd gestart met (semi) profvoetbal. Lang was de NVB onwillig, maar steeds meer clubs schoven geld onder de tafel door en de 'groten' waren maar wa welkom in het buitenland.
Onderling voert ADO de boventoon over Heracles door in al die wedstrijden 16 keer meer te scoren dan Heracles, hetgeen zes winstpartijen meer opleverde.
(Uit de clubgegevens van Heracles)

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
06-02-2018  

Opvolgers Hoogma uit eigen Heracles-gelederen

 

ALMELO – ‘Doe maar gewoon en houdt risico’s buiten de deur’, dat is er bij Heracles Almelo helemaal ingeslepen tijdens de jaren dat  Jan Smit de voorzittershamer hanteerde. Smit werd al snel na zijn afscheid de KNVB  ‘ingetrokken’. Zijn no nonsens beleid bij de Heraclieden was niet onopgemerkt gebleven, zodat de geboortige Almeloër nu leiding mag geven aan de raad van commissarissen om de ‘zwalkende beleidsmakers’ in Zeist in het juiste spoor te krijgen.

Amper een half jaar later, haalt de eveneens nieuwe KNVB-directeur Eric Gudde, die eerder succesvol Feyenoord uit het financiële dal haalde, ook Nico-Jan Hoogma weg uit Almelo. De algemeen-directeur van Heracles en Jan Smit vormden sinds begin 2007 het duo dat vooral aan talentontwikkeling dacht in plaats van het binnenhalen van dure spelers. Al tijdens het ‘winterkamp’ van Heracles in Estepona begon het geroezemoes in de Heracles-gelederen.  Vorige week dan, kwamen de signalen echt naar buiten dat ook Hoogma naar de Zeister bossen zou verkassen. Eerst nog ontkent, maar zaterdag tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag, kon er in de 'wandelgangen' al worden verteld dat Hoogma definitief de overstap zou maken, maar niet opeens de deur achter zich dicht zou trekken. De in Oldenzaal woonachtige geboortige Fries, zou bedongen hebben dat hij in ieder geval tot het einde van de lopende competitie zijn opvolger(s) bij de club met raad en daad kon blijven bijstaan.
Gudde kon daar wel mee leven en RvC-voorzitter Smit natuurlijk ook. Zo wordt de oud- profvoetballer van achtereenvolgens SC Cambuur, FC Twente, HSV Hamburg en Heracles de topsportdirecteur van de KNVB, waarbij Hoogma de leiding krijgt over alle nationale vertegenwoordigende elftallen inclusief de ‘meiden’ als regerend Europees titelhouder.  Hoogma wordt derhalve de ‘sparringpartner’ van alle bondscoaches en zal de trainersopleiding van de KNVB ook op een hogere leest moeten schoeien.

Vandaag werd Hoogma (49) dan ook samen met  Ronald Koeman (54) gepresenteerd in het Zeister bos en konden de contracten worden getekend. Hoogma voor 4 jaar evenals Koeman, zodat beiden t/m het WK in Quatar van hun job zijn verzekerd.
Bij Heracles blijft men echter nuchter nu het feit op tafel ligt. Geen avontuur gezocht buiten de club, maar commercieel directeur Rob Toussaint wordt nu algemeen directeur bij het Almelose Heracles en de begin dit seizoen als directie-assistent gestarte Mark-Jan Fledderus maakt tot zijn eigen verbazing een snelle doorstart als technisch manager. Voor de komende maanden met Hoogma nog als vraagbaak op de achtergrond.

 
07-02-2018  

Neerlands beste marathonschaatsers in Enschede

 

ENSCHEDE- Of er nu nog een marathon op natuurijs vooraf komt, of niet. De sterke marathonschaatsers staan vrijdag 9 februari aan de start op IJsbaan Twente voor de KPN Marathon Cup. Prominenten als Gary Hekman, Erik Jan Kooiman, Frank Vreugdenhil, Lisa van der Geest zijn er bij in Enschede.
Met de massasprint op de Weissensee nog vers in het geheugen, zal de strijd zeker losbarsten. De stoerste schaatsers van het land rijden elkaar momenteel elke week de vernieling in. Al verschillende keren haalde niet eens de helft van het peloton de finish, zo gruwelijk hard wordt er gekoerst. De dertiende race in de KNSB/KPN Marathon Cup en dé kans voor Twentenaren om deze toppers live en in de buurt te zien strijden. 
Mis het spektakel van de schaatsers met de lange adem niet. Kom vrijdag 9 februari naar IJsbaan Twente in Enschede voor 125 ronden lang actie. Het programma begint om 17.45 uur met de Beloften Divisie in een wedstrijd over 100 ronden. Vervolgens zijn op 19.15 uur de dames Top Divisie aan de beurt. Zij rijden 80 ronden. Om 20.30 uur volgt de hoofdschotel: de mannen van de Top Divisie, die 125 ronden afwerken.
 

 
07-02-2018  

Afstraffing voor Heracles bij NAC Breda

 

BREDA – Heracles Almelo zit deze week in de hoek waar de klappen vallen. Zaterdagavond liet het punten liggen tegen ADO Den Haag (1-1), dinsdag verloor de club haar algemeen directeur Nico-Jan Hoogma aan de KNVB en vanavond kon het team van trainer John Stegeman met een dikke 6-1 nederlaag de bus pakken naar huis....

later meer...

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
10-02-2018  

Heracles houdt de nul en wint van Willem II

 

ALMELO – Na het midweekse debacle uit tegen NAC Breda waren de zorgen bij Heracles groot. Tweemaal geel voor Breukers, blessures bij Van den Buijs, Hardeveld en van Hintum betekende dat trainer John Stegeman creatief moest zijn bij het vormen van de verdedigingslinie voor de wedstrijd tegen Willem II met topscorers als Fran Sol en Bartholomew Ogbeche. Naast vaste keus Robin Pröpper daarom deze keer Dries Wuytens, en de jongelingen Tim van de Berg en Roland Baas, waarbij vooral mentale veerkracht getoond moest worden door het team.

Vanaf het begin dan ook werd voorwaarts gedacht om de defensie zoveel mogelijk te ontzien. Brandley Kuwas, Kristoffer Peterson en Jamiro Monteiro waren de ‘zwervers’ om Wilem II te ontregelen met Vincent Vermeij als aanspeelpunt in de spits. Reuven Niemeijer en Peter van Ooijen de waterdragers en Bram Castro op zijn vertrouwde plek onder de lat.
Willem II werd dus onder druk gezet en daar hadden de Tilburgers moeite mee. De eerste doelpoging van Willem II kwam pas na een kwartier van de voet van Ben Rienstra, bij Heracles ook geen onbekende. Zijn afstandsschot hield echter geen gevaar in. Aan de andere kant maakte Mattijs Branderhorst met de vuist een kopbal van de Heraclieden onschadelijk en zag hij doelpogingen van Vermeij, Monteiro en Peterson voorbij het doel gaan.
Na dik 35 minuten dan de eerste grote kans voor Willem II. Met een voorzet van Sol werd de volkomen voor het doel vrijstaande Ogbeche bereikt maar deze schrok er kennelijk zoveel van dat hij de bal slecht raakte en het doel van Castro miste.
De rust leek dan ook met 0-0 in te gaan, maar Vermeij dacht daar op slag van rust anders over, zette zelf de aanval op en kreeg van Kuwas de bal op een presenteerblaadje en liet vervolgens Branderhorst kansloos (1-0).

Na de pauze zette Willem II meer voorwaartse druk. Het leverde kansen op voor opnieuw Ogbeche en Croux maar Baas en Castro voorkwamen erger. Tegen het eind van de wedstrijd kreeg Heracles wat meer grip en dat leverde ook gelijk kansen op. Monteiro zag een schot onschadelijk gemaakt door de vuisten van Branderhorst en schoot vlak daarop nipt voorlangs het Tilburgse doel. Willem II nam nog meer risico’s maar werd bijna met de neus op de feiten gedrukt toen Kuwas vrij voor Brandenburg werd gezet. Het schot miste echter de goede richting waardoor Heracles uiteindelijk de nul vasthield en aan het doelpunt van Vermeij genoeg had voor de punten.

Tilburg-trainer Erin van de Looi toonde zich na afloop wat ‘zurig’ met uitspraken van eerst wennen aan kunstgras en we hebben op basis van de wedstrijd meer verdiend . Overigens erkende hij wel dat het doelpunt van Vermeij een goeie was.
Volgens John Stegeman hadden zijn jongens het goed gedaan na de optater in en tegen NAC Breda. Toch vindt hij dat er meer voetbal zit in zijn team maar hadden Baas en de debuterende van de Berg zich van hun beste kansen laten zien. 

Heracles Almelo - Willem II 1-0 (1-0)
1-0 Vermeij (45)

Scheidsrechter: Van Boekel

geel: Baas; Ogbeche, Heerkens

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Wuytens, Van de Berg, Pröpper, Baas; Niemeijer (Osman/64), Monteiro, Van Ooijen (Jakubiak/87); Peterson, Vermeij en Kuwas.
Willem II: Branderhorst; Heerkens, Lachman, Meissner, Tsimikas; Rienstra, Chirivella (El Hankouri/77), Haye (Lewis/68), Croux; Sol en Ogbeche.

 

 
14-02-2018  

Jorien ter Mors pakt goud op de 1.000 meter

 

PYEONGCHANG - Na het verrassende goud van Carlijn Achtereekte uit Lettele op de Olympische 5.000 meter schaatsen, zorgde de Enschedese Jorien ter Mors er op de 1.000 meter voor dat er een  tweede gouden medaille in Overijssel eindigt. Voor Ter Mors is het de derde Olympische gouden medaille na haar twee zeges vier jaar geleden in Sotchi op de 1.500 meter en de teamachtervolging.
Ter Mors heeft een kwakkelend seizoen achter de rug met fysieke klachten als rug en knie, maar kon zich door krachttraining alsnog kwalificeren voor Team.nl dat lopende de Spelen hard op weg is om weer in de buurt te komen van de successen in Sotchi.

Ging het voor ter Mors nog mis bij de shorttrack, bij de 1.000 meter langebaan was ze ongenaakbaar met een Olympisch record in een tijd van 1.13.56 voor de Japanse concurrenten Nao Kodaira en Miho Takagi.
In een directe race versloeg Ter Mors de Amerikaanse Brittany Bowe, de oud-wereldrecordhouder op de kilometer. Ter Mors achterhaalde haar in de slotronde met een tijd van 28,5 seconden waardoor en passant ook het oude Olympische record van Chris Witty uit 2002 (1.13,83) uit de boeken kon.
 

 
14-02-2018  

Heracles en Stegeman na 10 jaar uit elkaar

Stegeman zoekt zijn plafond als trainer

Foto: Harry Broeze
 

ALMELO – Trainer John Stegeman (41) vertrekt aan het einde van het lopende seizoen bij Heracles Almelo. In de afgelopen maanden werd door directie en bestuur van Heracles met Stegeman al vaker gesproken over een toekomstbeeld, maar vandaag werd in goed overleg besloten dat de club en Stegeman uit elkaar gaan.

Aan het eind van dit seizoen is Stegeman 10 jaar in dienst geweest bij de Heraclieden. Stegeman werd hoofdtrainer na het tussentijdse vertrek van trainer Jan de Jonge vier jaar geleden. Stegeman behoede de club toen voor degradatie, behaalde daarna Europees voetbal waarin het na twee gelijke spelen werd uitgeschakeld door het Portugese FC Arouca en herhaalde bijna opnieuw dat kunststukje in het vorige seizoen. Stegeman zag in die jaren ook talenten als Wout Weghorst (AZ), Oussama Tannane (St. Etienne),  Robin Gosens (Atalanta), Justin Hoogma (Hoffenheim), Samuel Armenteros (Portland Timbers), Thomas Bruns (Vitesse), Mike te Wierik (FC Groningen) en Joey Pelupessy (Sheffield Wednesday) vertrekken bij de Almelose club.

Stegeman zelf ziet na 10 jaar Heracles het aanstaande vertrek ook als mogelijkheid om zijn plafond als trainer te zoeken. Een club als Vitesse noemt hij bijvoorbeeld een uitdaging.

Doelman Bram Castro roemt Stegeman. De Belg noemt hem een van de trainers met wie hij het beste heeft samengewerkt en een trainer die bovendien correct en eerlijk is en met wie hij alles kan bespreken. Castro somt tevens de resultaten op ondanks dat veel spelers tijdens zijn periode als trainer zijn verkocht. Hij ziet dat als bewijs dat Stegeman het goed heeft gedaan. De Belg zelf vertrekt naar alle waarschijnlijkheid ook einde seizoen. Vorig jaar ging op het laatste moment een transfer niet door. Castro wil dichter bij huis voetballen vanwege zijn gezin.

 
15-02-2018  

Midweekteam CKV Achilles Kampioen

 

ALMELO - Woensdag jl. is het midweekteam van de Almelose korfbalvereniging Achilles in de zaal kampioen geworden. Tegen NKC’51 mw 2 uit Nijverdal kwam het midweek team van de Almeloërs geen moment in de problemen. Door de 11- 19 overwinning is het team onbereikbaar geworden voor de concurrenten. 

Het midweekteam van Achilles speelt op doordeweekse avonden competitiewedstrijden. Het team is een mix van jong en oud en ervaren en minder ervaren korfballers. Plezier staat voorop bij deze gezellige groep.
Naast deze recreatieve korfbalgroep biedt de vereniging met Fit en More ook de mogelijkheid om zonder competitie op een laagdrempelige wijze actief te zijn. Op donderdagavonden wordt er op sportcomplex in de Ossenkoppelerhoek getraind waarbij ontspannen sporten en samen actief zijn centraal staan. 

Interesse? Kom eens langs of neem contact op via
fitenmore@ckv-achilles.nl
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-02-2018  

Van Persie matchwinner tegen Heracles

 

ROTTERDAM – De wedstrijd in de Rotterdamse kuip tussen Feyenoord en Heracles Almelo was er een van de gemiste kansen. Had Feyenoord meer balbezit, de kansen waren het meest voor de Almeloërs. De Rotterdammers waen niet in goeden doen en zochten wanhopig naar de goede vorm terwijl de Heraclieden, straf in de dekking, de meeste kansen kregen in de eerste helft. Breukers schoot naast, Kuwas verprutste een fraaie kans en Vermeij reageerde niet adequaat. Tot de rust bleef het derhalve 0-0 omdat Castro de afstandschoten van de regerend kampioen pareerde.
Na rust opnieuw Feyenoord met meer balbezit. De Rotterdammers drongen weliswaar meer aan, maar de kansen waren voor de Almeloërs, waabij Peterson pech had met een schot op de lat. Heracles leek soeverein terwijl ‘De Kuip’ begon te morrelen. Toch waren het de Rotterdammers die op voorsprong kwamen. Uit de rebound kreeg Van Persie de ruimte voor een schot dat via het uitstekende been van Pröpper alsnog langs de kansloze doelman Castro in het net verdween. Even leek Feyenoord door te drukken, maar Castro ontnam ook Jörgensen zijn haast zeker lijkende treffer. Met hart en ziel gingen de Heraclieden op jacht naar de gelijkmaker. Invaller Gladon was nog het dichtste bij maar doelman Jones hield de Feyenoorders op een geflatteerde winst.

Het pakken van punten moet dus weer in Almelo gebeuren. Op zaterdag 24 februari om 19.45 uur de Overijsselse derby tegen het goed presterende PEC Zwolle, de eerste maar naar verwachting toch zware kans. Op vrijdag 9 maart de Twentse derby tegen Fc Twente om 20.00 uur. Voor toegang biedt Heracles Almelo passe partout korting voor nog beschikbare plaatsen.

Feyenoord - Heracles Almelo 1-0
(0-0)
1-0 Van Persie (59)

Scheidsrechter: Janssen

geel: Baas (op 4), Diks, Nieuwkoop

OPSTELLINGEN
Feyenoord: Jones; Nieuwkoop, Van Beek, Van der Heijden, Diks; El Ahmadi (Amrabat/85), Van Persie (Toornstra/73), Vilhena; Berghuis, Jørgensen, Boëtius (Botteghin/90+1).
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Wuytens (Droste/68), Pröpper, Baas; Van Ooijen (Osman/68), Jakubiak (Gladon/83), Monteiro; Kuwas, Vermeij, Peterson.  

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
21-02-2018  

Sport in Twenterand moet dokken

 

TWENTERAND – De gemeente Twenterand staat onder financieel toezicht van de provincie Overijssel. Reden voor het college van B&W om te schrapen in het subsidiebeleid en hogere kosten voor de sportverenigingen.

Twenterand is niet de enige gemeente die moet bezuinigen. ‘Buur’ Almelo, eveneens onder provinciaal toezicht, schrapte al eerder in subsidies voor de sport. Ook werden hogere tarieven berekend voor sportaccommodaties. Vooral de buitensport werd in Almelo de dupe met fors hogere OZB-heffingen en hogere veldhuren. Liefst een half miljoen euro kostte het het georganiseerde Almelose sportleven. Een tweede bezuinigingsronde van eveneens een half miljoen euro, werd door de gemeenteraad gecanceld. Lokaal Almelo Samen (LAS) zocht een meerderheid in de raad en kreeg dat uiteindelijk voor elkaar.
Een andere onduidelijkheid in Almelo is de sinds 2016 ingevoerde HARVO-heffing via het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente over opstallen op sportcomplexen. De sportclubs trokken massaal schriftelijk aan de bel bij het Almelose gemeentebestuur over uitleg van deze nieuwe heffing. Sinds 2012 liepen de gemeentelijke heffingen/kosten voor buitensportaccommodaties op naar bijna het dubbele. 

In Twenterand gaat het nu om 50.000 euro jaarlijks ingaande 2019. Zaalhuren worden met 10 procent extra verhoogd bovenop de jaarlijkse indexering. Ook wil men korten op de jaarlijkse vrijwilligersvergoeding voor het plegen van onderhoud op en rond sportvelden. Sportplatform Twenterand is duivels, omdat het aantal vrijwilligers al onder druk staat en hogere huurtarieven steeds moeilijker op te brengen zijn omdat de inkomsten van sportverenigingen in de afgelopen jaren juist zijn gedaald.
 

 
24-02-2018  

IND zet Oranje Nassau-speler in het gevang

 

ALMELO – Eerste elftalspeler Mert Sariçiçek (21) van Oranje Nassau is door de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) in het gevang gezet. Sariçiçek die sinds de E’tjes bij de Almelose zaterdagclub voetbalt, toog donderdag naar Zwolle om zijn verblijfsvergunning op te halen maar de IND had een andere verrassing voor hem. Uitzetten! Hij ging ter plekke in beroep en zit nu in Rotterdam in hechtenis.
Sariçiçek kwam als kleuter gelijk met zijn ouders in Nederland die inmiddels wel een verblijfsvergunning hebben, evenals andere familieleden. Wat er fout ging met de verblijfsvergunning voor Mert is nog niet geheel duidelijk.  
Bij Oranje Nassau is men woedend. Teamleider Jan van Laar: ‘Mert is al jaren bezig om een verblijfsvergunning te krijgen. Zijn hele familie heeft wel een verblijfsvergunning maar hij niet. Nu is hij vastgezet in afwachting van zijn hoger beroep. Onbegrijpelijk, Mert werkt, heeft een vriendin en is erg sociaal. Ik begrijp niet goed waar het fout gegaan is?’
De club heeft zich verontwaardigd en solidair betoond op de website, heeft een handtekeningenlijst in de kantine voor ondersteuningverklaringen en heeft een speciale facebookpagina opgezet ter ondersteuning van Sariçiçek in zijn strijd tegen de IND onder het motto ‘Zonder jou geen Ons!’
Bron: De Roskam

 
24-02-2018  

Heracles verslaat PEC in Overijsselse derby

 

ALMELO – De Overijsselse derby tussen Heracles Almelo en PEC Zwolle werd een 2-1 overwinning voor de Almeloërs. De Heraclieden zijn door dit resultaat nagenoeg zeker voor opnieuw een seizoen eredivisievoetbal omdat directe concurrenten Fc Groningen en NAC vrijdag gelijk speelden. Toch wil de bij Heracles vertrekkende trainer John Stegeman in de laatste 9 duels nog wel wat punten pakken.
 
Heracles Almelo begon aan de derby met rechterverdediger Breukers als vooruitgeschoven post als extra aanvaller naast Kuwas, met Vermeij in de spits en Peterson op links. Mede daardoor begon PEC voorzichtig en was het speloverwicht bij de Heraclieden zonder dat dit leidde tot echte kansen.
Na twintig minuten was Kuwas dichtbij een treffer maar zijn inzet werd via de lat boven de Zwolse doelman Boer gekeerd. Het meeste gevaar voor beide doelen ontstond nog door corners waarbij Pröpper voor Heracles en de mee opgekomen Ehizibue voor PEC kansen kregen.
Cornerspecialist Kuwas was even later dichtbij een treffer door opnieuw de bal op de lat te schieten via de vingertoppen van doelman Boer. Kort voor rust dan toch de verdiende voorsprong voor Heracles toen Kuwas aan de andere kant Peteson bereikte die koppend doel trof (1-0).
Een fractie later leek de 2-0 te vallen toen Kuwas uit de corner bijna Boer verraste maar dit keer stond de paal in de weg.

Na de thee een meer voorwaarts gericht PEC. Toch was de eerste kans voor de Almeloërs maar opnieuw Kuwas zag zijn inzet door Boer over de lat getikt. Kort daarop kwam de Zwolse gelijkmaker toen spits Parzyszek (24) met een steekpass de diepte werd ingestuurd na opnieuw slordig balverlies van Peterson. Zijn schot trof doel bij de eerste paal. De Arnhemmer die met zijn moeder op 6 jarige leeftijd vanuit Polen naar Nederland kwam, eerde er zijn op sterven liggende moeder mee.
PEC-trainer John van ’t Schip wisselde in het verdere verloop van de wedstrijd drie keer aanvallend om de zege meet te slepen maar het was Heracles dat opnieuw voorsprong pakte. Peterson ging opnieuw op avontuur in het Zwolse strafschopgebied, leed weer balverlies maar Vermeij kreeg daardoor het buitenkansje voor 2-1 en liet Boer kansloos.
PEC ging ‘va banque’, zag doelman Castro een schot van Mokthar met zijn knie keren en een kopbal van Parzyszek onschadelijk maken in een fase waarin de verdediging van de Heraclieden op knappen stond.
De Almeloërs kregen nog een kans voor 3-1, maar Kuwas zag zijn inzet net voor de doellijn gekeerd door doelman Boer met assistentie van centrale verdediger Sandler. In die slotfase werd Boer nog van een bierdouche voorzien van een Almelose ‘fan’ die solliciteerde naar een stadionverbod.

Commentaren
Van ’t Schip; ‘Het was een wedstrijd die 90 minuten op en neer golfde waarbij wij over rechts misschien meer resultaat hadden moeten behalen. In de tweede helft deden we wat moest. Aanvallen. Maar er werd wel slecht verdedigd en er was veel dreiging van Kuwas. Toch wel wat positieve dingen gezien waar we verder aan moeten werken.
Stegeman; ‘In de eerste helft zaten we wat beter in de wedstrijd en was de 1-0 verdiend. In de tweede helft liepen we teveel naar achteren en was de gelijkmaker te danken aan slordig balverlies. In de omschakeling konden we elkaar redelijk vinden, op zoek naar een doelpunt. Dat slaagde, maar het kan nog beter. Met de drie punten ben ik een blij man tegen een ploeg als PEC. Nog negen wedstrijden te gaan waarin ik nog wel wat puntjes binnen wil halen.’

Die mogelijkheid komt in de komende uitwedstrijd op vrijdag a.s. in kerkrade tegen Roda JC en in de Twentse derby tegen Fc Twente op vrijdag 9 maart in het Polmanstadion (20.00 uur) waarvoor nog maar een paar kaarten beschikbaar zijn. Koop nu.

Heracles Almelo - PEC Zwolle 2-1
(1-0)
1-0 Peterson (42), 1-1 Parzyszek (49), 2-1 Vermeij (62)

Scheidsrechter Nijhuis


OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Pröpper, Baas; Van Ooijen, Jakubiak, Monteiro; Kuwas, Vermeij (Gladon/87), Peterson (Darri/73).
PEC Zwolle: Boer; Ehizibue (Ondaan/79), Sandler, Freire (Ligeon/73), Van Polen; Thomas, Saymak, Dekker; Namli, Parzyszek, Mokhtar (Menig/82)

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina