Sportberichten


Plaatsing  
 
14-02-2018  

Jorien ter Mors pakt goud op de 1.000 meter

 

PYEONGCHANG - Na het verrassende goud van Carlijn Achtereekte uit Lettele op de Olympische 5.000 meter schaatsen, zorgde de Enschedese Jorien ter Mors er op de 1.000 meter voor dat er een  tweede gouden medaille in Overijssel eindigt. Voor Ter Mors is het de derde Olympische gouden medaille na haar twee zeges vier jaar geleden in Sotchi op de 1.500 meter en de teamachtervolging.
Ter Mors heeft een kwakkelend seizoen achter de rug met fysieke klachten als rug en knie, maar kon zich door krachttraining alsnog kwalificeren voor Team.nl dat lopende de Spelen hard op weg is om weer in de buurt te komen van de successen in Sotchi.

Ging het voor ter Mors nog mis bij de shorttrack, bij de 1.000 meter langebaan was ze ongenaakbaar met een Olympisch record in een tijd van 1.13.56 voor de Japanse concurrenten Nao Kodaira en Miho Takagi.
In een directe race versloeg Ter Mors de Amerikaanse Brittany Bowe, de oud-wereldrecordhouder op de kilometer. Ter Mors achterhaalde haar in de slotronde met een tijd van 28,5 seconden waardoor en passant ook het oude Olympische record van Chris Witty uit 2002 (1.13,83) uit de boeken kon.
 

Archief
Terug naar vorige pagina