Sportberichten


Plaatsing  
 
10-02-2018  

Heracles houdt de nul en wint van Willem II

 

ALMELO – Na het midweekse debacle uit tegen NAC Breda waren de zorgen bij Heracles groot. Tweemaal geel voor Breukers, blessures bij Van den Buijs, Hardeveld en van Hintum betekende dat trainer John Stegeman creatief moest zijn bij het vormen van de verdedigingslinie voor de wedstrijd tegen Willem II met topscorers als Fran Sol en Bartholomew Ogbeche. Naast vaste keus Robin Pröpper daarom deze keer Dries Wuytens, en de jongelingen Tim van de Berg en Roland Baas, waarbij vooral mentale veerkracht getoond moest worden door het team.

Vanaf het begin dan ook werd voorwaarts gedacht om de defensie zoveel mogelijk te ontzien. Brandley Kuwas, Kristoffer Peterson en Jamiro Monteiro waren de ‘zwervers’ om Wilem II te ontregelen met Vincent Vermeij als aanspeelpunt in de spits. Reuven Niemeijer en Peter van Ooijen de waterdragers en Bram Castro op zijn vertrouwde plek onder de lat.
Willem II werd dus onder druk gezet en daar hadden de Tilburgers moeite mee. De eerste doelpoging van Willem II kwam pas na een kwartier van de voet van Ben Rienstra, bij Heracles ook geen onbekende. Zijn afstandsschot hield echter geen gevaar in. Aan de andere kant maakte Mattijs Branderhorst met de vuist een kopbal van de Heraclieden onschadelijk en zag hij doelpogingen van Vermeij, Monteiro en Peterson voorbij het doel gaan.
Na dik 35 minuten dan de eerste grote kans voor Willem II. Met een voorzet van Sol werd de volkomen voor het doel vrijstaande Ogbeche bereikt maar deze schrok er kennelijk zoveel van dat hij de bal slecht raakte en het doel van Castro miste.
De rust leek dan ook met 0-0 in te gaan, maar Vermeij dacht daar op slag van rust anders over, zette zelf de aanval op en kreeg van Kuwas de bal op een presenteerblaadje en liet vervolgens Branderhorst kansloos (1-0).

Na de pauze zette Willem II meer voorwaartse druk. Het leverde kansen op voor opnieuw Ogbeche en Croux maar Baas en Castro voorkwamen erger. Tegen het eind van de wedstrijd kreeg Heracles wat meer grip en dat leverde ook gelijk kansen op. Monteiro zag een schot onschadelijk gemaakt door de vuisten van Branderhorst en schoot vlak daarop nipt voorlangs het Tilburgse doel. Willem II nam nog meer risico’s maar werd bijna met de neus op de feiten gedrukt toen Kuwas vrij voor Brandenburg werd gezet. Het schot miste echter de goede richting waardoor Heracles uiteindelijk de nul vasthield en aan het doelpunt van Vermeij genoeg had voor de punten.

Tilburg-trainer Erin van de Looi toonde zich na afloop wat ‘zurig’ met uitspraken van eerst wennen aan kunstgras en we hebben op basis van de wedstrijd meer verdiend . Overigens erkende hij wel dat het doelpunt van Vermeij een goeie was.
Volgens John Stegeman hadden zijn jongens het goed gedaan na de optater in en tegen NAC Breda. Toch vindt hij dat er meer voetbal zit in zijn team maar hadden Baas en de debuterende van de Berg zich van hun beste kansen laten zien. 

Heracles Almelo - Willem II 1-0 (1-0)
1-0 Vermeij (45)

Scheidsrechter: Van Boekel

geel: Baas; Ogbeche, Heerkens

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Wuytens, Van de Berg, Pröpper, Baas; Niemeijer (Osman/64), Monteiro, Van Ooijen (Jakubiak/87); Peterson, Vermeij en Kuwas.
Willem II: Branderhorst; Heerkens, Lachman, Meissner, Tsimikas; Rienstra, Chirivella (El Hankouri/77), Haye (Lewis/68), Croux; Sol en Ogbeche.

 

Archief
Terug naar vorige pagina