Sportberichten


Plaatsing  
 
01-02-2018  

Oud-trainer Hennie Hollink (86) overleden

 

ALMELO – Oud- profvoetballer en trainer Hennie Hollink is in zijn woonplaats Almelo op 86-jarige leeftijd overleden. Geboren in Glanerbrug, waar hij zijn voetbalcarrière bij Avanti Wilskracht begon, doorliep hij de regionale jeugdselecties en werd hij opgeroepen voor de Nationale jeugdselectie. Als profvoetballer speelde hij o.a. voor Helmondia ’55, Rapid JC en DFC vanwege zijn scorend vermogen.
Als trainer begon Hollink zijn carrière bij de amateurs van Bekkerveld in het Limburgse Heerlen waarna het pad achtereenvolgens leidde langs Fc Eindhoven, HVC, Roda JC (promotie), Racing Straatsburg (F), Heracles Almelo, Fc Twente (Europees voetbal), FC Tours (F) en RBC voordat hij bij Heracles terugkeerde als technisch manager. Als trainer bij Heracles werkte hij o.a. met spelers als Bert Prijs, Marc de Clerck, Kalle Oranen, Ruud Geestman, Jo Lempers, Guus Hoevenberg, Sunday Manara, Ton van Duiven, Hans Bekkenutte, Rob Poell en Warry Grobben.
Fysiek ongemak leidde er echter toe dat Hollink het voetbalvak vaarwel zei. Wel bleef Hollink in Almelo woonachtig en werd hij actief kaarter bij de lokale bridgeclub samen met zijn vriend en vroegere voorzitter van Heracles Almelo Bertus ter Beek die hem af en toe ook nog eens meenam naar thuiswedstrijden van Heracles Almelo.

Minuut stilte ter herdenking
Zaterdagavond vooraf aan de wedstrijd Heracles Almelo – ADO Den Haag wordt wegens het overlijden van Hennie Hollink één minuut stilte betracht ter nagedachtenis.

Archief
Terug naar vorige pagina