Sportberichten


Plaatsing  
 
06-02-2018  

Opvolgers Hoogma uit eigen Heracles-gelederen

 

ALMELO – ‘Doe maar gewoon en houdt risico’s buiten de deur’, dat is er bij Heracles Almelo helemaal ingeslepen tijdens de jaren dat  Jan Smit de voorzittershamer hanteerde. Smit werd al snel na zijn afscheid de KNVB  ‘ingetrokken’. Zijn no nonsens beleid bij de Heraclieden was niet onopgemerkt gebleven, zodat de geboortige Almeloër nu leiding mag geven aan de raad van commissarissen om de ‘zwalkende beleidsmakers’ in Zeist in het juiste spoor te krijgen.

Amper een half jaar later, haalt de eveneens nieuwe KNVB-directeur Eric Gudde, die eerder succesvol Feyenoord uit het financiële dal haalde, ook Nico-Jan Hoogma weg uit Almelo. De algemeen-directeur van Heracles en Jan Smit vormden sinds begin 2007 het duo dat vooral aan talentontwikkeling dacht in plaats van het binnenhalen van dure spelers. Al tijdens het ‘winterkamp’ van Heracles in Estepona begon het geroezemoes in de Heracles-gelederen.  Vorige week dan, kwamen de signalen echt naar buiten dat ook Hoogma naar de Zeister bossen zou verkassen. Eerst nog ontkent, maar zaterdag tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag, kon er in de 'wandelgangen' al worden verteld dat Hoogma definitief de overstap zou maken, maar niet opeens de deur achter zich dicht zou trekken. De in Oldenzaal woonachtige geboortige Fries, zou bedongen hebben dat hij in ieder geval tot het einde van de lopende competitie zijn opvolger(s) bij de club met raad en daad kon blijven bijstaan.
Gudde kon daar wel mee leven en RvC-voorzitter Smit natuurlijk ook. Zo wordt de oud- profvoetballer van achtereenvolgens SC Cambuur, FC Twente, HSV Hamburg en Heracles de topsportdirecteur van de KNVB, waarbij Hoogma de leiding krijgt over alle nationale vertegenwoordigende elftallen inclusief de ‘meiden’ als regerend Europees titelhouder.  Hoogma wordt derhalve de ‘sparringpartner’ van alle bondscoaches en zal de trainersopleiding van de KNVB ook op een hogere leest moeten schoeien.

Vandaag werd Hoogma (49) dan ook samen met  Ronald Koeman (54) gepresenteerd in het Zeister bos en konden de contracten worden getekend. Hoogma voor 4 jaar evenals Koeman, zodat beiden t/m het WK in Quatar van hun job zijn verzekerd.
Bij Heracles blijft men echter nuchter nu het feit op tafel ligt. Geen avontuur gezocht buiten de club, maar commercieel directeur Rob Toussaint wordt nu algemeen directeur bij het Almelose Heracles en de begin dit seizoen als directie-assistent gestarte Mark-Jan Fledderus maakt tot zijn eigen verbazing een snelle doorstart als technisch manager. Voor de komende maanden met Hoogma nog als vraagbaak op de achtergrond.

Archief
Terug naar vorige pagina