Sportberichten


Plaatsing  
 
07-02-2018  

Neerlands beste marathonschaatsers in Enschede

 

ENSCHEDE- Of er nu nog een marathon op natuurijs vooraf komt, of niet. De sterke marathonschaatsers staan vrijdag 9 februari aan de start op IJsbaan Twente voor de KPN Marathon Cup. Prominenten als Gary Hekman, Erik Jan Kooiman, Frank Vreugdenhil, Lisa van der Geest zijn er bij in Enschede.
Met de massasprint op de Weissensee nog vers in het geheugen, zal de strijd zeker losbarsten. De stoerste schaatsers van het land rijden elkaar momenteel elke week de vernieling in. Al verschillende keren haalde niet eens de helft van het peloton de finish, zo gruwelijk hard wordt er gekoerst. De dertiende race in de KNSB/KPN Marathon Cup en dé kans voor Twentenaren om deze toppers live en in de buurt te zien strijden. 
Mis het spektakel van de schaatsers met de lange adem niet. Kom vrijdag 9 februari naar IJsbaan Twente in Enschede voor 125 ronden lang actie. Het programma begint om 17.45 uur met de Beloften Divisie in een wedstrijd over 100 ronden. Vervolgens zijn op 19.15 uur de dames Top Divisie aan de beurt. Zij rijden 80 ronden. Om 20.30 uur volgt de hoofdschotel: de mannen van de Top Divisie, die 125 ronden afwerken.
 

Archief
Terug naar vorige pagina