Sportberichten


Plaatsing  
 
14-02-2018  

Heracles en Stegeman na 10 jaar uit elkaar

Stegeman zoekt zijn plafond als trainer

Foto: Harry Broeze
 

ALMELO – Trainer John Stegeman (41) vertrekt aan het einde van het lopende seizoen bij Heracles Almelo. In de afgelopen maanden werd door directie en bestuur van Heracles met Stegeman al vaker gesproken over een toekomstbeeld, maar vandaag werd in goed overleg besloten dat de club en Stegeman uit elkaar gaan.

Aan het eind van dit seizoen is Stegeman 10 jaar in dienst geweest bij de Heraclieden. Stegeman werd hoofdtrainer na het tussentijdse vertrek van trainer Jan de Jonge vier jaar geleden. Stegeman behoede de club toen voor degradatie, behaalde daarna Europees voetbal waarin het na twee gelijke spelen werd uitgeschakeld door het Portugese FC Arouca en herhaalde bijna opnieuw dat kunststukje in het vorige seizoen. Stegeman zag in die jaren ook talenten als Wout Weghorst (AZ), Oussama Tannane (St. Etienne),  Robin Gosens (Atalanta), Justin Hoogma (Hoffenheim), Samuel Armenteros (Portland Timbers), Thomas Bruns (Vitesse), Mike te Wierik (FC Groningen) en Joey Pelupessy (Sheffield Wednesday) vertrekken bij de Almelose club.

Stegeman zelf ziet na 10 jaar Heracles het aanstaande vertrek ook als mogelijkheid om zijn plafond als trainer te zoeken. Een club als Vitesse noemt hij bijvoorbeeld een uitdaging.

Doelman Bram Castro roemt Stegeman. De Belg noemt hem een van de trainers met wie hij het beste heeft samengewerkt en een trainer die bovendien correct en eerlijk is en met wie hij alles kan bespreken. Castro somt tevens de resultaten op ondanks dat veel spelers tijdens zijn periode als trainer zijn verkocht. Hij ziet dat als bewijs dat Stegeman het goed heeft gedaan. De Belg zelf vertrekt naar alle waarschijnlijkheid ook einde seizoen. Vorig jaar ging op het laatste moment een transfer niet door. Castro wil dichter bij huis voetballen vanwege zijn gezin.

Archief
Terug naar vorige pagina