Sportberichten


Plaatsing  
 
02-02-2013  

Heracles verspeelt winst in blessuretijd

 

KERKRADE – De eerste en laatste speelminuten waren cruciaal in het duel tussen Roda JC en Heracles Almelo. Al jaren weten de Heraclieden niet te winnen in de voormalige mijnstad en ook nu ging het in blessuretijd mis.
Al in de eerste minuut kwamen de Almeloërs op achterstand toen Everton in het eigen strafschopgebied de bal verprutste en de dekselse Malki de voorzet die volgde keurig afrondde (1-0). Binnen een kwartier kwamen de zwart-witten echter weer langszij toen gelegenheidsspits Vejinovic de voorzet op maat van de in de basis debuterende Vulicevic met het hoofd afronde (1-1). Heracles had het betere van het spel en er kwamen kansen aan beide zijden. Malki zag een schot in het zijnet belanden van het doel van Pasveer, een kopbal van Thomas Bruns eindigde op de paal van het Limburgse doel, maar de voorsprong voor de Heraclieden kwam nog voor de rust toen Gouriye de diagonale voorzet van Dorda in eens op de slof nam en doelman Kurto het nakijken gaf (1-2).

Vlak na rust liet Vujicevic zijn eerste doelpunt voor Heracles aantekenen door een vloeiende aanval over meerdere schijven prima af te ronden (1-3). Roda-trainer Ruud Brood had al de gehuurde Frank Demouge ingebracht om de verdediging van Heracles onder druk te zetten. Een schot van hem werd door Pasveer onschadelijk gemaakt. Demouge bleef rommelen en vooral de lange bal werd daarmee het wapen van de Limburgers die voetballend tekort kwamen. Malki produceerde een omhaal die Pasveer nog wel wist te pareren maar de rebound van Danilo was voor hem onbereikbaar (2-3). Steeds meer lange ballen stookten onrust in de Almelose defensie. Een vrije trap van oud- Heraclied Fledderis ging nipt voorlangs en de zege leek binnen toen de blessuretijd begon. Een diagonale vrije trap van opnieuw Fledderus werd echter door Dorda licht met het hoofd beroerd waardoor de bal onbereikbaar voor Pasveer in het doel belandde (3-3) en de zeker lijkende winst alsnog werd weggegeven.

Trainer Peter Bosz was teleurgesteld omdat de eerste zege in jaren in Kerkrade opnieuw misging. ‘Toen Roda opportunistisch ging spelen, hebben we te weinig gevoetbald. Dat deden we in de eerste helft veel beter en dat kunnen we ook want we hebben goede spelers’, aldus een zuur kijkende Bosz.
Zijn opponent Ruud Brood was wel dik tevreden. ‘We hebben al eerder laten zien dat we uit verloren positie terug kunnen komen’, aldus Brood.

Roda JC – Heracles Almelo 3-3 (1-2)
Scores: 1. Malki 1-0, 15. Vejinovic 1-1, 41. Gouriye 1-2, 46. Vujicevic 1-3, 59. Danilo 2-3, 90+2. Dorda (e.d.) 3-3.

Foto: Harry Broeze

(Klik hier voor de fotoreportage)

Commentaren:
Peter Bosz: ‘Het is niet de eerste eigen goal
Ruud Brood: ‘Ik ga nog plezier beleven aan Demouge

Scheidsrechter: Kamphuis
Geel: Fledderus (Roda JC), Bruns, Rienstra, Schenkeveld (Heracles Almelo)
Opstellingen:
Roda JC: Kurto, Monteyne, Biemans (84. Sutchuin), Danilo, Tamata, Delorge (46. Demouge), Bonevacia, Fledderus, Hupperts, Malki, Lebedynski.
Heracles Almelo: Pasveer, Schenkeveld, Rienstra, Dorda, Quansah, Vujicevic, Bruns, Duarte, Gouriye (82. Koenders), Vejinovic, Everton (72. Paljic).

 
02-02-2013  

Eurosped TVT verslaat koploper in Sliedrecht


Koploper Sliedrecht Sport verloor van het Almelose Eurosped TVT met 2-3

1 Kirsten Knip libero 14-09-1992 1.78 m
2 Inge Molendijk spelverdeler 09-12-1992 1.86 m
3 Sterre van Doorn spelverdeler 25-05-1994 1.84 m
4 Rianne Lantinga middenaanval 23-01-1986 1.85 m
5 Celia Diemkoudre diagonaal 30-07-1992 1.82 m
6 Lynn Thijssen middenaanval 22-08-1992 1.87 m
7 Nienke de Waard diagonaal 24-07-1984 1.80 m
8 Pamela Domselaar passer/loper 08-07-1982 1.77 m
9 Mariska Koster middenaanval 07-05-1986 1.78 m
10 Bianca Gommans passer/loper 28-03-1988 1.83 m
11 Esther van Berkel passer/loper 31-08-1990 1.75 m
12 Lidia Bons passer/loper 03-02-1991 1.80 m

trainer/coach Appie Krijnsen
ass. trainer/coach Erik Zietse
 

SLIEDRECHT – Het Almelose Eurosped TVT heeft voor een daverende verrassing gezorgd door koploper Sliedrecht Sport in eigen huis te verslaan in een spannende vijfzetter. (Setstanden: 28-30, 25-16, 25-19, 17-25, 10-15)
De eerste set werd door de dames van Eurosped TVT gewonnen dankzij veel servicedruk waardoor een 20-16 achterstand alsnog kon worden omgezet in setwinst. Dat lukte de dames van coach Jan Berendsen niet in de tweede set die afgetekend door de koploper werd gewonnen. Ook de derde set werd door het Almelose team ruim verloren maar men kreeg wel weer meer grip. In de derde set moest dus worden gewonnen om kans op de zege te behouden. Met veel pressie en Kirsten Oude Luttikhuis en Antoinette Posthuma als aanvallende uitblinkers, werd het tij gekeerd en bereikte het Almelose team een hoog niveau waardoor het met de afgetekende setwinst 17-25 weer langszij kwam om in de vijfde en laatste set de koploper op een stevig verlies te zetten van 10-15 in de set en een 2-3 nederlaag 'overall'.

De terugblik van Eurosped TVT speelster Zuzana Buchlova:
http://www.eurosped-tvt.nl/images/Zuzana_Buchlova.png/view.medium.html

Game Sliedrecht - Eurosped

After not a very great performance against VVC Vught in a cup game last Thursday we were ready to shine and play a good match against Sliedrecht.
We started the first set with strong passing, serving and hitting which led us to very tight game with a great result 30-28 for us. In second set we were quickly losing 4-9 and with lots of serving and especially passing mistakes we lost 16-25. Third set was very similar as a second set where our passing could not find the right target and we lost 25-19.
The crowd might have thought that we were about to lose but we do not give up!:)
We took over the fourth set with 17-10 winning and finished the game with 25-17 ready for our first tie break in the season. We were focused from the start and after a great game we won 15-10. Antoinet Posthuma was the topscorer of the game with 18 points.

Zuzana #15

 
04-02-2013  

Eurosped TVT ontvangt Peelpush in IISPA Almelo


Zal er weer feest gevierd worden na misschien
de 11de overwinnen op rij? Foto: Nick Zweers
 

ALMELO - Na de stunt-overwinning van Eurosped TVT op koploper van de Eredivisie Sliedrecht Sport, ontvangt het team uit Almelo op zaterdag 9 februari om 17.00 uur Peelpush thuis. Een tegenstander die Eurosped TVT de aankomende 8 dagen twee maal zal treffen, één keer in de competitie thuis op zaterdag 9 februari in de IISPA te Almelo en daarna in de ‘Final Four’ voor de beker in de landstede hal te Zwolle op 16 februari a.s.

Coach Jan Berendsen, van het 10 wedstrijden op rij ongeslagen Eurosped TVT, zet hieronder zijn overwegingen over de komende wedstrijden uiteen:

“Op de dag dat in het hele land de halve finale van de Open Clubkampioenschappen gespeeld worden mogen wij weer aantreden tegen Peelpush uit Meijel. De Limburgse meiden speelden de afgelopen week in een paar dagen tijd drie keer tegen VC Weert en boekten een historische zege in de kwartfinale van de beker. Het was de eerste overwinning op de buurvrouwen uit Weert en zij plaatsten zich daarmee knap voor de halve finale van de beker in Zwolle op 16 februari a.s.
Voor de vrouwen uit Weert moet dit een enorme tegenvaller geweest zijn, want ze lopen de kans op het winnen van de beker al vroeg mis en dat had aan het begin van het seizoen niemand bedacht” zegt Berendsen.

“Tegenstander van Peelpush tijdens de Final Four in Zwolle is ons eigen Eurosped TVT team. Dat betekent dus in acht dagen tijd twee keer tegen dezelfde tegenstander. Dat is een prachtige uitdaging die we graag aannemen. Natuurlijk werpt de halve finale van de beker al zijn schaduw over de komende competitiewedstrijd en kun je er allerlei bespiegelingen op los laten. De wedstrijd met wissels spelen – licht geblesseerde speelsters rust geven – het als een trainingspotje zien – wat valt er allemaal niet te verzinnen. Natuurlijk ligt het zwaartepunt voor ons en ook voor Peelpush op 16 februari om 15.00 uur in Zwolle. Toch zullen beide teams graag de competitiewedstrijd willen winnen om zo een eerste tik uit te delen.
Wij gaan er deze week nog stevig tegen aan op de training, om volgende week wat gas terug te nemen. De wedstrijden tegen Peelpush zijn altijd leuk om te zien, omdat de Limburgse meiden verdedigen tot een ware kunst verheven hebben.
Wij vinden het prettig als U de weg naar de IISPA in Almelo vindt a.s. zaterdag om 19.00 uur en wensen U al veel plezier. De toegang is uiteraard weer gratis”, aldus coach Jan Berendsen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
05-02-2013  

Steven Lammertink duimt op goed wielerseizoen

 

ENTER - Na een seizoen met vooral dieptepunten hoopt Steven Lammertink het in 2013 beter te doen. De negentienjarige wielrenner begint dit jaar aan zijn tweede seizoen bij Cyclingteam Jo Piels en wil zo snel mogelijk het jaar 2012 achter zich laten. ‘Ik begon vorig jaar met misschien wel iets teveel ambitie. Na de eerste twee wedstrijden kreeg ik vijf weken lang last van bronchitis, waardoor ik eigenlijk weer opnieuw moest opstarten en je constant achter de feiten aan fietst in wedstrijden waarin je goed hoorde te zijn.’

Ondanks vele tegenslagen wist de renner uit Enter toch nog als zevende te eindigen op het NK tijdrijden voor beloften. ‘Met dat resultaat kon ik wel tevreden zijn, maar belangrijker was dat ik weer hoop kreeg. Ik dacht dat het weer beter zou gaan na dit resultaat. Achteraf moet ik concluderen dat het allemaal niet echt veel uitmaakt, want het probleem ligt in het verleden. Ik heb er veel van geleerd en heb duidelijke keuzes voor mezelf gemaakt,’ legt Lammertink uit.

Dit jaar hoopt de negentienjarige het beter te doen dan vorig jaar. ‘Ik heb er bewust voor gekozen om na het vorige seizoen mijn rust te pakken en goed te herstellen. Na een tijd goed uitgerust te hebben, heb ik samen met mijn trainer de trainingen weer opgepakt en heb ik heel veel op de fiets gezeten tot de NK baanwielrennen. Op 1 januari ben ik voor twee weken naar Tenerife vertrokken, om mij op die manier optimaal voor te bereiden op het aankomende wielerseizoen.’ In de winter heeft Lammertink veel aandacht besteed aan zijn sprint. ‘Met een goed eindschot heb je altijd voordeel,’ legt hij uit. ‘Winnen is dit jaar wel het belangrijkste. Daarnaast wil ik niet als pelotonvulling meerijden. Elke koers wil ik meedoen aan de kop en als ik niet voor de overwinning meestrijd, dan word ik nog altijd liever vierde dan vijfde.’
 

 
06-02-2013  

Praatavond Gezond Sportklimaat bij DRC Almelo

 

ALMELO – Donderdagavond is er in kantine ‘De Kauwe’ van Sv DRC 2012 aan de Rietstraat 222A te Almelo een praatavond over het ontwikkelen van een gezonder sportklimaat aangaande vereniging en verbinden en gedrag en respect. Oud- FC Twente voetballer John Scheve – tegenwoordig KNVB Clubcoach – praat leden en sportbestuurders door de avond en geeft tips hoe dat beleid kan worden vorm gegeven. Aan het debat neemt ook voetbaltrainer Dave Eustacia deel, die in de praktijk de jeugd van DOS ’37 in Vriezenveen onder zijn hoede heeft.
De praatavond begint om 20.00 uur.

Meer info klik hier.

< John Scheve (Foto: Twentefiles)
Lees hier meer over John Scheve

 
07-02-2013  

Gerben Morsink wint ROC Twente Sportprijs 2012

 

ENSCHEDE – Winnaar van de TOC van Twente Sportprijs 2012 is geworden springruiter Gerben Morsink uit Beuningen. De prijs werd hem woensdagmiddag uitgereikt tijdens het symposium ‘Regio Twente: sportief en gezond!’ in de Grolsch Veste te Enschede. De andere genomineerden waren schorttrackster Jorien ter Mors en atleet Dennis Coehoorn.

De ROC Twente Sportprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een topsporter onder de 25 jaar die topsport en studie combineert en een sterke binding met Twente heeft. Dat laatste was volgens het juryrapport in het voordeel van Gerben Morsink: hij woont in Beuningen, studeerde in 2012 aan de UT in Enschede en beoefent een sport waar Twente bekend om staat: paardensport.
Morsink rondde in 2012 maar liefst twee universitaire studies af (Bestuurskunde en Technische Natuurkunde), behaalde Brons tijdens het WK in Lanaken, Brons tijdens Sires of the World en werd winnaar van de Flybuster Prijs CSI Twente en van de Paardenkrant Prijs CSI Twente. Morsink behoorde een jaar eerder ook al tot de genomineerden.

John van der Vegt, sinds 1 februari jl. de nieuwe voorzitter College van Bestuur van het ROC van Twente, had de eer de winnaar bekend te maken. Schaatsster Pien Keulstra, winnaar van vorig jaar, mocht Gerben Morsink de prijzen overhandigen: een uniek bronzen beeld van kunstenaar Ruurd Hallema, een wisselbeker van Topsport Overijssel|Regio Twente en een cheque van € 450. Dennis Coehoorn en Jorien ter Mors ontvingen twee miniaturen van het beeld als aandenken aan hun nominatie.

Gerben Morsink: "Het is altijd mooi om iets te winnen, dus ook dit is leuk. Ook omdat nu eens een keer iemand uit de paardensport de prijs krijgt. Het is in deze regio toch een grote sport", zei Morsink tegen HippischTwente.nl 

 
08-02-2013  

Fusieclub Sv DRC werkt aan kadervorming

 

ALMELO – In de sportkantine van fusieclub Sv DRC 2012 aan de Rietstraat 222A hield oud- FC Twente-speler en KNVB-clubondersteuner John Scheve een lezing voor kaderleden van de Almelose voetbalclubs en de leden van Sv DRC 2012. Hij werd daarbij geassisteerd door Dave Eustacia jeugdtrainer van DOS 37 (Vriezenveen) en Drs. Janneke Eustacia psychologe.

Doel van de workshop was het bevorderen van respect van sporters onderling en voor leiders, grensrechters en scheidsrechters. Als een rode draad door de avond liepen de begrippen positieve coaching, het maken van afspraken en elkaar aanspreken op niet te tolereren gedrag.
Scheve liet middels een videopresentatie de verschillen zien in de praktijk zoals bijvoorbeeld ouders langs de lijn die alleen oog hebben voor hun eigen pupil en het teamspel dat voetbal is, vergeten. Hoe ga je daar als clubleiding mee om en hoe leidt je dat in goede banen? Scheve gaf aan dat het al begint bij de aanmelding als lid: “Houdt een intakegesprek met ouders en pupil en maak duidelijk wat er van hen wordt verwacht als men lid wordt. Stel de regels duidelijk en spreek ouders en pupil aan indien men zich niet aan de afspraken houdt. Maak ook elftalleiders en coaches tot instrument om de regels te handhaven en geef tegenstanders en wedstrijdleiding voor en na de wedstrijd een hand”, hield Scheve zijn toehoorders voor.
Dave Eustacia vertelde hoe hij dat deed als coach bij de jeugd van DOS 37 en in zijn voetbalschool. Daarbij gaan positieve coaching en handhaving van fatsoensnormen hand in hand. Psychologe Drs. Janneke Eustacia verheelde niet dat het individualisme in de maatschappij een belangrijke oorzaak is waarom groepsgedrag uit de hand loopt. Volgens haar gaat het bij positieve coaching vooral om het aanbrengen van structuren om zich in teamverband beter te gedragen. Dat begint volgens haar al bij de pupillen omdat men in de leeftijd van 5 tot 10 jaar het meest gevoelig is om zaken op te pikken en deze jaren bepalend zijn in het latere leven.
De goede wisselwerking tussen vereniging, kader en leden is volgens haar van eminent belang. Scholing van kader is in de huidige tijd onmisbaar voor een vereniging om dat geheel in goede banen te leiden, waarbij communicatie onderling de hoofdmoot vormt. Slecht communiceren leidt volgens haar tot groter individualisme en minder oog voor het clubbelang, waardoor escalatie al snel om de hoek komt kijken.
Sv DRC 2012 nam het voortouw voor deze avond omdat het als fusieclub in de praktijk toch te maken kreeg met twee stromingen in haar gelederen, waarbij het algemene clubbelang wel eens uit het oog werd verloren. De club renoveert momenteel de kleedkamers en de sportkantine tot een modern geheel en wil ook de kadervorming ter hand nemen om structuren aan te brengen. Daar hoort ook een stringent beleid bij t.a.v. huisregels en contributie-inning, een probleem waar meer clubs mee te maken hebben. Ook daarin gaat de KNVB de handhaving van bestaande regels aanscherpen, middels innemen van spelerspassen en blokkeren van overschrijvingen zolang contributieachterstand niet is voldaan.
Sv DRC 2012 voorzitter Henriëtte van Limbeek sprak van een leerzame avond waarbij voortzetting en verdieping van het gebodene door KNVB-clubcoach John Scheve zeker voortgang zal krijgen in federatieverband van de Almelose voetbalverenigingen.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (9 foto's)...

 
08-02-2013  

Oud- voetbaltrainer Jos Kockmann overleden

 

DELDEN – De redactie bereikte het bericht dat in Delden op 1 februari jl. op 53-jarige leeftijd plotseling is overleden Jos Kockmann, voorzitter van handbalvereniging DHV in Delden. De club heeft alle activiteiten in deze week afgelast.

Kockmann was ook in het Almelose bekend als voetbaltrainer bij Sv Rietvogels, een der partners met DVO '71 in fusieclub Sv DRC 2012. Kockmann trainde er de A-jeugd in de seizoenen 1991 t/m 1993 en won met dat team o.a. de Hagedoorn Cup tijdens een toernooi in het Duitse Delbruck. Als trainer van Rietvogels 2 behaalde Kockmann het kampioenschap tegen WVV hoewel hij bij die wedstrijd niet aanwezig kon zijn vanwege zijn werk bij de vuurwerkramp in Enschede. Rietvogels-man Herman Webbink daarover: “Telefonisch kregen we toen, uit bij WVV, de opstelling door, want Jos was paraat voor zijn werk in Enschede. Jos was een gedreven trainer en een geliefd mens.” 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
09-02-2013  

Heracles klasse beter dan Willem II


Foto Heracles Almelo - Harry Broeze
 

ALMELO – Heracles Almelo heeft in de thuiswedstrijd tegen Willem II de Tilburgers kansloos naar huis gestuurd met 4-1. De hekkensluiter nam in de beginfase nog wel brutaal een 0-1 voorsprong door Niek Vossenbelt maar Vejinovic zette de Almeloërs na een kleine 20 minuten weer langszij met een fraaie kopbal. Een fraai en-tweetje tussen Bruns en Vujicevic werd door de Wierdenaar binnen het eerste half uur afgerond met een mooie trap die de Tilburgse doelman Meul kansloos liet (2-1). Toen op slag van rust ook Duarte op bijzonder fraaie wijze een vrije trap benutte en 3-1 liet aantekenen, zat de wedstrijd in de ‘pocket’.
Na de pauze behield Heracles het overwicht en liet Thomas Bruns met een strak schot zijn tweede doelpunt van de avond aantekenen ( 4-1).
Willem II probeerde wel de bakens te verzetten, maar slaagde daar niet in door goed controlerend spel van de Heraclieden die via Everton en Gouriye vergaten verder afstand te nemen. Waarbij aangetekend dat Willem II-invaller Robbie Haemhouts de grootste kans op een doelpunt liet liggen.

Heracles Almelo – Willem II 4-1(3-1).
Scores: 6. Vossebelt 0-1, 19. Vejinovic 1-1, 26. Bruns 2-1, 43. Duarte 3-1, 61. Bruns 4-1.

Kijk hier naar de fotoreportage van Harry Broeze


Commentaren:
Peter Bosz: ‘Tweede goal was de mooiste tot nu toe
Jürgen Streppel: ‘Verschil was te groot
Vejinovic: ‘Goed gespeeld, iedereen blij

Scheidsrechter: Makkelie
Geel: Schenkeveld, Everton (Heracles), Hofs (Willem II)

Opstellingen:

Heracles Almelo:Pasveer; Schenkeveld, Koenders, Dorda; Vujicevic, Quansah, Bruns (74. Belterman), Duarte; Gouriye (83. Schamp), Vejinovic, Everton.
Willem II: Meul, Cornelisse, Akouili, Peters, Jallo, Hofs (66. Ippel), H. Mulder (55. Haemhouts), Vossebelt, Misidjan (77. Hocher), Joachim, Podevijn.

 
09-02-2013  

Eurosped TVT bindt ook PeelPush aan de zegekar


Kirsten Oude Luttinkhuis in actie
Foto: Nick Zweers Fotografie
 

ALMELO – Het ging er hectisch aan toe in de IISPA tussen de Twentse topvolleybalsters Eurosped TVT en het Limburgse PeelPush. Zaterdag speelden beide teams tegen elkaar voor de competitie en 16 februari wacht tussen beiden ook nog de ‘Final Four’ in de nationale bekerstrijd te Zwolle.

De ‘meiden’ van coach Jan Berendsen verkeren in een overwinningsroes en wonnen met de 3-1 zege van zaterdagavond tegen de Limburgse ‘meiden’ al acht competitiewedstrijden op rij en daar komen de laatste overwinningen in de beker nog eens bij. Na een moeizaam begin in de competitie en de verhuizing van Oldenzaal naar Almelo gaat het momenteel dus crescendo, zagen ook bondscoach Gido Vermeulen en zijn assistent Ralph Post.

In de eerste set had Eurosped TVT het moeilijk en het duurde even voordat het team op stoom kwam. Peelpush liep behoorlijk uit maar het Almelose topsportteam kwam langszij en nam zelfs even een voorsprong met 14-11 voordaat PeelPush zich herpakte en toch de setwinst naar zich toe wist te trekken met 22-25.

De tweede set gaf veel lange rally’s te zien waarbij de scores aanvankelijk gelijk opgingen. PeelPush zakte terug en Eurosped TVT blokkeerde prima terwijl de aanval eveneens op niveau bleef om de setwinst met 25-20 te pakken.

In de derde set leek Eurosped TVT aanvankelijk te verslappen, kwam achter en weer gelijk en had in de eindfase sterke momenten met de service van Marleen Sommer en het afronden van Kirsten Oude Luttikhuis naar 25-21.

In de vierde set leek in het begin zich een ‘walk over’ af te tekenen toen Eurosped TVT uitliep naar 6-0. De Limburgse ‘meiden’ lieten echter zien ook over mentaliteit te beschikken en vonden weer de aansluiting. Eurosped TVT bleef echter druk zetten, blokte stevig en gaf niets weg waardoor uiteindelijk de vierde set met ruime cijfers werd gewonnen en de wedstrijd met 3-1.

Hier een terugblik van speelster Florieke Eggermond.

http://www.eurosped-tvt.nl/images/Florieke_Eggermont2.png/view.medium.html

Afgelopen zaterdag stond de eerste ontmoeting binnen 8 dagen met Peelpush op het programma. Een belangrijk potje ter voorbereiding op een nog belangrijker potje volgende week.
We begonnen de wedstrijd matig. Passend hadden we het niet onder controle, maar de eerste set ging het toch gelijk op. Helaas scoorde Peelpush op de belangrijke momenten boven de 20, waardoor we de set verloren met 22-25. Niks aan de hand, nog 3 sets te winnen.
Serverend waren wij een stuk minder dan voorgaande wedstrijden, veel fouten en weinig aces. Gelukkig waren we aanvallend wel sterker dan Peelpush, waardoor we de tweede en derde set met respectievelijk 25-20 en 25-21 binnen haalden. De vierde set begonnen we gelijk goed met een 6-0 voorsprong. Die gaven we niet meer uit handen en, na een klein dipje in het midden van de set, speelden de wedstrijd netjes uit: 25-19 en 3-1 voor ons.
Volgende week zaterdag spelen we opnieuw tegen Peelpush. Dit keer in Zwolle
(Landstede Hal - red.) om een plek in de bekerfinale (die overigens meteen de volgende dag wordt gespeeld). We hopen dat jullie in grote getale aanwezig zullen zijn en ons de finale in kunnen juichen!

Florieke.

 

 
10-02-2013  

Jan Huurneman (Luctor) plotseling overleden

 

ALMELO – Keeperstrainer Jan Huurneman van voetbalvereniging Luctor et Emergo is zaterdag plotseling overleden. Huurneman was jaren keeper in het eerste elftal en speelde nog bij de veteranen in het 6e elftal.
In de reclamecommissie was hij als voorzitter vele jaren de drijvende kracht om reclameborden rond het hoofdveld te ‘scoren’ en niet zonder succes. Als keeperstrainer was hij nauw betrokken bij de selectie en de vertrouwensman van menig speler als het even wat minder ging.
Huurneman had vele kanten die de club ten goede kwamen. In de 39 jaar van zijn lidmaatschap deed men nooit tevergeefs een beroep op hem en was zijn hand ook zichtbaar in de kantine, had hij jaren zitting in de jeugdcommissie en was hij vorig seizoen nog elftalleider van A1.
In het dagelijks leven was Huurneman beheerder van sporthal De Stobbe in Vroomshoop.

Bij Luctor et Emergo werden na het droevige bericht alle carnavalsfestiviteiten gestopt.
 

 
16-02-2013  

Heracles speelt gelijk in Breda


Rienstra kopt door en Everton kopt in - Foto: Harry Broeze
 

BREDA – Heracles Almelo kwam in Breda tegen NAC niet verder dan een gelijkspel. Everton zette de Heraclieden nog wel op een snelle voorsprong, maar ten Voorde tekende voor de gelijkmaker (1-1).
Het was Heracles dat het beste van start ging en veelvuldig de aanval zocht terwijl NAC zeker in het eerste half uur zeker nog niet op dreef was. Het was Everton die in de elfde minuut de bal achter doelman ten Rouwelaar kopte nadat Rienstra de corner op maat van Vejinovic doorkopte. Daarna volgde een opgelegde kans voor Luijckx om NAC weer langszij te brengen maar Pasveer stonde op de goede plek waardoor hij de kopbal van de NAC-verdediger kon pakken.
Aan de andere kant verzuimden Vejinovic en Gouriye in een scrimmage de voorsprong te vergroten en schoot Gouriye vlak daarop nipt naast na door Everton op maat bediend te zijn.
Toen vlak daarop Rienstra en Hadouir ongelukkig met elkaar in botsing kwamen, moest Hadouir per brancard het veld af, waardoor Elson Hooi zijn vervanger werd.
NAC zette gelijk een tandje bij en besefte dat alleen vechtlust hen de Almeloërs van het lijf hield. Lurling gaf het voorbeeld en schoffelde Duarte onderuit, waardoor geel zijn deel werd. Toch behield Heracles tot de rust de voorsprong mede omdat Buijs in blessuretijd oog in oog met Pasveer het doel miste.

Na rust begon NAC wederom met grote inzet en Lurling poogde vergeeft enkele keren doel te treffen. Bij één poging zouden de beelden de wereld zijn over gegaan als de bal niet op maar in het doel was beland. Pasveer klungelde ver buiten het strafschopgebied met de bal aan de voet en schoot de bal naar voren waar bij de middenlijn Lurling de bal onderschepte en meteen op het lege doel van Pasveer schoot.
Het was ten Voorde die de Bredanaars wel de gelijkmaker bezorgde door onberispelijk de vrije trap van Buijs in te koppen achter de kansloze Pasveer. Trainer Bosz bracht Koenders in voor de minder uit de verf komende Vejinovic waardoor verdedigend meer rust ontstond en zelfs weer enkele goede kansen volgden via afstandsschoten van Vujicevic en Duarte en maar net het Bredase doel van de kansloze ten Rouwelaar misten. De laatste kans van de wedstrijd was voor Lurling die met een puntertje Pasveer trachtte te verschalken, maar ook nu wist Pasveer dat te verhinderen.

Trainer Peter Bosz kon leven met een gelijkspel net als zijn collega Nebojsa Gudelj die vond dat zijn team flink strijd had geleverd en mede daardoor het in het eerste half uur superieur spelende Heracles wist in te pakken.

NAC Breda - Heracles 1-1 (0-1)
0-1 Everton (11), 1-1 Ten Voorde (55)

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)

Commentaren:
Peter Bosz: ‘Een terechte uitslag
Antony Lurling: ‘Ik kan leven met een punt

Arbiter: Lardot (Bel)
Geel: Lurling, Schenkeveld, Vejinovic

Opstellingen:
NAC Breda: Jelle ten Rouwelaar, Sepp de Roover, Eric Botteghin, Kees Luijckx, Kenny van der Weg, Jordy Buijs (85.Mats Seuntjes), Tim Gilissen, Nemanja Gudelj, Anthony Lurling, Rick ten Voorde (76.Danny Verbeek) en Anouar Hadouir (29.Elson Hooi).
Heracles Almelo: Remko Pasveer, Bart Schenkeveld, Ben Rienstra, Christian Dorda , Dario Vujicevic, Kwame Quansah, Thomas Bruns, Lerin Duarte, Ninos Gouriye (73.Geoffrey Castillion), Marko Vejinovic (61.Milano Koenders) en Everton Ramos da Silva.

 

 
16-02-2013  

Eurosped TVT naar finale van Final Four


De dames van Eurosped TVT juichen al 11 wedstrijden op rij.
 

ZWOLLE – In een zinderende wedstrijd tussen het Almelose Eurosped TVT en het Limburgse PeelPush tijdens de ‘Final Four’ in de Landstede Hal te Zwolle, hebben de meiden van coach Jan Berendsen zich weten te plaatsen voor de zondag te spelen finale. In de eerste set waren beide teams aan elkaar gewaagd en ging het lang gelijk op tot PeelPush op het eind de set-zege naar zich toe wist te trekken (23-25). De in de ‘winning mood’ verkerende dames van Eurosped TVT kwamen echter in de tweede en derde set prima terug door achtereenvolgens te winnen met 25-20 en 25-23. In de vierde set was het wederom lang spannend tot in de eindfase PeelPush de winst naar zich toe trok met 22-25.
In de beslissende vijfde set kolkte het in de Zwolse Landstede Hal. Coach Berendsen , die net zijn contract verlengde tot de zomer van 2014, kreeg zijn meiden op scherp en geconcentreerd bleef men telkens aan de goede kant van de score om uiteindelijk de winst te pakken met 15-12.
Zondagmiddag om 15.30 wacht in de finale VC Alterno dat verrassend wist te winnen van Sliedrecht Sport in een klinkende 3-0 overwinning (25-18, 25-18, 25-21).

 
17-02-2013  

Eurosped TVT sneuvelt in bekerfinale

 

ZWOLLE – Na elf wedstrijden winst op rij, behaalden de vrouwen van coach Jan Berendsen niet de belangrijkste zege van dit volleybalseizoen. In de Landstede Hal te Zwolle werd in de NEVOBO-bekerfinale verloren van outsider VC Alterno.
Het Apeldoornse Alterno bereikte de finale door een dag eerder verrassend eenvoudig te winnen van Sliedrecht en Europsped TVT bedwong in een zware vijfsetter het Limburgse PeelPush.
De finale begon goed voor de Almelose dames met een prima winst van 25-21, maar in de tweede set liet men het totaal lopen met maar liefst 12-25. Berendsen kreeg zijn team toch weer tot concentratie en de derde set werd overtuigend met 25-17 gewonnen door goede pressing en goed aanvalsspel. Dat werd in de vierde set niet vast gehouden waardoor Alterno weer langszij kwam met 15-25. In de beslissende vijfde set begon het dramatisch voor het Almelose team en al snel keek men tegen een 0-6 achterstand aan door toedoen van vooral de boven zichzelf uitgroeiende Celeste Plak. Even leek de bekerwinst nog mogelijk toen het vanuit verloren positie terugkwam op 6-8, maar ‘cupfighter’ Alterno herstelde zich en stelde de winst veilig met 10-15.
Voor Eurosped TVT dus geen Europees volleybal en dat had men maar wat graag gezien in de Twentse topsporthal IISPA te Almelo. Voor Eurosped TVT rest alleen het nog zo goed mogelijk afmaken van de eredivisiecompetitie, maar ook daar zijn de winstkansen feitelijk al vergeven.

< Celeste Plak nam Alterno in de vijfde set op sleeptouw vor de bekerwinst.

Hier een terugblik over de ‘Final Four’door speelster Antoinet Posthuma
http://www.eurosped-tvt.nl/images/Antoinette_Posthuma.png/view.medium.html

Wat een geweldig weekend was dit voor Eurosped. We hebben ontzettend genoten van de hele ambiance en alle mensen welke waren afgereisd naar Zwolle.
De steun van onze supporters is geweldig! In de media is er al genoeg te lezen en te bekijken over onze prestaties maar dat maakt niet uit.

Ik begin met zaterdag. In de week ervoor hadden we laten zien dat we Peelpush zeker onder ons konden houden. Maar zoals iedereen wel weet is een bekerwedstrijd uniek in zijn soort.
Het kan alle kanten op gaan en daarnaast beschikt onze tegenstander over enorme vechtlust. De kansen waren dus 50/50.
Het ging met ups en downs. In de set die we verloren hadden we het zelf laten liggen. Maar de sets die we wonnen daarentegen, lieten we zien dat waarom Eurosped in de finale thuishoorde. Er moet uiteindelijk een vijfde set aan te pas komen om de uiteindelijke winnaar te tonen. Na een 8-12 achterstand, waar verschillende mensen wellicht gedacht hadden aan een teleurstelling, kwam Kirsten aan service en samen met Jeanine zorgen zij met namen voor een inhaalslag wat uiteindelijk resulteerde in een finaleplek voor Eurosped! De ontlading bij de spelers en staff en de supporters was enorm. Wat waren wij blij!

Toen de volgende dag. Alterno had verrassend Sliedrecht met 3-0 opzij gezet. De finale van de zwarten (wij) tegen de groenen (Alterno).
We begonnen de wedstrijd goed en stonden met 1-0 in sets voor. De tweede was een om snel te vergeten. Met zo'n achterstand was het die set vechten tegen de bierkaai.
De derde set hadden we het weer aardig op de rit en deze wonnen we dan ook weer. Nog 1 set verwijderd van de titel. Toch verzuimden we om de 4e set goed te beginnen en deze was vergelijkend met de tweede set. 2-2 stond het dus. Weer moesten we een vijfde set spelen. Na een 6-0 achterstand kwamen we nog knap terug maar helaas konden we het niet brengen op het moment dat het moest. Het matchpunt van Alterno werd verzilverd. Zij de beker, wij de zilveren medaille. Natuurlijk balen we enorm. Iedereen had graag de beker mee naar Almelo genomen. Maar we moeten trots wezen op wat we als team en bestuur nu al hebben neergezet.

Iedereen is enorm hard bezig om Eurosped een begrip te laten worden in Volleyballand en met zo'n affiche zijn we zeker op de goede weg.
Onze herinneringen aan deze happening zullen gekoesterd worden maar onze gedachtes voor nu gaan weer richting aankomend weekend, waar we thuis Weert ontvangen.

Antoinette

 
18-02-2013  

Vragenuur met Smit en Hoogma bij Hart...

 

ALMELO - Supportersvereniging Hart voor Heracles houdt op donderdagavond 21 februari een vragenuur met voorzitter Jan Smit en directeur Nico-Jan Hoogma.

Bedoeling is dat Smit en Hoogma ingaan op vragen over het technisch en financieel beleid en de stadionplannen. Daarover bestaat onder supporters veel onduidelijkheid, reden voor Hart van Heracles dit vragenuur te organiseren om duidelijkheid te scheppen.

Gespreksleider is Bert van Losser, sportverslaggever en presentator bij RTV Oost.
Het vragenuur vindt plaats van 19.30 uur tot 21.00 uur in het supporterscafé ’t Hart. Iedereen is welkom. Leden van Hart voor Heracles hebben op vertoon van hun ledenpas gratis toegang; niet-leden betalen 2 euro.

Vragen kunnen hier al van tevoren worden ingediend of via de site van Hart van Heracles.

Het vragenuur begint stipt om halfacht, dus belangstellenden wordt verzocht op tijd aanwezig te zijn !

 
19-02-2013  

Heracles goes Harlem Shake

 

ALMELO – Na het succes van ‘Gangnam Style’ is het op You Tube nu de ‘Harlem Shake’ die furore maakt. Honderden filmpjes staan er al op in navolging van de eerste ‘Harlem Shake’ van DJ Baauwer en alles bij elkaar trok het al miljoenen views.
Zelfs in de voetbalwereld krijgt het navolging. De spelers van Cambuur Leeuwarden maakten er al een variant op evenals PSV en Eredivisie Live en ook Heracles Almelo begaf zich o.l.v. Daryl van Mieghem aan de ‘Sjake’. Van de vier loopt Cambuur met een half miljoen 'viewers' ver voor aan de spits maar Heracles Almelo is met ruim 12.000 views na 2 dagen on line ook aardig op weg. 'Een stabiele middenmoter', zal voorzitter Jan Smit wel zeggen.
 

 
23-02-2013  

Eurosped TVT pakt draad weer op met zege

 

ALMELO - Na elf overwinningen op rij en een nederlaag in de NEVOBO-bekerfinale, pakte Europsped TVT de draad weer op met een knappe overwinning in vier sets op het Limburgse VC Weert. In het begin van de dubbele competitie bleken de winnaars van de Supercup en de beker in 2012 nog te sterk voor de vrouwen van coach Jan Berendsen, maar nu waren de Limburgse dames in de Almelose topsporthal IISPA duidelijk de mindere.
In de eerste set werd gedegen gespeeld met veel druk naar voren zodat VC Weert steeds achter de feiten aanliep en de Almelose ‘meiden’ de set binnenhaalden met 25-21.
In de tweede set deed men er nog een tandje bovenop en kwam VC Weert er feitelijk niet aan te pas. Daar brachten twee time-outs ook weinig verandering in en pas bij 23-13 konden de Limburgers ietsje dichterbij kruipen maar de overwinning ging met 25-16 ruimschoots naar Eurosped TVT. ‘De eerste twee sets waren van een zeer goed niveau’, merkte coach Jan Berendsen er na de wedstrijd over op.
In de derde set kon Eurosped TVT de concentratie niet vasthouden en ging de set onnodig naar VC Weert met 21-25 waardoor er ook nog een vierde set nodig was om de strijd te beslechten. Met 25-21 werd die set en de overwinning op het tweede in de competitie staande VC Weert binnengehaald terwijl in het naastgelegen Polman Stadion Heracles Almelo begon aan de thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Eurosped TVT – Weert 3-1 (25-21, 25-16, 22-25, 25-21)
Scores Eurosped TVT: Ilse Oude Luttikhuis 20, Kirsten Oude Luttikhuis 19, Marlou Sommer en Antoinette Posthuma beiden 14.

Eerder deze week contracteerde Eurosped TVT ook het 15-jarige Drentse talent Lieke Streutker. De 1,87 meter lange Coevordense speelde voordien bij tweedeklasser Thrianta in Schoonerbeek. Coach Berendsen selecteerde haar uit een groep van 39 talenten die in december in actie kwamen tijdens de Volleybal Academie Dagen in de IISPA.
Tegen VC Weert werd ze nog niet ingezet, maar naar verwachting komt zij deze competitie nog wel aan de bak.

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

Hier een terugblik van speelster Annelin Pasveer
nophoto.png

Om 17:00 werd er in de Iispa weer gefloten voor de eerste service. We gingen goed van start en domineerde in de eerste set. Weert kon het ons niet moeilijk genoeg maken en kon niet voorkomen dat de eerste setwinst naar ons ging met 25-21. Desondanks waren er voor ons een aantal punten die beter konden, met name serverend en passend.
In de tweede set bleven wij domineren. Met name Ilse en Kirsten Oude Luttikhuis waren weer goed op dreef en sloegen de ballen er weer vol overtuiging in. We konden ons eigen spel spelen en Weert kon hier ook in deze set niks tegen in brengen. De set ging vrij gemakkelijk naar ons met een stand van 25-16.
Nog 1 set! Dat was ons doel, de eerste twee sets gingen vrij gemakkelijk en we wilde de derde set natuurlijk ook winnen. Helaas was dit niet het geval. Weert kwam wat meer in de wedstrijd en maakte minder fouten dan in de eerste twee sets. Bij ons liep het allemaal wat moeilijker in deze set. Aanvallend hadden we een dip en Weert profiteerde hiervan. De set ging met 25-22 naar Weert.
De vierde set hadden wij het weer beter op de rit. Zowel aanvallend en blokkerend waren wij het betere team. Serverend was Weert de betere, maar in de vierde set kon Weert dit wapen niet gebruiken om het ons moeilijk te maken. De vierde set ging met een 25-21 naar ons en dit betekende een 3-1 overwinning op Weert!
Na een zwaar weekend en enorme teleurstelling vorige week, hebben wij ons erg goed herpakt en een begin gemaakt aan de volgende serie overwinningen. We hebben nu laten zien dat we van elk team in de competitie kunnen winnen en we zijn zeker van plan om deze lijn nog verder door te zetten. Volgende week zaterdag spelen wij om 20:00 in Apeldoorn tegen Alterno. Natuurlijk hopen wij dan weer op uw komst en steun. Kunt u dan niet? Niet getreurd, want de volgende dag(zondag) spelen wij weer thuis. Lycurgus uit Groningen is dan onze tegenstander. Dus hopelijk tot volgend weekend!

Annelin Pasveer

Stand G W G V P V   T
1 Sliedrecht Sport 19 17 0 2 50 55 - 18
2 VC Weert 19 15 0 4 40 48 - 26
3 VC Sneek 19 13 0 6 40 47 - 31
4 Eurosped TVT 19 12 0 7 35 39 - 30
5 Alterno 19 7 0 12 23 36 - 41
6 Peelpush 19 7 0 12 23 36 - 43
7 Dynamo 18 4 0 14 12 19 - 48
8 Lycurgus 18 0 0 18 2 11 - 54Fotoreportage (18 foto's)...

 
23-02-2013  

Bony maatje te groot voor Heracles Almelo


Wilfried Bony - hier tijdens de 'warming-up' - bleek een maatje te groot.
'No news from Russia to day, but they are talking',zei Bony. De kans dat Bony dus de komende dagen vertrekt bij Vitesse is groot en dat komt dan voor Heracles net een week te laat.
 

ALMELO – Na vier nederlagen in uitwedstrijden op rij van Vitesse bleek de terugkomst van topscorer Wilfried Bonoy bij de Arnhemmers van doorslaggevend belang in de door scheidsrechter Hilger warrig gefloten wedstrijd tegen Heracles Almelo.

In de eerste twintig minuten zochten beide teams vol de aanval zonder dat dit tot grote kansen leidde.
Slordig balverlies op het middenveld van Heracles luidde de eerste treffer in toen de vrijstaande Bony werd bereikt die van ver met een hard en strak schot doelman Pasveer kansloos het nakijken gaf. Vlak daarop volgde de tweede treffer toen Dario Vujicevic zich verstapte waardoor de door Bony op maat bediende van Ginkel vrij kon opstomen om de 0-2 te laten aantekenen. Vujicevic raakte bij de misstap dermate geblesseerd dat hij per brancard het veld af moest.
Toch herpakten de Heraclieden zich en met gedegen combinatiespel, dat soms te ver werd doorgevoerd, werd de verdediging van Vitesse onder druk gezet. Het was Lerin Duarte die de aansluittreffer achter de kansloze doelman Velthuizen zette na een goede steekpass van Thomas Bruns (1-2). Heracles Almelo had in die fase een veldoverwicht en invaller Milano Koenders probeerde het vergeefs van afstand. Bruns en Gouriye liepen kort daarop elkaar in de weg op een fraaie steekpass van Marko Vejinovic waardoor de gelijkmaker achterwege bleef. Ibarra probeerde het aan de overkant nog maar vond Pasveer op zijn weg en ook Velthuizen greep goed in op een moie doorgekopte indraaiende vrije schop van Lerin Duarte zodat voor de rust niet meer gescoord werd.

Na rust werd de uitslag in feite binnen drie minuten bepaald. Scheidsrechter Hilger legde de bal na ingrijpen van Duarte wat al te lichtzinnig op de stip, zodat Bony zijn 21e seizoenstreffer had kunnen aantekenen als hij Pasveer niet op zijn weg had gevonden. De corner die er op volgde zorgde voor onrust in de defensie en van Ginkel was er als de kippen bij om de uit positie gelopen Pasveer kansloos te laten (1-3). Nog in dezelfde minuut kopte Havenaar door op de diepgaande Bony die Rienstra wegzette en nu wel Pasveer wist te verslaan (1-4).

De Almeloërs gingen niet gebukt onder de opgelopen averij en bleven voorwaarts voetballen waarbij de Arnhemse defensie overeind bleef omdat het korte combinatiespel soms te ver werd doorgevoerd.
Het was de voor Everton ingevallen Geoffrey Castillion die van afstand uit de draai wel Velthuizen wist te verslaan met een geplaatst schot laag in de linkerhoek. In de reguliere speeltijd werd echter niet meer gescoord. Dat gebeurde nog wel in de blessuretijd. Eerst liet Bony zien dat hij er weer is door zich goed vrij te spelen en Pasveer kansloos te laten (2-5) en gelijk daarop liet Ninos Gouriye de uitgelopen doelman Velthuizen kansloos (3-5).

Heracles-coach Peter Bosz sprak na afloop van een open wedstrijd: “ Wij begonnen niet goed aan het duel en met name het tweede doelpunt kwam ongelukkig tot stand. De jongens zijn er echter in blijven geloven maar Vitesse was simpelweg beter en wij waren niet opgewassen tegen Wilfried Bony. Het zijn echter dit soort wedstrijden waarvan je uiteindelijk beter wordt.”
Zijn collega Fred Rutten: “Slechts weinig ploegen weten hier te winnen. Wij hadden een strijdplan bedacht waardoor er vroeg druk gezet zou worden. Daar had Heracles Almelo moeite mee. Het is een uitstekende overwinning. Wij hebben rustig en volwassen gespeeld. Ik ben alleen niet tevreden over het gemak waarmee wij de tegentreffers hebben weggegeven.”

Heracles Almelo – Vitesse 3-5
(1-2).
Scoreverloop: 19. Bony 0-1, 23. Van Ginkel 0-2, 31. Duarte 1-2, 51. Van Ginkel 1-3, 53. Bony 1-4, 74. Castillion 2-4, 90+1. Bony 2-5, 90+3. Gouriye 3-5.

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie


Commentaren:
Peter Bosz: ‘Vitesse heeft meer kwaliteit
Fred Rutten: ‘Het was leuk om te zien
Wilfried Bony: ‘De punten zijn belangrijk'
Çommentaar diverse spelers – klik hier

Scheidsrechter: Higler
Rood: 86. Bruns (2x geel)
Geel: Cziommer, Qazaishvili (Vitesse), Duarte, Bruns, Rienstra (Heracles)
Bijzonderheid: 51. Bony mist strafschop
Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer; Schenkeveld, Rienstra, Dorda; Vujicevic (25. Koenders), Quansah, Bruns, Duarte; Gouriye, Vejinovic, Everton (69. Castillion).
Vitesse: Velthuizen, Kalas, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt, Van Ginkel, Cziommer, Bony, Havenaar, Reis (39. Qazaishvili), Ibarra.

Fotoreportage (16 foto's)...

 
26-02-2013  

McClaren bezweken en opgestapt bij FC Twente

 

ENSCHEDE – Trainer Steve McClaren heeft vanmorgen dan toch de handdoek in de ring gegooid bij FC Twente. Na de winterstop verliepen de prestaties niet meer naar wens en nam de druk op McClaren hevig toe door zowel een deel van de supporters alsmede van het bestuur ondanks dat voorzitter Joop Munsterman de laatste week tot twee keer toe verklaarde dat de club McClaren niet zou ontslaan. Achter de schermen werd echter de druk om te vertrekken wel opgevoerd omdat schijnbaar geen vertrouwen meer bestond dat McClaren de neergaande spiraal nog zou kunnen ombuigen om in elk geval Europees voetbal te halen.
Of McClaren alsnog een afkoopsom heeft ontvangen is niet bekend.
Lees hier de verklaring van McClaren.

Archief
Terug naar vorige pagina