17-02-2013

Eurosped TVT sneuvelt in bekerfinale

ZWOLLE – Na elf wedstrijden winst op rij, behaalden de vrouwen van coach Jan Berendsen niet de belangrijkste zege van dit volleybalseizoen. In de Landstede Hal te Zwolle werd in de NEVOBO-bekerfinale verloren van outsider VC Alterno.
Het Apeldoornse Alterno bereikte de finale door een dag eerder verrassend eenvoudig te winnen van Sliedrecht en Europsped TVT bedwong in een zware vijfsetter het Limburgse PeelPush.
De finale begon goed voor de Almelose dames met een prima winst van 25-21, maar in de tweede set liet men het totaal lopen met maar liefst 12-25. Berendsen kreeg zijn team toch weer tot concentratie en de derde set werd overtuigend met 25-17 gewonnen door goede pressing en goed aanvalsspel. Dat werd in de vierde set niet vast gehouden waardoor Alterno weer langszij kwam met 15-25. In de beslissende vijfde set begon het dramatisch voor het Almelose team en al snel keek men tegen een 0-6 achterstand aan door toedoen van vooral de boven zichzelf uitgroeiende Celeste Plak. Even leek de bekerwinst nog mogelijk toen het vanuit verloren positie terugkwam op 6-8, maar ‘cupfighter’ Alterno herstelde zich en stelde de winst veilig met 10-15.
Voor Eurosped TVT dus geen Europees volleybal en dat had men maar wat graag gezien in de Twentse topsporthal IISPA te Almelo. Voor Eurosped TVT rest alleen het nog zo goed mogelijk afmaken van de eredivisiecompetitie, maar ook daar zijn de winstkansen feitelijk al vergeven.

< Celeste Plak nam Alterno in de vijfde set op sleeptouw vor de bekerwinst.

Hier een terugblik over de ‘Final Four’door speelster Antoinet Posthuma

Wat een geweldig weekend was dit voor Eurosped. We hebben ontzettend genoten van de hele ambiance en alle mensen welke waren afgereisd naar Zwolle.
De steun van onze supporters is geweldig! In de media is er al genoeg te lezen en te bekijken over onze prestaties maar dat maakt niet uit.

Ik begin met zaterdag. In de week ervoor hadden we laten zien dat we Peelpush zeker onder ons konden houden. Maar zoals iedereen wel weet is een bekerwedstrijd uniek in zijn soort.
Het kan alle kanten op gaan en daarnaast beschikt onze tegenstander over enorme vechtlust. De kansen waren dus 50/50.
Het ging met ups en downs. In de set die we verloren hadden we het zelf laten liggen. Maar de sets die we wonnen daarentegen, lieten we zien dat waarom Eurosped in de finale thuishoorde. Er moet uiteindelijk een vijfde set aan te pas komen om de uiteindelijke winnaar te tonen. Na een 8-12 achterstand, waar verschillende mensen wellicht gedacht hadden aan een teleurstelling, kwam Kirsten aan service en samen met Jeanine zorgen zij met namen voor een inhaalslag wat uiteindelijk resulteerde in een finaleplek voor Eurosped! De ontlading bij de spelers en staff en de supporters was enorm. Wat waren wij blij!

Toen de volgende dag. Alterno had verrassend Sliedrecht met 3-0 opzij gezet. De finale van de zwarten (wij) tegen de groenen (Alterno).
We begonnen de wedstrijd goed en stonden met 1-0 in sets voor. De tweede was een om snel te vergeten. Met zo'n achterstand was het die set vechten tegen de bierkaai.
De derde set hadden we het weer aardig op de rit en deze wonnen we dan ook weer. Nog 1 set verwijderd van de titel. Toch verzuimden we om de 4e set goed te beginnen en deze was vergelijkend met de tweede set. 2-2 stond het dus. Weer moesten we een vijfde set spelen. Na een 6-0 achterstand kwamen we nog knap terug maar helaas konden we het niet brengen op het moment dat het moest. Het matchpunt van Alterno werd verzilverd. Zij de beker, wij de zilveren medaille. Natuurlijk balen we enorm. Iedereen had graag de beker mee naar Almelo genomen. Maar we moeten trots wezen op wat we als team en bestuur nu al hebben neergezet.

Iedereen is enorm hard bezig om Eurosped een begrip te laten worden in Volleyballand en met zo'n affiche zijn we zeker op de goede weg.
Onze herinneringen aan deze happening zullen gekoesterd worden maar onze gedachtes voor nu gaan weer richting aankomend weekend, waar we thuis Weert ontvangen.