Sportberichten


Plaatsing  
 
07-02-2013  

Gerben Morsink wint ROC Twente Sportprijs 2012

 

ENSCHEDE – Winnaar van de TOC van Twente Sportprijs 2012 is geworden springruiter Gerben Morsink uit Beuningen. De prijs werd hem woensdagmiddag uitgereikt tijdens het symposium ‘Regio Twente: sportief en gezond!’ in de Grolsch Veste te Enschede. De andere genomineerden waren schorttrackster Jorien ter Mors en atleet Dennis Coehoorn.

De ROC Twente Sportprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een topsporter onder de 25 jaar die topsport en studie combineert en een sterke binding met Twente heeft. Dat laatste was volgens het juryrapport in het voordeel van Gerben Morsink: hij woont in Beuningen, studeerde in 2012 aan de UT in Enschede en beoefent een sport waar Twente bekend om staat: paardensport.
Morsink rondde in 2012 maar liefst twee universitaire studies af (Bestuurskunde en Technische Natuurkunde), behaalde Brons tijdens het WK in Lanaken, Brons tijdens Sires of the World en werd winnaar van de Flybuster Prijs CSI Twente en van de Paardenkrant Prijs CSI Twente. Morsink behoorde een jaar eerder ook al tot de genomineerden.

John van der Vegt, sinds 1 februari jl. de nieuwe voorzitter College van Bestuur van het ROC van Twente, had de eer de winnaar bekend te maken. Schaatsster Pien Keulstra, winnaar van vorig jaar, mocht Gerben Morsink de prijzen overhandigen: een uniek bronzen beeld van kunstenaar Ruurd Hallema, een wisselbeker van Topsport Overijssel|Regio Twente en een cheque van € 450. Dennis Coehoorn en Jorien ter Mors ontvingen twee miniaturen van het beeld als aandenken aan hun nominatie.

Gerben Morsink: "Het is altijd mooi om iets te winnen, dus ook dit is leuk. Ook omdat nu eens een keer iemand uit de paardensport de prijs krijgt. Het is in deze regio toch een grote sport", zei Morsink tegen HippischTwente.nl 

Archief
Terug naar vorige pagina