Sportberichten


Plaatsing  
 
04-02-2013  

Eurosped TVT ontvangt Peelpush in IISPA Almelo


Zal er weer feest gevierd worden na misschien
de 11de overwinnen op rij? Foto: Nick Zweers
 

ALMELO - Na de stunt-overwinning van Eurosped TVT op koploper van de Eredivisie Sliedrecht Sport, ontvangt het team uit Almelo op zaterdag 9 februari om 17.00 uur Peelpush thuis. Een tegenstander die Eurosped TVT de aankomende 8 dagen twee maal zal treffen, één keer in de competitie thuis op zaterdag 9 februari in de IISPA te Almelo en daarna in de ‘Final Four’ voor de beker in de landstede hal te Zwolle op 16 februari a.s.

Coach Jan Berendsen, van het 10 wedstrijden op rij ongeslagen Eurosped TVT, zet hieronder zijn overwegingen over de komende wedstrijden uiteen:

“Op de dag dat in het hele land de halve finale van de Open Clubkampioenschappen gespeeld worden mogen wij weer aantreden tegen Peelpush uit Meijel. De Limburgse meiden speelden de afgelopen week in een paar dagen tijd drie keer tegen VC Weert en boekten een historische zege in de kwartfinale van de beker. Het was de eerste overwinning op de buurvrouwen uit Weert en zij plaatsten zich daarmee knap voor de halve finale van de beker in Zwolle op 16 februari a.s.
Voor de vrouwen uit Weert moet dit een enorme tegenvaller geweest zijn, want ze lopen de kans op het winnen van de beker al vroeg mis en dat had aan het begin van het seizoen niemand bedacht” zegt Berendsen.

“Tegenstander van Peelpush tijdens de Final Four in Zwolle is ons eigen Eurosped TVT team. Dat betekent dus in acht dagen tijd twee keer tegen dezelfde tegenstander. Dat is een prachtige uitdaging die we graag aannemen. Natuurlijk werpt de halve finale van de beker al zijn schaduw over de komende competitiewedstrijd en kun je er allerlei bespiegelingen op los laten. De wedstrijd met wissels spelen – licht geblesseerde speelsters rust geven – het als een trainingspotje zien – wat valt er allemaal niet te verzinnen. Natuurlijk ligt het zwaartepunt voor ons en ook voor Peelpush op 16 februari om 15.00 uur in Zwolle. Toch zullen beide teams graag de competitiewedstrijd willen winnen om zo een eerste tik uit te delen.
Wij gaan er deze week nog stevig tegen aan op de training, om volgende week wat gas terug te nemen. De wedstrijden tegen Peelpush zijn altijd leuk om te zien, omdat de Limburgse meiden verdedigen tot een ware kunst verheven hebben.
Wij vinden het prettig als U de weg naar de IISPA in Almelo vindt a.s. zaterdag om 19.00 uur en wensen U al veel plezier. De toegang is uiteraard weer gratis”, aldus coach Jan Berendsen.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina