09-02-2013

Eurosped TVT bindt ook PeelPush aan de zegekar

Kirsten Oude Luttinkhuis in actie

ALMELO – Het ging er hectisch aan toe in de IISPA tussen de Twentse topvolleybalsters Eurosped TVT en het Limburgse PeelPush. Zaterdag speelden beide teams tegen elkaar voor de competitie en 16 februari wacht tussen beiden ook nog de ‘Final Four’ in de nationale bekerstrijd te Zwolle.

De ‘meiden’ van coach Jan Berendsen verkeren in een overwinningsroes en wonnen met de 3-1 zege van zaterdagavond tegen de Limburgse ‘meiden’ al acht competitiewedstrijden op rij en daar komen de laatste overwinningen in de beker nog eens bij. Na een moeizaam begin in de competitie en de verhuizing van Oldenzaal naar Almelo gaat het momenteel dus crescendo, zagen ook bondscoach Gido Vermeulen en zijn assistent Ralph Post.

In de eerste set had Eurosped TVT het moeilijk en het duurde even voordat het team op stoom kwam. Peelpush liep behoorlijk uit maar het Almelose topsportteam kwam langszij en nam zelfs even een voorsprong met 14-11 voordaat PeelPush zich herpakte en toch de setwinst naar zich toe wist te trekken met 22-25.

De tweede set gaf veel lange rally’s te zien waarbij de scores aanvankelijk gelijk opgingen. PeelPush zakte terug en Eurosped TVT blokkeerde prima terwijl de aanval eveneens op niveau bleef om de setwinst met 25-20 te pakken.

In de derde set leek Eurosped TVT aanvankelijk te verslappen, kwam achter en weer gelijk en had in de eindfase sterke momenten met de service van Marleen Sommer en het afronden van Kirsten Oude Luttikhuis naar 25-21.

In de vierde set leek in het begin zich een ‘walk over’ af te tekenen toen Eurosped TVT uitliep naar 6-0. De Limburgse ‘meiden’ lieten echter zien ook over mentaliteit te beschikken en vonden weer de aansluiting. Eurosped TVT bleef echter druk zetten, blokte stevig en gaf niets weg waardoor uiteindelijk de vierde set met ruime cijfers werd gewonnen en de wedstrijd met 3-1.

Hier een terugblik van speelster Florieke Eggermond.

Afgelopen zaterdag stond de eerste ontmoeting binnen 8 dagen met Peelpush op het programma. Een belangrijk potje ter voorbereiding op een nog belangrijker potje volgende week.
We begonnen de wedstrijd matig. Passend hadden we het niet onder controle, maar de eerste set ging het toch gelijk op. Helaas scoorde Peelpush op de belangrijke momenten boven de 20, waardoor we de set verloren met 22-25. Niks aan de hand, nog 3 sets te winnen.
Serverend waren wij een stuk minder dan voorgaande wedstrijden, veel fouten en weinig aces. Gelukkig waren we aanvallend wel sterker dan Peelpush, waardoor we de tweede en derde set met respectievelijk 25-20 en 25-21 binnen haalden. De vierde set begonnen we gelijk goed met een 6-0 voorsprong. Die gaven we niet meer uit handen en, na een klein dipje in het midden van de set, speelden de wedstrijd netjes uit: 25-19 en 3-1 voor ons.
Volgende week zaterdag spelen we opnieuw tegen Peelpush. Dit keer in Zwolle
(Landstede Hal - red.) om een plek in de bekerfinale (die overigens meteen de volgende dag wordt gespeeld). We hopen dat jullie in grote getale aanwezig zullen zijn en ons de finale in kunnen juichen!