Sportberichten


Plaatsing  
 
01-02-2012  

Heracles Almelo naar halve finale beker

 

ALMELO - In een ijskoud Polman Stadion heeft Heracles Almelo haar tweede wedstrijd binnen een week winnend afgesloten. Dit keer werd in de KNVB Beker de tegenstander RKC Waalwijk aan de kant gezet: 3-0. Bij rust was de voorsprong al 2-0.

Beide teams moesten in de eerste helft nog wennen aan de kou, maar gaarneweg werd Heracles Almelo gevaarlijk. Twee keer was Ben Rienstra dichtbij, maar hij trof met zijn inzetten geen doel. Na een half uur werd dit doel gevonden door Samuel Armenteros, die de bal binnen kon tikken nadat de inzet van Marko Vejinovic half kon worden gestopt door doelman Jeroen Zoet. 5 minuten later was het Kwame Quansah die 2 verdedigers een loer legde en uit de draai 2-0 maakte.

Na rust ging Heracles door waar het mee bezig was. Binnen het uur stond de eindstand van 3-0 op het scorebord. Dit maal was Marko Vejinovic de doelpuntenmaker. RKC Waalwijk vond nog wel 2 keer het doel, maar beide keren betrof dit vanuit buitenspelpositie. Na een rode kaart van Evander Sno van RKC Waalwijk was de wedstrijd gespeeld.

Tegen welk team Heracles Almelo in de halve finale speelt wordt morgenavond duidelijk. De mogelijke kanshebbers zijn: SC Heerenveen, AZ en PSV/NEC.

<< Kwame Quansah heeft zojuist de 2-0 binnengeschoven.
Fotoreportage: Alexander Kamp

Fotoreportage (31 foto's)...

 
02-02-2012  

Heracles uit tegen AZ in kwartfinale KNVB-beker

 

EINDHOVEN – Na de wedstrijd tussen PSV en NEC om plaatsing bij de laatste vier in de strijdt om de KNVB-beker, lootte Heracles Almelo tegen AZ Alkmaar, de ploeg van trainer Gertjan Verbeek. Daarmee krijgt de kwartfinale een extra tintje gelet op het Almelose verleden van Verbeek. Trainer Bosz had al laten weten dat het hem geen zier uitmaakt tegen wie de zwart-witten moeten spelen.
PSV mag het na de 3-2 winst op NEC opnemen tegen Heerenveen.
De speeldata waaruit gekozen moet worden zijn 20, 21 en 22 maart. De finale staat op zondag 8 april op de agenda in de Rotterdamse ‘Kuip’.

 
03-02-2012  

NK Bowls voor Mixed Pairs in Almelo

 

ALMELO – Bowls Club Almelo (BCA) organiseert op verzoek van de NIOBB op 11, 18 en 19 februari het Nederlands Kampioenschap voor Mixed Pairs.
Het NK wordt gehouden in Sporthal Het Sportpark aan de Sluiskade NZ te Almelo.
Het is voor BCA het tweede NK dat men organiseert. In 2011 organiseerde men met veel succes het NK Triples.
 

 
05-02-2012  

Pasveer sleept Heracles er doorheen 1-1


Armenteros en Overtoom zijn er tot grote schrik van PSV door.
 

ALMELO – Het leek er in de eerste helft nauwelijks op dat Heracles tegen kampioenskandidaat PSV een goed resultaat zou behalen. Hoewel de Heraclieden thuis meestal het beste van het spel laten zien kregen de zwart-witten nauwelijks een been aan de trapper. PSV regeerde maar vergat na de 0-1 van Labyad verder te scoren. Labyad omspeelde in de 21e minuut Looms en liet met en hard schot Pasveer kansloos.
Heracles kwam in de eerste helft nauwelijks aan de bal en kon zeker niet vooruit voetballen. Daarentegen kreeg PSV diverse kansen via Lens en Matavz maar Pasveer wist door uitstekend keeperswerk erger te voorkomen.
Na rust bijt Heracles eindelijk van zich af en wordt gevaarlijk door o.a. een schot van de niet in de wedstrijd zittende Vejinovic. Even later probeert Douglas het met een geplaatst schot dat eveneens het doel mist.
Peter Bosz zet vervolgens Bruns in voor Vejinovic die daar in het geheel niet blij mee is. Everton schiet daarna buiten het bereik van Isaksson op de lat, waarna PSV gevaarlijk wordt na voorzetten van Lens en Willems maar de kansen worden verprutst. Toivonen zet vervolgens Lens aan het werk die Mertens bedient, maar de Belg kon de bal niet binnenwerken. Even later redt Pasveer miraculeus door Toivonen een meter voor de doellijn het scoren te beletten.
Aan de andere kant wordt Bruns tegen de grasmat gewerkt door Labyad maar Vink negeert de smeekbeden om een penalty. Kort daarop voorkomt Isaksson een haast zekere treffer van Quansah, maar even later is het toch 1-1 door Everton.
PSV-coach Rutten is helemaal niet content met de terugval van zijn team en brengt routinier Bouma voor Willems om verder ook nog Jan Vennegoor of Hesselink in te brengen voor Matavz. Tussendoor weet Everton nog een keer net voorlangs het doel van Isaksson te schieten. Vervolgens werd Vennegoor nog wel in stelling gebracht maar de hands was Vink niet ontgaan en even later plukte Pasveer hem ook nog een keer de bal voor het hoofd weg waarmee uiteindelijk Heracles blij mag zijn met de puntendeling en PSV als kampioenskandidaat kostbare punten in Almelo achterliet.

Fotoreportage: Nick Zweers
(Klik hier voor alle foto's)Na een donderspeech van trainer Bosz tijdens de rust ging Heracles weer voetballen vertelde Armenteros. Wat hij er van had geleerd? Nooit opgeven!
Trainer Rutten was niet blij met het puntverlies, vertelde hij tegen de NOS. We waren besluiteloos , zei Rutten.


Heracles Almelo - PSV 1-1
0-1 Labyad (19)
1-1 Everton (76)
Arbiter: Vink
Geel: Toivonen, Bruns, Manolev
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic (Bruns/59), Douglas, Armenteros, Everton (Gouriye/90).
PSV: Isaksson, Manolev, Marcelo, Derijck, Willems (Bouma/77), Labyad, Toivonen, Strootman, Lens, Matavz (Vennegoor of Hesselink/84), Mertens.

Fotoreportage (27 foto's)...

 
07-02-2012  

Exit dreigt voor ten Have Cs bij Ajax, Cruijff wint

 

 

De Raad van Commissarissen van Ajax mag het voorgenomen besluit Louis van Gaal en Martin Sturkenboom te benoemen tot directeuren van Ajax niet uit te voeren. Het gerechtshof in Amsterdam heeft dit het viertal op straffe van een dwangsom verboden. Door deze uitspraak is Cruijff in het gelijk gesteld.
'Door Cruijff bewust bij de besluitvorming over de benoemingen van Van Gaal en Sturkenboom buiten spel te zetten, hebben de andere commissarissen in de ogen van het hof onaanvaardbaar gehandeld', aldus het gerechtshof. Volgens het hof mag worden aangenomen dat in een eventuele bodemprocedure de voorgenomen besluiten van de Raad van Commissarissen - die voor vrijdag op het programma staat - tot benoeming van Van Gaal en Sturkenboom tot statutair directeur van Ajax, vernietigd worden. 
Verwacht wordt dat de aandeelhoudersvergadering van Ajax vrijdag het vertrouwen in de Raad van commissarissen wordt opgezegd. Het meest waarschijnlijk is dat dan de Ondernemerskamer een nieuwe Raad van Commissarissen gaat benoemen, waardoor de vereniging Ajax de macht over de NV Ajax volledig kwijt zal raken.
De verkorte uitspraak ziet er als volgt uit:
Het gerechtshof Amsterdam heeft vandaag in kort geding uitspraak gedaan in het hoger beroep van het conflict tussen Cruijff en de andere commissarissen van Ajax. Het hof vindt aannemelijk dat in een eventuele bodemprocedure de voorgenomen besluiten van de Raad van Commissarissen (RvC), tot benoeming van Van Gaal en Sturkenboom tot statutair directeur van Ajax, vernietigd worden.
Daarom heeft het hof de andere commissarissen verboden, op straffe van een dwangsom, de besluiten verder uit te voeren.
Het hof toont begrip voor de moeilijke positie waarin de andere commissarissen door de tegenwerking van Cruijff, onder meer bij de benoeming van Van Basten, waren gekomen. Maar door Cruijff bewust bij de besluitvorming over de benoemingen van Van Gaal en Sturkenboom buiten spel te zetten, hebben de andere commissarissen in de ogen van het hof onaanvaardbaar gehandeld. Het hof constateert dat de oproepingstermijn voor de RvC-vergadering van 16 november 2011, zonder goede reden, ontoelaatbaar kort was.
Ook constateert het hof dat de agenda geen melding maakte van de voorgenomen benoemingen van Van Gaal en Sturkenboom. Het hof acht dan ook aannemelijk dat de andere commissarissen het vooropgezette plan hadden om te voorkomen dat Cruijff op de besluitvorming van 16 november wezenlijke invloed kon uitoefenen.
Het hof stelt vast dat de besluiten onder meer in 'Nieuwsuur' en 'Pauw en Witteman' meteen als definitief naar buiten zijn gebracht. Volgens het hof was aan de besluiten ook op verschillende manieren al uitvoering gegeven. Onder die omstandigheden diende de voor 25 november 2011 opnieuw over de benoemingen uitgeschreven RvC-vergadering 'geen redelijk doel' meer. Het hof neemt het Cruijff daarom niet kwalijk dat hij op die vergadering niet is verschenen.

Bron: Elf Voetbal

 

 
08-02-2012  

Kan Stamfibie de Elfstedentocht redden?

 

SINT JANSKLOOSTER – De Stamfibie van Edward Stam uit Sint Jansklooster wordt alsnog ingezet om de kritische wateren van de Elfstedentocht van sneeuw te ontdoen. Stam bouwde een quad om tot drijvende sneeuwschuiver waarmee in de Kop van Overijssel goede resultaten geboekt worden om schaatstrajecten van sneeuw te ontdoen.
Nu wordt de vinding van Stam alsnog ingezet. Vooral rond Balk en in de Friese westhoek is de dikte van het ijs onvoldoende om de ‘tocht der tochten’ van start te laten gaan.
Reden is het sneeuwdek dat isolerend werkt waardoor de ijsdikte onvoldoende toeneemt.
Kijk hier naar de reportage van SBS6.

 
08-02-2012  

´t Geet deur: schaatstoertocht Regge-Dinkel

 

ALMELO/DENEKAMP, zaterdag 11 februari van 9.00 – 16.30 uur

De 'tocht der tochten' de Elfstedentocht gaat definitief niet door, zo luiden de berichten uit Friesland. Wat er wel doorgaat is de Schaatstoertocht Regge-Dinkel, zij het alleen het traject tussen Almelo en Denekamp over het kanaal Almelo-Nordhorn. Het laatste deel van Almelo naar de Regge via Almelo-De Haandrik en het Overijssels kanaal is inmiddels open voor de scheepvaart.
Zaterdag a.s. moet het gebeuren voordat de dooi invalt. Het is een schaatstoertocht voor het hele gezin. Deelnemers kunnen tussen 09.00 en 14.00 uur op vier plaatsen langs de route starten. Bij de startpunten kunnen de stempelkaarten worden gekocht en zijn parkeerplaatsen ingericht. Het inschrijfgeld bedraagt voor volwassenen 3 euro en voor kinderen tot 16 jaar 1 euro. Alle deelnemers met twee of meer stempels op hun stempelkaart ontvangen een medaille ter herinnering aan de tocht. De stempelposten sluiten om 16.30 uur.

Start- en stempelposten zijn ingericht bij:
 Denekamp, kruising Kloppendijk - kanaal Almelo-Nordhorn;
 Weerselo, kruising Rossumsestraat - kanaal Almelo-Nordhorn (dubbele sluis);
 Albergen, kruising Zenderenseweg - kanaal Almelo-Nordhorn (café Fraans Marie);
 Almelo, zuidzijde kanaal Almelo-Nordhorn bij De Pook.

Op een aantal plaatsen moet worden gekluund. Daarvoor zijn voorzieningen aangebracht om het de schaatsers makkelijk te maken. Ter bescherming van de schaatsen moet men zelf schaatshoezen meenemen, of sportschoenen in een rugzak. Op verschillende plekken langs de route zijn koek-en-zopie-tenten ingericht. Deelnemers kunnen er ook voor kiezen slechts een deel van de tocht te schaatsen.

Groen licht werd vandaag gegeven
Vanmiddag besloot het organiserende comité dat de tocht door kan gaan. Het ijs is op het hele traject van goede kwaliteit en voldoende dik. Ook zijn voldoende vrijwilligers gevonden die ervoor moeten zorgen dat de dag goed verloopt.

De schaatstoertocht wordt georganiseerd in samenwerking met de Denekamper IJsclub, de IJsclub Albergen en de IJsclub Twenthe/Almelo. De rayonhoofden prijzen de conditie van het ijs langs het tracé.

 
09-02-2012  

Pien Keulstra wint ROC Twente Sportprijs 2011

  ENSCHEDE - Vandaag is de ROC Sportprijs Regio Twente 2011* uitgereikt aan de achttienjarige schaatsster Pien Keulstra uit Boekelo. Zij wist zich van ca. 500 concurrenten te onderscheiden door op haar leeftijd uitzonderlijke sportieve prestaties te verrichten en daarnaast ook een studie te volgen. Dat laatste was ook een voorwaarde om genomineerd te worden. Hans Schutte, voorzitter College van Bestuur van het ROC van Twente, reikte de prijs uit tijdens het symposium ‘Regio Twente: sportief en gezond!´ in De Grolsch Veste in Enschede. Omdat Pien vanwege training niet in De Grolsch Veste aanwezig kon zijn, reisde vanochtend een tv-ploeg naar Heerenveen om Pien daar te verrassen.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
10-02-2012  

Heracles troeft titelkandidaat af 2-3

 

ENSCHEDE – Dat Heracles Almelo goed kan voetballen is vriend en vijand wel bekend. Dat liet het ook in de uit-derby tegen FC Twente zien. De Enschedeërs speelden wel met meer balbezit maar de Almeloërs zette het team van McClaren goed vast en bovendien stond Pasveer zeker en vast op zijn post tussen de palen.
Het eerste halfuur was voor FC Twente maar toen Armenteros Wisgerhof aftroefde en Everton op het hoofd op maat bediende was het plotsklaps 0-1. Even daarvoor was Chadli dichtbij een treffer voor de thuisploeg met een schot op de lat en kopten De Jong en Fer tevergeefs.
FC Twente leek van slag en Heracles drong niet echt aan maar beperkte zich tot het vastzetten van de tegenstander zodat met een voorsprong de rust werd gehaald.
In de tweede helft werden de Enschedeërs ook niet echt gevaarlijk zodat de van Heracles Almelo gekochte topscorer Glynor Plet door McClaren werd ingezet voor de geboortige Almeloër Brama om meer slagkracht te krijgen. Desondanks duurde het tot een kwartier voor tijd voordat de kampioenskandidaat langszij kwam toen Luuk de Jong op aangeven van Chadli Pasveer in de verre hoek wist te verslaan 1-1.
Even later stonden de Almeloërs weer op voorsprong, toen de kleine Douglas door de grote Douglas over het hoofd werd gezien en deze het buitenkansje niet onbenut liet 1-2. Voordien moest Mihailov al enkele keren handelend optreden om de Almeloërs van scoren af te houden.
FC Twente leek van slag en nog geen minuut later stond het zelfs op 1-3 toen Everton zijn tweede treffer kon laten aantekenen door een misverstand tussen Cornelisse en Mihaylov af te straffen 1-3.
FC Twente was de geslagen ploeg en daar deed de tweede treffer van de Jong in blessuretijd niets meer aan af 2-3.

< Foto: Harry Broeze
(Klik hier voor meer foto's)

Bosz: 'Trots op zijn spelers'
McClaren: 'Test niet gehaald'
Everton: 'Ik heb een zwart-wit hart'
Douglas: 'Doet veel pijn'

FC Twente - Heracles Almelo 2-3 (0-1)

Statistieken:

0-1 Everton (32)
1-1 De Jong (73)
1-2 Douglas (81)
1-3 Everton (83)
2-3 De Jong (90+3)
Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Breukers, Plet, Van der Linden, Looms
Opstellingen:
FC Twente: Mihaylov, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Rosales, Brama (Plet/68), Chadli, Fer (J.John/85), Janssen, De Jong, O.John.
Heracles: Pasveer, Breukers, Van der Linden, Rienstra, Looms, Quansah, Duarte, Overtoom, Douglas (Van Mieghem/90), Armenteros, Everton (Gouriye/88).

 
11-02-2012  

On Tour: Heracles Almelo gaat de regio in!


In blessuretijd werd het nog 2-3
 

ALMELO - Heracles Almelo gaat de komende maanden de regio in. Heracles Almelo zal de komende tijd, in de genoemde volgorde, verschillende gemeenten gaan bezoeken: Wierden, Hardenberg, Twenterand, Tubbergen, Borne, Hellendoorn en Rijssen/Holten. In de verschillende gebieden wordt een aantal leuke activiteiten ontplooid voor verschillende doelgroepen: Heracles Almelo organiseert een forum bij een amateurclub in de betreffende gemeente. Hier zullen bijvoorbeeld directeur Nico-Jan Hoogma, voorzitter Jan Smit en trainer Peter Bosz per toerbeurt acte de presence geven. Ook zal er een clinic worden gegeven door twee spelers en een lid van de technische staf. Er worden per gemeente twee scholen bezocht, waarbij leden van de medische staf uitleggen wat goede voeding is en hoe belangrijk het ontbijt is. De amateurclubs in de regio houden er ook nog eens een fraai voucherpakket aan over, met bijvoorbeeld vouchers voor eenmalig stadiongebruik, VIP arrangementen, rondleidingen en interviews.

Deze en volgende maand zal Heracles Almelo on Tour van start gaan. “We willen met Heracles Almelo on Tour ons maatschappelijke gezicht nog nadrukkelijker tonen”, aldus commercieel directeur Rob Toussaint. “Daarnaast brengen we het nieuwe stadion onder de aandacht. Dat willen we zo snel mogelijk vol spelen en daarbij zijn de omliggende gemeentes van groot belang.”

 
12-02-2012  

AKC wint thuis wederom met grote cijfers


Mark Landhuis zoekt de combinatie op met Rukiye Sen. Linsey Snellink kijkt actief toe.
Foto: Nick Zweers
 

ALMELO - AKC blijft vooral in thuiswedstrijden goed presteren on de overgangsklasse. Zondag werd gewonnen van KIOS (R) met 26-15.
Met Linsey Snellink in de basis voor de afwezige Kelly Maas en Rukiye Sen op de plek van de geblesseerde Nienke Frederiks begon AKC aan de wedstrijd. Nadat AKC snel op voorsprong kwam, liep de ploeg gedurende de eerste helft uit tot een 6 punten verschil bij rust. In de tweede helft lukte het de eerste 10 minuten niet om verder uit te lopen, vooral door een verminderde scherpte. Nadat KIOS een 8 punten achterstand terugbracht tot 6 verschil scoorde AKC voor het eerste in 5 minuten weer. Hierna liep men uit naar een zeer overtuigende overwinning. Kevin Meijer mocht nog zijn debuut maken waarbij hij ook gelijk scoorde. Al met al een degelijke overwinning voor de ploeg die de competitie met nog twee wedstrijden te gaan rustig kan uitspelen.

Het tweede team van AKC heeft een zeer goede stap gezet richting het kampioenschap. Thuis werd gewonnen met 14-9 van Mid Fryslan 3 terwijl directe concurrent SCO verloor. Met vier punten voorsprong en nog twee wedstrijden te gaan, mogen de Almeloërs het kampioenschap niet meer laten schieten. Volgende week kan in de topper tegen SCO het kampioenschap op een mooie manier worden binnengehaald.
(bron: Mark Landhuis)

Fotoreportage: Nick Zweers
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (18 foto's)...

 
12-02-2012  

THAG Judo week uit naar IISPA Almelo

 

ALMELO/TUBBERGEN – Een dubbele reservering in de sporthal Verdegaal te Tubbergen was de oorzaak dat judovereniging THAG met haar 22e Plus Wallerbosch toernooi moest uitwijken naar de Internationale Indoor Sporthal Almelo (IISPA) naast het stadion van Heracles Almelo.
Er werd door bijna 300 deelnemers ingeschreven voor dit beginnerstoernooi die na weging en indeling in klassen allen een attentie ontvingen van Rabobank Noord Twente.
De Almelose wethouder van sportzaken Jan van Marle gaf in een druk bezette IISPA het startsein in het bijzijn van de Tubbergse burgemeester Stegers, die eveneens het woord voerde. Stegers had een envelop met inhoud bij zich van de Euregio als bijdrage in de organisatiekosten.
Het organiserende THAG is een judovereniging die in Tubbergen al jaren actief is en sinds ruim een jaar ook in Almelo judolessen verzorgt onder de naam Judo Almelo.
De judoka’s uit de gemeente Tubbergen hadden veel tegenstand, maar deden het goed. Zo won Tom Broenink overtuigend zijn wedstrijden en kreeg de eerste prijs uitgereikt. Ook goud was er voor Bloem Reinders, Jeroen de Gelder, Wouter Tijink, Gijs Nijland, Thijs Dangremond, Nils Schrijver, Yonathan Engelhart, Matthijs Woolderink, Twan Schwirtz en Petros Reinders. Naast het elf keer goud, was er zilver voor Niek Schutte, Tom Masselink, Koen van de Wetering, Nynke Veurink en Thijmen Haarhuis De derde prijs werd uitgereikt aan Kasper Gras, Jasper Kanis, Styn Kuipers en Bram de Snaijer
Van de Almelose deelnemers deed Mike Krommendijk het goed met een tweede prijs. Kasper Gras, Luc Dierink en Max Hauwert behaalden een derde plek en Bryan Hauwert en Chris Rakers werden vierde.
De prijzen werden uitgereikt door de Tubbergse burgemeester Stegers, sportwethouder Tom Vleerbos en THAG-erelid Walter Wienk.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-02-2012  

Merentocht Overijssel had gekund

 

BLOKZIJL – De Overijsselse Merentocht had op zaterdag 11 februari gereden kunnen worden als bestuurlijk niet was geklungeld. Oorzaak was de verplaatsing van de start/finish van Blokzijl naar Steenwijk en het ‘dwarsliggen’ van de directie van De Meenthe, dat schrijft oud- voorzitter Jan Woud in een ingezonden brief in De Stentor.
Onder zijn leiding werd vorig jaar besloten de start/finish te verplaatsen naar Steenwijk omdat dan van de faciliteiten van De Meenthe gebruik gemaakt kon worden en Steenwijk beter aansluit op het openbaar vervoer.
Nu De Meenthe ter elfde ure ging dwarsliggen, had het bestuur terug moeten vallen op Blokzijl is de mening van oud- voorzitter Woud, temeer er voldoende ijsdikte was om de tocht te rijden.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
16-02-2012  

Boekarest wordt ‘heksenketel’ voor FC Twente

 

BOEKAREST – Wout Brama beleefde met de reis naar Boekarest een déjà vu. ‘De reis was gelijk, we reden dezelfde route naar het hotel en het veld is eveneens weer voor de helft met sneeuw bedekt. Net zoals toen’, vertelde Brama tijdens de persconferentie in Boekarest.
Tot zover misschien een déjà vu voor de geboortige Almeloër maar verder houdt het wel op. In 2009 waren in de voorverkoop slechts 29 kaartjes verkocht maar dat is nu geheel anders. De roem is FC Twente schijnbaar vooruitgesneld want nu zijn er 50.000 toegangsbewijzen aan de man gebracht en dat is andere koek. Het wordt vanavond dus een heksenketel in de ‘Arena Nationala’.
McClaren loofde bij de persconferentie Ola John die is opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands Elftal. ‘Dit is niet alleen goed voor Ola, maar ook voor FC Twente als club die jonge talenten opleidt’, aldus McClaren
Over Steaua Boekarest was hij kort: ‘Dit is hun eerste wedstrijd dit jaar. Het team is anders dan twee jaar geleden. Voor ons is het belangrijk de nul te houden. En als we scoren is dat helemaal mooi’, zei de Engelsman.

 
16-02-2012  

GJ Bruggink gastinstructeur bij Rouweler Enter

 

WIERDEN - Topruiter Gert Jan Bruggink verzorgt maandagavond 20 februari een instructieavond bij Equi Training Centre Ruben Rouweler aan de Enterweg 25 in Wierden.
Instructeur Ruben Rouweler wil op deze wijze de drempel tussen basis en top in de ruitersport verkleinen. Rouweler gaat met enige regelmaat topruiters en internationale topinstructeurs uitnodigen voor het geven van gastlessen. Oud- Olympisch springruiter Gert Jan Bruggink is maandagavond de eerste gastinstructeur. De avond duurt van 18.00 uur tot circa 21.00 uur en is voor belangstellenden gratis toegankelijk.

 
17-02-2012  

Drie maal winst, eenmaal verlies in Europa


Na Jong Oranje gloort nu het Nationale Elftal voor Ola John. Hij zit in de voorselectie voor de interland tegen Engeland.
 

ALMELO – Om te beginnen met FC Twente, het team van McClaren boekte in Boekarest een 0-1 overwinning op Steaua Boekarest door een fraai stiftje van Ola John.
AZ deed het in Alkmaar eveneens goed door Anderlecht van de mat te spelen. Desondanks werd maar één keer gescoord door Adam Maher. Uitblinker in het team van Gertjan Verbeek was de Belg Martens die zijn jeugdopleiding bij Anderlecht genoot.
PSV deed het uit tegen Trabzonspor prima. Binnen elf minuten stond het al met 0-2 voor en kwamen de Eindhovenaren niet echt meer in de problemen ondanks een tegendoelpunt. (1-2)
Verlies was er in de Arena voor Ajax. Manchester United bleek een maatje te groot toen de Mancunians in de tweede helft echt gas gaven. (0-2)

 
19-02-2012  

Heracles overwint klip Roda JC

 

ALMELO – Tegen Roda JC heeft Heracles Almelo het traditioneel moeilijk. Dat bleek ook zaterdagavond toen de Limburgers ver weg van het carnavalsgedruis brutaal in de eerste helft vlak voor rust op voorsprong kwamen via de dekselse Syrische spits Malki die nu hoog in het topscorerslijstje staat. Hij werkte een steekpass van Ramzi goed af. 0-1 Everton zag even later zijn gelijkmakende doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.
Voetballend was het niet bijster goed wat beide ploegen de eerste helft lieten zien en Roda kon slechts via een enkele uitval voor enig gevaar zorgen. Aan de andere kant speelde Heracles wel veel op balbezit maar bleven kansen spaarzaam. Heracles speelde zonder Vejinovic (geblesseerd) en Quansah (ziek), die beiden goed werden vervangen door Douglas en de 20-jarige Thomas Bruns.

Na rust nam Heracles het heft in handen en werd het de bovenliggende partij. Armenteros wist na twintig minuten vanaf rechts zijn opponent te verschalken en zette op maat voor, waar Everton keurig opdook om af te ronden. 1-1 De Limburgers zaten op dat moment te slapen vanwege onduidelijkheid wie er nu moest ingooien voordat Armenteros zijn actie kon maken. De Belgische arbiter gaf op aanwijzen van de vierde man de ingooi aan Heracles.
Even later dook Armenteros met de bal de diepte in en doelman Kieszek die wilde ingrijpen, mistte volkomen de bal maar torpedeerde Armenteros genadeloos. Scheidsrechter Smet wees klip en klaar naar de stip en trok gelijk rood voor Kieszek, die kon vertrekken naar de kleedkamer.
Overtoom faalde niet en gaf invaller Prus het nakijken. 2-1 Roda begon vervolgens met een man minder va-banque te spelen en kwam nog enkele keren gevaarlijk voor doelman Pasveer, maar deze gaf geen krimp, zodat de punten bij de Heraclieden bleven die in de afgelopen vier wedstrijden met 10 behaalde punten een goede serie neerzetten en Roda JC tot op één puntje genaderd zijn.

Klik hier voor de foto’s van Harry Broeze

Commentaren:
Bosz: ‘Eerste helft niet goed
Van Veldhoven: ‘Niet blij met de arbiter
Scheidsrechter Smet: ‘Duidelijk over zijn beslissingen


Heracles Almelo - Roda JC 2-1 (0-1)
0-1 Malki (40)
1-1 Everton (65)
2-1 Overtoom (76/pen)
Arbiter: Smet (Bel)
Geel: Duarte, Monteyne, Belterman
Rood: Kieszek (75)
Opstellingen
Heracles: Pasveer, Breukers, Van der Linden, Looms, Bruns (Belterman/90), Duarte, Overtoom, Everton, Armenteros, Douglas.
Roda JC: Kieszek, Monteyne, Wielaert, Vukovic, Vormer, Junker (Prus/76), Sutchuin, Ramzi, Donald, Hempte (Biemans/22), Malki.

 
19-02-2012  

NK Bowls Almelo

 

ALMELO - Bowls Club Almelo (BCA) organiseerde op verzoek van de NIOBB op 11, 18 en 19 februari het Nederlands Kampioenschap voor Mixed Pairs. Het NK werd gehouden in Sporthal Het Sportpark aan de Sluiskade NZ te Almelo.
Het was voor BCA het tweede NK dat men organiseerde. In 2011 organiseerde men met veel succes het NK Triples. Het Nederlands Kampioenschap Mixed Pairs werd behaald door Guurtje en Andy Dokter uit Haarlem. Teams uit Haaksbergen behaalden de achtste en negende plaats. Van Bowls Club Almelo namen 5 teams deel, waarvan Aukje Velthuis en Ronald van Leersum de veertiende plaats behaalden, Jannie Heideman en Gerrit Wiggers de negentiende plaats, Dicky Kosters en Erik Kamphuis eenentwintigste, Jo Schildwacht en Roelof Velthuis negenentwintigste en Jannie en Leo Brama drieënveertigste.

Fotoreportage: Coen Mulder en Nick Zweers

Fotoreportage (23 foto's)...

 
24-02-2012  

Sander Geerink wint Mondial Foods Cup

 

BATHMEN – Na eerder deze week ook al de kwalificaties te hebben gewonnen, pakte Sander Geerink (Gelselaar) met Casper de Muze zaterdag ook nog eens de overwinning in de finale springen om de Mondial Foods Cup 2012 in Bathmen. Geerink had ruim twee seconden voorsprong op Welldone onder Lieke Ophof die tweede werd voor Marco Brinkman met Graf Stakkato als derde. Pia Brinkman met Ziggy en Reinier van Dijk met Amber werden respectievelijk vierde en vijfde in de finalerit.
In het totale klassement volgden na Sander Geerink, Rob Schipper met Zigossa, Eric ten Cate met Blue Sky, Ellen Zwijnenberg met Boeve's Boulogne en Marco Brinkman met Graf Stakkato op de plaatsen twee tot en met vijf. Met elf, twaalf, veertien en vijftien (min)punten hadden ze echter een straatlengte achterstand op Geerink, die maar twee strafpunten op naam kreeg.

 
25-02-2012  

Sof voor Heracles in Venlo


Invaller Ninos Gouriye kan de teleurstelling niet verbergen.
Foto: Harry Broeze
 

VENLO – Een niet geconcentreerd Heracles dat in een te laag spelend tempo probeerde VVV Venlo te bedwingen, is daar niet in geslaagd. VVV dat 12 punten haalde uit zes achtereenvolgende wedstrijden liefst 12 punten onder trainer Lokhof.
VVV kwam al na acht minuten op voorsprong doordat van der Linden in de fout ging waarna Nwofor de 1-0 kon laten aantekenen. Nog binnen het half uur werd het 2-0 nadat scheidsrechter Blom voordeel gaf aan Heracles dat geen voordeel bleek te zijn. VVV kon daardoor vrij optrekken en Wildschut rondde dat feilloos af. (2-0) Trainer Peter Bosz werd daarop zo kwaad op scheidsrechter Blom dat deze hem naar de tribune stuurde.
Vlak voor rust verraste Duarte met een fraaie actie doelman Gentenaar en kon hem in de korte hoek passeren. (2-1) Even later stond Pasveer op zijn post om de vrije trap van Holla uit de bovenhoek te tikken, waarna Blom floot voor rust.
Na rust leek Everton de gelijkmaker te kunnen laten aantekenen maar zijn kopbal ging net voorlangs. Heracles drong aan maar VVV hield de gelederen gesloten. De Almeloërs waren wel beter maar dat ging allemaal te langzaam en liepen bovendien nog schade op door gele kaarten voor Douglas, Quansah en Breukers. Vooral Breukers had een lastige avond tegen Wildschut die hem telkens de baas was.
Pedro, Armenteros en Everton kregen nog wel kansen maar wisten die niet af te ronden. In de slotfase wist VVV zelfs de voorsprong te vergroten door een doelpunt van invaller Cullen.
Heracles moet volgende week tegen koploper AZ aantreden zonder de geschorsten Quansah en Breukers en waarschijnlijk zit trainer Peter Bosz voor straf op de tribune.

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)

Bosz:Complimenten aan VVV’
Lokhof: Genoten van eerste helft

VVV-Venlo - Heracles Almelo 3-1 (2-1)
1-0 Nwofor (8)
2-0 Wildschut (29)
2-1 Duarte (44)
3-1 Cullen (90)
Arbiter: Blom
Geel: Yoshida, Douglas, Quansah, Breukers
Bijzonderheid: Bosz naar tribune gestuurd (29)
Opstellingen:
VVV-Venlo: Gentenaar, Timisela, Vorstermans, Yoshida, Leiwakabessy, Holla, Meeuwis, Kruysen, Berghuis (Cullen/75), Nwofor (Uchebo/75), Wildschut.
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden (Gouriye/86), Looms, Quansah, Overtoom, Duarte, Douglas (Pedro/73), Armenteros, Everton.

 
27-02-2012  

Heracles licht optie Vejinovic tot zomer 2013

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft de optie in het contract met Marko Vejinovic gelicht. Dat betekent dat de jeugdinternational van Nederland nu tot de zomer van 2013 onder contract staat bij de Almelose eredivisionist. “Marko is een waardevolle speler voor ons”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. “Het was dan ook geen moeilijke beslissing om deze optie te lichten.” De 22-jarige Vejinovic kwam in de zomer van 2009 van AZ naar Heracles Almelo. Tot nu toe speelde hij 71 competitieduels waarin hij zeven keer tot scoren kwam. Momenteel is hij geblesseerd aan een knie, maar dat ziet men niet als een belemmering.

 
27-02-2012  

Schaatsvierdaagse op IJsbaan Twente

 

ENSCHEDE – Misschien wel tot teleurstelling van velen dooit het al weer een paar weken en ging er een dikke streep door een mogelijke Elfstedentocht. Voor diegenen die de ijzers nog niet hebben opgeborgen en nog graag een baantje willen trekken, heeft de Ijsbaan Twente in Enschede de Schaats4daagse bedacht ter afsluiting van het seizoen.

Op maandag 26, dinsdag 27, donderdag 29 en vrijdag 30 maart wordt de vierdaagse tussen 18.30 en 19.45 uur geschaatst op IJsbaan Twente.
Dit wordt de eerste editie van de schaatsvierdaagse voor alle schaatsliefhebbers. Van jong tot oud en van rustige tot snelle rijders. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden: 25, 50, 75 of 100 ronden. De 25 en 50 ronden worden individueel gereden. De schaatsers die voor 25 of 50 gaan krijgen een stempelkaart en zullen elk rondje hun kaart laten stempelen bij een stempelpost. De wat geoefende schaatsers die vier dagen 75 of 100 ronden gaan schaatsen, worden geholpen door voorrijders die het tempo aangeven.

Aniek Veldman (coördinator evenementen IJsbaan Twente) vertelt; ‘Wij willen graag meer evenementen organiseren voor alle schaatsliefhebbers in Twente. Of ze nou geoefend zijn of niet. Er zijn veel recreatieve schaatsers die graag aan een evenement willen deelnemen waar mensen van hun eigen niveau zijn en waar het niet direct om de prestatie gaat. Daar is deze vierdaagse de perfecte gelegenheid voor’. Samen met de juryleden van de baancommissie Twente (de organisatie die langebaan- en marathonwedstrijden op IJsbaan Twente organiseert) wordt de eerste editie van de schaatsvierdaagse in de laatste week van maart georganiseerd. Inschrijven kan via de website van IJsbaan Twente in Enschede.

 
29-02-2012  

AZ – Heracles in teken van Meer dan Voetbal

  ALMELO – Gisteren is met een ludieke actie op het Binnenhof de eerste Meer dan Voetbal Week van start gegaan. Tweede Kamerleden kregen op het Binnenhof het jaarverslag van Meer dan Voetbal uitgereikt door de mascottes van de betaald voetbalclubs, waaronder Bultje van Heracles Almelo. Ook de uitwedstrijd van Heracles Almelo tegen AZ zal komend weekend in het teken staan van de Meer dan Voetbal Week.
De Meer dan Voetbal Week vindt plaats van 28 februari tot en met 5 maart. Tijdens deze week laat het Nederlandse Voetbal zien wat er al wordt gerealiseerd aan maatschappelijke activiteiten en roept het supporters op nieuwe initiatieven en ideeën te delen om de kracht van voetbal op een goede manier te blijven gebruiken. Het is de eerste keer dat alle Nederlandse betaald voetbalorganisaties, KNVB, Eredivisie en Jupiler League samen laten zien dat de kracht van voetbal Nederland beter kan maken.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina