Sportberichten


Plaatsing  
 
27-02-2012  

Schaatsvierdaagse op IJsbaan Twente

 

ENSCHEDE – Misschien wel tot teleurstelling van velen dooit het al weer een paar weken en ging er een dikke streep door een mogelijke Elfstedentocht. Voor diegenen die de ijzers nog niet hebben opgeborgen en nog graag een baantje willen trekken, heeft de Ijsbaan Twente in Enschede de Schaats4daagse bedacht ter afsluiting van het seizoen.

Op maandag 26, dinsdag 27, donderdag 29 en vrijdag 30 maart wordt de vierdaagse tussen 18.30 en 19.45 uur geschaatst op IJsbaan Twente.
Dit wordt de eerste editie van de schaatsvierdaagse voor alle schaatsliefhebbers. Van jong tot oud en van rustige tot snelle rijders. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden: 25, 50, 75 of 100 ronden. De 25 en 50 ronden worden individueel gereden. De schaatsers die voor 25 of 50 gaan krijgen een stempelkaart en zullen elk rondje hun kaart laten stempelen bij een stempelpost. De wat geoefende schaatsers die vier dagen 75 of 100 ronden gaan schaatsen, worden geholpen door voorrijders die het tempo aangeven.

Aniek Veldman (coördinator evenementen IJsbaan Twente) vertelt; ‘Wij willen graag meer evenementen organiseren voor alle schaatsliefhebbers in Twente. Of ze nou geoefend zijn of niet. Er zijn veel recreatieve schaatsers die graag aan een evenement willen deelnemen waar mensen van hun eigen niveau zijn en waar het niet direct om de prestatie gaat. Daar is deze vierdaagse de perfecte gelegenheid voor’. Samen met de juryleden van de baancommissie Twente (de organisatie die langebaan- en marathonwedstrijden op IJsbaan Twente organiseert) wordt de eerste editie van de schaatsvierdaagse in de laatste week van maart georganiseerd. Inschrijven kan via de website van IJsbaan Twente in Enschede.

Archief
Terug naar vorige pagina