25-02-2012

Sof voor Heracles in Venlo

Invaller Ninos Gouriye kan de teleurstelling niet verbergen.

VENLO – Een niet geconcentreerd Heracles dat in een te laag spelend tempo probeerde VVV Venlo te bedwingen, is daar niet in geslaagd. VVV dat 12 punten haalde uit zes achtereenvolgende wedstrijden liefst 12 punten onder trainer Lokhof.
VVV kwam al na acht minuten op voorsprong doordat van der Linden in de fout ging waarna Nwofor de 1-0 kon laten aantekenen. Nog binnen het half uur werd het 2-0 nadat scheidsrechter Blom voordeel gaf aan Heracles dat geen voordeel bleek te zijn. VVV kon daardoor vrij optrekken en Wildschut rondde dat feilloos af. (2-0) Trainer Peter Bosz werd daarop zo kwaad op scheidsrechter Blom dat deze hem naar de tribune stuurde.
Vlak voor rust verraste Duarte met een fraaie actie doelman Gentenaar en kon hem in de korte hoek passeren. (2-1) Even later stond Pasveer op zijn post om de vrije trap van Holla uit de bovenhoek te tikken, waarna Blom floot voor rust.
Na rust leek Everton de gelijkmaker te kunnen laten aantekenen maar zijn kopbal ging net voorlangs. Heracles drong aan maar VVV hield de gelederen gesloten. De Almeloërs waren wel beter maar dat ging allemaal te langzaam en liepen bovendien nog schade op door gele kaarten voor Douglas, Quansah en Breukers. Vooral Breukers had een lastige avond tegen Wildschut die hem telkens de baas was.
Pedro, Armenteros en Everton kregen nog wel kansen maar wisten die niet af te ronden. In de slotfase wist VVV zelfs de voorsprong te vergroten door een doelpunt van invaller Cullen.
Heracles moet volgende week tegen koploper AZ aantreden zonder de geschorsten Quansah en Breukers en waarschijnlijk zit trainer Peter Bosz voor straf op de tribune.

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)

Bosz:Complimenten aan VVV’
Lokhof: Genoten van eerste helft

VVV-Venlo - Heracles Almelo 3-1 (2-1)
1-0 Nwofor (8)
2-0 Wildschut (29)
2-1 Duarte (44)
3-1 Cullen (90)