12-02-2012

AKC wint thuis wederom met grote cijfers

Mark Landhuis zoekt de combinatie op met Rukiye Sen. Linsey Snellink kijkt actief toe.

ALMELO - AKC blijft vooral in thuiswedstrijden goed presteren on de overgangsklasse. Zondag werd gewonnen van KIOS (R) met 26-15.
Met Linsey Snellink in de basis voor de afwezige Kelly Maas en Rukiye Sen op de plek van de geblesseerde Nienke Frederiks begon AKC aan de wedstrijd. Nadat AKC snel op voorsprong kwam, liep de ploeg gedurende de eerste helft uit tot een 6 punten verschil bij rust. In de tweede helft lukte het de eerste 10 minuten niet om verder uit te lopen, vooral door een verminderde scherpte. Nadat KIOS een 8 punten achterstand terugbracht tot 6 verschil scoorde AKC voor het eerste in 5 minuten weer. Hierna liep men uit naar een zeer overtuigende overwinning. Kevin Meijer mocht nog zijn debuut maken waarbij hij ook gelijk scoorde. Al met al een degelijke overwinning voor de ploeg die de competitie met nog twee wedstrijden te gaan rustig kan uitspelen.

Het tweede team van AKC heeft een zeer goede stap gezet richting het kampioenschap. Thuis werd gewonnen met 14-9 van Mid Fryslan 3 terwijl directe concurrent SCO verloor. Met vier punten voorsprong en nog twee wedstrijden te gaan, mogen de Almeloërs het kampioenschap niet meer laten schieten. Volgende week kan in de topper tegen SCO het kampioenschap op een mooie manier worden binnengehaald.
(bron: Mark Landhuis)

Fotoreportage: Nick Zweers