Sportberichten


Plaatsing  
 
29-02-2012  

AZ – Heracles in teken van Meer dan Voetbal

 

G-voetbalpromotiedag
Gedurende de wedstrijd AZ – Heracles Almelo zal de G-voetbalpromotiedag onder de aandacht worden gebracht. Deze dag wordt samen met Stichting Doelpunt georganiseerd in het Polman Stadion en is bedoeld om zoveel mogelijk kinderen met een (met name motorische) beperking te bereiken en te laten kennismaken met voetbal op aangepast niveau.

Meer dan 100.000 mensen bereikt

In het seizoen 2010/2011 realiseerden de betaald voetbalorganisaties en hun maatschappelijke partners 240 maatschappelijke activiteiten op het gebied van onderwijs, participatie en gezondheid. In totaal namen meer dan 100.000 Nederlanders deel aan de projecten. Onder de vlag Heracles Almelo Scoort voor Iedereen ondersteunt Heracles Almelo onder andere de projecten van Assist, waarbij jongeren gestimuleerd worden op het gebied van scholing en het project Scoren voor Gezondheid, waarbij basisscholieren worden gewezen op het belang van beweging en gezonde voeding. Ook draagt de club Stichting Kans voor een Kind en Stichting Doelpunt een warm hart toe.

Quote Mark Looms (Linksback)

“Je bent als profvoetballer een bekende in de regio en daarbuiten. Wij weten vaak veel mensen in één keer te bereiken en op die manier kunnen wij veel voor de maatschappij betekenen. Persoonlijk vind ik het fantastisch om een glimlach op het gezicht van een kind of een zieke te zien. Voor mij is het geen moeite en ik vind de reacties altijd geweldig. Ik sta voor 100% achter de slogan „Heracles Almelo is Meer dan Voetbal‟.”

Quote Nico-Jan Hoogma (Algemeen Directeur)

“ Het is belangrijk om verder te kijken dan het voetbal en stil te staan bij al het goede dat het voetbal, juist ook naast de wedstrijden, teweeg brengt. Wij ondersteunen met onze Stichting Heracles Almelo Scoort voor Iedereen meerdere maatschappelijke initiatieven op het gebied van scholing, sport en gezondheid. Heracles Almelo wil in deze Meer dan Voetbal Week haar maatschappelijke activiteiten extra belichten en bundelt deze week graag de krachten met de andere clubs om landelijk te benadrukken dat voetbal daadwerkelijk meer dan voetbal is.”

Over Meer dan Voetbal

Meer dan Voetbal is opgericht door de KNVB, Eredivisie en Eerste divisie en neemt initiatief en brengt initiatieven bij elkaar op het gebied van participatie, gezondheid en onderwijs.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina