Sportberichten


Plaatsing  
 
05-02-2012  

Pasveer sleept Heracles er doorheen 1-1


Armenteros en Overtoom zijn er tot grote schrik van PSV door.
 

ALMELO – Het leek er in de eerste helft nauwelijks op dat Heracles tegen kampioenskandidaat PSV een goed resultaat zou behalen. Hoewel de Heraclieden thuis meestal het beste van het spel laten zien kregen de zwart-witten nauwelijks een been aan de trapper. PSV regeerde maar vergat na de 0-1 van Labyad verder te scoren. Labyad omspeelde in de 21e minuut Looms en liet met en hard schot Pasveer kansloos.
Heracles kwam in de eerste helft nauwelijks aan de bal en kon zeker niet vooruit voetballen. Daarentegen kreeg PSV diverse kansen via Lens en Matavz maar Pasveer wist door uitstekend keeperswerk erger te voorkomen.
Na rust bijt Heracles eindelijk van zich af en wordt gevaarlijk door o.a. een schot van de niet in de wedstrijd zittende Vejinovic. Even later probeert Douglas het met een geplaatst schot dat eveneens het doel mist.
Peter Bosz zet vervolgens Bruns in voor Vejinovic die daar in het geheel niet blij mee is. Everton schiet daarna buiten het bereik van Isaksson op de lat, waarna PSV gevaarlijk wordt na voorzetten van Lens en Willems maar de kansen worden verprutst. Toivonen zet vervolgens Lens aan het werk die Mertens bedient, maar de Belg kon de bal niet binnenwerken. Even later redt Pasveer miraculeus door Toivonen een meter voor de doellijn het scoren te beletten.
Aan de andere kant wordt Bruns tegen de grasmat gewerkt door Labyad maar Vink negeert de smeekbeden om een penalty. Kort daarop voorkomt Isaksson een haast zekere treffer van Quansah, maar even later is het toch 1-1 door Everton.
PSV-coach Rutten is helemaal niet content met de terugval van zijn team en brengt routinier Bouma voor Willems om verder ook nog Jan Vennegoor of Hesselink in te brengen voor Matavz. Tussendoor weet Everton nog een keer net voorlangs het doel van Isaksson te schieten. Vervolgens werd Vennegoor nog wel in stelling gebracht maar de hands was Vink niet ontgaan en even later plukte Pasveer hem ook nog een keer de bal voor het hoofd weg waarmee uiteindelijk Heracles blij mag zijn met de puntendeling en PSV als kampioenskandidaat kostbare punten in Almelo achterliet.

Fotoreportage: Nick Zweers
(Klik hier voor alle foto's)



Na een donderspeech van trainer Bosz tijdens de rust ging Heracles weer voetballen vertelde Armenteros. Wat hij er van had geleerd? Nooit opgeven!
Trainer Rutten was niet blij met het puntverlies, vertelde hij tegen de NOS. We waren besluiteloos , zei Rutten.


Heracles Almelo - PSV 1-1
0-1 Labyad (19)
1-1 Everton (76)
Arbiter: Vink
Geel: Toivonen, Bruns, Manolev
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic (Bruns/59), Douglas, Armenteros, Everton (Gouriye/90).
PSV: Isaksson, Manolev, Marcelo, Derijck, Willems (Bouma/77), Labyad, Toivonen, Strootman, Lens, Matavz (Vennegoor of Hesselink/84), Mertens.

Fotoreportage (27 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina