01-02-2012

Heracles Almelo naar halve finale beker

ALMELO - In een ijskoud Polman Stadion heeft Heracles Almelo haar tweede wedstrijd binnen een week winnend afgesloten. Dit keer werd in de KNVB Beker de tegenstander RKC Waalwijk aan de kant gezet: 3-0. Bij rust was de voorsprong al 2-0.

Beide teams moesten in de eerste helft nog wennen aan de kou, maar gaarneweg werd Heracles Almelo gevaarlijk. Twee keer was Ben Rienstra dichtbij, maar hij trof met zijn inzetten geen doel. Na een half uur werd dit doel gevonden door Samuel Armenteros, die de bal binnen kon tikken nadat de inzet van Marko Vejinovic half kon worden gestopt door doelman Jeroen Zoet. 5 minuten later was het Kwame Quansah die 2 verdedigers een loer legde en uit de draai 2-0 maakte.

Na rust ging Heracles door waar het mee bezig was. Binnen het uur stond de eindstand van 3-0 op het scorebord. Dit maal was Marko Vejinovic de doelpuntenmaker. RKC Waalwijk vond nog wel 2 keer het doel, maar beide keren betrof dit vanuit buitenspelpositie. Na een rode kaart van Evander Sno van RKC Waalwijk was de wedstrijd gespeeld.

Tegen welk team Heracles Almelo in de halve finale speelt wordt morgenavond duidelijk. De mogelijke kanshebbers zijn: SC Heerenveen, AZ en PSV/NEC.

<< Kwame Quansah heeft zojuist de 2-0 binnengeschoven.
Fotoreportage: Alexander Kamp