Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-06-2012  

O.M. heeft problemen vervolging Jansen Steur

 

ROTTERDAM/ALMELO - Het Openbaar Ministerie moet in de strafvervolging van de Enschedese oud-neuroloog Jansen Steur de zwaarste aanklachten laten vallen omdat niet alle bewijslast daarvoor rond te krijgen is. Het gaat dan in zaken voor pogingen tot zware mishandeling van patiënten met de dood tot gevolg. Bovendien zijn sommige gevallen verjaard.
De zaak Jansen Steur is formeel overgenomen door het parket Rotterdam vanwege de hogere kennis in medische tuchtzaken. Het Openbaar Ministerie acht het wel mogelijk dat Jansen Steur wordt vervolgd voor het toebrengen van schade aan de gezondheid van patiënten. Daarnaast gaat het O.M. de oud-neuroloog van het MST Enschede vervolgen voor valsheid in geschrifte, diefstal van medicijnen en het verduisteren van 90 duizend euro.
Het O.M. heeft negen ex-patienten, die aangifte hebben gedaan, in een speciale bijeenkomst op de hoogte gesteld van de resultaten in de strafzaak tegen Jansen Steur. De patiënten reageerden in hun geval teleurgesteld.
‘Voor een succesvolle strafvervolging is het noodzakelijk dat alle patiënten die aangifte deden nog een verplicht psychologisch moeten ondergaan, aldus O.M. Het O.M. in Rotterdam verwacht eind dit jaar tot een vervolg voor de rechter te komen.


Persbericht O.M. - EMZ - Jansen Steur

 
02-06-2012  

Beste verhaal Overijssel komt uit Den Ham

  ZWOLLE – Vrijdag j.l. is de winnaar bekendgemaakt van de bijzondere Overijsselse wedstrijd ‘Geef je gemeente een eigen volksverhaal!´. Uit de ruim negentig inzendingen heeft de jury unaniem gekozen voor de verhaal-product-plek combinatie van ‘De slag bij de Groene Jager´. Het aangrijpende verhaal over strijd, macht en verraad, waarin uiteindelijk de liefde toch overwint, speelt zich af bij Den Ham. De inzenders wonnen daarmee 20.000 euro.

De publieksprijs ging naar Gert-Jan Oplaat die het verhaal ‘Midwinter op het platteland´ schreef dat zich afspeelde in oorlogstijd in zijn dorp Markelo. Oplaat won er een bedrag mee van 5000 euro.
Het doel van de wedstrijd, het versterken van de identiteit van de eigen woonplaats door een volksverhaal, is ruimschoots gehaald. Het resultaat is een schat aan verhalen en producten, die getuigen van de levende orale cultuur van Overijssel.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
02-06-2012  

Eduard Mesritz wordt wethouder GB Twenterand

 

TWENTERAND – Oud- journalist en communicatiestrateeg Eduard Mesritz is door de partij Gemeente Belangen Twenterand voorgedragen als wethouder in de gemeente Twenterand. Hij volgt de tussentijds afgetreden wethouder André Idzinga op.

Het is voor de 53-jarige Mesritz een hernieuwde kennismaking met Vriezenveen, waar hij ooit woonde en werkzaam was als journalist voor het Dagblad van het Oosten (nu TC Tubantia). Als journalist werkte hij gedurende de jaren 1979-1985 o.a. ook nog voor De Telegraaf en het Brabants Dagblad voordat hij zijn eigen communicatiebureau Mesritz & Partners begon. Sindsdien was Mesritz betrokken bij tal van bedrijven en instellingen waar hij adviseerde in communicatie en veranderingsmanagement. Ook was hij actief bij de oprichting van de banensite Monsterboard. Mesritz is partijloos maar heeft een VVD-verleden.
Zijn benoeming wordt in de gemeenteraadsvergadering van 20 juni a.s. officieel. Daarbij kan Mesritz niet rekenen op steun van de VVD in Twenterand omdat de partij vindt dat de gemeente het best met een wethouder minder kan doen. Ook de Christen Unie is niet enthousiast op een kandidaat van 'buiten'. Mesritz woont in het Gelderse Bronckhorst.
 

 
02-06-2012  

Haringparty Vriezenveen brengt 20.000 euro op


Algemeen directeur van Nijhof-Wassink, Albert Hendrikse trad op als veilingmeester.
Foto: Coen Mulder
 

VRIEZENVEEN – De ’Illegale Haringparty’ is een jaarlijks terugkerend en succesvol evenement georganiseerd door Marquette Detachering en Zalencentrum Zandwijk. Op donderdag 31 mei 2012 verzamelden zich tenminste 150 gasten uit het Twentse bedrijfsleven bij Zalencentrum Zandwijk waarbij niet alleen kon worden genetwerkt maar ook kon worden meegedaan aan een veiling.
Gasten konden bieden op de door een zeer enthousiaste veilingmeester Albert Hendrikse (Algemeen directeur van Nijhof Wassink) geleide veiling. Het vaatje Haring is op naam gekomen van Riwald Recycling te Almelo Naast het eerste vaatje Haring zijn ook gesigneerde voetbalshirts van Heracles en FC Twente geveild.

Veiling
De veiling van de beroemde haring ging dit jaar via het Amerikaanse systeem. De bedoeling van dit systeem is dat iedere aanwezige tenminste één schriftelijk bod uitbrengt voor een bedrag van minimaal €250,-. Deze biedingen worden door de veilingmeester voorgelezen. Zodra het vooraf vastgestelde bedrag wordt bereikt zal diegene die met het bod het bedrag rond maakt het vaatje haring in ontvangst mogen nemen.

Het goede doel
Met de veiling is een record bedrag opgehaald van bijna € 20.000,-
De opbrengst zal dit jaar worden geschonken aan Stichting Mensen voor mensen. Een regionaal goed doel die ondersteuning biedt aan mensen die buiten hun schuld om in moeilijke situaties zijn beland.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (18 foto's)...

 
03-06-2012  

Politie onderzoekt explosie in Enschedese woning

 

ENSCHEDE - Zondag 3 juni om 1.20 uur vond er een explosie plaats in een woning aan De Kiepe in Enschede. Toen Politie en Brandweer bij de woning kwamen, lag de voordeur en glas voor het huis. Na een eerste schouw bleek er iets te zijn ontploft in de woning. In verband met de veiligheid van hulpverleners en omgeving werd de Explosieven Opruimings Dienst Defensie (EODD) opgeroepen. Zij gaven na een kort onderzoek het sein veilig. Hierop kon de recherche van Politie Twente starten met hun onderzoek en het veilig stellen van sporen. Dit onderzoek wordt vandaag voortgezet. De toedracht van de explosie is nog niet bekend. Er zijn geen gewonden gevallen.
(2012055312)
 

 
06-06-2012  

Sabine Uitslag niet terug als Tweede Kamerlid


Politica Sabine Uitslag met gedeputeerde Theo Rietkerk proostend tijdens de wellicht beroemdste haringparty van Nederland.
Archieffoto: 'Paparazzo' Freek
 

DEN HAAG - CDA-Kamerlid Sabine Uitslag is niet opnieuw verkiesbaar voor de Tweede Kamer. Uitslag kwam in 2010 door voorkeurstemmen in de Kamer nadat ze door de kiescommissie van het CDA op plek 31 was gezet. Ze kwam in april 2008 voor het eerst in de Kamer als opvolgster van Mirjam Sterk die met zwangerschapsverlof ging om vervolgens in september 2008 Karien van Gennip op te volgen.
Als reden om de politiek te verlaten geeft de geboortige Manderveense aan dat ze ‘geen sprankel meer in haar ogen krijgt’ als ze denkt aan nog vier jaar Kamerlidmaatschap. ‘Voor het Kamerlidmaatschap moet je voor meer dan 200 procent willen gaan. Ontbreekt de passie of de sprankel, dan doe je jezelf en anderen tekort.’ Volgens Uitslag heeft het niets te maken met het feit dat ze net moeder is geworden. Ook staat ze achter de nieuwe lijsttrekker, Sybrand van Haersma Buma. Wat de tegenwoordig in Welsum wonende politica nu gaat doen, weet ze nog niet.
In 2010 werd Uitslag door Veronica Magazine verkozen tot meest sexy politica. Ze was toen ook nog zangeres van de rockband Spinvis. Als woordvoerster Gezondheidszorg haalde Uitslag zich de woede van velen op de hals door in een column mantelzorg ter discussie te stellen.

Ook ChristenUnie-politica Esmé Wiegman maakte vandaag bekend de politiek te verlaten. Ze wil 'een andere plek aan de slag met de dingen die echt mijn hart hebben,' zegt ze tegen het Reformatisch Dagblad.

 
06-06-2012  

Kritiek op megasubsidie CSI Twente

 

TUBBERGEN – In de gemeenteraad van Tubbergen bestaat veel weerstand tegen het huren van een skybox door het college van B&W tijdens het jaarlijkse CSI Twente in Geesteren. Vooral Gemeentebelangen/VVD en de PvdA zien een jaarlijks bedrag van 25.000 euro gedurende 3 jaar buiten proporties, nu zwaar moet worden bezuinigd op subsidies voor andere verenigingen en organisaties. Gemeentebelangen/VVD wees er ook op dat de gemeente ook al 15.000 euro beschikbaar heeft gesteld voor het ontwikkelen van een hippische visie en een symposium tijdens het komende CSI.
Burgemeester Mervyn Stegers waarschuwde de raad er voor dat de organisatie van het CSI zwaar teleurgesteld zal zijn als de gemeenteraad het voornemen blokkeert. Tot een besluit of afweging kwam het niet en het onderwerp werd doorgeschoven naar de behandeling van de Voorjaarsnota later deze maand.

 
07-06-2012  

Cogas wil samen graafschade voorkomen

 

ALMELO - In Nederland, met een oppervlakte die minder is dan een 1/1.000 deel van de wereld, ligt ruim 400.000 kilometer aan elektriciteitskabels en gasleidingen. Dat is tien keer de wereld rond. De kans dat onzorgvuldig graven tot problemen leidt, is dus groot. Elk jaar veroorzaakt graafschade landelijk ruim 10.000 stroomstoringen en vinden als gevolg van graafschade 10 gasongevallen plaats. In de afgelopen tien jaar vielen daarbij 47 gewonden. Cogas heeft te maken met ongeveer 250 graafschades per jaar. Veilig werken is voor Cogas erg belangrijk. Daarom sluit Cogas zich aan bij de landelijke campagne ‘License to dig’ om zogenaamde ‘grondroerders’ te wijzen op de risico’s van onzorgvuldig graven en het aantal graafschades in de toekomst omlaag te brengen.

Bewustwordingscampagne
De campagne ‘License to dig’ is een roadshow om grondroerders meer bewust te maken van het belang van zorgvuldig graven. Bij machinaal graafwerk is het wettelijk verplicht om gebruik te maken van kaarten waarop de ondergrondse infrastructuur staat (de zogenoemde KLIC meldingen). Maar nog te vaak worden deze kaarten voorafgaand aan de graafwerkzaamheden niet opgevraagd of worden de beschikbare kaarten niet goed gebruikt. Ook worden niet altijd proefsleuven gegraven, terwijl dit wel noodzakelijk is.

License to dig
Grondroerders krijgen op 12 en 13 juni a.s. de gelegenheid om een niet te missen American Truck te bezoeken. Hierin is een audiovisuele presentatie te zien over de risico’s en de gevolgen van graafschade en de mogelijkheden om graafschade te voorkomen. Na de presentatie gaat iedereen weg als beëdigd grondroerder en ontvangen de grondroerders als herinnering een “license to dig”. Cogas plaatst die dagen de truck op centrale plaatsen in Hardenberg, Almelo, Oldenzaal en Goor.

- Dinsdag 12 juni 9.00-10.30 uur Parkeerplaats bij sporthal de Meet (M. Hzn. Trompstraat 42), Hardenberg
- Dindag 12 juni 13.30-15.00 uur Koornmarkt (centrum), Almelo
- Woensdag 13 juni 9.00-10.30 uur De Markt (centrum), Oldenzaal
- Woensdag 13 juni 13.30-15.00 uur Parkeerplaats achter oude C1000 (ingang via Schoolstraat), Goor

Kijk ook op: Graafschade?

Over Cogas
Cogas (www.cogas.nl) is een innovatieve, veelzijdige organisatie met meer dan 40 jaar ervaring in de kabel- en energiesector. Met onze vier hoofdactiviteiten bieden we vooruitstrevende, kostenbesparende en milieuvriendelijke oplossingen. Wij houden ons bezig met het aanleggen en onderhouden van infrastructuur voor gas- en elektriciteit in Oost Nederland, waarop ruim 135.000 huishoudens zijn aangesloten. Ditzelfde doen wij voor de (glasvezel)infrastructuur van ons kabelnetwerk waarmee wij 80.000 consumenten en bedrijven voorzien van radio, televisie, internet en telecommunicatie. Daarnaast zijn wij in heel Nederland actief door fors te investeren in de toepassing van duurzame energievoorziening, onder andere door middel van ondergrondse warmte- en koudeopslag. Ons landelijk opererend meetbedrijf verzorgt het uitlezen van meterstanden en het in kaart brengen van het energieverbruik.


 
09-06-2012  

Landschap Overijssel beloont buurtinitiatief

  DALFSEN - Landschap Overijssel is op zoek naar initiatieven die buurtbewoners nemen om het landschap in hun eigen omgeving te versterken. De beste vijf initiatieven worden elk beloond met 5.000 euro, bestemd voor de uitvoering van het initiatief. De initiatieven moeten de ecologische, landschappelijke of cultuurhistorische waarde van het landschap vergroten. Bijvoorbeeld het ontwikkelen van een buurtboomgaard, een nieuwe functie voor een oude aardappelkelder of een beschermingsactie voor de steenuil. Landschap Overijssel hoopt zo de band tussen bewoners en hun directe omgeving te versterken.
Lees verder...

 
09-06-2012  

Één ambtenarenapparaat Tubbergen/Dinkelland


Wie wordt in de toekomst overbodig?
  TUBBERGEN/DINKELLAND – De gemeente Tubbergen verwacht 2,3 miljoen euro te besparen door vergaande ambtelijke samenwerking met Dinkelland. In feite komt het er op neer dat beide ambtelijke apparaten ineen gevoegd worden. Dat is althans de bedoeling van de beide colleges van B&W.
De gemeenten Tubbergen en Dinkelland werken al samen, maar vanaf 1 januari 2013 werkt één ambtelijke organisatie voor twee zelfstandige gemeenten. Of dat ook geldt voor de sociale dienst is de vraag? Die uitvoering heeft de gemeente Tubbergen in het verleden al overgedragen aan de gemeente Almelo.
Lees verder...

 
10-06-2012  

Leemansmolen Vriezenveen op educatieve toer

 

VRIEZENVEEN - Vrijdag 8 juni was het de tweede dag dat twee klassen schoolkinderen uit de gemeente Twenterand in het atelier van kunstenares Louise Bramer twee van de vier molenzeilen van de 150-jarige Leemansmolen beschilderden met kleuren en beelden van de vier jaargetijden.
Dit keer waren ’s morgens leerlingen van De Blokstoeke uit Westerhaar en ’s middags van Domino Den Ham aan de beurt. Twee andere basisscholen, De Bron uit Vriezenveen en Willibrordus uit Vroomshoop, hadden op 1 juni ‘hun’ molenzeilen in het atelier beschilderd.
Deze beide creatieve dagen vonden plaats in het kader van het Molenkunstproject dat de vrijwillige molenaars in samenwerking met de Vroomshoopse kunstenares Louise Bramer en haar collega Wil van der Linden hebben georganiseerd vanwege het 150-jarig bestaan van de Leemansmolen.
Aan dit molenkunstproject dat bestaat uit een molenbezoek, gastles, schildersessie en een slotmanifestatie, doen vier basisscholen uit de vier kernen van de gemeente Twenterand mee.
Kunstenares Louise Bramer en haar collega Wil van der Linden hadden 'De Vier Jaargetijden' als thema gekozen voor dit kunstproject. Het ontwerp voor de beschildering van de zeilen van 10 x 1,5m hadden de leerlingen al eerder in de klas gemaakt, tijdens een gastles van de kunstenaressen.
Nadat de leerlingen vrijdag de eerste verflaag hadden aangebracht op het zeil, werden zij rondgeleid door het atelier van Louise Bramer.
Bovendien liet de kunstenares die gespecialiseerd is in portrettekenen, zien hoe zij in nog geen 15 minuten een verbluffend gelijkend portret van de juf en meester maakte.
Van het hele Molenkunstproject (het molenbezoek, de gastles, het werken in het atelier) zijn digitale fotoalbums per schoolklas gemaakt, die op de website van de Leemansmolen te zien zijn.
Op vrijdagmiddag 13 juli worden de vier beschilderde molen zeilen op de wieken gelegd. Dan is er op het molenerf in Vriezenveen een feestelijke manifestatie voor de vier schoolklassen.
Bij elke volgende Jubileumactiviteit en ook bij andere festiviteiten in de komende jaren zullen de beschilderde zeilen op de wieken gelegd worden.

 
11-06-2012  

Uitslaande brand restaurant PAN De Lutte

 

DE LUTTE – Aan de Bentheimerstraat in De Lutte is vanmorgen het chinees restaurant PAN volledig uitgebrand. De brandweer adviseerde omwonenden en de bewoners van de Oldenzaalse wijk De Essen om ramen en deuren gesloten te houden i.v.m. de sterke rookontwikkeling. Het restaurant kan als verloren worden beschouwd.
Klik hier voor een filmpje.

Gezamenlijk persbericht hulpdiensten, gemeente Oldenzaal en gemeente Losser

Vanmorgen heeft een zeer grote brand gewoed in restaurant Pan aan de Bentheimerstraat in De Lutte. Het restaurant is door de brand geheel verloren gegaan. De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling. Omstreeks 9 uur was de brand onder controle en waren er geen problemen meer met de rook. Het advies om binnen te blijven was vanaf dit tijdstip  dan ook niet meer van kracht. Bij de brand is asbest vrijgekomen en is alleen in de directe omgeving van het pand neergeslagen. Dit gebied zal worden afgezet en de asbest zal door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd worden. In de omgeving en in de wijk De Essen in Oldenzaal geldt dat er roetdeeltjes zijn neergeslagen. Deze roetdeeltjes kunnen gedeponeerd worden in de vuilnisemmer.

Omstreeks 06.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in restaurant De Pan aan de Bentheimerstraat in De Lutte. Bij aankomst bleek het te gaan om een uitslaande brand en werd opgeschaald naar zeer grote brand. Omdat de brand gepaard ging met forse rookontwikkeling heeft de brandweer omwonenden geadviseerd om uit de rook te blijven. De rook trok richting de Wijk de Essen in Oldenzaal. Vanwege de rookoverlast heeft de brandweer de sirenes af laten gaan in deze wijk. Inwoners werd geadviseerd om binnen te blijven,  ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. Het beeld van de hulpdiensten is dat dit advies goed is opgevolgd. Om 9 uur heeft de brandweer het sein brandmeester gegeven en is er geen sprake meer van flinke rookontwikkeling. Voor inwoners van de wijk de Essen geldt dat zij niet meer binnen hoeven te blijven.

Bij de brand is asbest vrijgekomen en is alleen in de directe omgeving van het pand neergeslagen. Dit gebied zal worden afgezet en het asbest zal door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd worden. In de omgeving van het pand en in de wijk De Essen in Oldenzaal geldt dat er roetdeeltjes zijn neergeslagen. Deze roetdeeltjes kunnen gedeponeerd worden in de vuilnisemmer.

Vragen?
Algemene vragen over de situatie in De Lutte is: 053 – 53 77 444 (gemeente Losser)
Voor vragen over de roetdeeltjes of asbest kunnen mensen bellen met:
GGD Regio Twente: 0900 – 2 777 777

 
11-06-2012  

Veel meer banenverlies door faillissementen

  APELDOORN/ENSCHEDE - De tweede dip van de recessie laat volgens de KvK ook in Oost-Nederland diepe sporen na. De vraag naar producten en diensten blijft te lang uit, de winstgevendheid van bedrijven lijkt op een dieptepunt te staan. Kortom: de rek is er bij veel bedrijven uit (zie www.kvk.nl/coen). Het aantal opheffingen door faillissement neemt toe. Steeds meer sectoren worden er door geraakt. Het verlies aan banen zal zelfs fors toenemen, zo is de verwachting.
Het aantal faillissementen in Oost- Nederland is over de eerste vijf maanden van dit jaar weer met 5% toegenomen ten opzichte van vorig voorjaar en staat nu op 189. Het daardoor ontstane verlies aan banen is met 83% flink gestegen tot 2233.
Lees verder...

 
11-06-2012  

ProRail en Borne in actie voor veiligheid overwegen


Soms, heel soms blijven de bomen omhoog terwijl het licht knippert, zoals onlangs bij Vorden.
  BORNE - Speciale gastlessen van ProRail over overwegveiligheid voor de leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Jan Ligthart in Borne morgen. Ze vormen het startsein van een breed pakket aan maatregelen in de omgeving die de gemeente Borne en de spoorbeheerder hebben genomen om de veiligheid te verbeteren. Komende weken wordt bijvoorbeeld extra gesurveilleerd door buitengewoon opsporingambtenaren (BOA's).
Met vijf overwegen in het centrum van Borne vormen deze een veelvoorkomende barrière voor het wegverkeer. Bovendien wordt het steeds drukker op het spoor waardoor overwegen vaker dicht zijn. In het verleden waren de overwegen ook nog eens regelmatig gestoord en moest er dikwijls langer gewacht worden. Niet iedereen doet dat, met alle risico's van dien. Reden voor de gemeente en ProRail om extra te investeren in veiligheid.
Lees verder...

 
12-06-2012  

Pieter Omtzigt niet op CDA-kandidatenlijst

 

DEN HAAG – Enschedeër Pieter Omtzigt zal op zoek moeten naar een andere baan. De kandidatencommissie van het CDA heeft de geboortige Hagenaar geen plaats gegund op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezing op 12 september a.s.
Omtzigt was in de kamer actief voor pensioenrechten en maakte middels een wetsontwerp een einde aan de woekerpensioenpremies. Ook maakte hij zich druk voor behoudt van kwaliteit in de gezondheidszorg en trok hij aan de bel toen het Almelose ziekenhuis plannen ontwikkelde om de verloskunde naar Hengelo te verplaatsen. (Klik hier)

Eerste Overijsselaar op de voorlopige lijst is Eddy van Hijum uit Laag Zuthem op plek 7. Zelfstandig ondernemer Herma Boom uit Haaksbergen is de hoogste nieuwkomer uit Overijssel op plek 13. Veearts E. van der Mik uit Deventer is de derde Overijsselaar op plek 27 van de lijst. Met 3 kandidaten uit Overijssel komt de provincie, dat toch als CDA-bolwerk gezien kan worden, er bekaaid af.

Dissident Koppejan is afgestraft en is eveneens afgevoerd van de lijst. Mede-dissident Kathleen Ferrier zag die bui al aankomen en bedankte zelf voor de eer. Beiden streden tegen de gedoogconstructie met de PVV en Koppejan zag als Zeeuw niets in het onder water zetten van de Hedwigepolder. Koppejan ging niet akkoord met een onverkiesbare plek.
De voorlopige lijst wordt nu voorgelegd aan de afdelingen die nog tegenvoorstellen kunnen doen. Op 30 juni wordt de definitieve lijst gekozen.


Kopie CDA Advieslijst TK2012

 
14-06-2012  

Hotel Group/Sell It wil journalist de mond snoeren


Alwin Offereins onderzoekt de praktijken van Sell It BV i.o. het moederbedrijf van Hotel Group dat de abonnementen voor gratis hotelovernachtingen verkoopt via telefonische benadering met de lokkende mededeling dat u een prijs heeft gewonnen.
 

ALMELO – De Hotel Group die tegen jaarlijkse betaling hotelpaspoorten aanbiedt voor gratis overnachtingen, wil dat de Almelose freelancejournalist Alwin Offereins niet meer de term ‘oplichter’ gebruikt in zijn oproepen via internetfora om klachten over het bedrijf van eigenaar Ton van den Berg van moederbedrijf Sell It bij hem aan te melden. Offereins werd zelf het ‘slachtoffer’ en onderzoekt sindsdien de praktijken van Hotel Group.
Woensdagmiddag werd Offereins in kort geding gedagvaard voor de rechtbank in Almelo, waar geëist werd dat Offereins zich niet meer van de term ‘oplichting’ bediend in zijn oproepen via internetfora en de term 'oplichting' verwijderd en bovendien geen contact meer mag opnemen met eigenaar Ton van den Berg van Hotel Group / Sell It.

Hotel Group ligt niet alleen bij Offereins onder vuur maar ook bij de Consumentenbond en Omroep Max, die al eerder dit jaar een uitzending wijdde aan de praktijken van enig eigenaar Ton van den Berg van Hotel Group / Sell It. Volgens honderden klachten wordt na telefonische benadering 150 euro per jaar afgeschreven terwijl men met het Hotelpaspoort nauwelijks bij enig hotel in Nederland terecht kan en het ‘abonnement’ niet tot nauwelijks kan opzeggen. Ook een aantal hotels, waar Hotel Group / Sell It mee schermt overeenkomsten te hebben, meldden toen dat dergelijke overeenkomsten niet bestonden en het onmogelijk bleek om hun bedrijf van de publicaties van Hotel Group / Sell It af te krijgen. De tv-uitzending van Omroep Max leidde destijds tevens tot vragen in de Tweede Kamer.

Onderzoeker Offereins hoort over een week van de rechter of hij de term ‘oplichting’ nog mag gebruiken in zijn oproepen. Gelet op eerdere publiciteit lijkt het in ieder geval verstandig om nimmer een Hotelpaspoort via Hotel Group / Sell It aan te vragen.

Omroep Max omschrijft de uitzending via Uitzending gemist als volgt: De meest uiteenlopende consumentenproblemen. Van garantieproblemen tot oplichtingspraktijken. Van misstanden in verpleeghuizen tot verlammende bureaucratie bij de overheid. Ook Omroep Max noemt het schijnbaar oplichting, maar deze werd niet gedagvaard.

Klik
hier en hier voor meer over de Hotetgroep en het Hotelpaspoort
Offereins op Twitter: Klik hier
Klachten naar de Consumentenbond. Klik hier
 

 
14-06-2012  

Agrariërs worden waterleverancier

 

ALMELO - Agrariërs uit de provincies Zeeland, Noord Brabant en Overijssel sluiten hebben vandaag een Green Deal gesloten met de Rijksoverheid. Stefan Kuks, watergraaf van waterschap Regge en Dinkel te Almelo en bestuurslid en portefeuillehouder Innovatie van de Unie van Waterschappen tekent als een van de betrokken partners een overeenkomst met minister Verhagen en staatssecretaris Atsma over dit innovatieve waterconcept waarbij de rol van agrariërs verschuift van waterafnemer naar waterleverancier of -voorraadbeheerder.

De Waterhouderij is ontwikkeld door Aequator Groen & Ruimte en het InnovatieNetwerk. Agrarische ondernemers streven daarbij samen met hun omgevingspartners naar een zelfvoorzienendheid in zoetwater. Daarbij geven de deelnemende agrariërs van de Waterhouderij invulling aan zowel een eigen waterbehoefte als aan een maatschappelijke wateropgave.

Ook binnen het project ‘Landbouw op Peil’ waar wordt gewerkt aan een combinatie van duurzaam waterbeheer en vitale landbouw in Overijssel, Gelderderland en Drenthe en waarvan waterschap Regge en Dinkel en de andere Rijn-Oost waterschappen de trekkers zijn, wordt geëxperimenteerd met de Waterhouderij.

Droogte
Agrariërs en grondeigenaren hebben in hun bedrijfsvoering te maken met grote pieken en dalen in neerslag. Door in tijden van grote neerslag water te bergen ontstaat een zoetwatervoorraad die aangewend kan worden in tijden van droogte. Dat voorkomt dat voor beregening in de zomerperiode grote hoeveelheden water aan het grondwater of oppervlaktewater moet worden ontrokken. Het maakt bovendien de verwerking van grote neerslaghoeveelheden beter beheersbaar zodat wateroverlast beter kan worden voorkomen. Stefan Kuks:”De Waterhouderij laat hiermee op treffende wijze zien hoe in de waterhuishouding innovatief denken en slim samenwerken zonder grote investeringen tot mooie en duurzame maatschappelijke effecten leidt. Voor de individuele agrariër én voor de samenleving.”

Van last tot lust
De Waterhouderij is een trendbreuk in allerlei opzichten: agrariërs en andere grondeigenaren veranderen van gebruikers van water in leveranciers of voorraadbeheerders. Voor hen wordt water van last tot lust. Binnen de Waterhouderij nemen agrariërs verantwoordelijkheid en wordt schade 'omgedacht' naar risicobeperking. Het eigen belang wordt gekoppeld aan een maatschappelijke opgave.

Green Deal
De Rijksoverheid helpt burgers, bedrijven, organisaties of andere overheden bij het realiseren van duurzame initiatieven die moeilijk van de grond komen. Bijvoorbeeld, in dit geval, projecten voor duurzamer omgaan met water. De Waterhouderij is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen agrariërs, Aequator Groene Ruimte, Deltares, Kiemkracht, Staatsbosbeheer, Waterschap Brabantse Delta, Waterschap Regge & Dinkel en de ZLTO. De verwachting is dat de dynamiek van de Waterhouderij ook nieuwe agri-business en werkgelegenheid op kan leveren. Meer informatie over de Waterhouderij staat op
www.waterhouderij.nl.
 

 
16-06-2012  

Kind verongelukt op erf in Vasse

 

VASSE - Bij een noodlottig ongeval op het erf van een boerderij aan de Denekamperweg is aan het eind van de ochtend een 3-jarig jongetje uit Vasse om het leven gekomen.
Het gezin was daar op bezoek. Bij een schuur op het erf werden werkzaamheden verricht, waarbij gebruik gemaakt werd van een vrachtwagen. Bij het verplaatsten van de vrachtwagen werd het jongentje aangereden. Inzet van de hulpdiensten mocht niet meer baten. Het jongetje is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen.
Politie Twente stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van dit tragische ongeval.

 
17-06-2012  

Twentse Wipe Out in de Harbrinkhoek

 

HARBRINKHOEK - U kent het vast wel van het televisieprogramma: WipeOut. De deelnemers proberen zo snel mogelijk een hindernisbaan af te leggen, maar belanden meestal meerdere keren in het water of in de modder. Zes spectaculaire Wipe Out onderdelen met namen als 'de Klabatsoe Swingarm', 'Dreaj oe dol Scooterbaan' en 'de Moddertokkel' vormden de ultieme uitdaging op het festivalterrein bij restaurant Kampkuiper in de Harbrinkhoek.
Aan de kinderen was ook gedacht met de speciale Kidscorner vol springkussens of CupCake’s versieren als een echte bakker. Bovendien was er ijs en werd er volop geschminkt.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (67 foto's)...

 
18-06-2012  

Bornse Ellen Deckwitz wint C. Buddingh´-prijs

 

ROTTERDAM - Dichteres Ellen Deckwitz (1982) heeft met De steen vreest mij de 25ste C. Buddingh’-prijs gewonnen, de prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut. Dat is gisteravond tijdens de 43e editie van het Poetry International Festival Rotterdam bekend gemaakt.
De geboortige Bornse bracht haar middelbare schooltijd door op de CSG Het Noordik in Almelo.

De jury, bestaand uit de dichter Xavier Roelens, vertaalster Annelies van Hees en essayist Jan de Roder, noemt De steen vreest mij in het juryrapport een ’hechtst gecomponeerde bundel.’
‘Deckwitz houdt van begin tot eind haar taal in de hand. Elk gebruikt beeld is een toevoeging. Beelden worden herhaald, waardoor ze een grotere eenheid bewerkstelligen. We zien de zoektocht van een puber naar een eigen identiteit ontsporen met een taalbeheersing die zelf tot in het laatste detail, tot in de licht kantelende typografie toe, ons als lezer op de rails houdt en ons aan het einde beloont met de nodige morele vragen.’
Ellen Deckwitz is dichteres en literatuurwetenschapster en kreeg in 2009 al de 2de Meander Dichtersprijs, een dichtprijs uitgereikt door het literair tijdschrift Meander, toegekend. In datzelfde jaar won ze het NK Poetry Slam.
De C. Buddingh’-prijs wordt sinds 1988 door Poetry International uitgereikt aan de auteur van het beste Nederlandstalige poëziedebuut. Anna Enquist, Michaël Zeeman, Tonnus Oosterhoff wonnen onder andere de prijs. Aan de prijs is een bedrag van 1200 euro verbonden.

< Ellen Deckwitz - foto: Nadien Ancher
 

 
18-06-2012  

Rechters tegen plan superrechtbank Oost


ALMELO – Bij de rechtbank in Almelo wordt hard gewerkt aan de nieuwbouw van een digitale zittingszaal. De zittingszaal moet toonaangevend worden wat digitale voorzieningen betreft, zodat bodes niet meer dozen vol papieren dossiers hoeven te brengen en te halen. Dat voorkomt tevens dat dossiers spoorloos verdwijnen. Voor de advocatuur komen er eveneens voorzieningen zodat zij net als de rechters via een Ipad hun eigen dossiers kunnen raadplegen. Beeldschermen completeren het geheel en voor de pers komen er eveneens technische voorzieningen om beter verslag te kunnen doen van de zittingen. Uiteraard met de nodige veiligheidsvoorschriften omschreven.
De afdeling bestuursrecht is het verst gevorderd met de voorgenomen digitale implementering.
 

ALMELO – De ondernemingsraden van de rechtbanken in Almelo, Arnhem, Zutphen en Zwolle-Lelystad keren zich tegen het plan van het Ministerie van Justitie om de rechtbanken samen te voegen tot één grote 'bestuurlijke' rechtbank.
Schriftelijk heeft men een ‘brandbrief’ gestuurd naar de Eerste Kamer waarin wordt uiteengezet dat het plan leidt tot langere reistijden van rechters waardoor de kwaliteit van de rechtspraak zou afnemen en ook minder rechtszaken kunnen worden behandeld.

De rechtbanken trokken al eens eerder aan de bel en noemden toen ook de grotere afstand ten opzichte van burgers een probleem. Ook de gemeenten waar rechtbanken gevestigd zijn maakten bezwaar evenals advocatenkantoren die hun vestigingslocaties in gevaar zagen komen.
De toenmalig burgemeester van Almelo, Menno Knip was faliekant tegen en vreesde dat de rechtbank zou verdwijnen naar Zwolle. Nu mag hij als senator voor de VVD zijn afkeuring of instemming kenbaar maken.
De rechters in Gelderland en Overijssel kunnen wel instemmen met een opdeling in twee rechtbanken, maar dat ligt niet in het plan opgesloten. Het wordt dus ja of nee. In het laatste geval mag minister Ivo Opstelten zich opnieuw buigen over de hervorming van de rechtspraak en  haar locaties. 

 
18-06-2012  

Volker-Wessels bedrijven krimpen in

 

RIJSSEN – Bouwconcern Volker-Wessels haalt de stofkam door de diverse dochterbedrijven. Zo worden de bouwdochters Goossen Almelo en Te Pas Enschede samengevoegd waardoor 31 mensen hun baan verliezen, meldt een betrokken personeelslid. Eerder dit jaar werd Goossen Almelo al met 11 personen ingekrompen. Waar de fusiedochter zich blijft vestigen is nog onzeker.
Ook bij de Brabantse dochteronderneming De Bonth van Hulten moet het mes in het personeelsbestand. Een kwart van het personeel, zijnde 115 medewerkers, moet omzien naar een andere baan. Het bedrijf werkt vooral regionaal.

 
19-06-2012  

Gestolen vrachtwagen Thomas Berger uitgebrand

 

EMLICHHEIM (D) – De vrachtwagen van zanger Thomas Berger die vorige week dinsdag in Enschede gestolen werd, is door de Duitse politie maandagmorgen uitgebrand terug gevonden in Emlichheim. De vrachtwagen werd zondag gebruikt bij een diefstal van metalen bij een bedrijf in het Duitse Hoogstede aan de Bathorner Straße.
Tipgevers kunnen zich hier melden.

< Foto: Polizei Emsland
 

 
19-06-2012  

Verkoop huizen in Overijssel gestegen

 

ZWOLLE – Volgens cijfers van het Kadaster zijn in Overijsel in mei jl. 647 woningen verkocht. Dat is 14,7 procent meer dan in mei 2011.
Koploper is Zeeland waar de stijging het hoogst is met 17,1 procent. Friesland daarentegen eindigt als laatste met een krimp van 4 procent. De gemiddelde stijging van verkoop in Nederland is 2,7 procent.
Wel blijven de verkoopprijzen in Nederland gemiddeld dalen. Hoekwoningen en appartementen zijn het meest in prijs gedaald. Het aantal executieverkopen steeg van 222 naar 269. Een stijging van 21,2 procent.
 

 
19-06-2012  

Grolsch 50e convenantpartner Twente Mobiel


Herman Mulder (links)(Voorzitter Stuurgroep Twente Mobiel) overhandigt Koert van ´t Hof (Hoofd Corporate Affairs Grolsch) het convenant Mobiliteitsmanagement Twente.
 

ENSCHEDE – Twente Mobiel heeft met Grolsch als vijftigste convenantpartner een mijlpaal bereikt. Grolsch wil als partner het gebruik van openbaar vervoer naar eigen terrein verbeteren. Alle aangesloten werkgevers werken aan een vermindering van het aantal autokilometers in de spits door slim werken en slim reizen te bevorderen. Dit komt niet alleen de bereikbaarheid van de regio ten goede, maar geeft ook invulling aan het duurzaamheid- en gezondheidsbeleid van werkgevers.

Wat betreft slim reizen werkt Grolsch momenteel aan het stimuleren van het openbaar vervoer van en naar de brouwerij. De heer Van ’t Hof, Hoofd Corporate Affairs bij Grolsch: “Grolsch is met de ligging aan de A35 goed bereikbaar met de auto. Reizen met het openbaar vervoer naar ons terrein is nu jammer genoeg een behoorlijke onderneming. Dat willen we graag verbeteren.”

Twente Mobiel is erg blij met de toetreding van Grolsch. De heer Herman Mulder, wethouder te Borne en voorzitter Stuurgroep Twente Mobiel: “Eén van onze speerpunten is kennisuitwisseling. Grolsch doet al veel op mobiliteitsgebied (o.a. fietsplan voor medewerkers, thuiswerkmogelijkheden, flexibele werktijden). Zij kunnen deze kennis en ervaring delen met andere werkgevers. We hoeven natuurlijk niet allemaal het wiel opnieuw uit te vinden.“

Twente Mobiel bereikt inmiddels 37.000 werknemers. Bij elke convenantwerkgever onderzoekt Twente Mobiel middels een scan de mobiliteitsstromen en het reisgedrag van medewerkers. Op basis hiervan wordt gekeken welke mogelijke acties kunnen worden ingezet om het slim werken en reizen te bevorderen, zoals stimulering van (e-)fiets, openbaar vervoer, carpoolen, het nieuwe werken, etc.

 
20-06-2012  

Wierden verbetert veiligheid voor fietsers

  WIERDEN - De gemeente Wierden neemt maatregelen om de verkeersveiligheid voor fietsers in het centrum te verbeteren. Het gaat om het kruispunt Stationsstraat-Appelhofdwarsstraat en het verkeersplein tussen de Stationsstraat-Marktstraat-Kerkhofstraat. Dat vertelde wethouder Bekke gisteren in een gesprek met vrouwenorganisatie ‘Vrouwen van nu’, die een petitie aanboden over de veiligheid van fietsers in het centrum van Wierden.
Initiatiefneemster Dinie Heldoorn vindt het centrum van Wierden gevaarlijk voor fietsers en haalde 81 handtekeningen op tijdens een bijeenkomst van ‘Vrouwen van nu’. Deze handtekeningen overhandigde ze namens de vrouwenorganisatie aan wethouder Bekke.
Lees verder...

 
20-06-2012  

Cascobenadering in Twents landschapsbeleid

  TUBBERGEN - Geen ingewikkelde aanvragen, maar vooraf duidelijkheid, dat is wat de gemeenten Tubbergen, Dinkelland, Oldenzaal en Losser samen met de provincie Overijssel voorstaan bij de inrichting van agrarische kavels.

Agrariërs hebben belang bij grote, gemakkelijk te bewerken kavels. Daarom is het soms nodig landschapselementen zoals bomenrijen, houtwallen, houtsingels en (kleinere) bossen te verwijderen. Volgens de Tubbergse wethouder Gerrit Ophof zit er voor de aanvragers een groot voordeel aan het nieuwe beleid. “Het is een nieuwe manier van denken, waarbij het mes aan twee kanten snijdt: je ontwikkelt een robuust landschap en tegelijkertijd wordt tegemoet gekomen aan een goede verkaveling van onze melkveebedrijven”.
Lees verder...

 
21-06-2012  

Journalist mond gesnoerd in zaak HotelCard


Alwin Offereins voelt zich zwaar gepiepeld.
 

ALMELO – De Almelose Freelance journalist Alwin Offereins mag na een uitspraak in kort geding van de rechtbank Almelo het bedrijf Hotel Group geen ‘oplichters’ meer noemen. Ook moet hij zijn schrijfsels op diverse ‘internetfora’ verwijderen en de kosten van het geding betalen.

Volgens Offereins benadert Hotel Group potentiële klanten telefonisch met een ‘prijsmelding’ en verkoopt tegelijkertijd een jaarabonnement op de HotelCard à raison van 150 euro per jaar. Dit Hotelpaspoort geeft volgens de Hotel Group recht op gratis overnachtingen. Offereins ging daar op in en voelt zich achteraf gepiepeld omdat hij geen hotel kon vinden die de kaart accepteerde. Reden voor hem om op onderzoek te gaan naar andere vermeende gedupeerden. Die kwam hij o.a. tegen op diverse internetfora zoals o.a. Omroep Max en de Consumentenbond. Via oproepberichten verzamelde Offereins ervaringen van andere ‘slachtoffers’ en confronteerde daarmee de Hotel Group en het moederbedrijf Sell It. Dat deed hij volgens de uitspraak onzorgvuldig, omdat je daarbij niet zomaar de term 'oplichter' mag gebruiken. Een direct contact met Hotel Group en/of Sell It is hem niet ontzegd.

Noem dus nooit iemand een 'oplichter' zonder dat er een gerechtelijke uitspraak ligt.
Voor Offereins is het dus na de uitspraak gedaan met de procedure, want je vermeende recht proberen te halen is ook een dure geschiedenis, is hem gebleken.
Toch maar goed dat er een Consumentenbond is net zoals o.a. TV-programma’s als Kassa, Tros Opgelicht en het consumentenprogramma van Omroep Max. Of ze het ‘stokje’ overnemen horen we misschien later.

Lees ook: ‘Hotel Group/Sell It wil journalist de mond snoeren
Lees eveneens de uitspraak in kort geding.

 
25-06-2012  

Waterschapscampagne 'Geen exoot in de sloot'


Grote Waternavel verstikt sloten en beken
  ALMELO - Exotische waterplanten in sloten en wateren begint een probleem te worden voor de waterschappen. Waterschap Regge & Dinkel is daarom een campagne gestart. Hebt u overtollige vijverplanten? Gooi ze in de GFT-bak. Laat ze niet achter in sloten, beken, vijvers, poelen en kanalen want daar veroorzaken ze veel overlast.

Ieder jaar krijgen veel tuinen en vijvers een opknapbeurt. Dat betekent vaak dat stadsvijvers, beken en rivieren ongevraagd verrast worden door vijverbezitters die hun overtollige vijverplanten in of langs het water achter laten. Vaak zitten daar uitheemse of exotische planten bij die zich razendsnel verspreiden en zorgen voor overlast.

De exotische planten groeien niet alleen snel, ze zijn ook nog eens moeilijk te verwijderen. Ze verdringen de normale planten in het water en belemmeren bovendien de waterdoorvoer. Dit kan plaatselijke overstromingen veroorzaken. De onwelkome plantjes kosten veel tijd en geld. Het waterschap controleert het water en de oevers op de ongewenste planten en probeert deze zo zorgvuldig mogelijk te verwijderen.

Treft u exotische planten aan in sloten, beken, vijvers, poelen en kanalen?
Meldt het bij het waterschap: tel: 0546-832525.
Lees verder...

 
26-06-2012  

Staphorst hoogste tariefstijger, Losser daalt

 

ZWOLLE – De gemeente Staphorst is de hoogste stijger qua gemeentelijke belastingdruk. De meeste gemeenten in Overijssel verhoogden de belastingdruk middels de OZB, Afvalstoffen- en Rioolheffing.
De gemeente Staphorst staat echter volgens het grafiekje dat uitgaat van de gemiddelde woningwaarde in Overijssel nog wel bij de goedkoopste vier. Grotere gemeenten in Overijssel als Enschede, Deventer en Almelo vormen de top 3 qua duurte volgens dezelfde grafiek.
Toch zijn er gemeenten waar de belastingdruk is verlaagd ingaande 2012. Wierden, Kampen, Hardenberg, Ommen en Losser behoren daartoe. Losser is zelfs de grootste daler met ietsje meer dan 6 procent.
Opvallend ook de verschillen in tarieven van de Afvalstoffenheffing van de Twentse gemeenten die werken met Twente Milieu. Één uitvoerende dienst en toch verschillen. Opvallend daarbij de gemeente Almelo die een één persoon huishouden net zoveel laat betalen dan huishoudens met meer personen. Enschede spant de kroon bij de OZB-tarieven.
Lees de bijlage met meerdere vergelijkingen.


Belastingdruk 2012 Overijssel

Fotoreportage (1 foto's)...

 
26-06-2012  

Tubbergen stopt subsidiestroom CSI Twente

 

TUBBERGEN – De gemeenteraad van Tubbergen voelde zich overvallen met het collegevoorstel om het CSI Twente gedurende de komende 3 jaar 25.000 euro jaarlijks toe te zeggen. Uit de discussie bleek dat daarvoor een VIP-box ter beschikking komt om genodigden te ontvangen en te verwennen. De rekening voor de hapjes en drankjes was namelijk in het bedrag begroot voor een slordige 7000 euro. Dat nu was de gemeenteraad al te gortig en men vroeg zich af of er soms kaviaar werd genuttigd. De gemeente draagt al jaren bij aan het CSI, maar kennelijk wist de gemeenteraad niet hoeveel. Diverse fracties vonden de toezeggingen al te gortig en zeker niet publiek uit te leggen gelet op de subsidiekortingen die de gemeente doorvoert voor andere verenigingen en organisaties.
Omdat de uitnodigingen voor het komende CSI Twente van 12 t/m 15 juli a.s. al de deur uit waren, ‘slikte’ de meerderheid van de raad de uitgaven voor dit jaar. Het college van B&W weet echter ook dat er bij de begrotingsbehandeling 2013 een dikke streep door de toezegging voor komende jaren gaat. De raad ging uiteindelijk ook accoord met de éénmalige toezegging van 15.000 euro voor een symposium op het CSI Twente. Ook hiervoor waren de uitnodigingen al verstuurd.
Luister hier naar Twente FM

 
26-06-2012  

ZON-zomeractie in de zwembaden van de ZON

 

ALMELO - In een groot aantal zwembaden die aangesloten zijn bij Stichting ZON kan men de komende zomer deelnemen aan de zgn. ZON-zomeractie. ZON staat voor Stichting Zwembaden Oost Nederland en is een samenwerkingsverband tussen een 24-tal zwembaden in Oost Nederland. Deelnemende zwembaden aan deze actie zijn: De Whee-Goor, De Marsch-Hardenberg, De Vijf Heuvels-Markelo, Brilmansdennen-Losser, De Vlaskoel-Tubbergen, De Mors-Delden, De Kuiperberg-Ootmarsum, De Koerbelt-Rijssen, Het Sportpark-Almelo, Het Ravijn-Nijverdal, Carrousel-Ommen, Olde Vechte-Ommen, De Stamper-Vriezenveen, De Groene Jager-Den Ham, Dorper Esch-Denekamp, De Plump-Westerhaar, De Zandstuve-Vroomshoop, De Hattemat-Gramsbergen, De Kiefer-Dedemsvaart, Onder Ons-De Krim, Twenhaarsveld-Holten en De Tippe-Heino. Het zwembad in Oldenzaal doet niet mee.
Bij ieder bezoekje aan het zwembad (van 1 juli t/m 31 augustus 2012) ontvang je als deelnemer een stempel en bij een volle kaart zijn er mooie prijzen te winnen. Een volle stempelkaart is tevens goed voor een vrijkaartje voor een gezin (max 2 volwassenen en 2 kinderen). Deze kan tot 31 augustus 2013 worden ingeleverd bij één van de deelnemende zwembaden behoudens het bad waar de kaart verkregen is.
 

 
27-06-2012  

Electrabel verhoogt alleen gasprijs

 

ALMELO – Voor de klanten van energieleverancier Electrabel in de netwerkgebieden van Cogas en Rendo (regio 8) blijft per 1 juli a.s. de prijs van elektriciteit gelijk. Bij enkeltarief is dat € 0,0862 per Kwh. Bij dubbeltarief dag € 0,0960 per Kwh en dubbeltarief nacht € 0,0740 per Kwh. De kosten van groene of gewone elektriciteit zijn gelijk. Het vastrecht voor zowel gas als elektriciteit bedraagt € 27,50 per jaar.
Wel verhoogt Electrabel de gasprijs met bijna 4 eurocent van € 0,4286 naar € 0, 4671 per M3 gas. Als reden meldt Electrabel de hoge benzineprijzen eerder dit jaar. Deze prijs geldt tot een gebruik van 5.000 m3 per jaar. De vermelde tarieven zijn inclusief BTW.

 
27-06-2012  

Twente wil meer geld voor kanaalonderhoud

 

ENSCHEDE – Regio Twente maakt zich sterk om 50 miljoen euro uit Den Haag te krijgen voor het verbreden en verdiepen van de kanalen in Twente voor de scheepvaart.
Minister Schultz stelde eerder dit jaar 125 miljoen euro beschikbaar, maar van dit bedrag is 70 miljoen euro geoormerkt voor de aanleg van een tweede grotere sluis in het Twentekanaal bij Eefde. Dit n.a.v. de kabelbreuk waardoor de sluisdeur omlaag viel en Twente maanden onbereikbaar was voor de scheepvaart en het containervervoer met een tijdelijke ontheffing over spoor naar Almelo moest worden verlegd.
Met 50 miljoen euro extra denkt Regio Twente alle kanalen op capaciteit te kunnen brengen om de groeiende containertransporten over water te kunnen opvangen en het transport over de weg te kunnen verminderen.

 
30-06-2012  

Hans Schutte van ROC Twente naar ministerie

 

HENGELO – Hans Schutte, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ROC van Twente, is benoemd tot directeur-generaal Hoger Onderwijs, Beroepsonderwijs, Wetenschap en Emancipatie van het ministerie van Onderwijs. De ministerraad maakte dat vrijdag bekend. De benoeming van Hans Schutte gaat in op 1 september a.s.
Schutte was vijf jaar als bestuurder actief bij het ROC van Twente, dat grote vestigingen heeft in o.a. Hengelo, Almelo en Enschede en kleinere vestigingen in andere steden in Oost Nederland.

Archieffoto v.r.n.l.: Hans Schutte, Johan Cruyff en Todd Bean gaven het startsein voor het Johan Cruyff College voor topsporters als onderdeel van het ROC van Twente.

Archief
Terug naar vorige pagina