Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-06-2012  

O.M. heeft problemen vervolging Jansen Steur

 

ROTTERDAM/ALMELO - Het Openbaar Ministerie moet in de strafvervolging van de Enschedese oud-neuroloog Jansen Steur de zwaarste aanklachten laten vallen omdat niet alle bewijslast daarvoor rond te krijgen is. Het gaat dan in zaken voor pogingen tot zware mishandeling van patiënten met de dood tot gevolg. Bovendien zijn sommige gevallen verjaard.
De zaak Jansen Steur is formeel overgenomen door het parket Rotterdam vanwege de hogere kennis in medische tuchtzaken. Het Openbaar Ministerie acht het wel mogelijk dat Jansen Steur wordt vervolgd voor het toebrengen van schade aan de gezondheid van patiënten. Daarnaast gaat het O.M. de oud-neuroloog van het MST Enschede vervolgen voor valsheid in geschrifte, diefstal van medicijnen en het verduisteren van 90 duizend euro.
Het O.M. heeft negen ex-patienten, die aangifte hebben gedaan, in een speciale bijeenkomst op de hoogte gesteld van de resultaten in de strafzaak tegen Jansen Steur. De patiënten reageerden in hun geval teleurgesteld.
‘Voor een succesvolle strafvervolging is het noodzakelijk dat alle patiënten die aangifte deden nog een verplicht psychologisch moeten ondergaan, aldus O.M. Het O.M. in Rotterdam verwacht eind dit jaar tot een vervolg voor de rechter te komen.


Persbericht O.M. - EMZ - Jansen Steur

Archief
Terug naar vorige pagina