Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
21-06-2012  

Journalist mond gesnoerd in zaak HotelCard


Alwin Offereins voelt zich zwaar gepiepeld.
 

ALMELO – De Almelose Freelance journalist Alwin Offereins mag na een uitspraak in kort geding van de rechtbank Almelo het bedrijf Hotel Group geen ‘oplichters’ meer noemen. Ook moet hij zijn schrijfsels op diverse ‘internetfora’ verwijderen en de kosten van het geding betalen.

Volgens Offereins benadert Hotel Group potentiële klanten telefonisch met een ‘prijsmelding’ en verkoopt tegelijkertijd een jaarabonnement op de HotelCard à raison van 150 euro per jaar. Dit Hotelpaspoort geeft volgens de Hotel Group recht op gratis overnachtingen. Offereins ging daar op in en voelt zich achteraf gepiepeld omdat hij geen hotel kon vinden die de kaart accepteerde. Reden voor hem om op onderzoek te gaan naar andere vermeende gedupeerden. Die kwam hij o.a. tegen op diverse internetfora zoals o.a. Omroep Max en de Consumentenbond. Via oproepberichten verzamelde Offereins ervaringen van andere ‘slachtoffers’ en confronteerde daarmee de Hotel Group en het moederbedrijf Sell It. Dat deed hij volgens de uitspraak onzorgvuldig, omdat je daarbij niet zomaar de term 'oplichter' mag gebruiken. Een direct contact met Hotel Group en/of Sell It is hem niet ontzegd.

Noem dus nooit iemand een 'oplichter' zonder dat er een gerechtelijke uitspraak ligt.
Voor Offereins is het dus na de uitspraak gedaan met de procedure, want je vermeende recht proberen te halen is ook een dure geschiedenis, is hem gebleken.
Toch maar goed dat er een Consumentenbond is net zoals o.a. TV-programma’s als Kassa, Tros Opgelicht en het consumentenprogramma van Omroep Max. Of ze het ‘stokje’ overnemen horen we misschien later.

Lees ook: ‘Hotel Group/Sell It wil journalist de mond snoeren
Lees eveneens de uitspraak in kort geding.

Archief
Terug naar vorige pagina