Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
19-06-2012  

Grolsch 50e convenantpartner Twente Mobiel


Herman Mulder (links)(Voorzitter Stuurgroep Twente Mobiel) overhandigt Koert van ´t Hof (Hoofd Corporate Affairs Grolsch) het convenant Mobiliteitsmanagement Twente.
 

ENSCHEDE – Twente Mobiel heeft met Grolsch als vijftigste convenantpartner een mijlpaal bereikt. Grolsch wil als partner het gebruik van openbaar vervoer naar eigen terrein verbeteren. Alle aangesloten werkgevers werken aan een vermindering van het aantal autokilometers in de spits door slim werken en slim reizen te bevorderen. Dit komt niet alleen de bereikbaarheid van de regio ten goede, maar geeft ook invulling aan het duurzaamheid- en gezondheidsbeleid van werkgevers.

Wat betreft slim reizen werkt Grolsch momenteel aan het stimuleren van het openbaar vervoer van en naar de brouwerij. De heer Van ’t Hof, Hoofd Corporate Affairs bij Grolsch: “Grolsch is met de ligging aan de A35 goed bereikbaar met de auto. Reizen met het openbaar vervoer naar ons terrein is nu jammer genoeg een behoorlijke onderneming. Dat willen we graag verbeteren.”

Twente Mobiel is erg blij met de toetreding van Grolsch. De heer Herman Mulder, wethouder te Borne en voorzitter Stuurgroep Twente Mobiel: “Eén van onze speerpunten is kennisuitwisseling. Grolsch doet al veel op mobiliteitsgebied (o.a. fietsplan voor medewerkers, thuiswerkmogelijkheden, flexibele werktijden). Zij kunnen deze kennis en ervaring delen met andere werkgevers. We hoeven natuurlijk niet allemaal het wiel opnieuw uit te vinden.“

Twente Mobiel bereikt inmiddels 37.000 werknemers. Bij elke convenantwerkgever onderzoekt Twente Mobiel middels een scan de mobiliteitsstromen en het reisgedrag van medewerkers. Op basis hiervan wordt gekeken welke mogelijke acties kunnen worden ingezet om het slim werken en reizen te bevorderen, zoals stimulering van (e-)fiets, openbaar vervoer, carpoolen, het nieuwe werken, etc.

Archief
Terug naar vorige pagina