Sportberichten


Plaatsing  
 
01-11-2012  

Gerco Schröder mogelijk weer te paard

 

LOCHEM – Stal Eurocommerce en Rabobank zijn weer met elkaar in gesprek om Gerco Schröder weer aan concoursen te laten deelnemen, meldt HippischTwente.nl. Rabobank legde beslag op de paardenpaspoorten van Stal Eurocommerce als onderdeel in een groter geschil met Eurocommerce Vastgoed. De Tilburgse advocaat Mr. Schelstraete voert namens Stal Eurocommerce de onderhandelingen. Men hoopt uiterlijk volgende week woensdag een compromis bereikt te hebben, zodat Gerco Schröder weer aan internationale wedstrijden kan deelnemen.

 
02-11-2012  

Parcoursbouwer Jos Brinkman FEI-gepromoveerd


Parcoursbouwer Jos Brinkman in een karakteristieke pose tijdens de Almelose Ruiterdagen op het Twents Hippisch Centrum.
Foto: AR - Alexander Kamp.
 

AKEN (D)/ALBERGEN – Jos Brinkman uit Albergen, al sinds jaren hoofdverantwoordelijk voor de prachtige springconcoursen tijdens de Almelose Ruiterdagen, is aan de ‘Aachen school of Course Design’ gepromoveerd tot internationaal parcoursbouwer voor de ‘Fédération Equestre Internationale’ (FEI) op level 3. Brinkman doorliep de cursus samen met zijn landgenoot Henk Linders uit het Limburgse Sevenum, waardoor nu acht Nederlanders met een level 3 een toelating hebben voor de internationale hippische springsport die vallen onder verantwoordelijkheid van de FEI.

De ‘Aachen school of Course Design’ werd in 2004 opgezet door de internationaal vermaarde Duitse parcoursbouwers Prof. Arno Gego en Olaf Pedersen en Leopoldo Palacios uit Venezuela, Honorary Vice-President van de FEI.
Brinkman die docent is bij de opleiding paardenhouderij van AOC Oost in Enschede en daar ook al een echte fanclub heeft, doorliep de cursus in Aken gedurende 6 lange dagen waarbij theorie, het tekenen van parcoursen en het daadwerkelijk bouwen in de praktijk de hoofdmoot vormden. Vooral de uitleg over keuzes voor bepaalde lijnen in het parcours en de afstanden van de hindernissen onderling, vormden daarbij de hoofdmoot.

Brinkman geniet als parcoursbouwer al grote bekendheid in Oost Nederland en is bijvoorbeeld al jaren verantwoordelijk voor de springconcoursen tijdens de Almelose Ruiterdagen en bouwt al vele jaren tijdens het CSI Twente, waar hij ook al eens met de vermaarde Olaf Pedersen samenwerkte.
Ook op vele landelijke concoursen in de regio is Brinkman present als hoofdparcoursbouwer waar hij meestal assistenten onder zijn hoede heeft. Met de FEI-promotie van Brinkman wordt de kwaliteit van de hippische springsport in Oost Nederland nog maar eens onderstreept. Brinkman mag nu op alle internationale hippische evenementen bouwen t/m vijf sterren. Alleen de Olympische Spelen zijn voor Brinkman nog een brug te ver, dan heeft hij FEI level 4 nodig, ook wel de O-status genoemd.

Lees ook: HippischTwente.nl

 
02-11-2012  

Darter Kist speelt Europese titelfinale

 

ANTALYA – Darter Christian Kist uit Vroomshoop speelt zaterdag in het Turkse Antalya in de finale om de Europese dartstitel tegen de Schot Gary Stone. Kist die in januari jl. ook de Lakeside won in Frimley Green (foto), won de kwartfinale met een 101 finish van de Fin Jarkko Komula. In de partij werkte hij een 2-4 achterstand in legs weg. In de halve finale versloeg Kist overtuigend Johnny Clayton uit Wales.
 

 
03-11-2012  

Even hoop voor Eurosped TVT tegen Irmato VC


Annelin Pasveer in de verdediging
Foto: Nick Zweers Fotografie
 

ALMELO – In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen verloor Eurosped TVT met 1-3 van titelkandidaat Irmato VC Weert. In de topsporthal IISPA bleken de dames van Irmato in alles sterker dan de Twentse topvolleybalsters. Ondanks de ‘mannelijke’ training die coach Jan Berendsen in de voorgaande week had ingebracht, ontbrak vooral kracht maar ook individueel vernuft.
In de eerste set overrompelde Irmato de thuisspelende ploeg met keiharde services en smashes waardoor al snel een voorsprong werd behaald. Europsed herstelde zich na de eerste schrik, maar kwam ook niet dichterbij waardoor de set met 19-25 naar de bezoeksters ging.
In de tweede set begon voor Irmato international Angelique Vergeer met de opslag die agressief serverend zorgde voor een 0-6 voorsprong. Teveel persoonlijke fouten zorgden er voor dat Eurosped niet dichterbij kwam, ook niet nadat coach Jan Berendsen het jeugdige talent Ilona ter Avest inbracht voor de 1,95 lange Jeanine Stoeten. Antoinette Postthuma bracht nog even de hoop terug met een goede servicebeurt, maar uiteindelijk ging de tweede set met grote cijfers (15-25) verloren.
In de derde set leefde Eurosped TVT helemaal op. Berendsen had Zuzana Buchlova geofferd voor de terugkerende Stoeten. Via 5-2 liep men uit naar 10-5 met agressieve opslagen en veel scorend vermogen van de smashende zusjes Ilse en Karin Oude Luttikhuis. Toch kwamen de Weertse dames weer langszij met 13-13 waarna zich een gelijk opgaande strijd ontwikkelde en Eurosped TVT uiteindelijk twee punten voorsprong wist te pakken omdat ook Marlou Sommer een duit in het zakje deed bij goed aangekomen passes. Via 16-14, 20-18 en 23-21 wisten de Twentse dames deze set uiteindelijk met 25-21 op naam te zetten omdat ook Laura Behrens op dreef kwam en libero Annelin Pasveer enkele goede reddingen verrichtte.
In de vierde set wist Eurosped TVT het ‘vermogen’ uit de derde set niet nogmaals te brengen waardoor Irmato VC Weert uiteindelijk met ruime cijfers (15-25) de set en de partij op naam wist te zetten.

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

(Klik hier voor alle 100 foto's)

Lees hier het commentaar van speelster Jeanine Stoeten

Fotoreportage (18 foto's)...

 
03-11-2012  

Almelose zaterdagvoetballers allemaal onderuit

 

ALMELO - In de tweede klasse H ging ON kansloos onderuit tegen het bezoekende Bergentheim met 1-6.
Doelpuntenmakers: ON – Bergentheim 1-6 (1-2). Piljic 1-0, Kikkert 1-1, De Haan 1-2, Hakkers 1-3 en 1-4, Lamberink 1-5, Hakkers 1-6.

In de Vierde klasse D werd bij fusieclub Sv. DRC 2012 laatste man Haçi Sen node gemist door een schorsing. De bewoners van ‘De Riet’ gingen in Marle met 4-1 onderuit tegen MVV’69.
Doelpuntenmakers: MVV ’69 – DRC 2012 4-1 (3-1). Lammertink 1-0, Grevelman 2-0, Cokluk 2-1, Poots 3-1, Jansen of Lorkeers 4-1.
Het Aadorpse ASV’57 had in de uitwedstrijd tegen RKSV op meer gehoopt, maar dat pakte anders uit.
Doelpuntenmakers: RKSV – ASV ’57 4-0 (1-0). Stegeman 1-0, John Loohuis 2-0 en 3-0, De Wilde 4-0.

 
03-11-2012  

PSV wint van angstig spelend Heracles


Quansah zet aan de zijlijn de sliding te laat in en ontvangt daarvoor zijn tweede gele prent.
Foto: Harry Broeze
 

EINDHOVEN – Op geen enkel manier heeft Heracles Almelo tegen PSV laten zien waarom het sinds augustus ongeslagen was en waarom het in een 3-4-3 opstelling zoveel punten wist te vergaren. PSV was heer en meester en had veel meer doelpunten moeten maken dan de vier die het tegen de Heraclieden wist te scoren 4-0.
De slordig spelende Almeloërs waren geen schim van de wedstrijd tegen Ajax en verloor veel te veel de bal door slordige passes en persoonlijke duels. Trainer Peter Bosz had er maar een uitleg voor: ”Er zat angst in de ploeg vanaf het begin en daar heb ik geen verklaring voor. Het lag vooral aan ons zelf want we hebben niet gedurfd om te voetballen. Daar moeten we van leren, maar ik ben er wel doodziek van’’.
Mertens zette de Eindhovenaren op voorsprong nadat Hutchinson hem binnen de zestien op maat bediende. PSV miste vele kansen en had in de eerste helft al ruim afstand moeten nemen. Het was een foutje van Bruns die leidde tot de 2-0 door zich de bal te laten ontfutselen door Mertens die Narsingh bediende. Voordien had hij al de nodige kansen had gemist.
In de tweede helft bleef Heracles achterin hangen en durfde net zoals in de eerste helft nauwelijks voorwaarts te voetballen. Matavz en DeRijck misten opgelegde kansen door tegen de lat te schieten en door een redding op de doellijn.
Eventjes probeerde Heracles het spel te verzetten naar het doel van Waterman. Een schot van Armenteros werd geblokt en de aansluitende corner van Vejinovic belandde haast in de goal als Waterman dat niet had voorkomen met behulp van de paal. Armenteros probeerde het even later nog via een lange rush, maar zijn schot ging rakelings langs de paal.
Narsingh mistte in deze fase een enorme kans door van dichtbij over het doel van Pasveer te schieten.
PSV wist het initiatief weer naar zich toe te trekken en dat resulteerde in een 3-0 voorsprong door Strootman, die wel het net wist te vinden. Toen een kwartier voor tijd Quansah aan de zijlijn in de fout ging en van scheidsrechter Makkelie het tweede geel te zien kreeg, was het helemaal over voor de Heraclieden. De 4-0 van Matavz, die in de eerste helft al was ingevallen voor de geblesseerde Lens, was louter nog voor de statistiek.

Fotoreportage: Harry Broeze klik
hier 

PSV – Heracles Almelo 4-0 (2-0)
Scoreverloop: 19. Mertens 1-0, 36. Narsingh 2-0, 74. Strootman 3-0, 81. Matavz 4-0.

Commentaren:
Peter Bosz: ‘Het sloeg nergens op
Dick Advocaat: ‘We hadden meer moeten scoren

Scheidsrechter: Makkelie
Rood: 76. Quansah (Heracles/ 2x geel) Geel: Rienstra, Pasveer (Heracles)
Opstellingen:
PSV: Waterman, Manolev, Derijck, Marcelo, Willems (76. Bouma), Hutchinson, Strootman, Wijnaldum, Narsingh, Lens (27. Matavz), Mertens.
Heracles Almelo: Pasveer; Te Wierik, Rienstra, Dorda; Bruns (64. Vejinovic), Quansah, Overtoom, Duarte; Gouriye (74. Pedro), Armenteros, Everton (46. Castillion).

 
03-11-2012  

Kist verliest single titel maar wint koppel en team

 

ANTALYA – Christiaan Kist heeft zaterdagmiddag niet de individuele Europese titel darts weten te pakken tegen de Schot Gary Stone. De 26-jarige darter uit Vroomshoop verloor in de singlefinale met 7-4. Met finishes van 180 in de eerste drie legs wist Kist nog wel op voorsprong te blijven, maar daarna nam Stone het initiatief over via een break om uiteindelijk met 7-4 de Europese singletitel te pakken.
In de ochtenduren bleek Christian Kist samen met de Drentse koppelgenoot Jan Dekker wel de beste en werden beiden Europees kampioen van de WDF door een simpele 6-0 overwinning in legs op het Litouwse duo Darius Labnauskas en Arunas Cilpys.
Na zilver en goud was het voor Kist echter nog niet gedaan. In de laatste finale van de dag werd door Kist samen met Benito van de Pas, Wesley Harms en Jan Dekker teamgoud behaald door de Britten Adams, O'Shea, Waiters en Atkins te verslaan met 9-7. Het was Jan Dekker die met een magistrale leg de wedstrijd op slot gooide.
Nederland was toch al op dreef op de finaledag, want in de ochtenduren ging de koppelfinale bij de dames naar Karin Krappen en Tamara Schuur door de Britse dames Edwards en Gore met 6-3 te verslaan. Krappen en Schuur wonnen eveneens het ‘goud in het ‘overall’ klassement. Met vijf maal goud en één keer zilver kwamen de Nederlanders dus ijzersterk voor de dag tijdens de WDF European Championship 2012 in het Turkse Antalya.
Voor meer info klik hier.
 

 
05-11-2012  

Britse pers keihard tegen racist met aap-geluid

 

LONDEN – De Daily Mail heeft keihard uitgehaald naar de dader van racistische aapgeluiden en gebaren richting Manchester United-spits Danny Welbeck in de wedstrijd tegen Chelsea woensdag jl. om de League Cup.

De krant achterhaalde de ware identiteit van de racist in kwestie en vond op internet compromitterende foto’s van de 28-jarige Gavin Kirkham en plaatste deze in de krant en op de website.
Nog voordat de politie hem had achterhaald vroeg de Daily Mail hem ook om commentaar. Het antwoord luidde: ‘Nee nu niet, ik ben druk. Ik probeer geld te verdienen. Bel me morgen maar.’

Chelsea had na het incident al uitgesproken dat het de dader voor het leven zou uitbannen en ook juridisch zou vervolgen. Chelsea was al eerder in het nieuws, omdat het ook een klacht heeft ingediend tegen scheidsrechter Mark Clattenburg. Hij zou in het competitieduel tussen Chelsea en Manchester United ‘shut it, monkey’ hebben geroepen tegen Chelsea-middenvelder John Obi Mikel. Dit onderzoek loopt.
Racistische uitingen bij voetbalwedstrijden zijn een veel voorkomend probleem in het Britse voetbal.

 
06-11-2012  

Ruiter Gerco Schröder niet langer te voet

 

LOCHEM/WIERDEN – Gerco Schröder mag sinds vandaag weer deelnemen met paarden van Stal Eurocommerce aan hippische evenementen. In Wierden brengt hij woensdag EC Zirikit aan de start tijdens de Medium Tour van het CSI** Indoor Wierden en ook donderdag staat Gerco Schröder aan de start.
Het komend weekend start Schröder Eurocommerce London, Eurocommerce New Orleans en Callahan in Wenen tijdens het CSI*****
Dat is een eerste resultaat na gesprekken met de Rabobank die als schuldeiser in het faillissement van Eurocommerce Vastgoedontwikkeling uit Deventer ook beslag liet leggen op de paarden van Stal Eurocommerce uit Lochem. Hoe het na Wenen verder gaat is nog onduidelijk.
 

 
07-11-2012  

Zwemtoppers dienen zich aan bij De Veene


Iris Tjonk (midden) heeft al 4 NJK-limieten op zak
 

ALMELO – Bij Z & PV De Veene uit Almelo zitten er weer nieuwe zwemtalenten aan te komen. Misschien wel het grootste talent is de 12-jarige Iris Tjonk. In haar categorie zwom ze afgelopen weekend tijdens wedstrijden in Denekamp een nationale toptijd van 30,76 op de 50m rugslag. Ook op de andere rug afstanden was ze goed op dreef. Op de 100 meter verbeterde ze haar PR met bijna 2 seconden naar een tijd van 1.08.64. En op de 200 meter rug was haar tijd van 2.32.26 eveneens een dikke PR en bovendien een ruime NJK limiet.

Ook Anouk Reekers zwom twee PR’s met 32,25 (50m rug) en 2.30.85 (200m rug). Daphne Jurriëns zwom op de 50 meter vrij voor het eerst onder de halve minuut. Haar tijd was 29.87. Hiermee is ze nog maar een 0,1 seconde verwijderd van een NJK limiet. Rico Rüdiger zit op de 100 meter vrije slag ook heel dichtbij een NJK limiet. Deze staat op 1.05.71 en hij zwom in Denekamp een nieuw PR van 1.06.86.
De zwemmers hebben nog tot 20 januari de tijd om limieten voor het NJK te halen. Gezien hun nog steeds groeiende vorm, lijkt dit slechts een kwestie van tijd.

Iris Tjonk heeft sinds begin oktober ook al 3 NJK-limieten op zak op de vlinder- en vrijeslag. Het is misschien nog te vroeg om een vergelijk te maken met de topjaren van De Veene’s voorganger ZPA (fusie) - destijds kende de club drie Olympia-gangers met André in ’t Veld en de tweeling Marianne Muis en Mildred Muis - maar het talent is aanwezig en de tijd zal leren of zij De Veene weer naar nationale roem kunnen stuwen.

Lees ook: ‘Reünie ZPA in clubgebouw De Veene

 
08-11-2012  

Wat doet Sv DRC 2012 tegen Quick '20 ?


Quick '20 (foto) ontvangt zaterdag a.s. Sv. DRC 2012
 

ALMELO - Om in dat linker rijtje te blijven zal Sv DRC 2012 bij de eerste zes moeten blijven en momenteel is het een achtste plaats. Net boven de zwakste ploegen uit de afdeling heeft DRC tot nu twaalf punten behaald en dat is niet genoeg voor het spelen van een rol van betekenins en helemaal niet om bij de eerste zes te blijven. Achilles E (wel twee wedstrijden minder gespeeld, ASV’57 en Sc Rijssen staan nog steeds binnen handbereik maar dan moet er weer eens een keer gewonnen worden.

Komende zaterdag de moeilijke uitwedstrijd in Oldenzaal tegen Quick’20. Quick’20 staat vierde, won vijf van de negen wedstrijden, scoorde 41 keer, het meest van de hele afdeling en de keeper van Quick’20 hoefde maar 12 keer te vissen. Trainer is Harry Kuipers en dat doet hij voor het eerste seizoen. Vijf spelers gaven er na het vorig sezioen de brui aan terwijl er zes jeugdspelers overkwamen en daarnaast nog iemand van de zondagafdeling, eentje van De Esch en een speler van Achilles ’12. Geen eenvoudige opgave dus voor DRC maar als iedereen de kopjes erbij houdt, scherp is en onnodige fouten uitbant dan kan het een eind komen.

Sc Rijssen gaat op bezoek bij SVV’56 en dat is geen gemakkelijke opgave. Sc Daarle krijgt Achilles E. op bezoek en dat is ook een wedstrijd die alle kanten opkan. En dan het duel van de koploper RKSV tegen de nummer drie Zuid Eschmarke. Het verschil is wel zeven punten maar het wordt nu toch eindelijk eens tijd dat een van de clubs in de 4e klasse van het zaterdagvoetbal RKSV een halt toeroept. ASV’57 speelt thuis in Aadorp tegen MVV’69 uit Marle en ik zou willen zeggen dat mag geen probleem zijn voor de mannen van Louis Goudbeek. Onderin gaan Rijssen Vooruit en ENC '09 onderling uitmaken wie het eerst van die hatelijke nul punten afkomt.

Komende zaterdag om half drie in Oldenzaal dus de wedstrijd Quick’20 tegen Sv DRC 2012. Daar is het de plaats waar het zich afspeelt en waar de victorie voor DRC weer kan gaan ontluiken.

Tekst: Hendry Bosch

 
10-11-2012  

ASV´57 wint en ON en Sv DRC 2012 verliezen uit

 

ALMELO – In de tweede klasse H liep Oranje Nassau weer tegen een nederlaag aan. Het thuisspelende DZC’68 scoorde er eentje meer dan de Almeloërs, die nu wel aardig vast op de laatste plaats zijn verankerd door dit verlies in dit 6-punten duel te Doetinchem. Doelpunten: DZC’68 – ON 4-3 (2-2). Adriaanse 1-0, Wolf 1-1, Horstink 2-1, Piljic 2-2, Yayla 3-2, Ardesch 3-3, Verkerk 4-3.
In de vierde klasse D pakte ASV ’57 een dik verdiende overwinning tegen het bezoekende MVV ’69. Bij rust stonden de Aadorpers al voor met 3-0. Doelpuntenmakers: ASV ’57 – MVV ’69 8-1 (3-0); Edel 1-0, Blokhuis 2-0, R. ter Beek 3-0, Lammerink 3-1, Edel 4-1 en 5-1, R. ter Beek 6-1, Edel 7-1, R. ter Beel 8-1.
Sv DRC 2012 verloor in de uitwedstrijd tegen de zaterdagamateurs van Quick ’20 met 3-1. De bewoners van De Riet kwamen nog wel met 0-1 voor, maar daarna maakten de Oldenzalers het af. Doelpuntenmakers: Quick ’20 – DRC 2012 3-1 (2-1); Hondebrink 0-1, Mulder 1-1 en 2-1, Brummelhuis 3-1.
Ook in dezelfde klasse werd de stadsderby Rijssen Vooruit – ENC ’09 na 25 minuten speeltijd bij een 0-2 stand gestaakt, nadat de gemoederen wat te hoog waren opgelopen. Een voetballer van Rijssen Vooruit werd door het bestuur onmiddellijk geroyeerd na onmin met de scheidsrechter.

 
10-11-2012  

Volleybalsters Eurosped TVT pakken tweede zege

  APELDOORN – De terugkeer van de geblesseerde Florieke Eggermont bij de Twentse topvolleybalsters Eurosped TVT heeft de club geen windeieren gelegd. De Almelose volleybalsters wisten in het gymzaaltje van Alterno te Apeldoorn de tweede overwinning van de competitie te boeken.
De eerste set werd nog wel met 25-23 verloren, maar het team van coach Jan Berendsen boog in de tweede set de wedstrijd om met 23-25. De twee laatste sets werden overtuigend gewonnen met 12-25 en 17-25 waardoor de 1-3 overwinning in sets een feit werd.”
Berendsen: ‘Je kon toch zien dat Florieke een uitstekende spelverdeelster is en de lijnen prima uitzet. Daardoor lukte er veel meer, mede ook omdat Antoinette Posthuma nu weer op de diagonaal kon spelen. Er waren weer lachende gezichten en dit smaakt naar meer´.

< Bijna een jaar duurde de kruisband-blessure van Florieke Eggermont.

In de tekstbijlage geeft speelster Marlou Sommer haar visie weer over de wedstrijd tegen Alterno.
Lees verder...

 
10-11-2012  

Heracles de schlemiel na prachtduel tegen NEC


Samuel Armenteros tegen NEC, 3 keer raak, 2 keer telt.
Foto: Harry Broeze
 

NIJMEGEN – In een voor de voetballiefhebbers prachtige wedstrijd, werd Heracles Almelo in Nijmegen in de slotfase nipt verslagen door NEC. Driekwart van de wedstrijd dicteerde Heracles de wedstrijd en kon het aanspraken maken op de winst in een open duel met doelrijpe kansen aan beide zijden doordat beide teams volop op de aanval speelden. De voor Everton in de basis spelende Luis Pedro had in de beginfase na individuele acties al twee keer nip gemist, waarvan een schot op de paal, voordat Heracles dacht de leiding te nemen met een prachtige omhaal van Armenteros. De treffer vond echter geen genade bij scheidsrechter Sanders omdat een Nijmeegse verdediger zijn hoofd wat te ver vooruit stak.
Het waren de Nijmegenaren die het eerst doel troffen. Rienstra liet zijn man lopen en Pasveer reageerde te laat, waardoor Ten Voorde ongehinderd kon doorlopen om de corner van George in te koppen 1-0. Kort daarop had Platje de voorsprong kunnen verdubbelen maar hij miste. Heracles bleef met Vejinovic, voor de geschorste Quansah, naar voren voetballen waardoor NEC niet echt grip op de wedstrijd kreeg. Beide teams kregen echter kansen, Platje kwam een teenlengte te kort om binnen te tikken en aan de andere kant reageerde Babos subliem op een fraaie inzet van Armenteros.
Na de pauze kreeg Platje direct een niet te missen kans, maar hij faalde opnieuw. Dat deed niet Armenteros die de diepte was ingestuurd en met een mooie stift de uitkomende doelman Babos passeerde 1-1. De Almeloërs voerden de druk daarna nog meer op waardoor NEC feitelijk met de rug tegen de muur stond. Gouriye schoot nipt over en een inzet van Pedro werd getoucheerd waardoor deze in het zijnet belandde. Vlak daarop kwam de voorsprong toen Duarte op rechts ruimte creëerde om Overtoom te bedienen die vervolgens de bal op maat op het hoofd van Armenteros legde, om binnen te koppen achter de kansloze Babos 1-2.
NEC probeerde daarna de bakens te verzetten en slaagde daar ook gedeeltelijk in. Trainer Bosz bracht Geoffrey Castillion voor Ninos Gouriye om de druk in het doelgebied op te voeren maar NEC kwam toch langszij toen Te Wierik vlak voor de zestien een overtreding beging en Leroy George met een fraaie vrije trap doelman Pasveer kansloos liet. Vijf minuten later werd het zelfs 3-2 door weifelend optreden van de Heracles-defensie, waardoor Ten Voorde uiteindelijk matchwinner werd door de bal langs Pasveer te schuiven.
Heracles probeerde opnieuw langszij te komen via Duarte maar Armenteros toucheerde de inzet waardoor deze naast ging. Ook Pedro schoot miste geluk toen Babos zijn doelpoging nipt wist te pareren. De Nijmeegse doelman verdient de credits voor de overwinning want hij wist meerdere zeker lijkende doelpunten te voorkomen. Zo ook in blessuretijd toen hij een kopbal van de voor Pedro ingevallen Everton op sublieme wijze wist te pareren.

NEC-coach Pastoor was lovend over Heracles: ‘Er waren momenten dat ik heb genoten van een subliem spelend Heracles. Als voetballiefhebber is dat mooi om te zien. Toch moet ik ook onze jongens complimenteren want ook zij bleven de aanval zoeken en kregen kansen. Het had 7-8, 8-8 of 8-7 kunnen worden. En natuurlijk ben ik enorm blij met deze eerste thuisoverwinning’.
Ook trainer Peter Bosz gaf zijn mannen complimenten. ‘De nederlaag was onnodig, maar doelpunten tegen krijg je door fouten en dat hoort er bij. De afgekeurde goal van Armenteros was dacht ik wel terecht. De jongens hebben uitstekend gespeeld, maar verloren op het eind de grip. Na de ‘mislukte’ wedstrijd tegen PSV hebben ze nu opnieuw laten zien dat ze kunnen voetballen. Als ze dit vasthouden komen de punten vanzelf’.

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

N.E.C. – Heracles Almelo 3-2 (1-0)
24.Rick ten Voorde 1-0, 49.Samuel Armenteros 1-1, 56.Samuel Armenteros 1-2, 71.Leroy George 2-2, 76.Rick ten Voorde 3-2.

Peter Bosz: 'Uitstekend gespeeld en toch verloren'
Alex Pastoor: '
Lofzang voor beide teams'

Scheidsrechter Sanders
Gele kaart: Mike te Wierik

Opstellingen:
N.E.C. : Gabor Babos, Nathaniel Will, Michel Breuer, Rens van Eijden (64.Nick van der Velden), Remy Amieux, Victor Palsson, Søren Rieks, Ryan Koolwijk (87.Geert Arend Roorda), Leroy George (90.Jordy Tutuarima), Melvin Platje en Rick ten Voorde.
Heracles Almelo: Remko Pasveer, Mike te Wierik, Ben Rienstra, Christian Dorda, Marko Vejinovic, Thomas Bruns (75.Jason Davidson), Willie Overtoom (84.Everton Ramos da Silva), Lerin Duarte, Ninos Gouriye (65.Geoffrey Castillion), Samuel Armenteros en Luis Pedro.

 
10-11-2012  

Chantal Regter wint GP Indoor Wierden


Chantal Regter hier op archieffoto met Willowy tijdens het CSI Twente
 

WIERDEN – De overwinning in de Grote prijs van Wierden ging zaterdagavond in manege Vossenbos naar Chantal Regter met Rapide Viando SFN . Zij bleef in de afsluitende barrage foutloos in de snelste tijd voor harrie Wiering met World Wide. Van de negen finalisten ging de derde plek naar de Duitser Alexander Hinz met Can Fly, die Angelique Hoorn met VDL Zapatero naar de vierde plaats verwees.
De met haar vriend en ruiter Tom Brinkman in Albergen wonende Chantal Regter is een der meest talentvolle amazones van Nederland en rijdt al weer ruim een jaar voor Stal Willy van der Ham. Met steun van het Sportpaarden Fonds Nederland kreeg zij vorig jaar de beschikking over Rapide Viando SFN, die voordien bij topruiter Peter Geerink onder het zadel was. In de barragerit zette Regter haar tegenstanders op een kansloze missie door met Rapide Viando SFN messcherp over de hindernissen te scheren en daarmee een ongenaakbare tijd op de klok te zetten waar ieder zich op stuk beet.
Lees meer op: HippischTwente.nl 

 
11-11-2012  

Brons voor Joyce van Baaren in Lausanne (upd)


Joyce van Baaren uiterst rechts op de foto.
 

LAUSANNE – De Almelose Joyce van Baaren heeft zaterdag tijdens het Taekwondo Swiss Open een bronzen plak behaald in de Olympische klasse tot 67 kg. In de eerste partij versloeg Van Baaren de Braziliaanse Fernanda Soares Souza met 7-5. Vervolgens stond Van Baaren in de kwartfinale tegen de Francaise Faiza Taoussare. Na een spannende strijd was de eindstand na 3 rondes gelijkspel, in de extra beslissende ronde wist de Almelose als eerste te scoren waardoor ze de partij winnend afsloot.
In de halve finale kwam Van Baaren een oude bekende tegen, namelijk Nina Klaey uit Zwitserland.
Net zoals voorgaande ontmoetingen was het verschil zeer klein. Na drie rondes was de stand 6-6, waarbij de Zwitserse zeker geen nadeel had in een aantal scheidsrechterlijke beslissingen. In de extra beslissende ronde wist Klaey als eerste te scoren waar door Van Baaren genoegen moest nemen met een verdiende bronzen medaille. De voor Taekwondo Oude Luttikhuis uitkomende Joyce van Baaren verdiende met de bronzen plak tevens punten in de G1 World Ranking List.

Update

Teamgenoot Reshmie Oogink kwam zondag in actie in de olympische klasse boven 67kg. De Almelose wist haar eerste partij met duidelijke cijfers te winnen van de Servische Violeta Babic. In de halve finale mocht Oogink aantreden tegen de Engelse Bianca Walkden, deze was die dag echter te sterk voor Oogink waardoor Oogink eveneens een bronzen plak veroverde.

Het toernooi in Lausanne heeft een officiële G1 status wat inhoudt dat er punten zijn te verdienen voor de World Ranking List. Ook voor Reshmie Oogink dus een mooi begin in aanloop naar de Wereld Kampioenschappen 2013  in Mexico.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
11-11-2012  

AKC verliest in allerlaatste seconde van KVA

 

ALMELO - AKC is de zaalcompetitie begonnen met een onnodige nederlaag (21-22). In een meer spannende dan goede wedstrijd scoorde tegenstander KVA de winnende treffer in het eindsignaal. Dit terwijl AKC iets meer dan twee minuten daarvoor nog leidde met 21-18.

Hoewel de start van de wedstrijd overduidelijk voor de ploeg uit Amstelveen was, AKC scoorde pas naar 10 minuten, nam de ploeg uit Almelo daarna het heft in handen. Bij rust stond men na een zwakke eerste helft toch met 10-9 voor. In de tweede helft liep AKC, met Ramon Post op de plaats van Kees vd Barg, snel uit. Meerdere keren bereikte AKC een voorsprong van drie doelpunten die ook even zo snel weer uit handen werd gegeven. Met invallers Ellen Grothues en Kim Bentsink was 3 minuten voor tijd met een 21-18 stand de wedstrijd binnen handbereik. KVA speelde vanaf dat moment alles of niets en wist nog 3 keer te scoren terwijl bij AKC de aanvallen haperden en met 30 seconden te gaan stond er een 21-21 stand op het scorebord. Een wederom mislukte aanval resulteerde in een laatste kans voor KVA die uit een klutsbal in de zoemer het winnende doelpunt wisten te scoren.

Een volkomen onnodige nederlaag waardoor AKC al vanaf de eerste wedstrijd in de achtervolging moet. Volgende week zal AKC twee punten moeten meenemen uit Purmerend zodat men niet gelijk op afstand wordt gezet.

< Roy Hofstede scoort hier een zeker punt voor AKC.


Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (16 foto's)...

 
12-11-2012  

Afrikaanse voetbalschool wil Heracles als partner


Een gesigneerd Heracles-shirt gaat in ieder geval mee naar Kaapstad.
 

ALMELO - Directeur Zama Yokwana van de ‘Kalamazoo Soccer School’ uit Kaapstad, Zuid Afrika is deze week te gast bij Heracles Almelo. De naam ‘Kalamazoo’ is vernoemd naar Steve ‘Kalamazoo’ Mokone, die eind jaren vijftig van de vorige eeuw bij Heracles Almelo voetbalde als eerste zwarte voetballer op de Nederlandse voetbalvelden. Steve ‘Kalamazoo’ Mokone groeide in die tijd uit tot de absolute voetbalheld van het Almelose voetbalpubliek en stond later model voor de verfilming van het boek ‘De Zwarte Meteoor’ dat over hem werd geschreven door Studio Sport presentator Tom Egbers.
Mokone richtte de voetbalschool op en dat is ook de aanleiding om bij Heracles Almelo in de ‘keuken’ te kijken hoe hier de voetbalopleiding wordt vorm gegeven. De ‘Kalamazoo Soccer School’ ziet Heracles Almelo als mogelijke partner.
De Zuid Afrikaanse voetbalschool doet overigens meer dan voetbal alleen. Educatie en algemene ontwikkeling is eveneens in het takenpakket van de voetbaltalenten verweven. Directeur Yokwana. “We zijn ook een sociaal maatschappelijke organisatie die zich inzet tegen bijvoorbeeld honger en werkloosheid. Het contact met Heracles Almelo is via Steve Mokone tot stand gekomen, we spreken elkaar vaak. Gisteravond nog vertelde hij over zijn band met de club en voorzitter Jan Smit. Wij hopen veel op te steken bij Heracles Almelo, op voetbalgebied maar ook op sociaal maatschappelijk gebied.”
Heracles Almelo voorzitter Jan Smit heette directeur Zama Yokwana welkom in het Theaterhotel in het bijzijn van algemeen directeur Nico Jan Hoogma en voetballer Kwame Quansah, die in zijn thuisland Ghana eveneens een school heeft opgericht.
Smit: “Ik heb Steve vroeger nog zien spelen en bewaar daar goede herinneringen aan. Hij was ook bij de opening van het Polmanstadion en dat was mooi. Doe Steve de groeten van mij als je hem weer spreekt.”
Directeur Zama Yokwana vertrekt zondag a.s. weer naar Zuid Afrika.

 
16-11-2012  

Tactische Avond bij Hart voor Heracles

 

ALMELO - Supportersvereniging Hart voor Heracles houdt op dinsdag 20 november a.s. in het supporterscafé haar traditionele Tactische Avond.
Hoofdgasten zijn trainer Peter Bosz en directeur Nico-Jan Hoogma. De presentatie is in handen van Eddy van der Ley, verslaggever/redacteur van onder meer het AD en Twentesport.
Het voetbal van Heracles staat centraal deze avond en dan zowel de tactische als de technische aspecten.
Peter Bosz zal ingaan op de tactiek, het spelsysteem, de prestaties en ontwikkeling van diverse spelers, de keuzes die hij maakt, de wissels, noem maar op. 
Nico-Jan Hoogma zal meer het technische deel voor zijn rekening nemen, met onderwerpen als de eventuele tussentijdse verkoop van spelers van wie het contract aan het eind van dit seizoen afloopt, het aankoopbeleid en de doorgroei vanuit de beloften.
Je kunt vragen nu al per mail doorgeven via hartvoorheracles.nl

Aanvang 19.30 uur. Leden HvH hebben gratis toegang, niet-leden betalen 2 euro entree. De koffie is gratis.

 
17-11-2012  

Eurosped TVT wint ook van Lycurgus

 

ALMELO – De volleybalsters van Eurosped TVT lijken na de terugkeer van de lang geblesseerde spelverdeelster Florieke Eggermont de weg omhoog gevonden te hebben. Won het vorige week in Apeldoorn tegen Alterno, nu werd thuis in de IISPA gewonnen van Energy/Volley Lycurgus uit Groningen in drie sets (25-20, 25-12, 25-16).
Toch was Eggermont niet de opvallendste speelster, maar Kirsten Oude Luttikhuis. Ze speelde een wedstrijd zonder fouten en scoorde ook nog eens 13 punten uit 28 pogingen.
De eerste set kende veel lange rally’s die meestal door Eurosped TVT in haar voordeel werden beslist. Het Almelose eredivisieteam scoorde zelfs één maal met de voet en dat is een unicum. In de tweede set speelde Eurosped TVT nagenoeg foutloos, mede door een goed functionerend blok van o.a. Kirsten Oude Luttikhuis, Ilse Oude Luttikhuis en Jeanine Stoeten, die eveneens de nodige punten door het midden scoorden.
De derde set werd min of meer plichtmatig afgewerkt, waardoor de tweede overwinning op rij een feit werd.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-11-2012  

ASV'57 wint stadsderby tegen DRC, ON gelijk.


v.l.n.r.: Trainer Louis Goudbeek (ASV'57) en trainer Ronald Dams (Sv DRC 2012) wensen elkaar succes.
Foto's: Hendry Bosch
 

ALMELO – ON schoot met een 2-2 gelijkspel thuis tegen concurrent SV Dieren op de ranglijst niets op. De mannen van trainer Dijkstra blijven laatste in de tweede klasse H op 2 punten van Sv Nieuwleusen.

Op sportcomplex De Riet gaf ASV'57 zaterdag fusieclub Sv DRC 2012 een lesje in effectiviteit. Met 0-5 ging de overwinning in de stadsderby naar de Aadorpers. ASV stelde de overwinning zeker door twee doelpunten van Ruud ter Beek, twee van Collin de Jong en een van Gerard Albertsen. De overwinning had groter uit kunnen vallen, want ASV miste nog verschillende fraaie kansen. DRC kwam combinerend niet verder dan de rand van het strafschopgebied, waar de eindpass ontbrak. Na een goede competitiestart van DRC wordt het dus zaak voor de mannen van trainer Ronald Dams om dat eens flink aan te pakken.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-11-2012  

Ook Roda legt het af tegen Heracles Almelo


Lerin Duarte in feeststemming na zijn tweede doelpunt.
Foto: Nick Zweers
 

ALMELO – De thuiswedstrijd van Heracles Almelo was er een van zes punten. Bij winst zouden de Limburgers Heracles op één punt naderen en bij winst van de thuisclub kon haast zeker weer een plek in het linker rijtje weer worden ingenomen.
Dat laatste werd het, omdat Heracles Almelo weer een fantastische pot ‘tikkie tikkie’ op de mat legde met in de achterste linie maar twee echte verdedigers.
De verwachting van trainer Peter Bosz was dat Roda zoals gewoonlijk zou starten met twee spitsen en dan heb je volgens de aanvallende voetbalvisie van Bosz ook maar twee verdedigers nodig. Bosz begon ook met Castillion op rechts, omdat de in vorm zijnde Ninos Gouriye geplaagd werd door een opspelende hamstring en Kwame Quansah controlerend op het middenveld waardoor verdediger Te Wierik werd geofferd.
Heracles ging van start in een zeer hoog tempo waarbij Roda soms een gaatje wist te vinden. Het was ook de aanleiding tot een buitenspeldoelpunt van de dekselse Malki maar scheidsrechter van Sighem had het gezien evenals even later een overtreding van Pedro waardoor de koptreffer van Ben Rienstra eveneens niet op het wedstrijdformulier hoefde te worden ingevuld.

Het was Lerin Duarte die officieel het doelpuntenfestijn opende door de bal prachtig van een meter of twintig achter doelman Filip Kurto te krullen (1-0). Het spel golfde op en neer waarbij Heracles overheerste maar Malki attent bleef en toch de gelijkmaker wist aan te tekenen door de slordige pass van Vejinovic op Rienstra te onderscheppen (1-1). Roda moet zich bij tijd en wijle in Toverland gevoelt hebben, want vijf minuten later stond Heracles al weer op voorsprong toen wederom Duarte een prachtige combinatie doeltreffend afrondde na de bal op maat via een boogballetje van Samuel Armenteros gekregen te hebben (2-1). Even daarvoor was Kurto attent bij een inzet van Duarte en ging een vrije trap van Vejinovic rakelings over. Vlak voor rust schampte een vrije trap van Amin Affana vanaf 25 meter de kruising buiten bereik van doelman Pasveer. Het was na de treffer van Malki de enige kans van de Limburgers.

Na de rust begon Heracles Almelo meteen weer met haar aanvalsdrift waar Roda net als in de eerste helft niet echt veel tegenover kon zetten. Vejinovic mocht al snel een vrije trap nemen ver van het doel, maar de Linburgse doelman kreeg er nog net een handje tussen. Het was Kutno die ongewild voor de definitieve ommekeer zorgde door Castellion binnen de zestien ten val te brengen bij de poging het steekballetje van Tjomas Bruns onschadelijk te maken. Een rode kaart was het gevolg en zijn opvolger Mateusz Prus was kansloos op de zuiver ingeschoten penalty van Overtoom (3-1). Met een numerieke minderheid kreeg Roda het achterin steeds moeilijker en meer doelpunten van Heracles bleven dan ook niet uit.
Eerst werd Geoffrey Castillion vrij voor de doelman gezet (4-1) en even later kon Armenteros na een dieptepass de eindstand op het scorebord zetten (5-1). De Heraclieden namen met nog een kwartiertje voor de boeg wat gas terug waardoor oud- Heraclied Mark-Jan Fledderus nog enkele keren in de buurt van Pasveer kwam, maar de beste voorlangs schoot. Aan de andere kant moest Prus nog handelend optreden tegen schoten van Vejinovic en Duarte en zag ook Thomas Bruns zijn afstandsschot nipt over het doel gaan.

Trainer Peter Bosz had nest als een uitverkocht Polmanstadion genoten van een mooie pot voetbal. “Wij willen aanvallend voetbal spelen en winnen. In beide opdrachten zijn wij geslaagd. Er zijn twee breekpunten geweest in de wedstrijd. Dat waren de 1-1 en de strafschop. Wij hebben in beide gevallen goed gereageerd en ook goed gespeeld“, aldus Bosz.
Roda-trainer Ruud Brood was minder content: “Wij waren slordig in balbezit en gaandeweg nam Heracles Almelo het initiatief van ons over. Wij hadden grote moeite met hun bewegende mensen en brachten zelf voetballend te weinig. Uiteindelijk hebben wij terecht verloren.”

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

Heracles Almelo - Roda JC 5-1 (2-1)
1-0 Duarte (15), 1-1 Malki (33), 2-1 Duarte (37), 3-1 Overtoom (58/strafschop), 4-1 Castillion (69), 5-1 Armenteros (76)

Commentaren:

Trainer Peter Bosz: ‘We willen spraakmakend zijn
Trainer Ruud Brood: ‘We kwamen te snel achter
Marko Vejinovic: ‘Roda had geen kans
Roda-speler Biemans: ‘We moeten terug naar de basis

Arbiter: Van Sichem
Geel: Vejinovic (Heracles Almelo), Hupperts, Biemans, Danilo, Kádár (Roda JC)
Rood: Kurto (56/Roda JC)

Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Rienstra, Vejinovic, Dorda, Bruns (Koenders/85), Quansah, Overtoom, Duarte, Castillion, Armenteros, Pedro (Everton/63).
Roda JC: Kurto, Monteyne, Biemans, Danilo, Kádár, Hupperts (Prus/57), De Beule (Németh/42), Donald, Fledderus, Affane (Wielaert/67), Malki.

Fotoreportage (31 foto's)...

 
22-11-2012  

Rolstoelers mee met Heracles naar uitwedstrijden

  ALMELO - Op uitnodiging van supportersvereniging Hart voor Heracles gaan aanstaande zaterdag drie rolstoelgebruikers mee naar de uitwedstrijd van Heracles Almelo tegen Willem II. Daarmee vervult Hart voor Heracles een lang gekoesterde wens van deze supporters. Tot nu toe konden ze namelijk alleen thuiswedstrijden bijwonen.

Het initiatief van de supportersvereniging is een primeur in de voetbalwereld. Er is een speciale rolstoelbus met chauffeur geregeld met medewerking van Trivium Meulenbelt Zorg.
Lees verder...

 
24-11-2012  

Heracles voetbalt slap tegen Willem II (2-2)


Armenteros scoort drie wedstrijden op rij.
Foto: Harry Broeze
 

TILBURG – Heracles Almelo verspeelde in de 90-tigste minuut de zeker lijkende overwinning tegen Willem II, doordat doelman Pasveer de wegdraaiende voorzet van oud- Heraclied Marc Höcher niet klemvast kreeg, waarop Willem II verdediger Peters alsnog de gelijkmaker intikte (2-2).

Heracles begon slap aan het duel tegen Willem II dat zich behoudend opstelde en probeerde met snelle uitbraken tot scoren te komen. Daarbij deden zich hachelijke situaties voor voor het doel van Pasveer omdat Willem II meerdere keren in man-meer situaties voor het doel van Pasveer opdook. De doelman trad daarbij enkele keren corrigerend op. Even later leek een foute beoordeling van Pasveer de zwart-witten fataal te worden, maar Willem II vergat in de ontstane scrimmage te scoren.

De voorsprong van Heracles, door Armenteros, na ruimeen half uur kwam dus uit de lucht vallen, toen Vejinovic met een steekpass de spits bediende, die vervolgens zijn tegenstander uitspeelde en de Tilburgse doelman Meul kansloos liet. Heracles kwam wat beter in haar spel en zette de Tilburgers beter vast zodat de voorsprong tot de rust gehandhaafd bleef.

Na de pauze bleef Heracles wel beter voetballen als in het begin, echter zonder het normale peil te bereiken, tot ergernis van trainer Peter Bosz. Toch kwamen de Almeloërs op 2-0 toen Duarte de ongedekte Armenteros bereikte, waardoor deze van buiten de zestien opnieuw doelman Meul kansloos liet met een geplaatst schot en zijn achtste seizoentreffer op naam liet zetten. Kort daarop had de Zweedse spits de wedstrijd op slot kunnen zetten toen hij alleen opstoomde richting doelman Meul, maar faalde in de afwerking.

Coach Streppel had al enige spelerswissels doorgevoerd waardoor de Tilburgers toch weer meer voorwaarts voetbalden, waarbij vooral de voorzetten van Höcher voor gevaar zorgden. Het was Vossenbelt die uit een voorzet van links inkopte, waarbij Dorda tegenover twee Willem II aanvallers stond. Toch leek Heracles de drie winstpunten vast te kunnen houden, maar de fout van Pasveer op de voorzet van Höcher betekende toch een puntendeling omdat Peters zich het buitenkansje niet liet ontgaan.

In blessuretijd liep invaller Koenders ook nog eens tegen een rode kaart aan, omdat scheidsrechter Van Boekel zijn neustreffende armzwaai wel erg zwaar beoordeelde.

Willem II - Heracles 2-2
(0-1) 0-1 Armenteros (34), 0-2 Armenteros (62), 1-2 Vossebelt (77), 2-2 Peters (90)

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)


Commentaren:

Bosz: ‘Slap en erg slecht
Streppel: ‘Gevochten als leeuwen
Pasveer: ‘Geen machine
Peters: ‘Ik had een voorgevoel

Arbiter: Van Boekel
Geel: Peters, Vossebelt (Willem II), Dorda, Bruns, Armenteros, Quansah, Vejinovic (Heracles Almelo) Rood: Koenders (90) (Heracles Almelo)
Opstellingen:
Willem II: Meul, Van Buuren, Haastrup, Peters, Pique, Vossebelt, Mulder, Haemhouts (Ippel/46), Misidjan, Joachim (Hocher/58), Lumu (Podevijn/68)
Heracles Almelo: Pasveer, Rienstra, Vejinovic, Dorda, Bruns, Quansah, Overtoom, Duarte (Koenders/83), Castillion (Gouriye/72), Pedro (Everton/61)

 
24-11-2012  

Gerco Schröder tweede in GCT finale Abu Dhabi


Gerco Schröder werd met Eurocommerce London tweede tijdens Global Champions Tour finale.
Foto: GCT
  ABU DHABI - In de finale van de Global Champions Tour, die in Abu Dhabi werd verreden, eindigde Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Londen als tweede achter de voor de Oekraïne rijdende Katharina Offel met Fidji Island. Harrie Smolders (Hooge Mierde), die door een minimale overschrijding van de tijd in de eerste manche niet startgerechtigd was in de barrage, eindigde met Exquis Walnut de Muze als derde. Voor Schröder betekende het vrijgeven van de paarden van stal Eurocommerce in het zakelijk conflict met de Rabonak in ieder geval opnieuw een sportief succes.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
26-11-2012  

PH D5 ongeslagen herfstkampioen

 

ALMELO - Zaterdagmorgen jl. stond voor PH D5 de kampioenskraker op het programma. De in grote getale aanwezige supporters van PH D% werd door de gretig spelende kampioenen getrakteerd op 10 doelpunten. Vanaf de allereerste seconde lieten de PH-boy’s zien dat er vandaag in Almelo niets te halen viel. Na een voetbalshow van 2x 30minuten stapte PH Almelo D5 als winnaar van het veld met 10-0 tegen de D'tjes van Excelsior '31 en daarmee was het kampioenschap een feit.
Na de wedstrijd werden de kampioenen in de kantine onder luid applaus feestelijk onthaald. Uiteraard was er een welverdiende bak patat met cola ook een ‘kampioensdis’. Een mooie persoonlijke beker en een kampioensposter (Aermast bedankt!) maakte het feestje compleet.
 

 
26-11-2012  

Slecht verdedigen kost AKC de winstpunten


Selectie AKC. Foto:Nick Zweers
 

ALMELO - Ook de derde wedstrijd van de zaalcompetitie is voor AKC in een teleurstelling geëindigd. In een doelpuntrijke wedstrijd werd verloren van Rohda met 21-32. De eerste 20 minuten verliepen voorspoedig voor AKC, de ploeg liep snel uit naar een 9-5 voorsprong. Helaas lukt het de ploeg laatste 10 minuten slechts 2 keer te scoren, terwijl Rohda op dreef kwam en zo een 9-14 voorsprong had bij rust.
In de tweede helft lukte het AKC niet de wedstrijd te kantelen. Vooral verdedigend kwam de ploeg te kort, waardoor Rohda kon uitlopen naar een ruime 21-32 overwinning.
Voor AKC wederom een teleurstellend resultaat, vooral gezien de eerste 20 speelminuten. Het is de Almelose ploeg elke wedstrijd nog gelukt om over de 20 doelpunten te scoren, maar men zal de komende wedstrijden vooral verdedigend moeten verbeteren om winstpunten te pakken.

AKC 2 heeft ook zijn tweede thuiswedstrijd gewonnen, zaterdagavond werd TOP/wereldtickets.nl 4 met 20-15 verslagen.

 
27-11-2012  

DRC 2012 neemt het thuis op tegen SC Rijssen


Sc Rijssen (foto) komt op bezoek bij DRC 2012 en wil revanche
 

ALMELO – Zaterdagmiddag moet Oranje Nassau proberen wat punten te vergaren in de uitwedstrijd tegen Be Quick ’28. De tegenstander ligt in de competitie twee punten voor op ON dat voorlaatste staat.

Fusieclub Sv DRC 2012 begon uitstekend aan de competitie maar heeft nu toch een aantal wedstrijden op rij verloren. Zaterdagmiddag om 14.30 speelt het op De Riet tegen het bezoekende Sc Rijssen dat vijf punten voor staat op DRC. In augustus verloor Sc Rijssen de eerste thuiswedstrijd met 1-2 tegen DRC 2012. Onderschatting? In ieder geval hoopt men in Rijssen revanche te kunnen nemen.

Het afgelopen vrije weekend werd door DRC-trainer Ronald Dams benut voor een oefenwedstrijd tegen het op zondag spelende Avc Heracles. De zwart-witten waren in de eerste helft duidelijk te sterk en nam een voorsprong van 1-3. Na wat omzettingen tapten de Rietbewoners uit een ander vaatje en bogen de achterstand om in een 4-3 overwinning. Een goede generale dus voor de wedstrijd tegen Sc Rijssen.

 
27-11-2012  

Heracles Almelo maakt opnieuw winst

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft over het afgelopen seizoen 2011-2012 een positief operationeel resultaat gerealiseerd. Dit resultaat van € 131.000 werd gerealiseerd zonder transferinkomsten, maar kwam mede tot stand dankzij de goede resultaten in het KNVB bekertoernooi.
Inclusief transferinkomsten komt het netto resultaat uit op € 742.000. De afgelopen vier seizoenen is Heracles Almelo telkens uitgekomen op een positief resultaat, mede dankzij een aantal uitgaande transfers. “Dit is natuurlijk opnieuw een prima resultaat, zelfs zonder transferinkomsten”, aldus financieel manager Hans Mol. “We moeten echter niet vergeten dat we de laatste jaren zwarte cijfers hebben kunnen schrijven met dank aan de transfers van bijvoorbeeld Bas Dost en Glynor Plet. Zonder die inkomsten hadden wij onze begroting, en dus onze doelstellingen, naar beneden moeten bijstellen. Voor de nabije toekomst is de realisatie van het nieuwe stadion dan ook absolute noodzaak. Hiermee streven wij ernaar jaarlijks operationeel in de zwarte cijfers te eindigen en de ons kenmerkende gezonde bedrijfsvoering te continueren. Dus op basis van structurele inkomstenvergroting en niet op basis van incidentele transfers. Uitsluitend met het nieuwe stadion zullen wij een gezonde Eredivisionist kunnen blijven.”

 
30-11-2012  

Toch Eindejaars-topvolleybal in Almelo

 

ALMELO - Op 28 en 29 december a.s. kunnen de volleyballiefhebbers toch naar de IISPA in Almelo. Na het afscheid van de ERMAsport Volleyball Classic vorig jaar, wordt dit jaar een vierkamp met mannenteams gehouden.
Het Belgische Asse Lennik, afgelopen jaar finalist en de winnaar van 2010 en Benfica (Portugal), zijn zeker van de partij.
Daarnaast bestaat er ook een kans dat er nog een vrouwenwedstrijd in het programma wordt opgenomen, waarbij de huidige bespeler van de IISPA, de Nederlandse eredivisionist Eurosped TVT, een van de teams zal zijn.
De organisatie is een samenwerking van Sportbedrijf Almelo, de Jong & Laan AAstad en uiteraard de Stichting Topvolleybal Almelo.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina