Sportberichten


Plaatsing  
 
11-11-2012  

Brons voor Joyce van Baaren in Lausanne (upd)


Joyce van Baaren uiterst rechts op de foto.
 

LAUSANNE – De Almelose Joyce van Baaren heeft zaterdag tijdens het Taekwondo Swiss Open een bronzen plak behaald in de Olympische klasse tot 67 kg. In de eerste partij versloeg Van Baaren de Braziliaanse Fernanda Soares Souza met 7-5. Vervolgens stond Van Baaren in de kwartfinale tegen de Francaise Faiza Taoussare. Na een spannende strijd was de eindstand na 3 rondes gelijkspel, in de extra beslissende ronde wist de Almelose als eerste te scoren waardoor ze de partij winnend afsloot.
In de halve finale kwam Van Baaren een oude bekende tegen, namelijk Nina Klaey uit Zwitserland.
Net zoals voorgaande ontmoetingen was het verschil zeer klein. Na drie rondes was de stand 6-6, waarbij de Zwitserse zeker geen nadeel had in een aantal scheidsrechterlijke beslissingen. In de extra beslissende ronde wist Klaey als eerste te scoren waar door Van Baaren genoegen moest nemen met een verdiende bronzen medaille. De voor Taekwondo Oude Luttikhuis uitkomende Joyce van Baaren verdiende met de bronzen plak tevens punten in de G1 World Ranking List.

Update

Teamgenoot Reshmie Oogink kwam zondag in actie in de olympische klasse boven 67kg. De Almelose wist haar eerste partij met duidelijke cijfers te winnen van de Servische Violeta Babic. In de halve finale mocht Oogink aantreden tegen de Engelse Bianca Walkden, deze was die dag echter te sterk voor Oogink waardoor Oogink eveneens een bronzen plak veroverde.

Het toernooi in Lausanne heeft een officiële G1 status wat inhoudt dat er punten zijn te verdienen voor de World Ranking List. Ook voor Reshmie Oogink dus een mooi begin in aanloop naar de Wereld Kampioenschappen 2013  in Mexico.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina