Sportberichten


Plaatsing  
 
03-11-2012  

Kist verliest single titel maar wint koppel en team

 

ANTALYA – Christiaan Kist heeft zaterdagmiddag niet de individuele Europese titel darts weten te pakken tegen de Schot Gary Stone. De 26-jarige darter uit Vroomshoop verloor in de singlefinale met 7-4. Met finishes van 180 in de eerste drie legs wist Kist nog wel op voorsprong te blijven, maar daarna nam Stone het initiatief over via een break om uiteindelijk met 7-4 de Europese singletitel te pakken.
In de ochtenduren bleek Christian Kist samen met de Drentse koppelgenoot Jan Dekker wel de beste en werden beiden Europees kampioen van de WDF door een simpele 6-0 overwinning in legs op het Litouwse duo Darius Labnauskas en Arunas Cilpys.
Na zilver en goud was het voor Kist echter nog niet gedaan. In de laatste finale van de dag werd door Kist samen met Benito van de Pas, Wesley Harms en Jan Dekker teamgoud behaald door de Britten Adams, O'Shea, Waiters en Atkins te verslaan met 9-7. Het was Jan Dekker die met een magistrale leg de wedstrijd op slot gooide.
Nederland was toch al op dreef op de finaledag, want in de ochtenduren ging de koppelfinale bij de dames naar Karin Krappen en Tamara Schuur door de Britse dames Edwards en Gore met 6-3 te verslaan. Krappen en Schuur wonnen eveneens het ‘goud in het ‘overall’ klassement. Met vijf maal goud en één keer zilver kwamen de Nederlanders dus ijzersterk voor de dag tijdens de WDF European Championship 2012 in het Turkse Antalya.
Voor meer info klik hier.
 

Archief
Terug naar vorige pagina