Sportberichten


Plaatsing  
 
03-11-2012  

PSV wint van angstig spelend Heracles


Quansah zet aan de zijlijn de sliding te laat in en ontvangt daarvoor zijn tweede gele prent.
Foto: Harry Broeze
 

EINDHOVEN – Op geen enkel manier heeft Heracles Almelo tegen PSV laten zien waarom het sinds augustus ongeslagen was en waarom het in een 3-4-3 opstelling zoveel punten wist te vergaren. PSV was heer en meester en had veel meer doelpunten moeten maken dan de vier die het tegen de Heraclieden wist te scoren 4-0.
De slordig spelende Almeloërs waren geen schim van de wedstrijd tegen Ajax en verloor veel te veel de bal door slordige passes en persoonlijke duels. Trainer Peter Bosz had er maar een uitleg voor: ”Er zat angst in de ploeg vanaf het begin en daar heb ik geen verklaring voor. Het lag vooral aan ons zelf want we hebben niet gedurfd om te voetballen. Daar moeten we van leren, maar ik ben er wel doodziek van’’.
Mertens zette de Eindhovenaren op voorsprong nadat Hutchinson hem binnen de zestien op maat bediende. PSV miste vele kansen en had in de eerste helft al ruim afstand moeten nemen. Het was een foutje van Bruns die leidde tot de 2-0 door zich de bal te laten ontfutselen door Mertens die Narsingh bediende. Voordien had hij al de nodige kansen had gemist.
In de tweede helft bleef Heracles achterin hangen en durfde net zoals in de eerste helft nauwelijks voorwaarts te voetballen. Matavz en DeRijck misten opgelegde kansen door tegen de lat te schieten en door een redding op de doellijn.
Eventjes probeerde Heracles het spel te verzetten naar het doel van Waterman. Een schot van Armenteros werd geblokt en de aansluitende corner van Vejinovic belandde haast in de goal als Waterman dat niet had voorkomen met behulp van de paal. Armenteros probeerde het even later nog via een lange rush, maar zijn schot ging rakelings langs de paal.
Narsingh mistte in deze fase een enorme kans door van dichtbij over het doel van Pasveer te schieten.
PSV wist het initiatief weer naar zich toe te trekken en dat resulteerde in een 3-0 voorsprong door Strootman, die wel het net wist te vinden. Toen een kwartier voor tijd Quansah aan de zijlijn in de fout ging en van scheidsrechter Makkelie het tweede geel te zien kreeg, was het helemaal over voor de Heraclieden. De 4-0 van Matavz, die in de eerste helft al was ingevallen voor de geblesseerde Lens, was louter nog voor de statistiek.

Fotoreportage: Harry Broeze klik
hier 

PSV – Heracles Almelo 4-0 (2-0)
Scoreverloop: 19. Mertens 1-0, 36. Narsingh 2-0, 74. Strootman 3-0, 81. Matavz 4-0.

Commentaren:
Peter Bosz: ‘Het sloeg nergens op
Dick Advocaat: ‘We hadden meer moeten scoren

Scheidsrechter: Makkelie
Rood: 76. Quansah (Heracles/ 2x geel) Geel: Rienstra, Pasveer (Heracles)
Opstellingen:
PSV: Waterman, Manolev, Derijck, Marcelo, Willems (76. Bouma), Hutchinson, Strootman, Wijnaldum, Narsingh, Lens (27. Matavz), Mertens.
Heracles Almelo: Pasveer; Te Wierik, Rienstra, Dorda; Bruns (64. Vejinovic), Quansah, Overtoom, Duarte; Gouriye (74. Pedro), Armenteros, Everton (46. Castillion).

Archief
Terug naar vorige pagina