Sportberichten


Plaatsing  
 
01-08-2010  

Kirsten Wild wint wereldbekerwedstrijd

 

VARGADA (S) Wielrenster Kirsten Wild heeft zondagavond de wereldbekerwedstrijd in het Zweedse Vargada gewonnen. De oud- Almelose versloeg Adrie Visser en de Zweedse Emma Johnson in de massasprint.
In de slotfase van de koers probeerde Marianne Vos, leider in het klassement om de wereldbeker, nog weg te komen. Ze sloeg een klein gat met het peloton, maar ze werd weer ingerekend door de ploeggenoten van Kirsten Wild. In het algemeen klassement is Wild leidster Vos nu genaderd tot op achttien punten met nog een wereldbekerwedstrijd te gaan.

< Op de foto Kirsten Wild (rechts voor) tijdens de start van de koers in Almelo 2009 

 
07-08-2010  

Schröder Masterclass initiatief BWG Stables

 

TUBBERGEN – De Schröder Masterclass tijdens de Tubbergse Paardendagen is een initiatief van de Tubbergse springruiters Ben, Wim en Gerco Schröder. Broers die hun sporen in de vaderlandse hippische wereld al lang verdiend hebben met de nodige nationale kampioenschappen maar ook internationaal topsuccessen hebben geboekt zowel individueel als met het nationale team. Gerco behaalde bijvoorbeeld vorig jaar nog met het nationale team de wereldtitel.
Ben reed veel met paarden van stal Roelofs uit Den Ham en Wim en Gerco maakten vooral naam bij stal Eurocommerce in Lochem. Sinds enige jaren hebben de broers Schröder in Tubbergen een eigen spring- en handelsstal die in de beginjaren vooral door Ben werd opgestart. Wim is sinds kort volledig actief in hun eigen stal hoewel hij nog wel verbonden is als adviseur bij stal Eurocommerce waar Gerco nog steeds als topruiter de paarden internationaal uitbrengt.

Op dinsdag 10 augustus is weer de Schröder Masterclass in het hartje van Tubbergen en maandagavond daarvoor is het de beurt van de pony’s. De deelname is selectief want alleen regionale toppers komen aan de start in dit springconcours over vijf hindernissen die na een foutloze rit op aanwijzen van de ruiter worden verhoogd. Na elke gemaakte fout valt de desbetreffende ruiter af zodat uiteindelijk één winnaar overblijft. In 2009 ging de grote beker naar Gert-Jan Bruggink die dit jaar opnieuw poogt als winnaar uit de bus te komen.

Meer info op: http://www.tubbergsepaardendagen.nl/activiteiten.asp  

< Met als aanleiding de ‘Schröder Masterclass’, namen Clemens Brughuis en Dick Dooren voor AlmeloNieuws.nl en TubbigNieuws.nl een fotografisch kijkje  bij de uitbreiding van BWG Stables.

 
07-08-2010  

Springequipe handhaaft zich in hoogste klasse

 

DUBLIN - Voor aanvang van de laatste wedstrijd in de Meydan FEI Nations Cup competitie in het Ierse Dublin leek het er nog op of het Oranjekwartet van bondscoach Rob Ehrens zou gaan degraderen, maar dankzij een glanzende overwinning verzekerde dit team zich ook het komende jaar van deelname aan de Super League van de internationale springsport.
Lees verder op HippischTwente.nl
 

 
07-08-2010  

Staat Heracles er financieel slecht voor?

  ALMELO – Twee weken geleden berichtte TC Tubantia dat de Twentse clubs Heracles Almelo en landskampioen FC Twente er financieel goed voor staan en door de KNVB in de categorie 3 waren ingedeeld als zijnde voorbeeldverenigingen in het betaald voetbal. Dat bleek deze week toch wat genuanceerder te liggen toen de KNVB de volledige lijst van betaald voetbalorganisaties openbaar maakte en beide clubs in de categorie 2 bleken te zijn ingedeeld.
Lees verder...

 
07-08-2010  

Heracles start met 3-0 overwinning op Willem II


De weglopende Veijnovic opent in de derde minuut de score uit een rebound. foto: Nick Zweers
 

ALMELO – Heracles Almelo zette met 3-0 Willem II aan de kant in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2010-2011. Marko Veijnovic zette de Almeloërs al vroeg in het duel op voorsprong en debutant Glyor Plet stelde in de slotfase de overwinning met twee doelpunten veilig.

In de beginfase begonnen de Heraclieden overtuigend en zette de Tilburgers meteen onder druk. Uitgerekend de naar Willem II vertrokken ex- Heracles-aanvaller Hakola maakte in de derde minuut een slippertje door zich te laten aftroeven door de opkomende Overtoom die vervolgens de Tilburgse doelman met een hard schot testte. De rebound werd daarop door Veijnovic vakkundig in het net gedeponeerd.
Heracles bleef het betere spel houden in de eerste helft en vooral Veijnovic had een aantal fraaie acties in huis maar de Heraclieden wisten de kansen niet te benutten, zodat het 1-0 bleef tot de pauze.

Na rust wist Willem II beter uit zijn schulp te kruipen en kreeg het behoorlijk wat kansen tegenover de onzekere Remko Pasveer. Vossebelt kreeg de beste kans maar al te gehaast schoot hij over het Almelose doel.
Heracles herpakte zich in de slotfase en Houtkoop plaatste een voorzet nauwkeurig op het hoofd van de lange Plet die met een fraaie kopstoot het net trof en de Heraclieden in veilige haven loodste. Willem II liet het kopje hangen waardoor Heracles de voorsprong nog verder kon uitbouwen met een doeltreffend schot van nieuwkomer Plet.

< Nick Zweers maakte de fotoreportage
Meer foto's van Harrie Broeze op de website van Heracles Almelo
Samenvatting op Live TV
Commentaren NOS Sport:
Heracles trainer Peter Bosz -
Heerlijk om terug te zijn
Willem II trainer Geert Heerkes - We gaan voor lijfsbehoud
Glynor Plet - Droomdebuut

Fotoreportage (56 foto's)...

 
10-08-2010  

Voetballers foppen website-journalist

 

VRIEZENVEEN – Uitgever René Leget (foto) van de website TwenteActueel.nl is in het ootje genomen door twee voetballers. Dat gebeurde tijdens de oefenwedstrijd tussen Deto en Quick '20 uit Oldenzaal. De voetballers fopten Leget met de primeur dat topscorer Harm Bossink van KOSC uit Ootmarsum in onderhandeling was met Quick’20 voor een overgang naar de Oldenzaalse club.
Leget spoedde zich naar Vriezenveen en hoorde daar het verhaal aan en maakte mee dat Quik’20 speler Tim Egbers symbolisch een Quik’20 shirt overhandigde aan Bossink die voor zijn club KOSC al meer dan 100 doelpunten maakte.
Leget maakte er een groot verhaal van en publiceerde dat op zijn website. Na publicatie maakten de voetballers bekend dat het een ‘instinkertje’ was en dat de overschrijvingsperiode al op 15 juni was gesloten.

 
10-08-2010  

Gaat SV Rietvogels toch door ?

Gemeente knapt DVO-veld op !
 

ALMELO – De gemeente Almelo houdt er rekening mee dat de leden van SV Rietvogels op 23 augustus alsnog besluiten dat de vereniging blijft bestaan. Een woordvoerder van de gemeente bevestigde in TC Tubantia dat het besluit tot opheffing van SV Rietvogels van 12 juli jl. statutair op onjuiste wijze is genomen, omdat er bij de bijzondere ledenvergadering te weinig leden aanwezig waren om een dergelijk besluit te kunnen nemen.
Lees verder
 

 
11-08-2010  

Willem Greve wint Schröder Masterclass


foto en tekst: HippischTwente.nl
 

TUBBERGEN - Willem Greve voorkwam dinsdag dat Gert-Jan Bruggink net als vorig opnieuw met de winst aan de haal ging na de Schröder Masterclass in Tubbergen. De Diepenheimer noteerde met Athene Z de snelste tijd en die was zelfs voor Bruggink met Volendam als laatste van de elf starters in de barrage niet te verbeteren. Sjaak Sleiderink eiste met Up to Date de derde plaats op, Merle Tasche eindigde voor eigen publiek keurig als vierde met La Toya.
Het ondanks de gestaag neervallende regen druk bezochte evenement in hartje Tubbergen werd voor de elfde keer gehouden. Greve won met zijn zege een bedrag van duizend euro en mocht tevens een scooter mee naar huis nemen.
Willem Greve genoot ervan. "Het is jammer dat het zo regende, maar verder is het geweldig hier. Een hoop mensen, veel spektakel, het heeft wel wat. De mensen zijn heel enthousiast en maken er echt iets van. Het wordt elk jaar beter. Neem nou die bodem, super gewoon. En als je dan wint, is het natuurlijk helemaal mooi. Vorig jaar stonden Gert-Jan, Sjaak en ik ook op het podium, alleen eindigden ze toen nog voor me."

Uitslag Schröder Masterclass
1. Willem Greve - Athene Z 0-28,14 sec. 2. Gert-Jan Bruggink - Volendam 0-28,96 sec. 3. Sjaak Sleiderink - Up to Date 0-29,69 sec. 4. Merle Tasche - La Toya 0-31,43 sec. 5. Ben Schröder - Whatever 4-32,82 sec.

Meer paardensportnieuws op HippischTwente.nl
Fotoreportage: Clemens Brughuis Neem ook eens een kijkje op zijn website

Fotoreportage (36 foto's)...

 
11-08-2010  

Piecke gaat nog jaartje door bij Mainz´05

 

MAINZ (D) – Ex- Heracles Almelo doelman Martin Pieckenhagen verlengt zijn carrière met een jaartje bij FSV Mainz’05. De 38-jarige kreeg geen contractverlenging bij Heracles Almelo, maar moet nu het blessureleed bij de Mainzer Bundesligaclub helpen oplossen.
‘Piecke’ genoot grote populariteit onder de supporters van de Almelose club die het betreurden dat hij zijn carrière noodgedwongen zou beëindigen, maar dat loopt nu onverwacht anders.
‘Piecke’ speelde 167 duels voor Heracles Almelo en kwam tot nu toe 214 keer uit in de Bundesliga voor o.a. TeBe Berlin (1993/94), MSV Duisburg (1994-96), Hansa Rostock (1996-2001) en Hamburger SV (2001-2005). Ook speelde hij 19 keer in de 2e liga.

 
11-08-2010  

FIFA krijgt niet volledig zijn zin bij WK

 

NOS Nieuws - Nederland en België stemmen niet zonder meer in met de eisen die de FIFA stelt om het WK voetbal te krijgen. Nederlandse gemeenten en stadiondirecties hebben in de contracten die zijn gesloten met de FIFA allerlei restricties opgenomen. Dat blijkt uit het bidbook en contracten die de NOS heeft ingezien. Nederland en België willen gezamenlijk het WK van 2018 of 2022 organiseren. Lees verder.
 

 
11-08-2010  

Everton tekent voor een jaartje bij in Almelo


Archieffoto: Everton zet handtekeningen bij opening trapveldje Prins Bernardstraat in september 2009
 

ALMELO – Heracles Almelo heeft het contract met Everton Ramos da Silva open gebroken en met een jaartje verlengd tot medio 2013.
“Everton doet het al jaren uitstekend bij ons en is hard op weg een clubicoon te worden”, aldus Algemeen Directeur Nico-Jan Hoogma. “Nadat we eerder het contract van Birger Maertens vroegtijdig voor langere tijd verlengden doen we nu hetzelfde met de verbintenis van Everton. We zijn erg tevreden over hem en die tevredenheid uit zich in dit nieuwe contract.” Everton Ramos da Silva: “Ik ben blij met mijn nieuwe contract. Ik voel me echt thuis bij de club en de supporters en dank de club en mijn zaakwaarnemers Ger Lagendijk en Fernando César voor hun bemiddeling.”
Everton speelde inmiddels 119 eredivisiewedstrijden voor de Heraclieden en wist daarin 36 doelpunten te scoren.

Meer spelersnieuws:
Qays Shayesteh zal dit seizoen actief zijn in de Jupiler League voor BV Veendam. De middenvelder, die tussen 2008 en 2010 tot zeven optredens in de hoofdmacht van Heracles Almelo kwam, gaat in Oost Groningen op amateurbasis aan de slag. Van de spelers die Heracles Almelo na vorig seizoen verlieten hebben Denis Mangafic, Andrzej Ornoch, Vojtech Schulmeister nog geen nieuwe club gevonden. Elias Pech stopte met betaald voetbal om zijn maatschappelijke loopbaan voorrang te geven en Bas Dost (sc Heerenveen), Juha Hakola (Willem II), Paddy John (RKC Waalwijk), Maikel Kampjes (Quick '20), Jorg van Nieuwenhuyzen (Hoek, tevens keeperstrainer RBC Roosendaal) Dennis Rosink (Excelsior '31) en Sebastiaan Steur (Spakenburg) weten inmiddels waar ze dit seizoen spelen.

 
11-08-2010  

Voetbalmakelaar Lagendijk in Almelo overleden

 

ALMELO - De spelersmakelaar en zaakwaarnemer Ger Lagendijk is woensdagavond op 68-jarige leeftijd onverwacht overleden. Lagendijk had woensdagmiddag nog Heracles Almelo-aanvaller Everton bijgestaan bij diens contractverlenging. 's Avonds werd Lagendijk tijdens een aansluitende maaltijd met Heracles-voorzitter Jan Smit in een restaurant in Almelo getroffen door een fatale hartstilstand.
Lagendijk was vooral bekend als belangenbehartiger van onder meer Erwin en Ronald Koeman, Wilfred Bouma en Theo Lucius. De uit Ridderkerk afkonstige Lagendijk was vroeger voetballer bij Hermes DVS in Schiedam en was ook nog enige jaren scheidsrechter.

 
11-08-2010  

Jong Oranje naar play-offs EK – Dost scoort

 

LIECHTENSTEIN – Jong Oranje behaalde in Liechtenstein haar zevende overwinning op rij en weet zich mede door het gelijkspel van Spanje tegen Finland zeker als groepswinnaar waardoor het is geplaatst voor de play offs op 9 en 13 oktober a.s.
Erik Falkenburg en de invallers Jens Toornstra en Bas Dost waren de doelpuntenmakers en Liechtenstein wist niet te scoren.

Jong Oranje miste zeven spelers omdat deze waren opgeroepen door bondscoach Bert van Marwijk voor de interland tegen Oekraïne. Een kwartier voor tijd scoorde Jeremain Lens door de terugspattende bal op de lat van Theo Janssen in het lege doel te plaatsen. Alijev verschalkte doelman Michel Vorm met een niet geheel onhoudbare vrije trap van 25 meter en zette beide teams weer gelijk.

< Bas Dost nog in Heracles-outfit maar is nu Heerenvener.

 
14-08-2010  

Heracles koploper af tegen VVV

 

VENLO – Een matig opererend Heracles Almelo kon in De Koel te Venlo VVV niet in verlegenheid brengen. Het spel was het aanzien amper waard en nadat VVV in de elfde minuut op voorsprong kwam door spits Boymans zakte het duel zelfs naar een bedroevend niveau.
Na rust speelde Heracles opportunistisch met Armeteros in de gelederen maar ook toen kwam het amper tot kansen voor de Heraclieden terwijl VVV het betere van het spel had maar vergat de deur in het slot te gooien.
Na de nederlaag van vorig jaar keerde Heracles ook deze keer puntloos naar huis. 
Samenvatting live
Kijk naar de foto's van Harrie Broeze

Commentaren NOS
 
Bosz: Heel slecht begonnen
Everton: Geen goede tijden
Jan van Dijk: Ik zie potentie
Boymans: Het was even bibberen 

VVV-Venlo - Heracles Almelo 1-0
1-0 Boymans (11)
Arbiter: Vink
Geel: Looms, Plet, Van Kouwen, Vejinovic
VVV-Venlo: Gentenaar, Timisela, Van Kouwen (De Regt/69), Paauwe, Fleuren, Tóth, Josué (Chula/80) Leemans, Viana, Boymans (Nkume/90+1), Ahahaoui
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden (Armenteros/83), Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic (Fledderus/55), Douglas (Houtkoop/67), Plet, Everton

 
16-08-2010  

Heracles neemt nieuwe spelersbus in gebruik

 

ALMELO - Jongstleden zaterdag nam Heracles Almelo haar gloednieuwe spelersbus in gebruik. De bus van TAD tours maakte zaterdag de eerste rit naar Venlo, maar droeg helaas niet bij aan het gewenste goede resultaat. Desondanks ziet de bus er niet alleen mooi uit, maar is het eveneens comfortabel zitten.

Kijk naar meer foto's. 

 
16-08-2010  

Profronde Almelo komt met eigen glossy

 

ALMELO - Inwoners van Almelo, Tubbergen, Twenterand en Wierden worden in de week voor de Profronde Almelo ‘opgewarmd’ met een nieuw, speciaal voor het wielercriterium gemaakt, glossy magazine. Het tijdschrift wordt huis-aan-huis verspreid en telt 64 pagina’s. De oplage is 52.000 exemplaren. Het eerste exemplaar werd vandaag door voorzitter Egbert Willems aangeboden aan burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld die ook een voorwoord schreef. 
Het ontwerp werd door Twentie design & dtp vorm gegeven op basis van een flinke wensenlijst, met als resultaat een compleet nieuw glossy magazine. In het magazine prachtig fotowerk van onder meer wielerfotograaf Dick Soepenberg, interviews met profrenner Joost Posthuma en de rondemiss en onderdelen als een column. De Profronde Almelo vindt dit jaar voor de 28e keer plaats op vrijdag 27 augustus a.s. en bestaat uit drie onderdelen; de dames elite-koers, de reclamekaravaan en de heren profronde.

< Nick Zweers en Jan Bril waren bij de presentatie

Fotoreportage (6 foto's)...

 
16-08-2010  

Twee spelers op proef bij Heracles (upd)

 

ALMELO - Heracles Almelo kan de komende twee dagen (dinsdag en woensdag) twee testspelers verwelkomen. Het gaat om Emin Sulimani (23) en David Stevic (18). Sulimani is een Oostenrijkse vleugelaanvaller van Austria Wien, Stevic is een Zweedse middenvelder die momenteel onder contract staat bij het Italiaanse Genua. Sulimani zag deze zomer hoe Austria Wien zijn aflopende contract niet wenste te verlengen en kan bij een goede indruk dus transfervrij worden aangetrokken. In totaal kwam hij tot 86 wedstrijden en zeven doelpunten voor Austra Wien. Stevic staat momenteel nog in dienst van Genoa. De middenvelder debuteerde echter nog niet voor de Italiaanse club.

update: 19-08-2010
Beide spelers hebben hun belofte niet waar kunnen maken en zijn na twee testdagen afgewezen.


< Emin Sulimani

 
18-08-2010  

Heracles mist Reekers door gebroken jukbeen

 

ALMELO - Heracles Almelo kan geruime tijd niet beschikken over Peter Reekers. De 29-jarige verdediger heeft zijn jukbeen gebroken. Hij viel afgelopen maandag uit in een wedstrijd van het beloftenteam tegen Jong sc Heerenveen. Reekers werd volgens een bericht op de Almelose clubwebsite geveld door een elleboog van een tegenstander.
 

 
19-08-2010  

Darter Tony West op Noabers Open 2010

 

ALMELO - Op zaterdag 21 augustus staat de vierde editie van het darttoernooi het Noabers Open op het programma. Lokatie is café zaal Het Zuiden. Het toernooi is in de vier jaar uitgegroeid tot een evenement waar darters uit het gehele land op af komen. Zo zal onder meer de Engelse topdarter Tony West (nr. 12 op de BDO Wereldranglijst) zijn kunsten gaan vertonen op het Noabers Open. Maar buiten West komen er meer toppers, namelijk Toon Greebe, Rico Dera, Gino Vos, Santino Broer, Jake Jones, Fabian Roosenbrand en Christian Kist. De twee laatstgenoemden komen uit de regio, te weten Enschede en Vroomshoop. Iedereen kan deelnemen aan het toernooi. De inschrijving is 5 euro en je kan je inschrijven via www.noabersdarts.nl . Niet deelnemen maar toch een keer topdarts van dichtbij meemaken in een ongedwongen sfeer, kom dan 21 augustus naar café zaal Het Zuiden aan de Bornerbroeksestraat te Almelo.

 
19-08-2010  

Samuel Sanches Gonzales in Profronde Almelo

 

ALMELO - Alsof hij door de duivel op de hielen werd gezeten. Zo vloog Samuel Sanches Gonzales van ijzingwekkend hoge bergen als de Aspin, Aubisque en de Tourmalet af. Niemand daalde zo snel in de Tour de France. Of Gonzales ook zo onverschrokken en snel is op de gladde keien in het centrum van Almelo zal vrijdag 27 augustus blijken. Gonzales is dan een van de grote publiekstrekkers in de Profronde Almelo.

De samenstelling van het deelnemersveld was dit jaar geen sinecure voor de Profronde Almelo. Een lang en zwaar wielerseizoen eiste veel van de renners en er is grote concurrentie van de ronde van Spanje, de Vuelta, waar de ploegen dit jaar sterk vertegenwoordigd zijn. Toch haalt de Profronde Almelo haar eigen doelstellingen: een peloton met aansprekende namen en – vooral – de regionale wielerhelden.

Gonzales is een renner waar het publiek voor zal uitlopen. De Spanjaard is alles behalve een grijze muis. Hij heeft lef, moed en doet de naam dare-devil eer aan. Gonzales ontpopte zich in de Tour de France als een ware kamikazepiloot in de ontzagwekkend hoge bergen van de Pyreneeën, waar de afdalingen niet van gevaar zijn ontbloot. Met ware doodsverachting wierp hij zich naar beneden. Geen renner kon in zijn wiel blijven. Niet de latere winnaar Contador, niet Andy Schleck, niet Denis Mensjov. Zij calculeerden en speelden op safe. Gonzales won tijd, heel veel tijd op die snoeiharde afdalingen, maar moest op de allerlaatste tijdrit op het vlakke land zijn meerdere erkennen in Raborenner Mensjov, die een podiumplaats voor zijn neus wegpikte.

De Spaanse smaakmaker krijgt in Almelo concurrentie van heel populaire renners. Want de Profronde Almelo haalt de nationale toppers naar Almelo. Lars Boom is van de partij, de verrassende Johny Hoogerland, Tom Veelers, Joost Posthuma en Tom Stamsnijder. Het publiek kan ook Tom Jelle Slagter aan de start zien verschijnen; hij geldt als een van de grote talenten in de gelederen van de Raboploeg. Ook de jonge Steven Kruijswijk, die aan het begin van het seizoen plompverloren uit een Belgisch trainingskamp werd geplukt om de Giro te rijden, is te zien in Almelo. Als hij net als in Italië presteert, kan hij zo maar tot de kanshebbers voor de eindoverwinning behoren.

Het rennersveld bij de heren mag dan ‘puik’ heten, bij de dames is de Profronde spekkoper. De vlag kon uit toen de contracten werden getekend door Kirsten Wild en Marianne Vos, de absolute wereldtop. Olympisch kampioen Vos is uiteraard een gedoodverfde winnaar, maar dat geldt nog meer voor de van oorsprong Almelose Kirsten Wild, die dit jaar fantastisch presteert met grote etappezeges en eindoverwinningen.

Met de genoemde renners is het veld bij lange na nog niet compleet. De Profronde bekijkt de mogelijkheden om ook de lokale held Löwik en Rabo’s populairste renner ‘de tank’ Tankink weer naar Almelo te halen. En ze heeft ook nog haar zinnen gezet op de verrassing van dit jaar, de onverwachte Rabokopman in de Giro, Bauke Mollema.

 
19-08-2010  

Wijze heren Rietvogels: kies voor fusie met DVO

 

ALMELO - De leden van de voormalige vertrouwenscommissie van SV Rietvogels vinden dat de achterban niet akkoord moet gaan met opheffing. In plaats daarvan zou de 82-jarige oude voetbalclub alsnog moeten kiezen voor een volwaardige fusie met DVO’71.
Lees verder in TC Tubantia en lees het Almelo's Weekblad.

 
21-08-2010  

Lulof Open staat voor tennistop en recreatief

 

ALMELO – Voor de 31e keer vindt dit weekend de Lulof Open plaats op de tennisbanen van Luctor et Emergo aan de Willem de Clercqstraat. Een recreatief evenement met zeker ook een vleugje toptennis in de categorie 1 en dat betekent dat er ook punten voor de nationale ranglijst kunnen worden gescoord.
Bij de dames is Ghislain van Baal de plaatselijke favoriet en staat Lisa Borckinck als eerste geplaatst. Bij de heren zijn de favorieten Boris Oomes, Steven Gallacher en Raul van den Bedem. Zondag 22 augustus zijn de finales en de toegang is vrij.

‘Paparazzo’ Freek had zijn tennisschoenen vergeten maar wel zijn camera bij zich.

< Ghislain van Baal

Fotoreportage (11 foto's)...

 
22-08-2010  

Tony West wint Noabers Open 2010

  ALMELO - Zaterdag 21 augustus werd de vierde editie van het prestigieuze darttoernooi Noabers Open gehouden in café zaal Het Zuiden te Almelo. De Engelsman Tony West was de torenhoge favoriet en wist dat ook waar te maken in de finale tegen Christian Kist.
Onder de 77 deelnemers bevonden zich enkele regionale en landelijke toppers, maar daarnaast ook al spelers die aan het PDC of BDO wereldkampioenschap hebben deelgenomen.
De beste Almeloër vandaag was Richard Groot Hemmink. Hij wist de laatste 16 te bereiken waarin hij uiteindelijk verloor van het Engelse talent Jake Jones. De vier sterkste die uiteindelijk overbleven waren Remon Hurrebrink (Enschede), Toon Greebe (2 keer deelgenomen aan het PDC-WK), Christian Kist (Vroomshoop) en Tony West (huidig nr. 12 van de BDO Wereldranglijst).
Lees verder...

 
22-08-2010  

Heracles thuis gelijk (1-1) tegen Feijenoord (upd)

 

ALMELO – Lang leek Heracles Almelo tegen Feijenoord alle punten in huis te houden. Na een kwartiertje kopte linksback Mark Looms een corner perfect in zodat Feijenoord achter de feiten aanliep en het spel mocht gaan maken. Op een mooie krul op de lat van Wijnaldum na bakten de Rotterdammers daar weinig van. Na rust verzuimden Plet (2x) Douglas en Everton het duel op slot te gooien waarna uit het niets twintig minuten voortijd Wijnaldum een flinke knal losliet en de bal in de bovenhoek zag verdwijnen.
Met nog een dik kwartier te gaan gingen beide ploegen voor de overwinning en regende het kansen voor beide doelen maar niemand wist de bal nog tegen het net te frommelen zodat de Rotterdammers met 1-1 weer huiswaarts keerden.

< Heraclesspelers duiken op elkaar na de 1-0 van Mark Looms. 
foto: A. Kamp

Geel:
Quansah, Plet en de Vrij (Feijenoord)


Heracles Almelo:
Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic (Armenteros/68), Douglas(Fledderus/63), Plet, Everton (Houtkoop/85)
Feyenoord: Mulder, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, De Cler, Fer, Bruins (Cabral/62), El Ahmadi (Van Haaren/46), Schaken, Castaignos (Smolov/75), Wijnaldum

Foto's van Harrie Broeze: klik hier
Update fotoreportage: Alexander Kamp

Fotoreportage (28 foto's)...

 
22-08-2010  

Ford Twents Open van start

 

ENSCHEDE - Op de gerenoveerde banen (foto) van TV Topspinners is vandaag de kwalificatie van de heren voor het met $ 25.000 gedoteerde Futuretoernooi uitgespeeld.
Naast 5 Duitse spelers wisten ook de Nederlander Blom samen met de Rus Davydenko zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi dat morgen vanaf 11.00 uur gespeeld wordt.
De dameskwalificatie begon vandaag met de eerste ronde, en de jonge Twentse speelsters Nikki Luttikhuis (14) en Maurien Rikkert (15) debuteerden verdienstelijk in hun eerste optreden op professioneel nivo.
Beiden verloren in 3 sets, maar bewezen dat ze op dit nivo ,ondanks hun jonge leeftijd, al goed meekunnen. Luttikhuis verloor van de Russin Danilova terwijl Rikkert het onderspit dolf tegen Lisa Borckinck .
Morgen wordt vanaf 11.00 uur verder gespeeld in het van Heekpark, met als sluitstuk om 18.30 uur het optreden van de winnaars van de Australian Open titel junioren, Justin Eleveld en Jannick Lupescu.
Uitslagen

 
27-08-2010  

Arenda Grimberg wint Profronde dames


foto: Nick Zweers
 

ALMELO – Mooier had Arenda Grimberg het zich niet kunnen wensen. Afscheid nemen van de wielersport met een overwinning in je geboorteplaats. Daar moest ze wel wat voor doen, want Loes Gunnewiek, Marianne Vos en Kirsten Wild gaven het haar niet cadeau. De eveneens oud- Almelose Kirsten Wild wilde maar wat graag haar overwinning van vorig jaar herhalen en ook Marianne Vos haar achterwiel laten zien omdat ze op de wereldranglijst toch als tweede achter Vos eindigde.
Grimberg stak daar echter een stokje voor door ‘geheime’ krachten aan te spreken in de laatste koers van haar lange succesvolle carrière en als eerste voor nationaal kampioene Loes Gunnewiek over de meet te sprinten. Marianne Vos won de sprint van de vier achtervolgers en werd derde.

Uitslag:
1. Arenda Grimberg, Merida Cycling Team
2. Loes Gunnewijk, Team Nederland Bloeit
3. Marianne Vos, Team Nederland Bloeit
4. Ellen van Dijk, Team Columbia
5. Annemiek van Vleuten, Team Nederland Bloeit
6. Kirsten Wild, Team Cervelo

Fotoreportage van Jan Bril en Nick Zweers - meer foto's volgen

Fotoreportage (25 foto's)...

 
27-08-2010  

Samuel Sanchez sprint naar zege in Almelo


foto: Nick Zweers
 

ALMELO - De Olympisch kampioen van Beijing, de Spanjaard Samuel Sanchez Gonzales werd de winnaar van de 28e Profronde van Almelo. Hij was de publiekstrekker in Almelo en kreeg gaande de wedstrijd in de gaten hoe een Hollandse kermiskoers wordt gereden.
Er werd in Almelo gestart met een vliegende start en het waren Tom Veelers en Bram Tankink die direct na het vallen van de vlag vol op de pedalen gingen staan en het hele veld het nakijken gaven. De eerste premiesprints was dan ook stuivertje wisselen en het duurde lang voordat het peleton de beide ‘kemphanen’ weer te pakken kreeg. In de laatste 10 ronden werd er keer op keer gedemareerd, maar Samuel Sanchez wist in het wiel te blijven en uiteindelijk de zege binnen te halen door een vlijmscherpe sprint. Wielertalent Tom Stamsnijder uit Bornerbroek volgde Samuel Sanchez als tweede over de meet en verwees Albert Willems naar de derde plek.

Fotoreportage van o.a. Nick Zweers, Freek Buitenweg, Jan Bril en AlexanderKamp.

Fotoreportage (44 foto's)...

 
29-08-2010  

Slapend Heracles laat de punten in Kerkrade

 

KERKRADE – Heracles Almelo kent een matige seizoenstart. In Kerkrade stonden de Heraclieden te slapen en keken al binnen twintig minuten tegen een hopeloze 3-0 achterstand aan. Verdedigend leek het nergens op en trainer Bosz was onaangenaam verrast zoals hij later voor de NOS-camera vertelde. Morten Skoubo (2x) en Laurent Delorge tekenden voor de doelpunten na aangeven van Mads Junker en het hadden er vier kunnen zijn als scheidsrechter Björn Kuipers een zeker lijkend doelpunt van Delorge niet had afgekeurd.

Langzaam herpakte Heracles zich en een donderpreek van Peter Bosz zal daar in de rust ook ongetwijfeld aan mee gewerkt hebben. Het was de uitblinkende Marko Vejinovic die na rust uit een vrije trap via de muur de bal in de touwen joeg en de Almeloërs dichterbij bracht. Even later vond ook Willy Overtoom het doel met een afstandsschot dat van richting werd veranderd en de Roda-doelman op het verkeerde been zette. Heracles was zelfs enkele keren dichtbij de gelijkmaker. Vejinovic trof de lat en schoot enkele centimeters langs de paal maar Junker stelde de overwinning voor Roda JC zeker door tien minuten voor tijd 4-2 op het scorebord aan te laten tekenen. Aan dat doelpunt zat een klein geurtje want Junker liep mee vanuit een buitenspelpositie voordat hij de bal voor het intikken kreeg.

< Voor meer foto's van Harrie Broeze klik hier

Roda JC Kerkrade - Heracles Almelo 4-2
1-0 / 2-0 Skoubo (6)(7)
3-0 Delorge (19)
3-1 Vejinovic (65)
3-2 Overtoom (75)
4-2 Junker (80)
Arbiter: Kuipers
Geel: Vejinovic (Heracles Almelo)
Roda JC Kerkrade: Tyton, De Fauw, Wielaert, Kah, Hempte, Delorge, Vormer, Janssen, Bodor (Sutchuin Djoum/64) Skoubo (Stankov/87), Junker (Meulens/90).
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic, Houtkoop (Fledderus/70), Armenteros, Everton.

Commentaar:
Peter Bosz: Kinderlijk eenvoudig, het sloeg nergens op
Van Veldhoven: Spelers in 2e helft op verkeerde plek een fout van mij

 
30-08-2010  

Heracles Almelo huurt Rendla en Bannink

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft met FC Twente overeenstemming bereikt over de huur van Andrej Rendla (19) en Alexander Bannink (20). Beide spelers komen één seizoen op huurbasis naar het Polman Stadion. “Andrej en Alexander zijn kwalitatief zeer goede spelers die onze selectie absoluut versterken”, aldus Algemeen Directeur Nico-Jan Hoogma.
Andrej Rendla is blessuregevoelig. Nadat hij in 2008 een zware blessure opliep sloeg in het seizoen 2009/2010 het noodlot weer toe. In de competitie wedstrijd tegen Jong Helmond Sport viel hij in de eerste helft vanwege een scheurtje in zijn hamstring geblesseerd uit, waardoor hij weer enige tijd uit de roulatie was. Ondanks deze blessure werd zijn contract verlengd bij de landskampioen tot 2011. Rendla had aanvankelijk bezwaren tegen de overgang vanwege het kunstgras in het Polmanstadion. Na een bezoek aan het stadion van Heracles te hebben gebracht, liet hij die bezwaren vallen. 
Alexander Bannink maakte in 2005 de overstap van het Oldenzaalse Quick '20 naar FC.Twente en tekende onlangs voor 4 jaar bij in Enschede. In de strijd in om de Johan Cruijff Schaal kreeg hij direct speeltijd en niet veel later maakte hij ook zijn competitiedebuut voor de club in de derde speelronde tegen Vitesse. FC Twente wil de talentvolle Oldenzaler laten rijpen bij Heracles.

Archief
Terug naar vorige pagina