Sportberichten


Plaatsing  
 
07-08-2010  

Schröder Masterclass initiatief BWG Stables

 

TUBBERGEN – De Schröder Masterclass tijdens de Tubbergse Paardendagen is een initiatief van de Tubbergse springruiters Ben, Wim en Gerco Schröder. Broers die hun sporen in de vaderlandse hippische wereld al lang verdiend hebben met de nodige nationale kampioenschappen maar ook internationaal topsuccessen hebben geboekt zowel individueel als met het nationale team. Gerco behaalde bijvoorbeeld vorig jaar nog met het nationale team de wereldtitel.
Ben reed veel met paarden van stal Roelofs uit Den Ham en Wim en Gerco maakten vooral naam bij stal Eurocommerce in Lochem. Sinds enige jaren hebben de broers Schröder in Tubbergen een eigen spring- en handelsstal die in de beginjaren vooral door Ben werd opgestart. Wim is sinds kort volledig actief in hun eigen stal hoewel hij nog wel verbonden is als adviseur bij stal Eurocommerce waar Gerco nog steeds als topruiter de paarden internationaal uitbrengt.

Op dinsdag 10 augustus is weer de Schröder Masterclass in het hartje van Tubbergen en maandagavond daarvoor is het de beurt van de pony’s. De deelname is selectief want alleen regionale toppers komen aan de start in dit springconcours over vijf hindernissen die na een foutloze rit op aanwijzen van de ruiter worden verhoogd. Na elke gemaakte fout valt de desbetreffende ruiter af zodat uiteindelijk één winnaar overblijft. In 2009 ging de grote beker naar Gert-Jan Bruggink die dit jaar opnieuw poogt als winnaar uit de bus te komen.

Meer info op: http://www.tubbergsepaardendagen.nl/activiteiten.asp  

< Met als aanleiding de ‘Schröder Masterclass’, namen Clemens Brughuis en Dick Dooren voor AlmeloNieuws.nl en TubbigNieuws.nl een fotografisch kijkje  bij de uitbreiding van BWG Stables.

Archief
Terug naar vorige pagina