Sportberichten


Plaatsing  
 
07-08-2010  

Staat Heracles er financieel slecht voor?

 

FC Twente-voorzitter Joop Munsterman was des duivels omdat de KNVB geen rekening hield met het buiten de balans laten van het spelerskapitaal. Bij FC Twente worden aangekochte spelres afgeboekt op de balans naar nul. Dat betekent ook, dat wanneer een speler verkocht wordt, deze opbrengst als winst geboekt moet worden. FC Twente doet dat omdat een speler misschien wel veel waard is, maar bij een zware blessure ook wel eens niets meer op kan brengen en het dan een zware verliespost wordt.
Dat Heracles in de categorie 2 kwam heeft te maken met het procentuele aandeel van de spelerssalarissen op de begroting. Dat mag volgens de KNVB slechts 60 procent zijn en bij Heracles is dat 80 procent. Heracles kiest daarvoor omdat het een bijzonder lage overhead heeft in de organisatie en die salarisruimte gebruikt voor spelerssalarissen om nog enigszins te kunnen concurreren met vergelijkbare clubs.

Journalist René Leget van de website TwenteActueel.nl heeft daar een andere visie over en beweerd in een artikel dat voorzitter Jan Smit van Heracles Almelo aan de Almelose sportwethouder Jan van Marle heeft beloofd de salarissen met spoed te willen saneren, om de gemeente niet te bruuskeren bij de wens om een nieuw stadion met grotere toeschouwerscapaciteit te willen bouwen. Heracles heeft daarvoor de medewerking van de gemeente nodig. Wethouder Jan van Marle die ook economische zaken en financiën in zijn portefeuille heeft, zou die eis op tafel hebben gelegd bij voorzitter Smit en Smit zou dat hebben toegezegd.
Jan Smit echter, ontkent op de website van Heracles Almelo daarover met de wethouder te hebben gesproken en doet het artikel van René Leget af als een canard. Volgens hem is Heracles juist een voorbeeld binnen het betaald voetbal omdat de club een gezond financieel beleid voert zonder financiële tekorten.

Archief
Terug naar vorige pagina