Sportberichten


Plaatsing  
 
02-06-2009  

Kirsten Wild op kop in Tour de Grand Montreal

 

CANADA - De oud- Almelose Kirsten Wild is goed op dreef in de Tour de Grand Montreal. Ook de 2e dag won zij de massasprint en gaat dus fier aan de leiding met 28 seconden voorsprong. Woensdag rest een tijdrit van 50 km en donderdag is de laatste etappe over 115 km.
 

 
03-06-2009  

Hans Mol commercieel manager bij Heracles

bron: Heracles Almelo
 

ALMELO - Hans Mol (40) is met ingang van 1 juli de nieuwe Manager Commerciële Zaken van Heracles Almelo. Hij volgt Rob Toussaint op, die naar NEC vertrok. Mol was tussen 1992 en 1996 ook als speler actief voor Heracles. “Ik vind het een grote en mooie uitdaging”, aldus Mol. “Ik kom natuurlijk uit een andere richting, maar heb grote betrokkenheid bij de club en ik ken heel veel sponsoren.” Hans Mol was eerder werkzaam voor Ernst & Young en Mazars, beiden Businessclubleden van Heracles Almelo.

Bestuurslid Commerciële Zaken Wim Samsen vult aan: “We zijn erg blij met de komst van Hans. We zijn ervan overtuigd dat hij met zijn grote netwerk, enthousiasme en voetbalverleden de juiste man is voor Heracles Almelo.”

< Een foto van Hans Mol uit de oude doos op het Heracles weblog van Elly.
 

 
03-06-2009  

'Mister Heracles' Fred Hoogstraten overleden

bron: TC Tubantia - online 13.49.12 uur
 

ALMELO - Oud-Heracles-voorzitter Fred Hoogstraten is vannacht op 72-jarige leeftijd overleden aan een hersenbloeding. Hoogstraten fungeerde ook jarenlang als bestuurslid technische zaken bij de Almelose club. Hoogstraten stak in de jaren '70 en '80 het noodlijdende Heracles meerdere keren de helpende hand toe, waardoor de club werd gered van de ondergang. Hij was tevens erevoorzitter.

Lees ook Twentesport en lees het Almelo's Weekblad.

< foto: Fred Hoogstraten maart 2009

 
04-06-2009  

FC Twente verbaast over verhalen Cissé

 

AMSTERDAM - Joop Munsterman begrijpt weinig van de geruchten dat Roda JC-aanvaller Sekou Cissé dichtbij een overgang naar Feyenoord zou zijn. "Met stijgende verbazing volg ik de berichtgeving", zegt de voorzitter van FC Twente in De Telegraaf.  "We hebben gewoon een overeenkomst met Cissé, die bij ons een voorcontract heeft getekend. Zakelijk gezien is daar geen speld tussen te krijgen", aldus Munsterman, die met Roda JC nog om tafel moet over het transferbedrag. "Wij hebben ook nooit iets anders gehoord dan dat hij graag bij FC Twente komt spelen, omdat hij de Champions League wil meemaken en bovendien weer met zijn landgenoot Cheick Tioté in een ploeg wil spelen."

Been
De nieuwe trainer van Feyenoord, Mario Been, zou onlangs een gesprek hebben gevoerd met de Ivoriaanse international. Bij Twente zou hij al voor drie jaar getekend hebben.

 
04-06-2009  

Schuurman van De Graafschap naar Heracles

 

ALMELO - De Graafschap degradeert naar de Jupiler League, maar gaat dat zeer waarschijnlijk doen zonder Resit Schuurman. De middenvelder maakt de overstap naar Heracles Almelo, weet RTV Oost. De in Deventer geboren voetballer is bij de gedegradeerde club in het bezit van een aflopend contract. Heracles kan hem daardoor transfervrij overnemen. Schuurman (30) begon zijn carrière bij Go Ahead Eagles en speelde vervolgens voor NEC en FC Twente. In 2007 maakte hij de overstap naar De Graafschap, waar hij tot 65 competitieduels kwam.

 
06-06-2009  

Heracles Almelo legt drie talenten vast

bron: Heracles Almelo
 

ALMELO  - Heracles Almelo heeft drie jonge spelers vastgelegd. De twintigjarige middenvelder Elias Pech (20) komt over van Hertha BSC Berlijn, waar hij in het team onder 23 jaar speelde. Pech tekent voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar. Daarnaast krijgt Jong Heracles Almelo versterking van Gaby Jallo (20) en Erwin Nieuwboer (19). Beide spelers komen over van de Voetbalacademie FC Twente/Heracles Almelo. Linksback Jallo tekende voor één seizoen met een optie voor een tweede jaar. Aanvallende middenvelder Nieuwboer signeerde een tweejarige overeenkomst met een optie voor een derde jaar. Algemeen Directeur Nico Jan Hoogma: “We zijn erg tevreden met de komst van deze jonge talentvolle spelers.”

< Elias Pech stond vijf jaar bij Hertha onder contract en doorliep de gehele opleiding.

 
06-06-2009  

Keepersclinic Brian van Loo groot succes.

  ALMELO - Na enige weken van voorbereiding was het op donderdag 4 juni dan eindelijk zo ver: De keepersclinic, onder leiding van Brian van Loo, werd gehouden. Hiervoor hadden zich zeer veel jeugdkeepers aangemeld (49 van de 51).
Ruim vóór aanvang van de clinic meldden de eerste keepers zich bij Gerwin Peper, die alles perfect georganiseerd had. Na aanmelding bij het ‘secretariaat’ ontvingen de keepers een speciaal ontworpen shirt dat door Brian van Loo beschikbaar werd gesteld. Dit shirt werd tijdens de clinic gedragen en uiteraard mochten de keepers dit shirt houden. Een goed begin van de clinic was een feit!
Om 17:45 uur werden Brian van Loo, de jeugdkeepers en alle andere aanwezigen door onze voorzitter Paul Smudde welkom geheten. Om het grote aantal keepers beheersbaar te houden werden zij daarom in 4 groepen onder- verdeeld: F keepers, E-keepers, D-keepers en A, B, C-keepers.

Lees verder...

 
08-06-2009  

Ice Racing Team Twente actief bij de Wilgenweard


Selectie 2009
  NIJVERDAL - Het Ice Racing Team Twente (IRTT) is een schaatsteam van jonge talenten in de leeftijd van 15 tot 19 jaar. Ze zijn geselecteerd uit verschillende ijsclubs in Twente en samengevoegd om elkaar op een hoger niveau te brengen bij het schaatsen.
Het team bestaat momenteel uit vijf talentvolle rijders. Elk jaar is er doorstroom en komen er dan ook weer nieuwe rijders bij. Dit jaar bestaat het team uit: Judith Varenhorst, Debbin Bunte, Leon van Alstede, Arjan Steenbergen en Wout Schilder.
Het lijkt een traditie te worden: Teambuilding bij de Wilgenweard.
Op deze manier leert het schaatsteam elkaar ook op een andere manier kennen. Dit komt de prestaties straks op het ijs alleen maar ten goede, vertelt trainer Rik Grooters. Samen met Anton Roelofs is hij verantwoordelijk voor deze groep.
Lees verder...

Fotoreportage (6 foto's)...

 
08-06-2009  

Verbeek naar Heracles Almelo, Heerkes weg

 

ALMELO - Gert Jan Verbeek heeft een mondelinge overeenkomst voor een driejarige overeenkomst met Heracles Almelo. De trainer die in februari van dit jaar bij Feijenoord vertrok met een vorstelijke bonus, komt daarmee terug op het oude nest waar hij van 2001 tot 2004 ook al als trainer aan de slag was. Heracles moet nog wel aan tafel met trainer Gert Heerkes die nog een lopend contract heeft tot einde van het volgende seizoen. Voor hem had de club een andere technische functie in petto maar dat schijnt Heerkes volgens de website van de club te hebben afgeslagen. Heerkes komt morgen terug van vakantie en de Almelose eredivisionist verwacht met Heerkes snel tot een compromis te kunnen komen. Heracles denkt met het terughalen van Verbeek een belangrijke stap te hebben gezet voor de toekomst.
 

 
08-06-2009  

'Voetbaldier' Verbeek blij met Heracles

 

ALMELO - Dat Gert Jan Verbeek in Almelo terugkeert, doet de trainer deugd. De eerder dit jaar bij Feyenoord ontslagen oefenmeester krijgt  in Almelo verregaande bevoegdheden. 'Anders had ik het niet gedaan. Ik kan ook in organisatorische en beleidsmatige zin mijn stempel drukken. Het is een mooie uitdaging om de club samen met onder meer de voorzitter en algemeen directeur Nico Jan Hoogma naar een hoger plan te tillen.' In vergelijking met zijn vorige werkgever Feyenoord lijkt Verbeek een stap terug te doen. De trainer ziet dat anders. 'Heracles heeft geen schulden, zoals Feyenoord. En de organisatie is misschien wel een stuk professioneler dan in Rotterdam. De sportieve mogelijkheden zijn inderdaad minder groot, maar mijn graadmeter is dat ik iets neer moeten kunnen zetten. De naam van de club is daar ondergeschikt aan.' Voordat Verbeek zijn handtekening zet onder een driejarig contract moet Heracles eerst de zaken regelen met Heerkes, die een aanbod heeft afgeslagen om in een andere functie aan de club verbonden te blijven. 'Dat is wel zo sjiek', vindt Verbeek.
 

 
10-06-2009  

Smit: 'Ik heb gehandeld in belang van de club'

 

ALMELO – Zou Gert Jan Verbeek niet beschikbaar zijn geweest om hoofdcoach te worden van Heracles Almelo zou Heracles waarschijnlijk zijn doorgegaan met Gert Heerkes. Dat meldt TC Tubantia n.a.v. opmerkingen van voorzitter Jan Smit tijdens een bijeenkomst van de businessclub van Heracles Almelo. Smit is van mening dat Heracles met de komst van Verbeek ,,een belangrijke stap kan zetten in de ontwikkeling van Heracles''. Lees verder in TC Tubantia

Bestuur Heracles: v.l.n.r. Dinand ter Braak, Hans Brederwoud, Jan Smit, Algemeen Directeur Nico Jan Hoogma en Wim Samsen

Fotoreportage (21 foto's)...

 
11-06-2009  

Voetbalbestuurders golfen bij Jan Smit

 

OMMEN - Eenmaal per jaar is de golfbaan in Ommen het domein van Heracles Almelo voorzitter Jan Smit om zijn collega-bestuursleden van de betaalde voetbalorganisaties in Nederland uit te nodigen in een strijd om het NK Golf voor het Betaalde Voetbal. De KNVB was vertegenwoordigt in de persoon van Henk Kessler en oud Heracles-trainer Peter Bosz was eveneens van de partij. FC Twente was niet vertegenwoordigd wat vreemd is gezien de samenwerking in de jeugdopleiding tussen beide clubs. 

< De heren Smit, Hoogma, ter Braak en Bredewoud zijn klaar om de bokaal te verdedigen. Of dit misschien de reserveshirts voor het komende seizoen zijn?

'Paparazzi' Freek was er bij voor AlmeloNieuws.nl

Fotoreportage (24 foto's)...

 
12-06-2009  

Twents triple-goud bij NK zwemmen

 

EINDHOVEN - De eerste dag van het NK zwemmen in Eindhoven bracht drie Twentse zwemsters een gouden medaille. Moniek Nijhuis (Overdinkel) won de 100 meter schoolslag. Hinkelien Schreuder (Goor) won het goud op de 200 meter wisselslag en Marleen Veldhuis (Borne) pakte de titel op de 200 meter vlinderslag. Het was de eerste en tevens laatste afstand die Veldhuis zwom op het NK want ze neemt verder rust in de voorbereiding op het WK in Rome.

< Hinkelien Schreuder

 
13-06-2009  

Heracles begint tegen AZ, Twente naar Sparta

 

ZEIST - Heracles Almelo begint de competitie 2009-2010 op 1 augustus a.s. met een thuiswedstrijd tegen de huidige kampioen AZ. Dat hoeft geen nadeel te zijn omdat de Almaarders de laatste jaren telkens een slecte competitiestart kenden.
FC Twente moet op de zelfde dag naar het Kasteel in Rotterdam om Sparta te bestrijden. Één dag eerder begint de competitie met de wedstrijd Heerenveen - Roda JC

 
14-06-2009  

Almelose Ruiterdagen timmeren aan de weg

 

ALMELO - Al voor de 43e keer worden de Almelose Ruiterdagen gehouden, dit jaar van 19 t/m 28 juni a.s. De Almelose Ruiterdagen zijn dan ook niet meer weg te denken in hippisch Nederland. Voor de eerste drie ponydagen zijn zo'n 650 pony-combinaties ingeschreven en de resterende zeven paardendagen hebben exact 1520 paarden-combinaties ingeschreven. Al met al goed voor zo'n 11.000 starts in dressuur en springen. Daarmee behoren de Almelose Ruiterdagen tot een der grootste hippische evenementen van Europa. Alle hippische activiteiten vinden plaats op het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand in Almelo. Op de terreinen is het grootste tijdelijke paardenhotel van Nederland gebouwd en de NOC/NSF goedgekeurde 'All weather' wedstrijdbodem kent een omvang van 2,5 ha en dat is een Europees record qua grootte. In Almelo timmert men dus aan de weg en ook op RTV Oost wordt dagelijks tot aan de start van de ruiterdagen een commercial getoond die u ook hier kunt bekijken. Het wedstrijdprogramma en deelnemersveld is zo groot dat u dat op de website www.almelose-ruiterdagen.nl moet bekijken. 


TV-commercial

 
15-06-2009  

Jan Wuytens van Heracles naar FC Utrecht

 

ALMELO - Jan Wuytens vertrekt bij Heracles Almelo, zo maakte de club maandag bekend. De 24-jarige verdediger maakt de overstap naar FC Utrecht tegen een gelimiteerde transfersom. 'We vinden het jammer dat Jan vertrekt', aldus technisch directeur Nico Jan Hoogma van de Almeloërs. Wuytens speelde vier seizoenen in dienst van de Heraclieden.

Hij kwam in 2005 vanuit de jeugd van PSV naar Almelo. De laatste twee seizoenen veroverde hij een vaste basisplaats in de verdediging van Heracles. In vier jaargangen speelde hij 79 competitiewedstrijden in het zwart-witte shirt, waarin hij vijf keer scoorde.

 
15-06-2009  

Heracles en Heerkes zijn er bijna uit.

 

ALMELO - Gert Heerkes zal samen met Gert-Jan Verbeek en Henry Krüzen de kar gaan trekken in het nieuwe seizoen. Op enkele details na zijn Heerkes en Heracles het bijna eens. Gert-Jan Verbeek zal deze week met het bestuur ook de laatste plooitjes glad strijken. Het nieuwe seizoen staat voor de deur met de voorbereidingen die volgende week beginnen, daarom is het belangrijk dat deze week iedereen weet waar hij aan toe is, aldus Verbeek.
 

<Gert Heerkes blijft behouden voor Heracles Almelo

 
16-06-2009  

Sterkste man van Nederland jaar lang geblesseerd

 

VROOMSHOOP - Jarno Hams 'de sterkste man van Nederland' is voor zeker een jaar uitgeschakeld. Hams die al vijf jaar lang de Nederlandse titel op zijn naam heeft staan en drie Europese titels, wordt vandaag geopereerd aan zijn totaal afgescheurde spier in het bovenbeen. Een MRI-scan in het Hardenbergse ziekenhuis bevestigde het angstige vermoeden. Hams liep de blessure zondag op tijdens een Strongmen Champions Leaguewedstrijd in het Gelderse Terborg. De revalidatie vergt negen maanden tot een jaar. Het NK op 11 juli a.s. in Vroomshoop zal het dus zonder de plaatselijke favoriet moeten doen.

< De sympathieke Vroomshooper zit fors in de lappenmand. Kijk ook eens op zijn site

 
16-06-2009  

Één voetbalschool Twente, Heracles en Go Ahead

 

ALMELO - FC Twente, Heracles Almelo en Go Ahead Eagles gaan een driejarige samenwerking aan op het gebied van de Regionale Jeugdopleiding. Vanaf 1 juli gaat de nieuwe overeenkomst in. Nadat eerder FC Twente en Hercles Almelo samen drie jaar terug de Voetbalacademie FC Twente/Heracles vormden werden in 2008 de eerste gesprekken gevoerd om ook de jeugdelftallen van Go Ahead Eagles bij deze samenwerking te betrekken. Dit heeft nu geleid tot de Regionale Jeugdopleiding. De komende drie jaar zullen de drie voetbalclubs, onder leiding van FC Twente, de Voetbalacademie FC Twente vormen. De opleiding staat onder leiding van Michel Jansen, hoofd opleidingen van de Voetbalacademie FC Twente/Heracles. De nieuwe voetbalacademie zal in het seizoen 2009-2010 met negen teams uitkomen in de verschillende competities van de KNVB. Het thuiscomplex van de voetbalschool is het complex van SV Twello.

 
17-06-2009  

Dressuurterrein THC Almelo heeft kunstlicht

 

ALMELO - Twee dagen voor de start van de tien dagen durende 43e Almelose Ruiterdagen is het één hectare grote dressuurterrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo van kunstlicht voorzien. Het grote springterrein had dat al jaren en drie jaar geleden werd het gehele 2.5 ha grote wedstrijdterrein al voorzien van een NOC/NSF goedgekeurde 'All weater' bodem zodat ook bij hevige regenval er gewoon gereden kan worden en het terrein niet in een modderpoel veranderd. Vorige week maakte ook het CSIO Geesteren bekend één wedstrijdpiste van een 'All weather' bodem te voorzien. De van een speciale bodem voorziene terreinen bij het Twents Hippisch Centrum in Almelo zijn de grootste in Europa. 

Klik hier voor meer foto's. 

 
17-06-2009  

Presentatie Gertjan Verbeek live via de website

 

ALMELO - De presentatie van trainer Gertjan Verbeek bij Heracles Almelo zal plaatsvinden op donderdag 18 juni vanaf 14.00 uur. De oefenmeester zal dan een contract voor drie seizoenen ondertekenen. Verbeek was eerder hoofdtrainer in het Polman Stadion van 2001 tot 2004. Ook was hij als speler actief bij Heracles Almelo. De afgelopen jaren werkte hij als trainer voor sc Heerenveen en Feyenoord. U kunt de persconferentie overigens live volgen via Heracles TV, te vinden op de Heracles-website. Vanaf 13.45 uur kunt u via de startpagina direct naar de persconferentie doorklikken.

 
17-06-2009  

Meisjes de Veene/VZ&PC 3e tijdens NK

  HILVERSUM - Afgelopen weekend hebben de meisjes van De Veene/VZ&PC door derde te worden op het NK in Hilversum een unieke prestatie geleverd voor beide verenigingen. Nog nooit eerder werd een dergelijk resultaat behaald.
Lees verder...

 
18-06-2009  

Almelose Ruiterdagen klaar voor de start

 

ALMELO - Een der grootste hippische evenementen van Europa gaat morgen van start op het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand in Almelo. Zo'n 11.000 starts in dressuur en springen zullen er in 10 aaneengesloten dagen plaatsvinden. De entree is vrij.

Kijk hier naar de fotoreportage

 
18-06-2009  

Heracles Almelo presenteert Gert-Jan Verbeek

  ALMELO – De nieuwe trainer van Heracles Almelo Gert-Jan Verbeek is blij met zijn terugkeer in Almelo. Hij ondertekende vanmiddag een driejarig contract bij de Zwart-Witte trots van Almelo. Voorzitter Jan Smit benadrukte nog eens deze trainer nodig te hebben om een stap voorwaarts te maken. Gert-Jan Verbeek temperde zijn voorzitter dat alles afhangt van het programma, blessures en vooral, hoe snel is het team klaar voor het nieuwe seizoen. Smit: "Anderhalf jaar geleden hebben we al geprobeerd om Gertjan Verbeek aan te trekken". Toen twijfelde hij en kwam hij met Feyenoord op de proppen. Dat hij dat ook deed, vond ik een logische stap.Er zullen drie spelers bijkomen waar druk mee wordt onderhandelt, aldus Jan Smit. De voorzitter zal volgent jaar een stapje terug doen.
Lees verder...

Fotoreportage (15 foto's)...

 
19-06-2009  

Toch arbitragezaak tussen Heerkes en Heracles

 

ALMELO - Gert Heerkes heeft besloten een arbitragezaak aan te spannen tegen Heracles Almelo, zo meldt NOS Teletekst vrijdag. De inzet in deze zaak is de hoogte van de afkoopsom, waar Heerkes recht op heeft nu hij komend seizoen geen hoofdtrainer meer is in Almelo. Heracles presenteerde deze week Gert Jan Verbeek als de nieuwe trainer van de club. Heerkes, die de afgelopen anderhalf jaar bij de Almeloërs voor de groep stond , heeft echter nog een éénjarig contract en beide partijen werden het niet eens over de afwikkeling van deze verbintenis. Heerkes kreeg door Heracles wel een andere functie binnen de club aangeboden, maar daar ging de coach niet op in. Donderdag noemde de NOS FC Twente en Sc Heerenveen als mogelijke nieuwe werkgever voor Heerkes. 

 
19-06-2009  

Cziommer vertrekt naar Red Bull Salzburg

 

ALMELO - Simon Cziommer vertrekt naar Oostenrijk. De AZ-middenvelder gaat zijn carrière vervolgen bij Red Bull Salzburg, de club van trainer Huub Stevens. Het tweetal kent elkaar nog uit hun gezamenlijke periode bij Schalke 04. Het nieuws komt van Heracles Almelo, dat via de eigen website laat weten teleurgesteld in de keuze van Cziommer te zijn. De club had lange tijd hoop de creatieve middenvelder op huurbasis over te kunnen nemen. Heracles zal nu verder werken en alles doen om op deze positie een andere adequate speler aan te trekken, zo laat de eredivisionist in een reactie weten. Cziommer wist bij AZ nooit een vaste waarde te woorden. Het afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan FC Utrecht.

 
21-06-2009  

Ajax op bezoek bij s.v. PH – Almelo

 

ALMELO - AFC Ajax – Amsterdam komt komend seizoen op bezoek bij s.v. PH – Almelo. En niet alleen Ajax; ook andere B.V.O.’s zoals Volendam, Haarlem, Omniworld, F.C Zwolle en Cambuur Leeuwarden zullen dit jaar het adres van het sportpark op de Schelfhorst intoetsen in hun Tom-Tom. De hoofdmacht van de jeugdafdeling, PH A1, speelt komend seizoen namelijk in de 1e divisie van het jeugdvoetbal. Deze competitie, beter bekend onder naam Nike A junioren competitie, is de één na hoogste jeugdcompetitie in Nederland. Het worden voor de spelers van A1 dan ook lange zaterdagen omdat bijna alle uitwedstrijden in het westen van het land worden gespeeld.PH A1 zal het komend seizoen worden getraind door Kenan Durmusoglu. Kenan heeft 11 jaar als profvoetballer, o.a. bij Heracles, AZ en Cambuur Leeuwarden, op het hoogste plan geacteerd en hoopt dit op de jeugd van PH Almelo over te kunnen brengen. Gezien de spelersgroep acht PH A1 zich in deze divisie bepaald niet kansloos. Het beloven dan ook prachtige wedstrijden te worden tegen diverse B.V.O.’s waar elke voetballiefhebber voor naar de velden wil komen. Dat de promotie voor de gehele jeugdopleiding van PH Almelo een geweldig impuls is, moge duidelijk zijn. De thuiswedstrijden van PH A1 worden komend seizoen gespeeld op de zaterdagmiddagen, aanvang 14.30 uur.
 

 
21-06-2009  

Marc Houtzager derde in Grote Prijs Rotterdam

 

Rotterdam - Marc Houtzager ,uit Rouveen, is als derde geëindigd in de Grote Prijs van Rotterdam. De springruiter was de enige Nederlander in de barrage, maar moest wel zijn meerdere erkennen in de Zwitsers Schwizer en Guerdat, die de winst pakte in de Kralingse bossen. Houtzager, gezadeld op Opium VS, moest in de barrage als eerste van start en bleef foutloos. Gelukkig was zijn tijd voldoende voor het brons. Houtzager pakte al eerder het brons met de nationale equipe. 

 
22-06-2009  

Willem John van der Mheen wint zware ponyderby

bron: Almelose Ruiterdagen
 

ALMELO - Het was niet mis de zware ponyderby die parcoursbouwer Jos Brinkman als grote finale van de ponydagen had neergezet. Een aantal geplaatsten waren ook zeker nog niet zover om een dergelijk parcours met wallen en een sloot te rijden. Het specifieke van de derby is, dat de natuurlijk uitziende hindernissen en wallen natuurlijk niet overal gereden worden en dat maakt Almelo dan ook uniek in de ruitersport bij het springen.
Zeven vierfouters mochten aan de 'winning round' deelnemen en even leek het er dan ook op dat de ponyderby een winnaar zou krijgen die de loodzware derby al eens eerder op de palmares kon bijschrijven. Jaline Laarman (Beerzerveld) won de derby vorig jaar en zij was de eerste die met haar pony 'Winston' in de barrage een nulrit liet zien. Die illusie viel voor de protégé van trainster Jannie Morsink (Almelo) al in de volgende rit in duigen toen Sherin Hogenkamp (Doesburg) haar pony 'Scharonie' bijna vijf seconden sneller foutloos rond liet gaan. De uit Hoevelaken komende Willem John van der Mheen wist als enige van de drie nulfouters in de barrage met 'Don Juan' echter het snelst de finishlijn te passeren.
Ken Willemsen (Hulsen) deed met 'Troublemaker' nog een dappere poging maar liep onderweg tegen een balkje op zodat hij uiteindelijk vijfde werd net na Aimee van Gerwen (Vught) die met 'I love Donald' absoluut de snelste tijd op de klok zette maar sneuvelde op de allerlaatste hindernis. Klik hier voor meer foto's.

 
22-06-2009  

Grote drukte bij Mega uitverkoop

 

ALMELO – Vandaag was in de Businessclub van het Polman Stadion een Mega uitverkoop van de door spelers gedragen kleding (seizoen 2008/2009). Het was de kans om tegen een zeer scherpe prijs de kleding van de spelers van onze trots te bemachtigen. De Fanshop had deze dag in de BusinessClub ook een uitverkoop. Het assortiment van de Fanshop wordt vernieuwd en daarom waren de kortingen op sommige fanartikelen van vorig seizoen soms wel 70%. Binnen twee uur moest er al vaak nee worden verkocht

 

Fotoreportage (6 foto's)...

 
22-06-2009  

Eerste training onder Gert-Jan Verbeek

 

ALMELO – Het was vandaag feest in het Polmanstadion. Heracles begon met zijn eerste training van het seizoen 2009/10. Veel bezoekers die op de mega-uitverkoop waren afgekomen namen gelijk een kijkje bij de training. Ook Piecke is weer van de partij. De trouwe aanhang was, zoals bij iedere training, weer massaal aanwezig. Ook zou Heracles in de race zijn voor Van der Linden. Maar ook Cambuur Leeuwarden is in de race. De verdediger kan bij transfervrij vertrekken bij de Portugese club Maritimo Funchal. Afgelopen seizoen speelde hij slechts twee competitiewedstrijden door een knieblessure.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
22-06-2009  

Marko Arnautovic bijna van Inter

 

ENSCHEDE - Marko Arnautovic heeft een akkoord bereikt met Inter volgens zijn zaakwaarnemer. Er zou een vijfjarig contract klaar liggen.
Probleem is alleen dat Twente en Inter weer een akkoord moeten bereiken. Er was een overeenkomst voordat Arnautovic geblesseerd raakte. Inter wil nu niet meer dat bedrag betalen voor een geblesseerde speler. Zijn zaakwaarnemer hoopt dat de clubs het eens worden deze week. Twente heeft niets aan een geblesseerde speler en Arnautovic wil op zijn beurt niet meer terug naar Twente. Hij wil naar Italië.
 

 
23-06-2009  

Youri Mulder weg aan het front bij Schalke'04

 

GELSENKIRCHEN (D) Voor Youri Mulder is er bij Schalke '04 geen plaats meer in de technische staf van het eerste team na de komst van trainer Felix Magath die zijn eigen staf meebrengt van VFL Wolfsburg. Mulder heeft nog een doorlopend contract maar voor hem wordt een andere functie gezocht bij de club uit Gelsenkirchen.

 
24-06-2009  

Topprestatie voor Frank Hosmar in Oostenrijk

bron: Almelose Ruiterdagen
  OOSTENRIJK - In het Oostenrijkse Kreuttal werd in het afgelopen weekend voor de Nederlandse ruiters met een lichamelijke beperking, de derde observatiewedstrijd verreden voor het EK in Noorwegen. Frank Hosmar uit Haarle reisde met twee paarden af naar deze 4-sterren wedstrijd. Drie proeven moesten er gereden worden, die beoordeeld werden door vijf juryleden waarvan vier O-juryleden (juryleden die bevoegd zijn om olympische spelen te jureren). In de eerste proef, de team-test, had Hosmar met Wallstreet Shuffle wat problemen met de aanleuning. Het beeld was wel mooi constant en de oefeningen gingen goed. Dit resulteerde in een tweede plaats met 68,14%. Tiësto liep een hele mooie gedragen proef maar mocht net iets flitsender, 70,07% was het resultaat, goed voor de eerste plaats.
Lees verder...

 
24-06-2009  

Heracles gelooft nog niet in komst Van der Linden

 

ALMELO - Heracles Almelo ziet in Antoine van der Linden een mogelijke opvolger van de naar FC Utrecht vertrokken Jan Wuytens. De oud-speler van onder meer FC Groningen sprak reeds met de eredivisionist. Van der Linden, die bij zijn huidige club Marítimo Funchal in het bezit is van een aflopend contract, vertrok twee seizoenen geleden naar Portugal. Voordat hij bij Marítimo aan de bak ging, speelde hij in Nederland voor Sparta Rotterdam, FC Emmen en FC Groningen.In gesprek met TC/Tubantia laat Nico-Jan Hoogma, algemeen directeur van de club, weten dat er reeds gesproken is met Van der Linden. Of de verdediger ook naar Almelo vertrekt is nog even de vraag. Hoogma klinkt echter niet bijster enthousiast. "Ik geloof er nog niet zo in", is de korte reactie van de oud-voetballer tegenover het dagblad. Heracles zou in de strijd om de handtekening van de 33-jarige verdediger overigens concurrentie hebben van onder meer Cambuur Leeuwarden.

 
24-06-2009  

Heracles en Heerkes zijn het eens

 

ALMELO - Gert Heerkes trekt de arbitragezaak tegen Heracles Almelo in. De coach werd door de Almeloërs op straat gezet ten faveure van Gertjan Verbeek. De 43-jarige oefenmeester hoorde begin deze maand dat hij ontheven was uit zijn functie als coach van Heracles. Heerkes kreeg een functie aangeboden in de scouting en het beloftenelftal van de club. Daarmee ging hij niet akkoord. In eerste instantie slaagden de club en de coach er niet in om tot een oplossing te komen.Woensdag vonden Heracles en Heerkes elkaar toch in een voor beide partijen bevredigend besluit. De coach wordt schadeloos gesteld en ziet daarom af van verdere stappen.

 
26-06-2009  

Bruggink pakt z'n prijsje mee tijdens ruiterdagen

bron: Tc Tubantia

(Foto: Alexander Kamp / H2F Fotografie)
 

ALMELO - Dagelijks is Gert-Jan Bruggink te vinden op de Almelose Ruiterdagen.

Om er zijn jonge talentvolle paarden aan de start te brengen bij een hippisch evenement met allure. Donderdag bracht de springruiter uit Weerselo vier paarden aan de start in de klasse M. De paarden ervaring op laten doen is daarbij het credo. Laten wennen aan lawaai, mensen, vlaggen en muziek want wat dat betreft zijn de midweekse dagen in Almelo bij uitstek geschikt voor een springruiter met talentvolle jonge paarden.

Met Primeval Exclusief reed Bruggink zelfs naar de overwinning in het progressief springen door twee nulritten waarvan de barrage in de snelste tijd. Het Ommense jeugdige talent Frank Schuttert was met Zalsa HS slechts een kleine seconde langzamer in een tijd van 31.11 seconden en Pim Mulder (N.O.P.) werd eveneens foutloos derde door in een tijd van 31.73 te finishen in de barrage.

 
26-06-2009  

Aermast levert cameramasten aan Bayern München

  ALMELO - Aermast Vlaggenmasten uit Almelo heeft onlangs drie cameramasten geleverd die bestemd zijn voor het trainingscomplex Bayern Munchen waar niemand minder dan Louis van Gaal de scepter zwaait. Aermast kreeg de opdracht via een vaste klant, een duits staalconcern. Deze zocht een toeleverancier voor aluminium profielen en klopte hiervoor aan bij het Almelose Aermast Vlaggenmasen. De masten zullen maandag 29 juni worden geplaatst.
Lees verder...

 
27-06-2009  

Youngsters de baas op Almelose Ruiterdagen


Sander Geerink (links) won het Z 2 fasen
 

ALMELO - Op de eerste dag van het springen in de zware klassen bij de Almelose Ruiterdagen vormden de youngsters een front door de meeste overwinningen op te eisen.

Sjaak Sleiderink (Denekamp) was al om half acht in de ochtend paraat om zich goed voor te bereiden op de anderhalf uur later beginnende eerste rubriek klasse Z klassiek. Hij liep al vroeg het parcours te verkennen. Met Duilina liet hij een fraai gecontroleerde rit zien zonder fouten. Ook in de ingebouwde barrage viel er geen balk. Sleiderink deed dat ook nog eens in een supertijd van 35,17 seconden. Een tijd die niemand verbeterde.

Judith Vetker (Wierden) kwam weliswaar met Winnipeg in de buurt maar kwam toch zeventienhonderdste seconde tekort. Frank Gerritsen (Hoonhorst) moest door alle geweld genoegen nemen met een derde plek en eindigde met Upset in 37,02 seconden.

Hendrik Jan Schuttert (Ommen) legde in het ZZ klassiek beslag op de eerste twee plaatsen door respectievelijk met Pontiack en Cerona Z foutloos te blijven als tijdsnelsten. Yvonne van Dijk (Annen) werd met Urlando uiteindelijk derde. Het ZZ twee fasen werd een prooi voor Judith Vetker (Wierden) met Vida Loca voor Pim Mulder (Zwolle) met Unpayable BML en Chantal Regter (Enschede) die met Now It's Time als derde foutloos door de finish ging.

Sander Geerink (Gelselaar) werd winnaar van het Z2 fasen met MF Wimbledon voor Yvonne van Dijk met Vayrenta en Pim Mulder met Vigor op een derde plaats. (foto)

bron: Tc Tubantia

Fotoimpressie van de vrijdag. De Almelose Ruiterdagen duren nog t/m zondag en de toegang is gratis.

 
27-06-2009  

Van der Linden en Storm naar Heracles?


Storm begon op vijfjarige leeftijd te voetballen bij een regionale club. In 2001 kwam hij terecht in de jeugdopleiding van AGF Århus, toentertijd een club uit de SAS Ligaen. Hier groeide hij uit tot jeugdinternational, maar tot een doorbraak in het eerste elftal kwam het niet. Om die reden verhuisde hij in 2003 naar Heerenveen. in 2007 speelt hij ook hier nog in de jeugdopleiding, hoewel hij al wel enkele optredens op het hoogste niveau heeft gemaakt, toch werd besloten om Bo's contract niet te verlengen waarna hij is overgestapt naar FC Nordsjælland.
 

ALMELO - Heracles Almelo roerde zich nog amper op de spelersmarkt, zij het dat de club het afgelopen seizoen wel vier eerste elftalspelers zag vertrekken. Bij de supporters en zakenlieden die de club steunen neemt het gemor en de twijfel dan ook toe voor het komende seizoen omdat de club zich tijdens de winterstop geen versterking zocht en ook nu nog niet echt eerste elftalspelers wist te contracteren. De laatste training van de week bij Heracles Almelo is echter voer voor speculaties. Bij de eredivisionist maakten namelijk de Deen Bo Storm en Antoine van der Linden hun opwachting.
De entree van Van der Linden (ex- Fc Groningen) kan opvallend genoemd worden. Van der Linden sprak zelf reeds over een dienstverband met Heracles en heeft het geïnteresseerde SC Cambuur al afgezegd. Ook Storm is geen onbekende in Nederland. De middenvelder (22) speelde in het seizoen 2006/2007 drie keer in de hoofdmacht van Sc Heerenveen. Zijn contract werd echter niet verlengd. Saillant detail: Huidig Heracles-trainer Gertjan Verbeek zwaaide toen de scepter bij Heerenveen.

 
28-06-2009  

GertJan Bruggink 2x één bij Almelose Ruiterdagen


foto gemaakt door Agnes Terwolde
 

ALMELO - De Z/ZZ rubrieken spelen een belangrijke rol voor de plaatsing van de finalerubrieken om de Grote Prijs van Almelo en de derby Trial Jumping Almelo, de zwaarste wedstrijd die tijdens de Almelose Ruiterdagen gereden wordt. Zo heeft Gert Jan Bruggink (Weerselo) zich voorgenomen om hoge ogen te gaan gooien in de derby, die hij in Almelo nog nooit reed. Met Arcodetto is hij goed opweg, want door de overwinningen in de rubrieken 79 en 80 heeft hij zijn derby-deelname op zondagmiddag in ieder geval zeker gesteld.
De goed op dreef zijnde Bianca Schoenmakers (Nuenen) werd in rubriek 79 met Rino Biene op éénhonderdste seconde tweede en vijfde in de rubriek 80. De derde plek in rubriek 79 ging naar Sander Geerink (Gelselaar) met MF Ragnar en hij werd in rubriek 80 tweede achter Gert Jan Bruggink.

bron: www.almelose-ruiterdagen.nl

 
28-06-2009  

GertJan Bruggink wint derby tijdens ruiterdagen

 

ALMELO - Gert Jan Bruggink de topruiter uit Weerselo is de grote winnaar van de derby 'Trial Jumping Almelo' tijdens de 43 Almelose Ruiterdagen 2009.

Kijk voor alle verslagen en uitslagen op: www.almelose-ruiterdagen.nl

< Cees de Jong (ringmeester), ex- sportwethouder Drs. Reinier van Broekhoven, Winnaar Gert Jan Bruggink met Acodetto, Miss Populair 2009 en Miss Regio 2009  tijdens de prijsuitreiking.

Fotoreportage (18 foto's)...

 
30-06-2009  

Kunstgras Heracles is uitstekend

  ALMELO - Het kunstgrassysteem van Heracles Almelo is na een jaar intensief gebruik nog steeds in uitstekende staat en conditie. Dat heeft de FIFA vastgesteld tijdens de jaarlijkse keuring. Het veld kreeg zelfs de Two Star beoordeling, de hoogste waardering in het betaald voetbal. De keuring is uitgevoerd door het onafhankelijke keuringsinstituut Sports Labs Ltd uit Schotland, dat zeer onder de indruk is van de staat van het veld en de onderliggende constructie.
Lees verder...

 
30-06-2009  

Heracles wint oefenduel met 0-11 van Den Ham


Everton klopte doelman Bernard Jonker vanavond 4x en werd daarmee de topscorer van de avond.
 

DEN HAM - Heracles Almelo heeft vanavond een 0-11 zege geboekt in een oefenwedstrijd tegen de plaatselijke voetbalvereniging uit Den Ham. Hiermee opende Heracles een reeks van oefenwedstrijden tot aan het begin van de competitie.
Heracles begon zwak aan het duel; Den Ham had al op 2-0 kunnen staan maar verzuimde dit te doen. Een kans voor open doel werd tot ieders verbazing naast geschoten. Na 13 minuten verzilverde Schulmeister een penalty, waarna Bartek Pacuszka en Willy Overtoom (2x) de ruststand van 0-4 op het nieuwe scorebord zette. Vlak voor rust haalde doelman Jørg van Nieuwenhuyzen een doorgebroken speler neer buiten het 16-meter gebied, waarop scheidsrechter Erik te Brake hem de rode kaart gaf. De resterende minuten werden in het doel volbracht door gelegenheids-keeper Bartek Pacuszka.
In de tweede helft werden de mankrachten hernieuwd en werd stonden weer 22 spelers binnen de lijnen. 'Piecke' hield zijn doel schoon; collega-doelman Bernard Jonker kreeg nog 7 doelpunten te verwerken.

Score-verloop:
0-1, 13e, Vojtech Schulmeister (penalty)
0-2, 18e, Bartek Pacuszka
0-3, 26e, Willy Overtoom
0-4, 30e, Willy Overtoom
0-5, 50e, Everton Ramos da Silva
0-6, 59e, Everton Ramos da Silva
0-7, 63e, Mark-Jan Fledderus
0-8, 66e, Darl Douglas
0-9, 73e, Everton Ramos da Silva
0-10, 80e, Vojtech Schulmeister
0-11, 86e, Everton Ramos da Silva

 

Fotoreportage (35 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina